Το Υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε επτά επιπλέον πολιτείες που θα λάβουν έως και 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια από το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ για την προώθηση της ανάπτυξης και της επιχειρηματικότητας των μικρών επιχειρήσεων μέσω του Αμερικανικού Σχεδίου Διάσωσης.

Η Φλόριντα, η Τζόρτζια, το Ιλινόις, η Λουιζιάνα, η Βόρεια Ντακότα, η Οκλαχόμα και η Βιρτζίνια εγκρίθηκαν να λάβουν ομοσπονδιακή χρηματοδότηση μέσω της πρωτοβουλίας για δάνεια μικρών επιχειρήσεων

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ – Σήμερα, το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε την έγκριση επτά πρόσθετων κρατικών σχεδίων για χρηματοδότηση έως και 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας Κρατικού Δανείου Μικρών Επιχειρήσεων (SSBCI). Το Υπουργείο Οικονομικών έχει τώρα ανακοινώσει την έγκριση κρατικών σχεδίων συνολικού ύψους έως και 6,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε χρηματοδότηση SSBCI.

«Πρόκειται για μια ιστορική επένδυση στην επιχειρηματικότητα, την ανάπτυξη των μικρών επιχειρήσεων και την καινοτομία μέσω του Σχεδίου Διάσωσης της Αμερικής που θα βοηθήσει στη μείωση των φραγμών στην πρόσβαση στο κεφάλαιο για τις παραδοσιακά υποεξυπηρετούμενες κοινότητες». είπε η υπουργός Οικονομικών Janet L. Yellen. «Αυτά τα κεφάλαια SSBCI θα προωθήσουν τη δίκαιη οικονομική ανάπτυξη σε ολόκληρη τη χώρα».

Το Σχέδιο Διάσωσης της Αμερικής ενέκρινε εκ νέου και επέκτεινε το SSBCI, το οποίο ιδρύθηκε αρχικά το 2010 και είχε μεγάλη επιτυχία στην αύξηση της πρόσβασης σε κεφάλαια για μικρές επιχειρήσεις και επιχειρηματίες. Το νέο SSBCI βασίζεται σε αυτό το επιτυχημένο μοντέλο παρέχοντας σχεδόν 10 δισεκατομμύρια δολάρια σε πολιτείες, στην Περιφέρεια της Κολούμπια, στις εδαφικές και φυλετικές κυβερνήσεις για να αυξήσουν την πρόσβαση στο κεφάλαιο και να προωθήσουν την επιχειρηματικότητα, ιδιαίτερα σε κοινότητες που παραδοσιακά υποεξυπηρετούνται καθώς αναδύονται από την πανδημία. Η χρηματοδότηση SSBCI αναμένεται να καταλύσει έως και 10 $ σε ιδιωτικές επενδύσεις για κάθε 1 $ μετοχικής χρηματοδότησης SSBCI, ενισχύοντας τον αντίκτυπο αυτής της χρηματοδότησης και παρέχοντας στους ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων τους πόρους που χρειάζονται για βιώσιμη ανάπτυξη και ευημερία.

Μια έκθεση του Λευκού Οίκου διαπίστωσε ότι περισσότεροι Αμερικανοί ξεκινούν νέες επιχειρήσεις από ποτέ. Το 2021, οι Αμερικανοί υπέβαλαν αίτηση για να ξεκινήσουν 5,4 εκατομμύρια νέες επιχειρήσεις, αύξηση 20% σε σχέση με το ρεκόρ. Οι μικρές επιχειρήσεις με λιγότερους από 50 υπαλλήλους δημιούργησαν 2,8 εκατομμύρια θέσεις εργασίας το 2021, το υψηλότερο ποσοστό δημιουργίας θέσεων εργασίας για μικρές επιχειρήσεις σε ένα μόνο έτος. Οι επενδύσεις μέσω του SSBCI αποτελούν βασικό μέρος της στρατηγικής της κυβέρνησης Μπάιντεν για τη διατήρηση αυτής της άνθησης των μικρών επιχειρήσεων, επεκτείνοντας την πρόσβαση σε κεφάλαια και παρέχοντας στους επιχειρηματίες τους πόρους που χρειάζονται για να πετύχουν. Το έργο του Υπουργείου Οικονομικών μέσω της διαδικασίας υλοποίησης για να διασφαλίσει ότι τα κεφάλαια SSBCI φτάνουν σε παραδοσιακά υποεξυπηρετούμενες μικρές επιχειρήσεις και επιχειρηματίες θα είναι επίσης κρίσιμη για να διασφαλιστεί ότι η άνθηση των μικρών επιχειρήσεων θα συνεχίσει να ανυψώνει τις κοινότητες που επηρεάζονται δυσανάλογα από την πανδημία. Το Υπουργείο Οικονομικών σκοπεύει να συνεχίσει να εγκρίνει κυβερνητικά σχέδια σε συνεχή βάση.

