«Το 27% των επενδυτών των ΗΑΕ αλλάζει επενδυτικές στρατηγικές για την καταπολέμηση του παγκόσμιου πληθωρισμού»

  • Το 29% των επενδυτών επενδύει λιγότερα και το 34% επενδύει περισσότερα για την καταπολέμηση του πληθωρισμού

  • Τα μετρητά θα πάρουν δεύτερη θέση μεταξύ των Επενδυτών των ΗΑΕ και θα μειωθούν στο 8,6% της κατανομής του χαρτοφυλακίου το 2023.

  • Το 54% σκοπεύει να κάνει πιο βιώσιμες επενδύσεις το επόμενο έτος σε σύγκριση με το 52% παγκοσμίως

  • Το 72% των επενδυτών των ΗΑΕ εξακολουθεί να πιστεύει στα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία παρά την αναταραχή της αγοράς

ΝΤΟΥΜΠΑΙΗΑΕ, 7 Δεκεμβρίου 2022 /PRNewswire/ — Η Standard Chartered’s Wealth Expectancy Report 2022 υπογραμμίζει τις αλλαγές στις αποφάσεις των επενδυτών και τις αλλαγές στα υποκείμενα περιουσιακά στοιχεία για περισσότερους από 15.000 αναδυόμενους εύπορους, πλούσιους και υψηλής καθαρής θέσης επενδυτές (HNW) σε 14 αγορές, συμπεριλαμβανομένων των ερευνών των ΗΑΕ. τάξεις. Τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν ότι το 61% των τοπικών επενδυτών διαχειρίζονται πιο ενεργά τον πλούτο τους και κάνουν αλλαγές στις επενδυτικές τους στρατηγικές, λαμβάνοντας υπόψη τις τρέχουσες οικονομικές δυσκολίες.

Standard Chartered: “Το 27% των επενδυτών των ΗΑΕ αλλάζουν επενδυτικές στρατηγικές για την καταπολέμηση του παγκόσμιου πληθωρισμού” (PRNewsfoto/Standard Chartered Bank)

Ξεπερνώντας τον πληθωρισμό
Οι επενδυτές στα ΗΑΕ ανέφεραν τον πληθωρισμό (30%), την απειλή της ύφεσης (21%) και μια αβέβαιη παγκόσμια οικονομία (20%) ως τις κύριες ανησυχίες τους. Ο αυξανόμενος πληθωρισμός (34%), η ύφεση (27%) και η αβέβαιη παγκόσμια οικονομία (22%) αποτελούν επίσης βασικές ανησυχίες για τους επενδυτές διεθνώς.

Το περασμένο έτος, οι τοπικοί επενδυτές έκαναν αλλαγές στα οικονομικά τους, όπως ξοδεύουν λιγότερα (29%) και λαμβάνουν νέες αποφάσεις γύρω από τα χαρτοφυλάκια τους (27%), γεγονός που θα οδηγήσει σε αλλαγές στις βασικές κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων.

Για να νικήσουν τον πληθωρισμό, το 61% των παγκόσμιων επενδυτών προσπαθούν να μειώσουν τα ταμειακά τους αποθέματα, σε σύγκριση με το 71% στα ΗΑΕ. Η Standard Chartered προβλέπει ότι οι παγκόσμιες κατανομές μετρητών θα μειωθούν από 26% το 2022 σε 15% το 2023, όπως υποδεικνύεται από τις απαντήσεις των επενδυτών.

Οι επενδυτές επανεκτιμούν επίσης τις συμμετοχές τους καθώς αυξάνεται η αστάθεια της αγοράς, αν και αυτή η κατηγορία περιουσιακών στοιχείων θα παραμείνει συστατικό του χαρτοφυλακίου. Από αυτούς που επενδύουν επί του παρόντος σε μετοχές, οι απαντήσεις της έρευνας δείχνουν ότι η κατανομή των μετοχών σε χαρτοφυλάκια επενδυτών των ΗΑΕ θα μειωθεί από 10,1% σε 6,9% το επόμενο έτος.

