Το ράλι του χρηματιστηρίου του 2023 αντιμετωπίζει την πρώτη του τεχνική πρόκληση

Αυτό το άρθρο εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην Πρωινή ενημέρωση. Λάβετε το Morning Brief απευθείας στα εισερχόμενά σας κάθε Δευτέρα έως Παρασκευή έως τις 6:30 π.μ. Εγγραφείτε

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023

Με το σημερινό ενημερωτικό δελτίο Τζάρεντ Μπλίκρε, ένας ρεπόρτερ επικεντρώθηκε στις αγορές στο Yahoo Finance. Ακολουθήστε τον στο Twitter @SPYJared. Διαβάστε αυτά και περισσότερα νέα της αγοράς εν κινήσει Yahoo Finance Software.

Οι μετοχές πραγματοποίησαν μια εντυπωσιακή επιστροφή την Τετάρτη, με τον Nasdaq Composite (^IXIC) σχεδόν να διαγράφει το μεγαλύτερο έλλειμμα ανοίγματος από τον Οκτώβριο. Ο δείκτης Dow Jones Industrial Average (^DJI) σημείωσε μικρή άνοδο — την τέταρτη συνεχή του — αφού πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας στο κόκκινο.

Ακόμη και η Microsoft (MSFT) ανέκαμψε από την πρόωρη απώλεια 4,6% για να κλείσει την ημέρα με πτώση μόλις μισό τοις εκατό.

Όπως γράφουμε, η φετινή δράση της αγοράς ήταν μια αντιστροφή μιας από τις πιο σημαντικές τάσεις του περασμένου έτους, που είδε τον Dow να ξεπερνάει τον Nasdaq με το μεγαλύτερο περιθώριο των τελευταίων δύο δεκαετιών.

Φέτος, ο Nasdaq σημειώνει άνοδο 8%, ξεπερνώντας σημαντικά την απόδοση του Dow λίγο κάτω από 2%.

Αν και είναι απίθανο να ξεκινήσει μια νέα αγορά ταύρων που θα καθοδηγείται από την τεχνολογία, αυτή η σχετική απόδοση είναι μια υπενθύμιση των κερδών που έχουν σημειώσει οι τεχνολογικοί ταύροι στις αναπτυσσόμενες μετοχές κατά τη διάρκεια του καθεστώτος εξαιρετικά χαμηλών επιτοκίων που επικρατούσε μετά την Παγκόσμια Χρηματοπιστωτική Κρίση.

Με αρκετούς δείκτες αναφοράς επί του παρόντος σε βασικά επίπεδα, μια συμπίεση από τα τρέχοντα εύρη συναλλαγών είναι πιθανό να δημιουργήσει ανοδική δυναμική.

Αρχικά, ρίξτε μια ματιά στον εξαιρετικά κυκλικό χώρο ημιαγωγών όπου ο Δείκτης Ημιαγωγών PHLX (^SOX) προσπαθεί να ξεφύγει από έναν 9μηνο αντίστροφο τεχνικό σχηματισμό κεφαλής και ώμων.

Μια υψηλότερη άνοδος θα υποδείκνυε ότι οι ταύροι θα ανακτήσουν τον έλεγχο αφού οι αρκούδες υπαγόρευσαν τη δράση των τιμών για το μεγαλύτερο μέρος του 2022.

Ο Δείκτης Ημιαγωγών PHLX σπάει το ντεκολτέ ενός αντίστροφου σχεδίου κεφαλής και ώμων.

Εάν οι μεγάλες εταιρείες ακολουθήσουν το παράδειγμά τους και διαχειριστούν τις τεχνικές καταστροφές τους, αυτές οι κινήσεις είναι πιθανό να δημιουργήσουν σημαντική ώθηση δεδομένης της χρονικής στιγμής της ενοποίησης κάτω από τα τρέχοντα επίπεδα. Όσο περισσότερο ένας δείκτης, μια μετοχή, ένα ETF ή οποιοδήποτε άλλο διαπραγματεύσιμο περιουσιακό στοιχείο ενοποιείται γύρω από ένα συγκεκριμένο επίπεδο τιμής, τόσο ισχυρότερες είναι οι κινήσεις όταν η τιμή κινείται υψηλότερα ή χαμηλότερα.

