Το CentreWorks θα φιλοξενήσει ένα μάθημα επιχειρηματικότητας Liftoff αυτή την άνοιξη – The Advocate-Messenger

Το CentreWorks θα φιλοξενήσει ένα μάθημα επιχειρηματικότητας Liftoff αυτή την άνοιξη

Δημοσιεύτηκε την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023 στις 9:27 π.μ

Της FIONA MORGAN

[email protected]

Το CentreWorks θα φιλοξενήσει το έκτο μάθημα επιχειρηματικότητας LIFTOFF από την 1η Μαρτίου έως τις 3 Μαΐου. Οι αιτήσεις γίνονται δεκτές ηλεκτρονικά στο CentreWorks.org.

Το μάθημα απευθύνεται σε εκκολαπτόμενους επιχειρηματίες και όσους ενδιαφέρονται για την επιχειρηματικότητα. Διδάσκει το ίδρυμα για την έναρξη ή την ανάπτυξη οποιασδήποτε επιχείρησης.

Το πρόγραμμα συνεδριάζει μία φορά την εβδομάδα τις Τετάρτες στις 19:00 για 90 λεπτά και διαρκεί 10 εβδομάδες. Κοστίζει 75 $ για τους κατοίκους του Κεντάκι στις κομητείες Boyle, Garrard, Mercer, Casey, Washington, Marion και Lincoln.

Το Liftoff Center συνδέει φοιτητές με μέλη της κοινότητας, ζευγαρώνοντάς τους σε ομάδες για να εργαστούν πάνω στις επιχειρηματικές τους ιδέες. Οι μαθητές του κέντρου ξεκινούν το μάθημα όταν το εξάμηνό τους ξεκινά την 1η Φεβρουαρίου, δίνοντάς τους χρόνο να μελετήσουν και να προετοιμαστούν για το πότε θα ενταχθούν τα μέλη της κοινότητας τον Μάρτιο. Οι διευθυντές του CenterWorks Αντώνης και Ανδρέα Μαργίδα διδάσκουν.

Τα μέλη της κοινότητας συνήθως έχουν μια αρχική επιχειρηματική ιδέα που θέλουν να αναπτύξουν και οι μαθητές τους βοηθούν. Αλλά αυτή τη φορά, οι φοιτητές του Κέντρου θα αναπτύξουν επίσης τις δικές τους επιχειρηματικές ιδέες, κάτι που αποτελεί μεγαλύτερη δέσμευση για αυτούς τους μαθητές.

Ο Anthony Margida είπε ότι 13 φοιτητές έχουν εγγραφεί και αναμένουν περίπου 12 έως 15 ντόπιους επιχειρηματίες να υποβάλουν αίτηση, κάτι που θα επιτρέψει στις ομάδες να είναι one-on-one.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του μαθήματος, τοπικοί ειδικοί θα έρχονται για να διδάξουν τμήματα σχετικά με τα νομικά στοιχεία, το μάρκετινγκ, τη διαχείριση και τα οικονομικά στοιχεία.

Το CentreWorks ξεκίνησε αυτό το μάθημα το 2020 για να εκπαιδεύσει και να υποστηρίξει τους επιχειρηματίες της περιοχής και να προωθήσει την ανάπτυξη των τοπικών επιχειρήσεων. Οι Margidas διδάσκουν μια Ανθρωποκεντρική Προσέγγιση στην Καινοτομία, μια μορφή σχεδιαστικής σκέψης.

«Ο καθένας μπορεί να είναι καινοτόμος, και μπορείτε να είστε καινοτόμος εστιάζοντας πρώτα στους ανθρώπους που θέλετε να υπηρετήσετε», είπε ο Anthony. «Εκεί ξεκινάει η επιχείρηση, είναι να καταλάβετε ποιον θέλετε να εξυπηρετήσετε, όχι ποιο προϊόν θα τους προσφέρετε, αλλά ποιον θέλετε να εξυπηρετήσετε. Εάν εμπλέκετε αυτούς τους ανθρώπους στη διαδικασία ανάπτυξης του προϊόντος σας, εντοπισμού και επίλυσης προβλημάτων και διαμόρφωσης προϊόντων και πρωτοτύπων, έχετε περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας».

Οι επιχειρηματίες στην τάξη περνούν από τη διαδικασία συνέντευξης από τους ανθρώπους που θέλουν να εξυπηρετήσουν, εντοπίζουν το πρόβλημα που θέλουν να λύσουν, αναπτύσσουν μια πρωτότυπη λύση, τη δοκιμάζουν και κάνουν τελικές αλλαγές στο πρωτότυπό τους.

“Αυτό που διδάσκονται εδώ όσον αφορά την επιχειρηματική νοοτροπία είναι πραγματικά μια νοοτροπία ανάπτυξης που ενδυναμώνει τη ζωή έξω από τις επιχειρήσεις”, είπε ο Anthony.

Πάνω από πέντε συνεδρίες, 45 μέλη της κοινότητας και 52 μαθητές του Κέντρου συμμετείχαν στο Liftoff. Οι απόφοιτοι της κοινότητας εγκαινίασαν 12 νεοφυείς επιχειρήσεις.

Μερικές από αυτές τις επιτυχημένες startups από τους αποφοίτους της Liftoff περιλαμβάνουν το Plaid Elephant της Kate Snyder. GeriActive από την Amanda Pruitt; Larland Beef από τη Laura Richard; York Corks από την Kathy York; Parthenon Greek-American Food, της Μέγκαν Μπερκέτη; Shamrock Legacy Coaching από τη Susanna Thomas; και η AgeWell Senior Service της Mandy Emmons προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες για να βοηθήσει τους ηλικιωμένους πολίτες να μένουν περισσότερο στο σπίτι αντί να πηγαίνουν σε μια μονάδα φροντίδας.

Ο Anthony είπε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θεωρούν τους εαυτούς τους ως επιχειρηματίες, αλλά ο καθένας μπορεί να είναι.

«Τα πάντα έχουν να κάνουν με την οικοδόμηση αυτής της κουλτούρας καινοτομίας», είπε ο Anthony. «Δεν χρειάζεται να γεννηθείς επιχειρηματίας, μπορείς να γίνεις επιχειρηματίας υιοθετώντας τη νοοτροπία. μιλάμε για χαρακτηριστικά νοοτροπίας, τα διδάσκουμε, τα εξασκούμε ως μέρος του Liftoff.

Το μάθημα θα ολοκληρωθεί στις 4 Μαΐου με επίδειξη όλων των επιχειρηματικών ιδεών. Τα μέλη της τάξης θα παρουσιάσουν τις ιδέες τους σε έναν διαγωνισμό, όπου ολόκληρη η κοινότητα μπορεί να συναντηθεί, να δει και να καταλάβει τι κάνουν οι επιχειρηματίες.

Θα υπάρχουν διάσημοι κριτές, δωρεάν αναψυκτικά και θα είναι ανοιχτό για το κοινό.

Οι αιτήσεις Liftoff γίνονται δεκτές στο CentreWorks.org και τα μέλη της τάξης θα ανακοινωθούν τουλάχιστον 10 ημέρες πριν από την ημερομηνία έναρξης της 1ης Μαρτίου.

Leave a Comment