Ο Δρ. Όουεν ΓιανγκΔιευθυντής Wealth and Wealth Management για Αφρική, μέση Ανατολή και Ευρώπη Στην Standard Chartered Bank, είπε: “Οι επενδυτές στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αντιμετωπίζουν μια περίπλοκη πραγματικότητα, με τον πληθωρισμό, την απειλή της ύφεσης και την αβέβαιη παγκόσμια οικονομία να είναι οι κύριες ανησυχίες τους, που ανησυχούν τους επενδυτές σε όλο τον κόσμο. Η έρευνά μας δείχνει ότι οι επενδυτές των ΗΑΕ κάνουν αλλαγές. Σε απάντηση σε αυτά προκλήσεις, τα χαρτοφυλάκια τους αυξάνει τη σημασία της προσαρμογής αυτών των αποφάσεων στους μακροπρόθεσμους στόχους τους και στο παγκόσμιο περιβάλλον.

Η έκθεση διαπίστωσε επίσης ότι ο χρυσός συνεχίζει να παρουσιάζει υψηλό ενδιαφέρον για τους επενδυτές των ΗΑΕ φέτος, με το 51% να επενδύει ως αποτέλεσμα του πληθωρισμού, με 45% επιτόκιο σε μετοχές αξίας και 45% σε ομόλογα το 2022, εκτός από την καταπολέμηση του πληθωρισμού.

Ενώ εξακολουθούν να υφίστανται οι ανησυχίες για το πράσινο, οι βιώσιμες επενδύσεις θα συνεχίσουν να προσελκύουν επενδυτικό ενδιαφέρον και κεφάλαια. Περισσότεροι από τους μισούς (52%) των παγκόσμιων επενδυτών αναμένουν να αυξήσουν τις συνεχιζόμενες επενδύσεις τους το 2023. Το 54% των επενδυτών στα ΗΑΕ θα κάνει το ίδιο.

Τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία συνεχίζουν να ενδιαφέρουν τους επενδυτές
Η μελέτη δείχνει ότι το 72% των εγχώριων επενδυτών εξακολουθεί να πιστεύει ότι τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία αποτελούν σημαντικό μέρος κάθε επενδυτικού χαρτοφυλακίου, παρά τις πολυάριθμες αποτυχίες της αγοράς φέτος.

Επί του παρόντος, το 66% των παγκόσμιων επενδυτών κατέχει ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, σε σύγκριση με το 73% στα ΗΑΕ. Κοιτάζοντας το μέλλον, το 71% των εγχώριων επενδυτών που συμμετείχαν στην έρευνα σχεδιάζει να αυξήσει τις επενδύσεις του σε ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία το επόμενο έτος. Αυτό οφείλεται εν μέρει στο ότι πολλοί άνθρωποι είπαν ότι είδαν σημαντικές αποδόσεις από ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία (36%) και το 36% τα θεωρούσε ως έναν καλό τρόπο διαφοροποίησης των χαρτοφυλακίων τους.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτή η έρευνα διεξήχθη πριν από τη συντριβή του FTX και τα γεγονότα των τελευταίων εβδομάδων μπορεί να μετριάσουν αυτό το συναίσθημα.

Βοηθώντας τους επενδυτές να λαμβάνουν καλύτερες αποφάσεις
Η πλειονότητα των διεθνών επενδυτών που συμμετείχαν στην έρευνα (62%) διαχειρίζονταν τα δικά τους οικονομικά κυρίως με κάποια διακύμανση μεταξύ των αγορών. Πολλοί επενδυτές στα ΗΑΕ (37%) χρησιμοποιούν επαγγελματίες διαχειριστές περιουσίας. Κατά μέσο όρο, οι νεότεροι (18-35) επενδυτές (63%) στις 14 αγορές είναι πιο πιθανό να χρησιμοποιήσουν έναν επαγγελματία, σε σύγκριση με 39% στην κατηγορία των 55+. Κατά μέσο όρο, οι επενδυτές που χρησιμοποίησαν επαγγελματικές συμβουλές ήταν πιο πιθανό να έχουν διαφοροποιημένα χαρτοφυλάκια και υψηλότερες συμμετοχές σε βιώσιμες επενδύσεις.

