Το Analysis-AMC meme ορίζει έκτακτη ψήφο των μετόχων για την έγκριση της πώλησης μετοχών

Ανίρμπαν Σεν

(Reuters) – Η εταιρεία κινηματογράφου AMC Entertainment Holdings Inc, η οποία έχει γίνει “meme fund” κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19, βρήκε έναν ασυνήθιστο τρόπο να κερδίσει την έγκριση των μετόχων για μια πώληση μετοχών με αύξηση μετρητών, σύμφωνα με ρυθμιστική αρχή. τεκμηρίωση και έξι εμπειρογνώμονες εταιρικών οικονομικών που την εξέτασαν.

Η AMC συγκέντρωσε περισσότερα από 2 δισεκατομμύρια δολάρια μέσω πώλησης μετοχών το 2021, κυρίως με την υποστήριξη λιανικών επενδυτών που έστειλαν τη μετοχή της σε ένα άγριο ράλι, μαζί με άλλες μετοχές meme όπως η GameStop Corp.

Τον βοήθησε να αποφύγει τη μοίρα της χρεοκοπημένης Cineworld Group LLC, αλλά και μείωσε τους μετόχους του εννέα φορές. Η ώθηση των επενδυτών κατά της περικοπής ώθησε την εταιρεία με έδρα το Leawood του Κάνσας να ακυρώσει την ψήφο των μετόχων τον Ιούλιο του 2021 για να της επιτρέψει να εκδώσει περισσότερες μετοχές, έγραψε τότε στο Twitter ο διευθύνων σύμβουλός της Άνταμ Άρον.

Τώρα η AMC ζητά άδεια από τους μετόχους για να δεκαπλασιάσει τον αριθμό των κοινών μετοχών. Αντί να το βάλει σε αυτόνομη ψηφοφορία για έγκριση από τους μετόχους, το συνδυάζει με μια ξεχωριστή προσφορά που είναι δημοφιλής στους επενδυτές για να μετατρέψει τις προνομιούχες μετοχές της με μεγάλη έκπτωση σε κοινές μετοχές, σύμφωνα με μια κανονιστική κατάθεση από την AMC στις 27 Ιανουαρίου.

Οι κάτοχοι προνομιούχων μετοχών θα μπορούν να ψηφίσουν για το θέμα μαζί με τους κατόχους κοινών μετοχών. Επειδή η AMC έχει 1,8 προνομιούχες μετοχές για κάθε κοινή μετοχή, μια ψήφος προνομιούχων μετοχών υπέρ της μετατροπής θα μπορούσε εύκολα να αντισταθμίσει μια ψήφο κοινών μετοχών έναντι της πώλησης περισσότερων κοινών μετοχών, σύμφωνα με έξι καθηγητές εταιρικών οικονομικών που ρωτήθηκαν από το Reuters.

«Κάνει (η νέα εξουσιοδότηση κοινών μετοχών) πιο πιθανό να περάσει αυτή τη φορά», δήλωσε ο Jacob Thomas, καθηγητής λογιστικής και οικονομικών στο Yale School of Management.

Δεν ήταν σαφές πώς θα αντιδρούσαν οι μέτοχοι της AMC στη συγχώνευση των δύο εκδόσεων, που είχε προγραμματιστεί για τις 14 Μαρτίου.

Ένας εκπρόσωπος της AMC δεν απάντησε σε αίτημα για σχόλιο. Στις 27 Ιανουαρίου, η AMC είπε ότι η χορήγηση άδειας για την πώληση κοινών μετοχών θα παρείχε «την κατάλληλη ευελιξία … χωρίς έξοδα και καθυστέρηση μιας συνεδρίασης μετόχων» για να ψηφίσουν οι επενδυτές μόνοι τους για το θέμα. Πρόσθεσε ότι το διοικητικό συμβούλιο θα καθορίσει πότε θα ασκήσει το δικαίωμα έκδοσης περισσότερων μετοχών σε αυτόν.

