Το Υπουργείο Ασφαλίσεων πρέπει να προστατεύσει το δικαίωμα του κοινού να ελέγχει τα ποσοστά ασφάλισης Η υπηρεσία παρακολούθησης των καταναλωτών αναφέρει σε επιστολή της προς την Επίτροπο Lara μετά την αιφνιδιαστική έγκριση της αύξησης των επιτοκίων της GEICO

ΑΓΓΕΛΟΙ, 7 Δεκεμβρίου 2022 /PRNewswire/ — Το Υπουργείο Ασφαλίσεων της Καλιφόρνια α 268 εκατομμύρια δολάρια Αύξηση των ασφαλίστρων αυτοκινήτων για τους πελάτες της GEICO χωρίς συμμόρφωση με τις απαιτήσεις δημόσιας συμμετοχής της Πρότασης 103. Συνολικά, η αύξηση του επιτοκίου κατά 6,9% θα επηρεάσει κατά μέσο όρο 2,1 εκατομμύρια ασφαλισμένους της GEICO. 125 δολάρια ετήσια αύξηση των ασφαλίστρων. Με επιστολή του σήμερα το πρωί, το Consumer Watchdog – το οποίο αμφισβήτησε επισήμως την αύξηση των επιτοκίων ως παράλογη – κάλεσε τον Επίτροπο Ασφαλίσεων Ρικάρντο Λάρα συναντηθείτε με τον οργανισμό για να συζητήσετε τη σημασία της διασφάλισης των δικαιωμάτων συμμετοχής των καταναλωτών στη διαδικασία αναθεώρησης των τιμών. Οι μεγάλες ασφαλιστικές εταιρείες αυτοκινήτων απαιτούν τώρα αυξήσεις επιτοκίων, παρόλο που οι οδηγοί που έχουν υπερφορτωθεί κατά τη διάρκεια της πανδημίας δεν έχουν ακόμη αποζημιωθεί.

Διαβάστε τη σημερινή επιστολή προς τον Επίτροπο Ασφαλιστικών Ρικάρντο Λάρα.

Σε αντίθεση με τις δικές του μακροχρόνιες διαδικασίες, το Τμήμα απέτυχε να απαιτήσει από την GEICO να παραδώσει τις περισσότερες από τις πληροφορίες που ζητούσε η Υπηρεσία Παρακολούθησης Καταναλωτών, οι οποίες ήταν απαραίτητες για να αξιολογήσει πλήρως ο αναλογιστής της την προτεινόμενη αύξηση επιτοκίου. Αντίθετα, ο οργανισμός επιβεβαίωσε την ξαφνική αύξηση αργά χθες.

“Το Υπουργείο Ασφαλίσεων δεν ακολούθησε κανόνες και διαδικασίες που υπαγορεύουν οι ψηφοφόροι που επιτρέπουν τη συμμετοχή του κοινού στη διαδικασία αναθεώρησης των επιτοκίων για να αποτρέψει τις ασφαλιστικές εταιρείες από το να υπερχρεώσουν τους πελάτες τους. Η πρόωρη έγκριση του οργανισμού απαγόρευσε την Consumer Watchdog να ασκήσει τα δικαιώματά της να συνηγορεί για λογαριασμό των αντισυμβαλλομένων και η GEICO. αναγκάζοντας τους πελάτες τους να πληρώνουν δυνητικά υπερβολικά ασφάλιστρα. Η Επίτροπος Lara πρέπει να εντατικοποιηθεί για να προστατεύσει το δικαίωμα του κοινού να συμμετέχει στη διαδικασία αναθεώρησης των επιτοκίων», είπε. Daniel L. Sternbergεπικεφαλής δικηγόρος του Consumer Watchdog σε αυτή την υπόθεση.

Επιπλέον, το Consumer Watchdog σημείωσε ότι ο Επίτροπος είχε συνάντηση με τον Geico στο ημερολόγιό του. 27 Οκτωβρίουκαι σημείωσε ότι “Εάν η GEICO σας είχε ζητήσει να επιταχύνετε την αναμενόμενη αύξηση των επιτοκίων σε εκείνη τη συνεδρίαση, θα είχαν παραβιάσει τους κανόνες που απαγορεύουν τις εκ των μερών επικοινωνίες και θα είχαν παραβιάσει την προστασία των καταναλωτών που πέρασαν οι ψηφοφόροι στην Πρόταση 103.”

