Το EndoSound® λαμβάνει επένδυση από το GI Opportunity Fund της AGA

PORTLAND, Ore.–(ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΚΙΝΗΤΑ)–EndoSound®Inc., μια καινοτόμος εταιρεία ιατρικών συσκευών με έδρα το Όρεγκον που αναπτύσσει τεχνολογίες που βελτιώνουν την πρόσβαση, μειώνουν το κόστος και αυξάνουν την ασφάλεια των διαδικασιών ενδοσκοπικού υπερήχου (EUS), ανακοίνωσε ότι η εταιρεία έλαβε επένδυση από την Αμερικανική Ένωση Γαστρεντερολογίας (AGA), τη νέα AGA ταμείο επιχειρηματικού κεφαλαίου, GI Opportunity Fund 1.

«Η δέσμευση της AGA στην προώθηση της καινοτομίας έχει επεκταθεί μέσω του ταμείου επιχειρηματικών κεφαλαίων μας και είμαστε υπερήφανοι που υποστηρίζουμε αναδυόμενες εταιρείες όπως η EndoSound που μεταμορφώνουν τη φροντίδα ασθενών με πεπτικές διαταραχές. «Η τεχνολογία που αυξάνει την πρόσβαση των ασθενών στην περίθαλψη και τη διαδικαστική ασφάλεια, ενώ μειώνει το κόστος υγειονομικής περίθαλψης είναι πραγματικά εξαιρετική». δήλωσε ο Lawrence Kosinski, MD, AGAF, Σύμβουλος Ανάπτυξης και Ανάπτυξης του Διοικητικού Συμβουλίου της AGA.

Το EndoSound χαρακτηρίστηκε μια πρωτοποριακή συσκευή από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) τον Ιούλιο του 2021. Σύστημα EndoSound Vision® (EVS®) είναι μια διασπαστική πλατφόρμα EUS της οποίας ο προσαρτώμενος μορφοτροπέας και τα υποστηρικτικά εξαρτήματα μετατρέπουν ένα συμβατικό άνω ενδοσκόπιο σε μια πλήρως λειτουργική συσκευή ενδοσκοπικού υπερήχου.

Το EUS είναι μια τεχνολογία απεικόνισης όπως η αξονική τομογραφία, η μαγνητική τομογραφία και ο υπέρηχος σημείου φροντίδας. Είναι πολύ σημαντικό για τη διάγνωση και τη θεραπεία διαφόρων καλοήθων και κακοήθων παθήσεων, ιδιαίτερα του ήπατος, της χοληδόχου κύστης και του παγκρέατος. Το κόστος των υφιστάμενων συστημάτων έχει περιορίσει τη διαθεσιμότητα αυτής της σημαντικής μεθόδου στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε όλο τον κόσμο.

“Ως ασκούμενος ιατρός GI, η υποστήριξη της AGA αποτελεί μεγάλη υποστήριξη της αποστολής μας” λέει ο Stephen Steinberg, Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος της EndoSound, Inc. «Αρχικά μας τιμήθηκαν ως νικητές του Tech Summit 2022 Shark Tank της AGA. Αυτή η επένδυση είναι περαιτέρω απόδειξη της εμπιστοσύνης τους στην ομάδα και την τεχνολογία μας. Δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο ευτυχισμένοι με έναν συνεργάτη που μοιράζεται παρόμοιες αξίες και την επιθυμία να φέρει τις πιο καινοτόμες τεχνολογίες στην κοινότητα ΓΕ, τους γιατρούς και τους ασθενείς της.

Με την άρση του φόρτου κόστους, η EVS θα παρέχει μια τεχνολογική επιλογή που επιτρέπει στους γιατρούς να φροντίζουν τους ασθενείς τους σε περισσότερα μέρη και περιβάλλοντα. Αυτό φέρνει τη δυνατότητα για τεράστια οφέλη για τους ασθενείς, τους πληρωτές και τους παρόχους, μειώνοντας το κόστος στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης. Το EVS δεν είναι εγκεκριμένο από τον FDA.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα συνεχίσουμε να χτίζουμε το χαρτοφυλάκιο του ταμείου μας με εταιρείες GI πρώιμου σταδίου, υψηλής ανάπτυξης με την πρόσφατη επένδυσή μας στην Endosound, μια εταιρεία με τεχνολογία που μετατρέπει κάθε ενδοσκόπιο σε ενδοσκοπικό υπερηχογράφημα». δήλωσε ο Andrea Vossler, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Varia Ventures.

Σχετικά με το EndoSound

Η EndoSound, Inc. είναι μια ιδιωτική εταιρεία με έδρα το Πόρτλαντ του Όρεγκον. Το EndoSound είναι αφιερωμένο στην επέκταση της πρόσβασης στην τεχνολογία ενδοσκοπικών υπερήχων παγκοσμίως. Με τον πατενταρισμένο σχεδιασμό του, το EndoSound μετατρέπει ένα άνω ενδοσκόπιο σε ένα πλήρως λειτουργικό σκοπευτήριο EUS. Αποτελείται από μια ομάδα έμπειρων επιστημόνων, μηχανικών, κλινικών γιατρών και έμπειρων επαγγελματιών επιχειρήσεων με εμπειρία στην κυκλοφορία νέων ιατρικών συσκευών στην αγορά.

Σχετικά με την AGA

Η Αμερικανική Γαστρεντερολογική Εταιρεία είναι η αξιόπιστη φωνή της κοινότητας των ΓΕ. Η AGA ιδρύθηκε το 1897 και έχει αυξηθεί σε περισσότερα από 16.000 μέλη από όλο τον κόσμο που συμμετέχουν σε όλες τις πτυχές της επιστήμης, της πρακτικής και της προόδου της γαστρεντερολογίας. Το Ινστιτούτο AGA διαχειρίζεται τα προγράμματα πρακτικής άσκησης, έρευνας και εκπαίδευσης του οργανισμού. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τη διεύθυνση www.gastro.org.

Το Κέντρο Καινοτομίας και Τεχνολογίας AGA GI υποστηρίζει την καινοτομία και την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών στους τομείς της γαστρεντερολογίας, της ηπατολογίας, της διατροφής και της παχυσαρκίας καθοδηγώντας ιατρικές συσκευές και θεραπευτικούς καινοτόμους στη διαδικασία ανάπτυξης και υιοθέτησης τεχνολογίας.

Σχετικά με τη Varia Ventures

Η Varia Ventures είναι μια πλατφόρμα επιχειρηματικών κεφαλαίων επόμενης γενιάς για επαγγελματικούς οργανισμούς που ενδιαφέρονται να δημιουργήσουν πλούτο για τους εαυτούς τους και τα μέλη τους επενδύοντας σε ένα χαρτοφυλάκιο υψηλής επιλογής, αναδυόμενων εταιρειών από τον οργανισμό τους. Η πλατφόρμα Varia συγκεντρώνει τις γνώσεις βασικών ηγετών σκέψης, στρατηγικών συνεργατών και ειδικών του κλάδου μέσω μιας ολοκληρωμένης τεχνολογικής λύσης που έχει σχεδιαστεί τόσο για να υποστηρίζει εταιρείες αρχικού σταδίου όσο και να προσφέρει ελκυστικές επενδυτικές ευκαιρίες στους επενδυτές τους. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε το variaventures.com.

Leave a Comment