Το ταμείο εκστρατείας του πρώην δημάρχου Portage James Snyder παραμένει ανοιχτό εν αναμονή της επίλυσης των ομοσπονδιακών κατηγοριών – Chicago Tribune

Ο πρώην δήμαρχος Portage, Τζέιμς Σνάιντερ, εξακολουθεί να διατηρεί ανοιχτό το ταμείο του για την εκστρατεία του δημάρχου χρόνια μετά την τελευταία φορά που υπέβαλε υποψηφιότητα και έπρεπε να παραιτηθεί εν μέσω ομοσπονδιακών κατηγοριών για δημόσια διαφθορά και εξαπάτηση της IRS.

Η πιο πρόσφατη φόρμα που κατατέθηκε στις 3 Ιανουαρίου, πριν από τη λήξη της προθεσμίας της 18ης Ιανουαρίου για τις ετήσιες αναφορές χρηματοδότησης εκστρατειών για τυχόν ανοιχτές επιτροπές καμπάνιας, δείχνει ένα δάνειο 6.000 $ από τον John Cortina, όπως και ορισμένα από τα προηγούμενα χρόνια.

Ο Σνάιντερ κατηγορήθηκε αρχικά για δύο ομοσπονδιακές κατηγορίες διαφθοράς, μία για συμβόλαια για απορριμματοφόρα και μία για φερόμενη δωροδοκία 12.000 δολαρίων από την Cortina για συμβόλαιο ρυμούλκησης. Το δικαστήριο έκρινε τον Snyder αθώο για κατηγορίες δωροδοκίας που σχετίζονται με την Cortina. Η Cortina ομολόγησε την ενοχή της σε αυτή την υπόθεση.

Ο Σνάιντερ ζητά μια νέα δίκη για τις πωλήσεις απορριμματοφόρων και τις κατηγορίες της IRS, ελπίζοντας να αθωωθεί. Εν τω μεταξύ, το ταμείο παραμένει ανοιχτό, είπε ο ταμίας της εκστρατείας του, Κέναρντ Τέιλορ, επειδή εάν συνεχιστεί η διαφθορά του Σνάιντερ, μπορεί να ζητήσει νομική βοήθεια από την πόλη Πόρτατζ σύμφωνα με την πολιτειακή νομοθεσία.

«Δεν μπορείτε να κλείσετε έναν λογαριασμό εκστρατείας που χρωστάει χρήματα σε κανέναν ή έχετε χρήματα στην τράπεζα», είπε ο Τέιλορ, ο οποίος έχει υπηρετήσει ως ταμίας εκστρατείας για εκλεγμένους αξιωματούχους και από τα δύο κόμματα, συμπεριλαμβανομένου του πρώην σερίφη της κομητείας Πόρτερ Ντέιβιντ Ρέινολντς και του πρώην δημάρχου Γκάρι. Κάρεν Φρίμαν. -Ουίλσον, και οι δύο Δημοκρατικοί. Εξετάζει επίσης τις εκθέσεις χρηματοδότησης της εκστρατείας για το Γραφείο Εκλογών και Εγγραφής Εκλογών της Κομητείας Πόρτερ.

«Γι’ αυτό πρέπει να συνεχίσω να κάνω αυτές τις αναφορές. Δεν θα το έκανα», είπε ο Τέιλορ, προσθέτοντας ότι δεν έχει πληρώσει τον Σνάιντερ για τις υπηρεσίες του από την καταδίκη του. Εάν οι κατηγορίες του Snyder απορριφθούν και το κεφάλαιό του για την εκστρατεία του αναπληρωθεί, «θα διαπραγματευτούμε τις αμοιβές που είναι κατάλληλες για τη δράση που κάνω. Οχι πολύ”.

Η πιο πρόσφατη αναφορά χρηματοδότησης της καμπάνιας του Snyder δείχνει 195,41 $ σε μετρητά. Δάνειο 6.000 $ στην Cortina. και ένα δάνειο 2.949,29 $ στην καμπάνια του Snyder.

Ο Snyder, ο οποίος κατηγορήθηκε για ομοσπονδιακές κατηγορίες τον Νοέμβριο του 2016 και έλαβε κεφάλαια από την Cortina τον Ιανουάριο του 2016, σύμφωνα με προηγούμενες εκθέσεις χρηματοδότησης της εκστρατείας, δεν ζήτησε να σχολιάσει το ανοιχτό ταμείο της προεκλογικής του εκστρατείας ή το πόσο κόστισε η νομική του υπεράσπιση. κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών.

«Αυτό το δάνειο δεν έχει ακόμη πληρωθεί», είπε ο Τέιλορ για το δάνειο της Κορτίνα στον Σνάιντερ. «Δεν επιλύθηκε γιατί η υπόθεση δεν επιλύθηκε μέχρι τη γενική υπόθεση του Τζέιμς».