Οι παρακάτω περιγραφές επισημαίνουν ορισμένα από τα βασικά προγράμματα που έχει εγκρίνει το Υπουργείο Οικονομικών για αυτές τις πολιτείες:

  • ΦλόρινταΘα εφαρμόσει 5 εγκεκριμένα προγράμματα έως 488,4 εκατομμύρια δολάρια: πρόγραμμα υποστήριξης εξασφαλίσεων, πρόγραμμα συμμετοχής δανείου, πρόγραμμα εγγύησης δανείων, πρόγραμμα μετοχικού κεφαλαίου/υψηλού κινδύνου και πρόγραμμα πρόσβασης κεφαλαίου. Η Φλόριντα διέθεσε 250 εκατομμύρια δολάρια στο πρόγραμμα υποστήριξης αποκλεισμού, το οποίο παρέχει λογαριασμούς εξασφάλισης μετρητών σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα για να αυξήσει την ασφάλεια των δανειοληπτών. Το πρόγραμμα διαμορφώνεται γενικά σύμφωνα με το χρηματοδοτούμενο από το κράτος πρόγραμμα δάνειο γέφυρας Small Business Administration 504 που ισχύει από το 2017. Επιπλέον, η Φλόριντα έχει δεσμεύσει 100 εκατομμύρια δολάρια στο Πρόγραμμα Επιχειρηματικών Κεφαλαίων της Φλόριντα, το οποίο πραγματοποιεί ισότιμες επενδύσεις σε αναδυόμενες εταιρείες της Φλόριντα.
  • ΓεωργίαΈχοντας εγκριθεί έως και 199,6 εκατομμύρια δολάρια, η εταιρεία θα εφαρμόσει πέντε προγράμματα: ένα πρόγραμμα εγγύησης δανείων, δύο προγράμματα συμμετοχής σε δάνεια και δύο προγράμματα μετοχικού/υπηρεσιακού κεφαλαίου. Προγράμματα μετοχικού κεφαλαίου έως και 50 εκατομμυρίων δολαρίων μαζί θα επιτρέψουν στο κράτος να επενδύει σε κεφάλαια ως περιορισμένος εταίρος και να πραγματοποιεί άμεσες συνεπενδύσεις παράλληλα με την κύρια επένδυση σε μικρές επιχειρήσεις. Το πρόγραμμα άμεσου κεφαλαίου θα στοχεύει υποεξυπηρετούμενες επιχειρήσεις για ευκαιρίες συνεπένδυσης και συνεργασία με τοπικούς οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που επικεντρώνονται στην εξυπηρέτηση των μειονοτικών επιχειρηματιών ή των φοιτητών HBCU. Το Πρόγραμμα CDFI της Γεωργίας, ένα πρόγραμμα αποκλειστικής συμμετοχής δανείων έως και 60 εκατομμυρίων δολαρίων, θα χρηματοδοτήσει επιδοτούμενα δάνεια που προσφέρονται από εγγεγραμμένα CDFI.
  • Ιλινόις, θα εφαρμόσει τέσσερα εγκεκριμένα προγράμματα ύψους έως και 354,6 εκατομμυρίων δολαρίων: ένα νέο πρόγραμμα εγγύησης δανείου. δύο προγράμματα συμμετοχής σε δάνεια, ένα μέσω της υφιστάμενης δομής Advantage Illinois και ένα νέο πρόγραμμα που στοχεύει στην υποστήριξη των αναδυόμενων επιχειρήσεων στον τομέα της πράσινης ενέργειας· και ένα νέο πρόγραμμα μετοχικών κεφαλαίων για μικρές επιχειρήσεις. Όλα τα προγράμματα θα υποστηρίζουν μικρές επιχειρήσεις, με προτίμηση σε άτομα χαμηλού και μέτριου εισοδήματος, έγχρωμους και υποεξυπηρετούμενες επιχειρήσεις, όπως επιχειρήσεις που ανήκουν σε ανθρώπους σε κοινότητες και αγροτικές περιοχές που επηρεάζονται από τις ενεργειακές μεταβάσεις. Το διευρυμένο πρόγραμμα που προσφέρεται μέσω του SSBCI θα υποστηρίξει τις μικρές επιχειρήσεις του Ιλινόις, θα τις βοηθήσει να προσελκύσουν περισσότερες επενδύσεις κεφαλαίου, θα επεκτείνουν ή θα ξεκινήσουν επιχειρηματικές δραστηριότητες και θα υποστηρίξουν τη μετάβαση της πολιτείας σε μηδενικές εκπομπές.