Για τον S&P 500, τα υψηλά του Δεκεμβρίου γύρω στο 4.100 σηματοδοτούν το ανώτερο άκρο του τρέχοντος εύρους. ο δείκτης έκλεισε στις 4.016 την Τετάρτη.

Εν τω μεταξύ, ο Nasdaq έχει ανώτατο όριο πάνω από τις 11.500 από τον Σεπτέμβριο, ενώ ο Dow βρίσκεται κάτω από τις 34.500 από τον Απρίλιο. Οι δείκτες αυτοί έκλεισαν στις 11.313 και 33.743 αντίστοιχα την Τετάρτη.

Ωστόσο, δεδομένου του χρόνου που ο Nasdaq είναι έναντι του Dow, θα ήταν κάπως ασυνήθιστο για τις αγορές κινδύνου να κάνουν απλώς άνοδο από εδώ – όπως αποδεικνύεται στο παρακάτω διάγραμμα, το οποίο χρονολογείται από την έναρξη της πανδημίας.

Dow Jones Industrial Average vs. Nasdaq Composite

Dow Jones Industrial Average vs. Nasdaq Composite

Η αδυναμία του Dow απέναντι στην ισχύ του Nasdaq φέτος φαίνεται να έχει φτάσει σε βραχυπρόθεσμα άκρα και βρίσκεται σε διαδικασία αντιστροφής. Από την έναρξη της bear market πέρυσι, οι ακραίες τιμές τείνουν να συμπίπτουν με βραχυπρόθεσμα υψηλά στις μετοχές. Ωστόσο, αυτές οι ακραίες αναγνώσεις της σχετικής απόδοσης κατά τη διάρκεια της πανδημικής ανοδικής αγοράς του 2020-2021 ελάχιστα έκαναν να περιορίσουν το ράλι.

Έτσι, εάν οι κύριοι δείκτες ξεπεράσουν εδώ, οι μετοχές τεχνολογίας και ανάπτυξης πιθανότατα θα ξεπουλήσουν περισσότερο από κυκλικές και αμυντικές ονομασίες, επιτρέποντας την ομαλοποίηση της απόδοσης του Dow σε σχέση με τον Nasdaq βραχυπρόθεσμα. Για όσους ενδιαφέρονται για τα νέα και τα θεμελιώδη στοιχεία και όχι για τα τεχνικά στοιχεία, η ιστορία που εξηγεί αυτή τη δράση τιμών είναι πιθανό να σταθεροποιηθεί γύρω από μια γεροδεάτη Fed, υψηλότερα επιτόκια και απογοητευτικά κέρδη. της ημέρας.

Αντίθετα, εάν οι μετοχές των τσιπ και οι δείκτες μεγάλης κεφαλαιοποίησης σπάσουν υψηλότερα μέσω της τρέχουσας αντίστασης, πιθανότατα θα ωθήσει τον δείκτη Dow-to-Nasdaq πολύ κάτω από το τρέχον επίπεδό του.

Το συμπέρασμα είναι ότι οι μετοχές θα μπορούσαν κάλλιστα να ανέβουν υψηλότερα από εδώ, και η τεχνική ρύθμιση υποδηλώνει ότι βρισκόμαστε σε ένα σημείο καμπής για το φετινό ράλι της αγοράς.

Αλλά οποιοδήποτε ράλι στις μετοχές τεχνολογίας είναι πιθανό να είναι γρήγορο, έξαλλο και βραχύβιο.

Διαφορετικά, οι αγορές θα πρέπει να ενοποιηθούν και να εξοικονομήσουν τη δύναμή τους για μια άλλη σταθερή κίνηση υψηλότερα μια μέρα.

Τι να παρακολουθήσετε σήμερα

Οικονομία

 • 8:30 π.μ. ET: Δείκτης απόδοσης της Fed Nat του ΣικάγοΔεκέμβριος (-0,05 σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα)

 • 8:30 π.μ. ET: Ετήσιο ΑΕΠ, κατά τη διάρκεια του τριμήνου, προκαταβολή 4ου τριμήνου, (αναμενόμενο 2,6%, 3,2% κατά το προηγούμενο τρίμηνο)

 • 8:30 π.μ. ET: Προσωπική κατανάλωσησε τρίμηνο σε τρίμηνο, προκαταβολή 4 τριμήνου (αναμενόμενο 2,8%, προηγούμενο 2,3%)