Μόλις επιλυθούν οι ομοσπονδιακές κατηγορίες του Σνάιντερ και κριθεί αθώος, η πόλη του Πόρτατζ «θα φέρει κάποια ευθύνη για τις νομικές του αμοιβές».

Εάν ο Σνάιντερ είναι επιτυχής και στις δύο καταδιώξεις, στις αθωώσεις και στις αιτήσεις πληρωμής τελών που σχετίζονται με κατηγορίες για δημόσια διαφθορά, είπε ο Τέιλορ, «τα χρήματα επιστρέφουν στο ταμείο της εκστρατείας».

Σε εκείνο το σημείο, ο Snyder μπορεί να πληρώσει την Cortina για το δάνειο. Εάν ο Σνάιντερ δεν τα καταφέρει, είπε ο Τέιλορ, μπορεί να βρει τα κεφάλαια για να αποπληρώσει τα χρήματα ή η Κορτίνα μπορεί να τον απαλλάξει από το δάνειο.

Τον Ιανουάριο του 2019, η Cortina, τότε 80 ετών, ομολόγησε την ένοχη ότι δωροδόκησε τον Snyder για να μπει στη λίστα ρυμούλκησης. Σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα, η Cortina δεν κατέθεσε στη δίκη, ασκώντας το δικαίωμά της στην Πέμπτη Τροποποίηση για να αποφύγει την αυτοενοχοποίηση. Καταδικάστηκε στις 22 Ιανουαρίου 2020 σε χρονομέτρηση και πρόστιμο 12.000 $.

Ο Σνάιντερ, ο οποίος εξελέγη δήμαρχος το 2011 και το 2015, δανείστηκε σε μεγάλο βαθμό από την εκστρατεία του για τη δημαρχία για να αντισταθμίσει τις νομικές του αμοιβές. Το άλλοτε ισχυρό ταμείο, το οποίο είχε περίπου 102.000 $ σε εισφορές και έξοδα, συμπεριλαμβανομένων 41.000 $ σε νομικές αμοιβές, μειώθηκε σε υπόλοιπο 233,41 $ στις αρχές του 2020, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του ταμείου χρηματοδότησης καμπάνιας 2017.

Μεγάλο μέρος της δραστηριότητας στο ίδρυμα και στο εξωτερικό σταμάτησε στα μέσα Φεβρουαρίου 2019, όταν ο Σνάιντερ καταδικάστηκε και απομακρύνθηκε από τα καθήκοντά του. Το κόστος περιλαμβάνει 5.000 $ σε νομικές αμοιβές που κατέβαλε ένας από τους δικηγόρους του τότε, ο Jackie Bennett Jr., στις 5 Μαρτίου 2019.

Περιλαμβάνουν επίσης περισσότερα από 4.400 $ σε έξοδα ξενοδοχείου για νομικές συναντήσεις. 2.300 $ για πρόσθετη νομική εργασία. και εκατοντάδες δολάρια σε λογαριασμούς εστιατορίου για νομικά ραντεβού, συμπεριλαμβανομένης μιας καρτέλας σχεδόν 500 $ στο Gino’s Steakhouse στο Merrillville τον Ιανουάριο του 2019.

Το πόσο θα αποζημιωθεί ο Snyder για τα δικαστικά έξοδα από την πόλη του Portage, εάν ανατραπεί η μία ή και οι δύο καταδίκες του, εξαρτάται από το δημοτικό συμβούλιο.

«Το καταστατικό επιτρέπει στη δημοσιονομική αρχή να καθορίσει ποιες αμοιβές δικηγόρου θα ήταν λογικές», δήλωσε ο Νταν Γουίτεν, δικηγόρος της πόλης Portage. «Θα περάσουμε τη γέφυρα όταν φτάσουμε σε αυτήν».

Ο κρατικός νόμος απαιτεί μια “πλήρη αιτιολόγηση” για να εξετάσει την αποζημίωση ο οργανισμός χρηματοδότησης, είπε ο Whitten. Το συμβούλιο θα καθορίσει επίσης ποιο μπορεί να είναι το αποδεκτό ποσό αποζημίωσης.

Αν είχε επικυρωθεί η καταδίκη του Snyder για την κατηγορία της IRS, θα μπορούσε να είχε εμποδίσει την ικανότητά του να ζητήσει νομικές αμοιβές που σχετίζονται με το δημόσιο ταμείο διαφθοράς.

«Δεν πιστεύω ότι η πρόθεση του νόμου είναι να ταΐσει έναν εγκληματία στη δημόσια υδρορροή», είπε ο Whitten.

[email protected]

Leave a Comment