Ο Δρ. Ο Young κατέληξε: “Πιστεύουμε ότι τα διαφοροποιημένα χαρτοφυλάκια με στρατηγικές δημιουργίας εισοδήματος πολλαπλών περιουσιακών στοιχείων παρέχουν μερικές από τις καλύτερες ευκαιρίες για τους επενδυτές στα ΗΑΕ. Αυτό, σε συνδυασμό με επαγγελματικές επενδυτικές συμβουλές προσαρμοσμένες στους μακροπρόθεσμους στόχους τους, θα τους βοηθήσει να ξεπεράσουν τις τρέχουσες συνθήκες της αγοράς και να επιτύχουν στόχους.”

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με:

Χαλίντ ΑμπντουλάχCFA®
Διευθυντής, Προϊστάμενος Τμήματος Επικοινωνίας
Εταιρικές Υποθέσεις, Branding και Μάρκετινγκ
Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
M: +971 52 5546 475
T: +971 4 508 3155

Σημείωση προς τους συντάκτες

Έκθεση Πρόβλεψης Πλούτου 2022

Αυτή η έκδοση 2022 της αναφοράς Wealth Expectancy της Standard Chartered είναι η τρίτη επανάληψη από το 2019.

Η μελέτη διεξήχθη σε 14 αγορές, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας. Ινδία, ΠακιστάνΗΑΕ, Βιετνάμ, Χονγκ Κονγκ, Κενύα, Νιγηρία, Ινδονησία, Ταϊβάν, Μαλαισία, Ταϊλάνδη, Σιγκαπούρη και Νότια Κορέα. Η επιτόπια εργασία διεξήχθη διαδικτυακά μεταξύ 26 ετώνντο Σεπτέμβριος και 18 Οκτωβρίου 2022 και ρωτήσαμε συνολικά 15.206 ερωτηθέντες.

Οι εύποροι καταναλωτές ταξινομούνται σε τρεις ομάδες με βάση το εισόδημά τους και το σύνολο των επενδυτικών περιουσιακών στοιχείων (ή AUM): (α) οι αναδυόμενοι εύποροι και (β) οι εδραιωμένοι εύποροι ορίζονται με βάση τα όρια εισοδήματος που αφορούν την αγορά και το AUM, ενώ (γ) ) το υψηλό καθαρό Τα άτομα αξίας είναι άτομα με AUM 1 εκατομμυρίου USD ή περισσότερο, ανεξάρτητα από τη χώρα διαμονής.

Standard Chartered

Είμαστε ένας κορυφαίος διεθνής τραπεζικός όμιλος με παρουσία σε 59 από τις πιο δυναμικές αγορές του κόσμου και εξυπηρέτηση πελατών σε 83 ακόμη. Στόχος μας είναι να προωθήσουμε το εμπόριο και την ευημερία μέσω της μοναδικής μας ποικιλομορφίας και η κληρονομιά και οι αξίες μας εκφράζονται στις τράπεζές μας. υπόσχεση μάρκας, καλά εδώ.

Το Standard Chartered PLC παρατίθεται Λονδίνο και τα χρηματιστήρια του Χονγκ Κονγκ.

Για περισσότερες ιστορίες και απόψεις ειδικών, επισκεφτείτε το Insights στο sc.com. Ακολουθήστε την Standard Chartered Κελάδημα, LinkedIn και Facebook.

Φωτογραφία – https://mma.prnewswire.com/media/1963381/Dr_Owen_Young.jpg

Cizion

Cizion

Για λήψη πολυμέσων, δείτε το αρχικό περιεχόμενο: https://www.prnewswire.com/news-releases/standard-chartered-27-of-investors-in-the-uae-are-changing-investment-strategies-to-combat- παγκόσμιο -inflation-301696851.html

ΠΗΓΗ Standard Chartered Bank

Leave a Comment