Το 67% των Αμερικανών λέει ότι θα χάσουν το δίχτυ χρηματοοικονομικής τους ασφάλειας το 2022 Πώς να το ξαναφτιάξετε το 2023

Ένας άντρας ψωνίζει για λογαριασμό ταμιευτηρίου στο σπίτι.

Πηγή εικόνας: Getty Images

Μπορείτε να ανακάμψετε μετά από δύσκολες στιγμές.


Βασικά σημεία

  • Ο πληθωρισμός ανάγκασε πολλούς ανθρώπους να κάνουν έφοδο στις έκτακτες αποταμιεύσεις τους πέρυσι.
  • Η πτώση του χρηματιστηρίου έχει αφήσει πολλούς ανθρώπους με απώλειες στα χαρτοφυλάκιά τους.
  • Δεν είναι περίεργο που πολλοί άνθρωποι αισθάνονται ότι το δίχτυ οικονομικής ασφάλειας τους έχει φύγει, αλλά υπάρχουν τρόποι για να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας, όπως να κάνετε μια παρενέργεια.

Είναι δίκαιο να πούμε ότι το 2022 δεν ήταν μια εύκολη χρονιά για τους καταναλωτές και τους επενδυτές συνολικά. Πρώτον, ο πληθωρισμός αυξήθηκε από την αρχή μέχρι το τέλος του έτους, αναγκάζοντας πολλούς ανθρώπους να κάνουν έφοδο στους λογαριασμούς ταμιευτηρίου τους για να καλύψουν υψηλότερα έξοδα.

Και μετά ήταν το χρηματιστήριο. Το να πούμε ότι το 2022 ήταν μια κακή χρονιά θα ήταν μάλλον υποτιμητικό.

Πολλοί επενδυτές τελειώνουν το έτος με χαμηλότερα υπόλοιπα λογαριασμών IRA και μεσιτείας από ό,τι ξεκίνησαν. Αυτό περιλαμβάνει άτομα που συνεχίζουν να βάζουν χρήματα σε αυτούς τους λογαριασμούς ακόμη και όταν οι συνθήκες της αγοράς επιδεινώνονται.

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το 67% των Αμερικανών επενδυτών αισθάνεται ότι το δίχτυ χρηματοοικονομικής τους ασφάλειας διαλύεται το 2022, σύμφωνα με στοιχεία από τις προσόδους και την ασφαλιστική εταιρεία F&G. Αλλά αν νιώθετε έτσι, θα πρέπει να ξέρετε ότι δεν χάθηκαν όλα.

Ανοικοδόμηση του ταμείου έκτακτης ανάγκης σας

Ενδέχεται να μην μπορείτε να επαναφέρετε το υπόλοιπο του λογαριασμού IRA ή μεσιτείας στο σημείο που βρισκόταν στις αρχές του 2022. Ίσως χρειαζόμαστε μια ευρεία ανάκαμψη της αγοράς για να συμβεί αυτό.

Αλλά ένα πράγμα εσύ να είναι σε θέση Το να νιώθεις πιο ασφαλής οικονομικά σημαίνει να γεμίζεις ένα ταμείο έκτακτης ανάγκης όταν αυτό πέσει. Και για το σκοπό αυτό, η αναθεώρηση των δαπανών σας είναι το πρώτο βήμα.

Ρίξτε μια ματιά στους τρέχοντες λογαριασμούς σας. Υπάρχουν κάποια έξοδα που μπορείτε να περικόψετε; Ίσως δεν χρειάζεται να πληρώσετε για μια επιπλέον υπηρεσία ροής. Και ίσως δεν χρειάζεται να συνεχίσετε να πληρώνετε περισσότερα από 75 $ το μήνα για μια συνδρομή στο γυμναστήριο, αντ ‘αυτού μπορείτε να κάνετε μια δωρεάν προπόνηση κάνοντας τζόκινγκ ή απλώς κάνοντας έναν γρήγορο περίπατο. Μια σειρά από μικρές περικοπές μπορεί να σας βοηθήσει να σημειώσετε μεγάλη πρόοδο όσον αφορά τη συγκέντρωση του ταμείου έκτακτης ανάγκης.

Μια άλλη επιλογή που αξίζει να εξετάσετε για την ανοικοδόμηση του ταμείου έκτακτης ανάγκης είναι μια παράπλευρη φασαρία. Αυτό θα σημαίνει θυσία ορισμένων διαλειμμάτων – δεν μπορεί να αποφευχθεί. Αλλά αν αυξήσετε καλά το εισόδημά σας, μπορείτε να ξαναφτιάξετε τις αποταμιεύσεις σας, ώστε να μπορείτε να κοιμάστε το βράδυ γνωρίζοντας ότι θα έχετε ένα σωρό μετρητά να πετύχετε.

Να είστε θετικοί για το χρηματιστήριο

Η ανοικοδόμηση ενός εξαντλημένου ταμείου έκτακτης ανάγκης είναι κάτι που μπορείτε να κάνετε φέτος. Αλλά δεν μπορείτε να ελέγξετε την απόδοση του χρηματιστηρίου και αυτό μπορεί να είναι απογοητευτικό.

Ωστόσο, κάντε ό,τι καλύτερο μπορείτε για να μην χάσετε την ελπίδα σας. Το χρηματιστήριο είχε το μερίδιό του σε πτώσεις και έχει μακρά ιστορία ανάκαμψης. Έτσι, ενώ το υπόλοιπο του χαρτοφυλακίου σας μπορεί να είναι χαμηλό τώρα, υπάρχει πολύ καλή πιθανότητα να ανακάμψει σε τρία, πέντε ή 10 χρόνια και μετά σε μερικά.

Θυμηθείτε, δεν θα χάσετε χρήματα σε λογαριασμό μεσιτείας ή IRA εκτός εάν πουλήσετε ενεργά τις επενδύσεις σας με ζημία. Έτσι, εάν υποσχεθείτε να αφήσετε το χαρτοφυλάκιό σας ήσυχο, μπορείτε να ξεπεράσετε αυτήν την περίοδο αστάθειας της αγοράς — και να ανακτήσετε το δίχτυ ασφαλείας που πιστεύετε ότι έχετε χάσει.

Προειδοποίηση: η υψηλότερη κάρτα επιστροφής μετρητών που έχουμε δει έχει εισαγωγή 0% APR μέχρι το 2024

Εάν χρησιμοποιείτε λάθος πιστωτική ή χρεωστική κάρτα, μπορεί να σας κοστίσει σοβαρά χρήματα. Ο ειδικός μας λατρεύει αυτή την κορυφαία επιλογή, με 0% εισαγωγική τιμή APR έως το 2024, έως και 5% επιστροφή μετρητών και χωρίς ετήσιες χρεώσεις σε κάθε περίπτωση.

Στην πραγματικότητα, αυτή η κάρτα είναι τόσο καλή που ο ειδικός μας τη χρησιμοποιεί ακόμη και προσωπικά. Κάντε κλικ εδώ για να διαβάσετε την πλήρη κριτική μας δωρεάν και να κάνετε αίτηση σε μόλις 2 λεπτά.

Διαβάστε τη δωρεάν κριτική μας

Leave a Comment