Το CVM της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς της Βραζιλίας ανοίγει τον δρόμο για επενδύσεις κεφαλαίων σε κρυπτονομίσματα – Κανονισμός ειδήσεων Bitcoin

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της Βραζιλίας CVM άνοιξε τον δρόμο για τη ροή κεφαλαίων σε επενδύσεις που βασίζονται σε κρυπτονομίσματα. Το σώμα εξέδωσε ένα νέο σύνολο κανόνων που επιτρέπουν στα χρηματοοικονομικά επενδυτικά κεφάλαια να επενδύουν σε μάρκες κρυπτονομισμάτων με ισοδύναμες προστασίες που προσφέρονται σε άλλα επενδυτικά περιουσιακά στοιχεία, όπως μετοχές και ομόλογα, ανοίγοντας νέες αγορές για αυτές τις εταιρείες.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της Βραζιλίας ρυθμίζει τις επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα για κεφάλαια CVM

Η Βραζιλία έκανε ένα ακόμη βήμα προς τη ρύθμιση και την αποδοχή των κρυπτονομισμάτων ως επενδυτικών μέσων. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της Βραζιλίας ενέκρινε τώρα ένα νέο σύνολο κανόνων που επιτρέπουν σε καθιερωμένα κεφάλαια να επενδύουν σε κρυπτονομίσματα, ανοίγοντας μια νέα αγορά για αυτά τα ιδρύματα.

Οι κανόνες, που εγκρίθηκαν μετά την έγκριση του νόμου για τα κρυπτονομίσματα την περασμένη εβδομάδα από τον Πρόεδρο Jair Bolsonaro, ρυθμίζουν τις επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα, έτσι ώστε αυτές οι εταιρείες να μπορούν να απολαμβάνουν την ίδια προστασία με άλλα επενδυτικά περιουσιακά στοιχεία, όπως μετοχές και ομόλογα.

Το εγκεκριμένο πλαίσιο απαιτεί ξεκάθαρα ότι οι συναλλαγές κρυπτονομισμάτων πρέπει να διενεργούνται σε ανταλλακτήρια που έχουν εγκριθεί από την Κεντρική Τράπεζα της Βραζιλίας ή το CVM της χώρας. Εάν αυτά γίνονται offshore, οι επενδύσεις θα πρέπει να επιβλέπονται από τοπική ρυθμιστική αρχή.

Είτε έτσι είτε αλλιώς, αυτές οι υπηρεσίες “θα έχουν τη νόμιμη εξουσία να παρακολουθούν και να ελέγχουν τις επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένης της κατάχρησης αγοράς, καθώς και την πρόληψη της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας και της διάδοσης όπλων μαζικής καταστροφής”.

Ωστόσο, δεν θα επιτρέπεται να περιλαμβάνεται κάθε περιουσιακό στοιχείο στο χαρτοφυλάκιο αυτών των κεφαλαίων, καθώς πρέπει να εμπίπτουν στις κατηγορίες που περιγράφονται στον πρόσφατα εγκεκριμένο νόμο περί κρυπτονομισμάτων.

Η υιοθέτηση και η ρύθμιση εξελίσσονται

Η απελευθέρωση αυτού του νέου πλαισίου, λίγες μέρες μετά την επικύρωση του νόμου περί κρυπτονομισμάτων της χώρας, δείχνει ότι τα ιδρύματα στη Βραζιλία είναι πρόθυμα να ρυθμίσουν το καθεστώς αυτών των περιουσιακών στοιχείων σε διάφορους τομείς. Η ίδια η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της Βραζιλίας έκανε μια στροφή το 2018, αρνούμενη στα κεφάλαια τη δυνατότητα να επενδύσουν σε κρυπτονομίσματα.

Ωστόσο, η επιτροπή άλλαξε αυτόν τον νόμο μήνες αργότερα, επιτρέποντας στα κεφάλαια να επενδύουν σε κρυπτονομίσματα, αν και έμμεσα. Η Βραζιλία έχει δείξει σημαντική υιοθέτηση των κρυπτονομισμάτων τόσο από τους πολίτες όσο και από τις επιχειρήσεις. Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε η φορολογική αρχή της Βραζιλίας (RFB), σχεδόν 42.000 εταιρείες αγόρασαν κρυπτονομίσματα τον Οκτώβριο, σπάζοντας ρεκόρ αγορών.

Το ίδιο ρεκόρ αγοράς, αλλά για ιδιώτες, καταρρίφθηκε τον Σεπτέμβριο όταν περίπου 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι αγόρασαν κρυπτονομίσματα. Λόγω αυτής της δημοτικότητας, πολλά παραδοσιακά και ψηφιακά ιδρύματα στη χώρα, συμπεριλαμβανομένων των Nubank, Itau και Santander, έχουν ξεκινήσει ή θα προσφέρουν υπηρεσίες κρυπτονομισμάτων, ενώ ακόμη και μια ψηφιακή έκδοση του πραγματικού νομίσματος fiat της Βραζιλίας είναι στα σκαριά. .

Τι πιστεύετε για τους νέους κανόνες που εγκρίθηκαν από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της Βραζιλίας; Ενημερώστε μας στην παρακάτω ενότητα σχολίων

Σέρχιο Γκοσένκο

Ο Sergio είναι δημοσιογράφος κρυπτονομισμάτων με έδρα τη Βενεζουέλα. Περιγράφει τον εαυτό του ως αργοπορημένο στην κρυπτόσφαιρα, αφού εισήλθε στην κρυπτόσφαιρα τον Δεκέμβριο του 2017 όταν σημειώθηκε η εκτίναξη των τιμών. Με υπόβαθρο στη μηχανική υπολογιστών, ζώντας στη Βενεζουέλα και κοινωνικά επηρεασμένος από την έκρηξη των κρυπτονομισμάτων, προσφέρει μια διαφορετική προοπτική. σχετικά με την επιτυχία του κρυπτονομίσματος και πώς βοηθά τους μη τραπεζικούς και υποεξυπηρετούμενους.

Πιστώσεις εικόνας: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Αρνηση: Αυτό το άρθρο είναι μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν πρόκειται για άμεση προσφορά ή προσφορά για αγορά ή πώληση ή σύσταση ή έγκριση οποιωνδήποτε προϊόντων, υπηρεσιών ή εταιρειών. Το Bitcoin.com δεν παρέχει επενδυτικές, φορολογικές, νομικές ή λογιστικές συμβουλές. Ούτε η εταιρεία ούτε ο δημιουργός ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημιά ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε από ή σε σχέση με τη χρήση ή τη χρήση οποιουδήποτε περιεχομένου, αγαθών ή υπηρεσιών που αναφέρονται σε αυτό το άρθρο.

Leave a Comment