Κάτω από της Καλιφόρνια Η πρόταση 103 απαιτεί από τις ασφαλιστικές εταιρείες να ανοίξουν τα βιβλία τους σε δημόσιο έλεγχο και να αιτιολογήσουν αιτήματα για αλλαγές επιτοκίων. Οι καταναλωτές έχουν το δικαίωμα να εξετάζουν ανεξάρτητα τα ερωτήματα, να ζητούν πρόσθετες πληροφορίες από την ασφαλιστική εταιρεία και να ζητούν πλήρη δημόσια ακρόαση εάν πιστεύουν ότι το αίτημα για το επιτόκιο είναι παράλογο. Αυτή η μακροχρόνια διαδικασία διασφαλίζει ότι οι πληροφορίες του καταναλωτή, του Τμήματος και της εταιρείας παρουσιάζονται στον Επίτροπο προτού λάβει την τελική του απόφαση σχετικά με το εάν θα επιβάλει ένα τιμολόγιο.

Η GEICO ζήτησε α 268 εκατομμύρια δολάρια Αυξήσεις επιτοκίων στα ασφάλιστρα αυτοκινήτων που πληρώνει, λέγοντας ότι οι πελάτες της χρειάζονται χρήματα για να καλύψουν τα μεταπανδημικά ατυχήματα. Η υπηρεσία παρακολούθησης καταναλωτών υπέβαλε δημόσια ακρόαση τον Αύγουστο, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, την αποτυχία της GEICO να αποζημιώσει πλήρως τους πελάτες για τις υπερτιμήσεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας και το συνεχιζόμενο σύστημα αξιολόγησης που βασίζεται στο επάγγελμα που κάνει άδικες διακρίσεις σε βάρος υψηλόμισθων εργαζομένων έναντι εργαζομένων χαμηλού εισοδήματος. επαγγελματίες όπως επενδυτικοί τραπεζίτες, σύμβουλοι, χειρουργοί και δικηγόροι.

Διαβάστε σχετικά με την αίτηση ακρόασης της Consumer Watchdog και την αίτηση για παρέμβαση κατά της αιτούμενης αύξησης ποσοστού της GEICO.

Το Τμήμα έχει εδώ και καιρό αναγνωρίσει ότι η Πρόταση 103, μέσω της διαδικασίας αναθεώρησης των επιτοκίων, δίνει σε ομάδες καταναλωτών που αντιτίθενται σε υπερβολικούς συντελεστές ίσες ευκαιρίες να εξετάσουν τα δεδομένα από εταιρείες που υποστηρίζουν τις προτεινόμενες αυξήσεις. Σε εκείνη την περίπτωση, η GEICO, το Τμήμα και η Υπηρεσία Παρακολούθησης Καταναλωτών συμφώνησαν την περασμένη εβδομάδα σε ένα χρονοδιάγραμμα για την GEICO να παράσχει στην Υπηρεσία Παρακολούθησης Καταναλωτών τις πληροφορίες που ζήτησε σύμφωνα με την Πρόταση 103. Δύο ημέρες μετά τη συμφωνία αυτή, το Τμήμα άλλαξε πορεία. Η GEICO αρνήθηκε να παράσχει τα περισσότερα από τα δεδομένα και τις πληροφορίες που ζήτησε η Υπηρεσία Παρακολούθησης Καταναλωτών και το Τμήμα ενέκρινε την αύξηση χθες χωρίς να ζητήσει από τη GEICO να παράσχει τις πληροφορίες.

Η Πρόταση 103 που εγκρίθηκε από ψηφοφόρους απαγορεύει στο Τμήμα να εγκρίνει υπερβολικά, ανεπαρκή ή αθέμιτα μεροληπτικά ποσοστά. Τα ασφάλιστρα αυτοκινήτου πρέπει να βασίζονται κυρίως σε τρεις υποχρεωτικούς παράγοντες – ιστορικό ασφάλειας οδήγησης, ετήσια χιλιόμετρα και χρόνια εμπειρίας οδήγησης και άλλους προαιρετικούς παράγοντες που έχουν εγκριθεί από τους κανονισμούς. Η εκπαίδευση και το επάγγελμα δεν είναι εγκεκριμένοι παράγοντες αξιολόγησης.

Λογότυπο Consumer Watchdog (PRNewsfoto/Consumer Watchdog)

Δείτε ή μοιραστείτε αυτό το δελτίο τύπου στο διαδίκτυο.

Cizion

Cision

Για λήψη πολυμέσων, δείτε το αρχικό περιεχόμενο: https://www.prnewswire.com/news-releases/insurance-department-must-protect-publics-right-to-scrutinize-insurance-rate-increases-consumer-watchdog-says- στο -letter-to-commissioners-after-geico-high-rate-sudden-approval-301697584.html

ΠΗΓΗ Ελεγκτής καταναλωτή

Leave a Comment