Το 90% του διαδικτυακού περιεχομένου «θα μπορούσε να δημιουργηθεί από τεχνητή νοημοσύνη έως το 2025», λέει ο ειδικός

Το Generative AI, όπως το ChatGPT του OpenAI, θα μπορούσε να φέρει επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο αναπτύσσεται το ψηφιακό περιεχόμενο, δήλωσε στο Yahoo Finance Live η σύμβουλος, ομιλήτρια και ηγέτης της σκέψης AI Nina Schick (βίντεο παραπάνω).

«Πιστεύω ότι θα μπορούσαμε να φτάσουμε το 90% του διαδικτυακού περιεχομένου που παράγεται από την τεχνητή νοημοσύνη έως το 2025, επομένως αυτή η τεχνολογία είναι εκθετική», είπε. “Πιστεύω ότι το μεγαλύτερο μέρος του ψηφιακού περιεχομένου θα αρχίσει να παράγεται από AI. Βλέπετε το ChatGPT… αλλά υπάρχουν πολλές άλλες πλατφόρμες και εφαρμογές που αναδύονται.”

Το κύμα ενδιαφέροντος για το DALL-E και το ChatGPT του OpenAI έχει πυροδοτήσει μια ευρεία δημόσια συζήτηση σχετικά με την τεχνητή νοημοσύνη και τον διευρυνόμενο ρόλο της στον κόσμο μας, ιδιαίτερα τη γενετική τεχνητή νοημοσύνη.

«Το ChatGPT έχει πραγματικά αιχμαλωτίσει τη φαντασία του κοινού με έναν πολύ συναρπαστικό τρόπο, αλλά νομίζω ότι σε λίγους μήνες το ChatGPT θα θεωρείται απλώς ένα άλλο εργαλείο που τροφοδοτείται από αυτή τη νέα μορφή τεχνητής νοημοσύνης που είναι γνωστή ως γενετική τεχνητή νοημοσύνη», είπε. .

Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ακριβώς τι είναι η γενετική τεχνητή νοημοσύνη και τι δεν είναι.

«Αυτό που μπορεί να κάνει η γενική τεχνητή νοημοσύνη είναι ουσιαστικά να δημιουργήσει νέα πράγματα που μέχρι στιγμής ήταν μοναδικά για την ανθρώπινη νοημοσύνη ή τη δημιουργικότητα», είπε. “Η γενική τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να δημιουργήσει σε όλα τα μέσα, επομένως κείμενο, βίντεο, ήχος, εικόνες – κάθε ψηφιακό μέσο μπορεί να τροφοδοτηθεί από γενετική τεχνητή νοημοσύνη. Επομένως, νομίζω ότι αυτές οι αποτιμήσεις που βλέπετε για το OpenAI θα αυξηθούν πραγματικά και θα αυξηθούν” το 2023 , θα αρχίσουμε να βλέπουμε ακόμη πιο παραγωγικές εταιρείες τεχνητής νοημοσύνης με καθολικές εφαρμογές σε πολλούς κλάδους».

Όλα αυτά είναι ακόμα καινούργια, καθώς οι εφαρμογές για τη γενετική τεχνητή νοημοσύνη «μόνο υπάρχουν πραγματικά [been] έχει έρθει στο προσκήνιο τους τελευταίους 24-6 μήνες», πρόσθεσε ο Schick.

Το λογότυπο OpenAI εμφανίζεται σε μια οθόνη με τον ιστότοπο ChatGPT να εμφανίζεται σε ένα κινητό τηλέφωνο σε αυτήν την εικόνα στις 8 Ιανουαρίου 2023 στις Βρυξέλλες, Βέλγιο. (Φωτογραφική εικονογράφηση από τον Jonathan Raa/NurPhoto μέσω Getty Images)

“Ο ρυθμός επιτάχυνσης είναι απίστευτος”

Ο τομέας της γενετικής τεχνητής νοημοσύνης θα γίνει ακόμη πιο ανταγωνιστικός το επόμενο έτος, είπε ο Schick, αναμένοντας εταιρείες όπως η μητρική Alphabet της Google (GOOG, GOOGL), η Microsoft (MSFT) και η Apple (AAPL) να κάνουν «πολλά περισσότερα». στο διάστημα.

Αν και δεν υπάρχουν πολλά να πούμε για το πόσο το ChatGPT μπορεί ή όχι να αποτελεί υπαρξιακή απειλή για την κυριαρχία της αναζήτησης της Google, ο Schick είπε ότι αναμένει από την Google να ανταγωνιστεί αντί να εξαντληθεί.

«Έγινε πολλή συζήτηση σχετικά με το εάν το OpenAI αποτελεί υπαρξιακή απειλή για την Google – η Microsoft είναι επενδυτής στο OpenAI, η ενσωμάτωση του ChatGPT με το Bing εάν πρόκειται να αμφισβητήσει την κυριαρχία της Google», είπε ο Schick. “Αν και είναι μια φανταστική ιστορία, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Google αναπτύσσει τα εργαλεία παραγωγής τεχνητής νοημοσύνης με τον όγκο των δεδομένων που έχουν, τον όγκο των δεδομένων που διαθέτουν.”

Αν και είναι περίπλοκο, δεν υπάρχει αμφιβολία για τις δυνατότητες, ανεξάρτητα από το πόσο σταθερός είναι ένας ανταγωνιστής της Google ChatGPT στην τρέχουσα μορφή του. Εν τω μεταξύ, η Microsoft έχει ήδη επενδύσει 1 δισεκατομμύριο δολάρια στο OpenAI και γίνεται λόγος για πρόσθετες επενδύσεις από τον επιχειρηματικό κολοσσό της τεχνολογίας που κατέχει τη μηχανή αναζήτησης Bing. Η εταιρεία φέρεται να σχεδιάζει να επενδύσει άλλα 10 δισεκατομμύρια δολάρια στο OpenAI.

Τέλος, κοιτάξτε στον τομέα της γενετικής τεχνητής νοημοσύνης για να ξεκινήσετε την ταχεία αλλαγή.

«Ο ρυθμός επιτάχυνσης είναι τόσο απίστευτος που αυτά τα εργαλεία που μας σόκαραν και μας τρόμαξαν στις αρχές του 2023 θα φαίνονται αρκετά περίεργα μέχρι το τέλος του έτους, επειδή οι δυνατότητες θα αυξηθούν τόσο δραματικά», είπε ο Schick.

Η Allie Garfinkle είναι Ανώτερη Τεχνική Ρεπόρτερ στο Yahoo Finance. Ακολουθήστε τον στο Twitter @agarfinks.

Κάντε κλικ εδώ για τις πιο πρόσφατες τάσεις μετοχές από την πλατφόρμα Yahoo Finance.

Διαβάστε τα τελευταία οικονομικά και επιχειρηματικά νέα από το Yahoo Finance.

Κατεβάστε το Yahoo Finance για μήλο ή Android.

Ακολουθήστε το Yahoo Finance Κελάδημα, Facebook, Ίνσταγκραμ, LinkedInκαι YouTube.

Leave a Comment