Το τύμπανο | Ακούστηκε στις αναλύσεις του 2023 του 4A: “Το email ως αναγνωριστικό είναι νεκρό”

Εναλλαγή TikTok, ρύθμιση τεχνολογίας, ταλέντο: ήταν όλα μέρος της συζήτησης στο ετήσιο συνέδριο IRL της 4A στη Νέα Υόρκη αυτή την εβδομάδα.

Οι ηγέτες της διαφήμισης, του μάρκετινγκ και της τεχνολογίας συγκεντρώθηκαν στην οικονομική περιοχή του Μανχάταν για το ζωντανό και εικονικό συνέδριο 4A Decisions: Permanent Disruption. Από τη “δέσμη καλωδίων” έως τις αντιμονοπωλιακές προκλήσεις της Google και τη διατήρηση ταλέντων, τα ανώτερα στελέχη μοιράστηκαν πολλές βασικές πληροφορίες και προκλητικές ιδέες. Μερικές ηχητικές μπουκιές από τις σημερινές συνεδρίες.

Matt Sweeney, Chief Investment Officer, GroupM USA

«Οι άνθρωποι λυγίζουν τόσους πολλούς νέους μύες που δεν έχουν κάμψει ποτέ πριν. Δεν είναι για όλους… πρέπει να είσαι επιχειρηματίας αθλητής για να μείνεις ξύπνιος και να φτάσεις εκεί. Για μένα, είναι να αναπτύξουμε τους αθλητές μας από άποψη νοοτροπίας. Αν είσαι έτοιμος για αυτό, δεν σε σπάει – είσαι μέρος του διαλείμματος».

Jennifer Clarke, διευθύντρια στρατηγικής επωνυμίας, Maytag and JennAir, Whirlpool

«Το AI μπορεί να επιταχύνει κάθε είδους δημιουργικότητα. Έχω πειραματιστεί με το ChatGPT στη δουλειά μου, όπως και άλλοι στρατηγοί. [For example,] εργαζόμαστε με εξειδικευμένο κοινό και διεξάγουμε έρευνα μόνο [about those audiences] συχνά. Θα μπορούσαμε να ρωτήσουμε: «Πού αντλούν την έμπνευσή τους οι σχεδιαστές;» Θα παράσχει μια λίστα με 50 ή 60 πηγές και μετά μπορούμε να το επιβεβαιώσουμε. Σας δίνει περισσότερο χρόνο για να προχωρήσετε σε υψηλότερο επίπεδο δημιουργικής σκέψης».

Ellen Kiernan, Global CEO, Mediabrands

«Πρέπει να ανακτήσουμε λίγη από τη μαγεία του τι σημαίνει να είσαι αντιπρόσωπος. Είναι ένα τρενάκι του λούνα παρκ – και αν αγαπάμε το τρενάκι του λούνα παρκ, και πολλοί από εμάς το αγαπάμε, θα πρέπει να το πάρουμε πίσω [joy].»

Jason Brum, αντιπρόεδρος ομίλου, συνεργασίες πρακτορείων, DirecTV

«Δεν υπάρχουν τόσα πολλά για να κόψεις το καλώδιο. Πρόκειται για τη συναρμολόγηση του καλωδίου. Οι καταναλωτές διαθέτουν τέσσερις και επιπλέον υπηρεσίες βίντεο κατ’ απαίτηση (VOD) και το 63% των συνδρομητών VOD είναι συνδρομητές σε μια υπηρεσία καλωδιακής ή ζωντανής ροής. Νικητής θα είναι αυτός που θα προσφέρει τη μεγαλύτερη αξία στον πελάτη με τρόπο χωρίς τριβές. Η ψυχαγωγία γίνεται περίπλοκη με τρόπο που δεν θα έπρεπε. Θα πρέπει να είναι ένας τρόπος χαλάρωσης σε σύγκριση με το να πηγαίνεις από υπηρεσία σε υπηρεσία. [Plus]όταν οι άνθρωποι ερευνούν [their bills amid] οικονομικούς αντίθετους ανέμους [you may find that] Κόβοντας το καλώδιο, μπορείτε να καταλήξετε να ξοδέψετε περισσότερα για περιεχόμενο από όσα θα θέλατε».

Brandon Kraham, αντιπρόεδρος, παγκόσμιες διαφημίσεις αναζήτησης και εμπόριο, επιχειρηματική στρατηγική και στρατηγική προϊόντων, Google

«Καθώς προχωράμε περισσότερο προς την αυτοματοποίηση, απαιτείται άλλο ένα κύμα διαχείρισης αλλαγών στις επιχειρήσεις. Όταν εξετάζετε τους ηγέτες και τους υστερούντες, υπάρχουν τρία χαρακτηριστικά των ηγετών:

1. Ευθυγράμμιση C-suite: η ικανότητα των ηγετών να δημιουργούν συνθήκες ώστε οι οργανισμοί να υποστούν αλλαγές.

2. Μέτρηση δυνατοτήτων: τι χρειάζεται για τη δημιουργία ανθρώπινων και τεχνολογικών ικανοτήτων και πολλά άλλα.

3. Μια διαρκώς ενεργή νοοτροπία: [you have to be able to] η κλίμακα αυξάνεται όταν αρχίσετε να βλέπετε πράσινους βλαστούς.

Scott Hagedorn, παγκόσμιος επικεφαλής αρχιτέκτονας λύσεων, Publicis Groupe

«Η διαχείριση της αλλαγής είναι δύσκολη. Το να προσπαθείς να αλλάξεις το μοντέλο και να αντικαταστήσεις τις επιλεκτικές εργασίες με κάτι πιο αυτοματοποιημένο είναι σκληρή δουλειά. Η πώληση σε έναν πελάτη είναι δύσκολη όταν προσπαθείς να αλλάξεις το μοντέλο της ομάδας και τη δομή αποζημίωσης».

Joshua Lowcock, Global Chief Media Officer, UM Worldwide

«Χρειαζόμαστε ρυθμιστικές αρχές να δράσουν και να υποχωρήσουν και να σταματήσουν να προκαλούν προβλήματα. Φτάστε στον πυρήνα του τι ζητούν οι καταναλωτές και περιμένουν απόρρητο. Χρειαζόμαστε έναν κανονισμό περί απορρήτου που να το διασφαλίζει. Όλα είναι δάχτυλο και μετατόπιση ευθυνών όταν μιλάμε για αντιανταγωνιστική συμπεριφορά. Ας συμφωνήσουμε όλοι να βαδίσουμε χέρι-χέρι προς την κατεύθυνση [privacy regulation].

Προβλέψεις για το μέλλον; Σε σύντομο χρονικό διάστημα, θα δείτε αλλαγές στη συμπεριφορά της Google κατά τη χρήση στην αγορά, η οποία θα σας ενημερώσει ότι υπάρχει ανταγωνισμός στην αγορά. Η απαγόρευση του TikTok θα συνεχίσει να ισχύει. Εάν το Κογκρέσο συγκεντρωθεί… θα υπάρξει αυξημένη εστίαση στην ευαισθησία των δεδομένων. Και το email ως αναγνωριστικό είναι νεκρό. Απλώς δεν το ξέρουμε ακόμα. Κάθε τάση το δείχνει αυτό. Η σύστασή μου είναι ότι εάν εξακολουθείτε να εξετάζετε τα δεδομένα διεύθυνσης και να χρησιμοποιείτε το email ως αναγνωριστικό, σχεδιάστε να εξαφανιστούν μέχρι το τέλος του έτους.”

Leave a Comment