 • 8:30 π.μ. ET: Δείκτης Τιμών ΑΕΠσε τρίμηνο, προκαταβολή 4ου τριμήνου (3,2% αναμενόμενη, 4,4% πριν)

 • 8:30 π.μ. ET: Βασικό PCEκατά το τρίμηνο, προκαταβολή 4ου τριμήνου (αναμενόμενο 3,9%, προηγούμενο 4,7%)

 • 8:30 π.μ. ET: Προκαταβολικό εμπορικό ισοζύγιο αγαθώνΔεκέμβριος (-88,5 δισεκατομμύρια δολάρια αναμένονται, -83,3 δισεκατομμύρια δολάρια τον προηγούμενο μήνα)

 • 8:30 π.μ. ET: Προμήθειες χονδρικήςμήνα σε μήνα, Δεκέμβριος Πρωτεύων (αναμενόμενο 0,5%, 1,0% τον προηγούμενο μήνα)

 • 8:30 π.μ. ET: Αποθέματα λιανικήςκατά τον μήνα Δεκέμβριο (0,2% αναμενόμενο, 0,1% τον προηγούμενο μήνα)

 • 8:30 π.μ. ET: Αρχικές αιτήσεις ανεργίαςΕβδομάδα που λήγει στις 21 Ιανουαρίου (205.000 αναμένονται, 190.000 την προηγούμενη εβδομάδα)

 • 8:30 π.μ. ET: Συνεχείς αξιώσειςΕβδομάδα που έληξε στις 14 Ιανουαρίου (αναμένονται 1,665 εκατομμύρια, 1,647 εκατομμύρια την προηγούμενη εβδομάδα)

 • 8:30 π.μ. ET: Παραγγελίες Διαρκών ΠροϊόντωνΠρωτογενής Δεκεμβρίου (2,5% αναμενόμενο, -2,1% τον προηγούμενο μήνα)

 • 8:30 π.μ. ET: Μη μεταφερόμενα διαρκή αγαθάΠροκαταρκτικά Δεκεμβρίου (-0,2% αναμενόμενο, 0,1% τον προηγούμενο μήνα)

 • 8:30 π.μ. ET: Παραγγελίες κεφαλαιουχικών αγαθών μη αμυντικών εξαίρεσης αεροσκαφώνΠροκαταρκτικά Δεκεμβρίου (-0,2% αναμενόμενο, 0,1% τον προηγούμενο μήνα)

 • 8:30 π.μ. ET: Μεταφορά μη αμυντικών εμπορευμάτων, εκτός αεροσκαφώνΠροκαταρκτικά Δεκεμβρίου (-0,4% αναμενόμενο, 0,1% τον προηγούμενο μήνα)

 • 10:00 π.μ. ET: Πωλήσεις νέου σπιτιούΔεκέμβριος (612.000 αναμένονται, 640.000 τον προηγούμενο μήνα)

 • 10:00 π.μ. ET: Πωλήσεις νέου σπιτιούκατά τον μήνα Δεκέμβριο (-4,4% αναμενόμενο, 5,8% τον προηγούμενο μήνα)

 • 10:00 π.μ. ET: Κάνσας Σίτι Fed Manufacturing ActivityΙανουάριος (-8 αναμένονται, -9 τον προηγούμενο μήνα)

Κέρδη

 • Αμερικάνικες αερογραμμές (AAL), Visa (V), Archer-Daniels-Midland (ADM), Μαύρη πέτρα (BX), Comcast (CMCSA), Intel (INTC), JetBlue Airways (JBLU), MasterCard (MA), ΜακΚόρμικ (MKC), Σέργουιν-Γουίλιαμς (SHW), Southwest Airlines (LUV), T. Rowe Price (ΦΡΟΝΩ), Valero Energy (VLO), φωτοτυπία (XRX)

Κάντε κλικ εδώ για τα πιο πρόσφατα νέα για το χρηματιστήριο και τη σε βάθος ανάλυση, συμπεριλαμβανομένων των γεγονότων που μετακινούν τις μετοχές

Διαβάστε τα τελευταία οικονομικά και επιχειρηματικά νέα από το Yahoo Finance

Κατεβάστε το Yahoo Finance για μήλο ή Android

Ακολουθήστε το Yahoo Finance Κελάδημα, Facebook, Ίνσταγκραμ, Flipboard, LinkedInκαι YouTube

Leave a Comment