Μετά την εφαρμογή της προτεινόμενης αντίστροφης διάσπασης μετοχών, η AMC χρειάζεται περίπου 93 εκατομμύρια νέες κοινές μετοχές για να πραγματοποιήσει τη μετατροπή προνομιούχων μετοχών, αλλά η κατάθεση δείχνει ότι ζητά έγκριση για την έκδοση συνολικά 498,2 εκατομμυρίων κοινών μετοχών. Αυτό θα επιτρέψει στην AMC να εκδώσει 405,2 εκατομμύρια κοινές μετοχές, αξίας περίπου 2,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων με βάση την τρέχουσα τιμή της μετοχής, μετά την ολοκλήρωση της μετατροπής.

Διάγραμμα: Η μετοχή της AMC υποαποδίδει ευρύτερα στη Wall Street-https://www.reuters.com/graphics/AMC-ENT/AMC-ENT/zgpobkwelvd/chart.png

ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΝΑΠΤΥΞΟΥΝ

Το AMC χρειάζεται χρήματα για να στηρίξει τα οικονομικά του επειδή πολλοί θαυμαστές του κινηματογράφου προτιμούν το streaming αντί να πηγαίνουν στους κινηματογράφους. Καταγράφει καθαρές ζημίες κάθε τρίμηνο από την ολοκλήρωση της αναδιάρθρωσης του χρέους το 2020.

Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, το χρέος της είχε αυξηθεί σε 5,4 δισεκατομμύρια δολάρια και οι πληρωμές μισθωμάτων έφτασαν τα 4,8 δισεκατομμύρια δολάρια για το υπόλοιπο των μισθώσεων. Στα τέλη Σεπτεμβρίου είχε μόνο 685 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά.

Ο Campbell Harvey, καθηγητής οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Duke, είπε ότι η αξιοποίηση λιανικών επενδυτών για περισσότερα χρήματα ήταν μια ευθύνη που θα έβλεπε η AMC εν μέσω των οικονομικών της δεινών.

«Δεδομένου ότι οι κερδοσκόποι μετοχών meme μπορούν να απομακρύνουν τις τιμές από τα θεμελιώδη, είναι λογικό για μια εταιρεία όπως η AMC να εκδίδει μετοχές όταν η διοίκηση πιστεύει ότι η μετοχή της είναι υπερτιμημένη», είπε ο Harvey.

Η AMC δημιούργησε την προνομιούχο μετοχή της τον περασμένο Αύγουστο και την έδωσε στους επενδυτές δωρεάν με τη μορφή μερισμάτων μετοχών. Έκτοτε, έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 250 εκατομμύρια δολάρια πουλώντας νέες προνομιούχες μετοχές, ένα μεγάλο μέρος από αυτά μέσω μιας συμφωνίας με το hedge fund Antara Capital LP. Ακόμα κι αν εξαντληθεί από κοινές μετοχές προς έκδοση, θα μπορούσε να εκδώσει προνομιούχες μετοχές επειδή βασίστηκε σε εξουσιοδότηση του 2013 που χορηγήθηκε στο διοικητικό της συμβούλιο από τον πρώην ιδιοκτήτη της Κίνας Dalian Wanda Group.

Η αξία των προνομιούχων μετοχών της έπεσε από 10,50 δολάρια σε 1 δολάριο, μια τεράστια έκπτωση στην κοινή μετοχή της, η οποία κυμαίνεται από 5 έως 8 δολάρια. Η AMC δήλωσε στις 26 Ιανουαρίου ότι προτείνει τη μετατροπή των προνομιούχων μετοχών σε κοινές μετοχές για την εξάλειψη της έκπτωσης συναλλαγών. Η Antara έθεσε επίσης όρους για τη μετατροπή σε επένδυση στην AMC.

(Αναφορά από τον Anirban Sen στη Νέα Υόρκη· Επιμέλεια από Greg Roumeliotis and David Gregorio)

Leave a Comment