  • ΛουιζιάναΘα εφαρμόσει 5 εγκεκριμένα προγράμματα ύψους έως και 113,0 εκατομμυρίων δολαρίων: ένα πρόγραμμα εγγύησης δανείων, ένα πρόγραμμα συμμετοχής δανείου, ένα πρόγραμμα υποστήριξης εξασφαλίσεων και δύο προγράμματα μετοχικού/υπηρεσιακού κεφαλαίου. Τα προγράμματα μετοχικού κεφαλαίου/υπηρεσιακού κεφαλαίου, με συνδυασμένη κατανομή έως και 91,5 εκατομμυρίων δολαρίων, θα παρέχουν κεφαλαιακή υποστήριξη σε μικρές επιχειρήσεις επενδύοντας ως περιορισμένοι εταίροι σε ταμεία επιχειρηματικού κεφαλαίου που πληρούν τις προϋποθέσεις. Το Πρόγραμμα κεφαλαίων εκκίνησης της Λουιζιάνα θα στοχεύει σε επενδύσεις αρχικού έως πρώιμου σταδίου και το Πρόγραμμα Επιχειρηματικού Κεφαλαίου της Λουιζιάνα θα υποστηρίζει εταιρείες από τους γύρους χρηματοδότησης εκκίνησης έως Α/Β. Και τα δύο προγράμματα θα στοχεύουν σε κεφάλαια αντίκτυπου που στοχεύουν στην αύξηση της πρόσβασης σε κεφάλαια για υποεξυπηρετούμενες νεοφυείς επιχειρήσεις.
  • βόρεια Ντακότα, που έχει εγκριθεί για έως και 58,6 εκατομμύρια δολάρια, θα εκτελέσει δύο προγράμματα μετοχών/επιχειρήσεων. Και τα δύο προγράμματα είναι προγράμματα άμεσων επενδύσεων που θα παρέχουν άμεση κεφαλαιακή στήριξη σε μικρές επιχειρήσεις και νεοφυείς επιχειρήσεις, μέσω συνεπενδύσεων με ιδιώτες επενδυτές. Το πρόγραμμα Angel Matching θα επεκτείνει την πρόσβαση στο κεφάλαιο σε υποεξυπηρετούμενες κοινότητες εστιάζοντας στην εκπαίδευση, την τεχνική βοήθεια και τις επενδύσεις κεφαλαίων σε αγροτικές κοινότητες, κοινότητες φυλών και κοινότητες σε οικονομική μετάβαση, όπως κοινότητες άνθρακα. Το Πρόγραμμα Άμεσων Επενδύσεων θα επεκτείνει την πρόσβαση σε κεφάλαια για υποεξυπηρετούμενες και υποεξυπηρετούμενες κοινότητες, επισημαίνοντας και στοχεύοντας επενδύσεις σε πολύ μικρές επιχειρήσεις.
  • ΟκλαχόμαΈχοντας εγκριθεί έως και 81,6 εκατομμύρια δολάρια, η Οκλαχόμα θα εφαρμόσει δύο προγράμματα μέσω του Κέντρου Ανάπτυξης Επιστήμης και Τεχνολογίας: ένα πρόγραμμα συμμετοχής σε δάνειο και ένα πρόγραμμα μετοχικού/υπηρεσιακού κεφαλαίου. Η Οκλαχόμα δέσμευσε 32,7 εκατομμύρια δολάρια στο πρόγραμμα Oklahoma Business Lending Partnerships, το οποίο θα παρέχει δάνεια μειωμένης εξασφάλισης που προέρχονται από εταίρους και CDFI για να συνοδεύουν δάνεια ανώτερων αρχών από άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Η Οκλαχόμα εκτιμά ότι μόνο αυτό το πρόγραμμα συμμετοχής σε δάνειο θα αξιοποιήσει περισσότερα από 230 εκατομμύρια δολάρια σε ιδιωτική χρηματοδότηση και θα δημιουργήσει έως και 2.700 θέσεις εργασίας με μισθούς τουλάχιστον 65.000 δολάρια.
  • ΒιργινίαΜε έγκριση έως και 230,4 εκατομμυρίων δολαρίων, η εταιρεία θα εφαρμόσει πέντε προγράμματα: δύο συμμετοχές δανείων, μία εγγύηση δανείου και δύο προγράμματα μετοχικού/υπηρεσιακού κεφαλαίου. Τα προγράμματα δανείων θα αποτελούνται από 57 εκατομμύρια δολάρια που θα τοποθετηθούν σε επιλέξιμες μικρές επιχειρήσεις. Τα προγράμματα μετοχικού κεφαλαίου / επιχειρηματικού κεφαλαίου έχουν διαθέσει περισσότερα από 173,4 εκατομμύρια δολάρια. Το άμεσο πρόγραμμα θα παρέχει συνεπενδύσεις ιδιωτικών κεφαλαίων σε εταιρείες εκκίνησης και τεχνολογίας πρώιμου σταδίου και το πρόγραμμα κεφαλαίων θα παρέχει επενδυτικές δεσμεύσεις περιορισμένων εταίρων σε εταιρείες επιχειρηματικού κεφαλαίου με έδρα τη Βιρτζίνια που συγκεντρώνουν νέα κεφάλαια και θα τονώσει τις επενδύσεις ιδιωτικών κεφαλαίων στη Νέα Βιρτζίνια. – κεφάλαια που επενδύουν σε επιχειρηματίες από υποεξυπηρετούμενες κοινότητες του κράτους.

###

Leave a Comment