Το πρόγραμμα Διευθύνων Σύμβουλος της κομητείας Vigo θα διδάξει τους μαθητές σχετικά με την επιχειρηματικότητα

31 Ιανουαρίου — Ένα νέο πρόγραμμα εγκαινιάζεται στην κομητεία Vigo για να διδάξει μαθητές γυμνασίου σχετικά με την επιχειρηματικότητα και τις ευκαιρίες στις κοινότητές τους.

Ονομάζεται CEO, το οποίο σημαίνει Δημιουργία Επιχειρηματικών Ευκαιριών, είναι ένα εθνικό πρόγραμμα που δημιουργήθηκε από το Midland Entrepreneurship Institute στο Effingham του Ιλινόις. Το πρόγραμμα λειτουργεί σε 62 κοινότητες σε όλη τη χώρα, συμπεριλαμβανομένης της κομητείας Sullivan.

Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Vigo County IN, Steve Metheny, δήλωσε ότι το πρόγραμμα θα προωθήσει τους φοιτητές, το εργατικό δυναμικό και την οικονομική ανάπτυξη. Στόχος είναι να ξεκινήσουμε τον Αύγουστο με περίπου 20 μαθητές. Το πρόγραμμα θα είναι ανοιχτό σε νέους και ηλικιωμένους που φοιτούν σε λύκεια του Βορείου, του Νότου και του Δυτικού Βίγκο.

Μέσω του Διευθύνοντος Συμβούλου, “εξοπλίζουμε τους μαθητές με τις δεξιότητες και τις γνώσεις που χρειάζονται για να γίνουν το επόμενο κύμα επιχειρηματιών και ηγετών επιχειρήσεων στην κοινότητά μας”, δήλωσε ο Metheny.

Παρέχει πρακτική εμπειρία εργασίας και συνδέει τους μαθητές με τους τοπικούς ηγέτες των επιχειρήσεων και του κλάδου.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται 100% από ιδιώτες, μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και επιχειρήσεις – σχολεία και φοιτητές δεν πληρώνουν. Επίσης, δεν αποτελεί μέρος της Vigo County School Corp., αν και οι δύο συνεργάζονται και οι διαχειριστές του VCSC υπηρετούν στο διοικητικό συμβούλιο του τμήματος.

Ο Metheny διερεύνησε ένα τοπικό ομαδικό πρόγραμμα στις αρχές του 2022 και αναγνώρισε ότι ήταν κάτι που θα μπορούσε να ωφελήσει την τοπική κοινότητα. Η διευθύνουσα ομάδα συγκέντρωσε το τέλος των 35.000 δολαρίων που απαιτείται για να ξεκινήσει ένα κεφάλαιο με κεφάλαια που παρέχονται από επιχειρήσεις και οργανισμούς.

35.000 $ πήγαν στο Midland Institute, το οποίο υποστηρίζει την κομητεία Vigo στις προσπάθειες εκκίνησης, συμπεριλαμβανομένων δειγμάτων εγγράφων, εκπαίδευσης και υλικού.

Ο Metheny είπε ότι βυθίζοντας τους μαθητές και συστήνοντάς τους σε τοπικές επιχειρήσεις και επιχειρηματίες, ελπίζουν ότι θα δουν την κομητεία Vigo ως μια εξαιρετική κοινότητα γεμάτη ευκαιρίες.

«Υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για να χτίσουν μια υπέροχη καριέρα εδώ. Επίσης, αν ξεκινήσουν μια επιχείρηση εδώ, δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας και αυξάνει τη φορολογική βάση.

«Κατανοούμε ότι δεν βγαίνει κάθε μαθητής από το πρόγραμμα που προορίζεται να γίνει δια βίου επιχειρηματίας, αλλά γνωρίζουμε ότι οι μαλακές δεξιότητες και οι επιχειρηματικές γνώσεις που τονίζουμε θα τους ωφελήσουν σε οποιαδήποτε καριέρα», είπε ο Metheny.

Η κομητεία Sullivan έχει ένα πρόγραμμα CEO εδώ και δύο χρόνια, είπε η Katy Booker, διαμεσολαβήτρια δασκάλων επιχειρήσεων στο Sullivan Middle School. Είχε επτά φοιτητές πέρυσι και ξεκίνησε με οκτώ φέτος, αν και μειώθηκε σε πέντε αυτό το εξάμηνο.

«Νομίζω ότι είναι ένα φανταστικό πρόγραμμα που παρέχει πραγματικές δεξιότητες που χρειάζονται οι μαθητές αυτές τις μέρες, όπως το να μπορούν να μιλήσουν με κάποιον πρόσωπο με πρόσωπο», είπε. «Νομίζω ότι είναι ήδη μεγάλη υπόθεση για τους μαθητές γυμνασίου, επειδή είναι τόσο συνηθισμένοι να μιλούν στο τηλέφωνο».

Μαζί με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, «είναι έξω στον κόσμο, όχι στην τάξη, και δίνουν τα χέρια, λύνουν οι ίδιοι προβλήματα… μαθησιακές ευθύνες», είπε. Οι μαθητές εργάζονται στην τάξη στο πρώτο εξάμηνο και επικεντρώνονται σε μεμονωμένες επιχειρήσεις στο δεύτερο εξάμηνο. Ένας από τους μαθητές σχεδιάζει να αποκτήσει ένα κατάστημα αυτοκινήτων.

“Είναι ένα απίστευτο πράγμα για την κοινότητα. Ενθαρρύνει τους μαθητές να βρουν επιχειρηματικές ιδέες για την κοινότητά τους και ελπίζουμε να τους κρατήσουν εδώ για μεγάλο χρονικό διάστημα”, είπε ο Μπούκερ.

Ο Metheny είπε ότι το πρόγραμμα Vigo County IN CEO θα λαμβάνει χώρα στο σχολείο από τις 7 π.μ. έως τις 8:30 π.μ. καθημερινά, αλλά δεν θα συναντώνται στο σχολείο και δεν περιλαμβάνονται μαθήματα. Οι μαθητές θα επισκεφθούν τις επιχειρήσεις της περιοχής, θα μάθουν από προσκεκλημένους ομιλητές, θα γράψουν επιχειρηματικά σχέδια και θα δημιουργήσουν επιχειρήσεις.

Όσον αφορά τον τρόπο επιλογής των συμμετεχόντων, μια υποεπιτροπή οριστικοποιεί τα κριτήρια και τους επόμενους ή δύο μήνες ο Διευθύνων Σύμβουλος της κομητείας Vigo θα διαδώσει τη λέξη για το πρόγραμμα στα λύκεια. Στόχος είναι οι συμμετέχοντες να είναι στη θέση τους μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς.

Θα χρησιμοποιηθεί μια τυφλή διαδικασία υποβολής αίτησης όπου όσοι επιλέγουν τους μαθητές του Διευθύνοντος Συμβούλου δεν θα γνωρίζουν τα ονόματα ή τις σχολές των μαθητών. «Θέλουμε να βασίζεται αυστηρά στην επιθυμία και το ενδιαφέρον του μαθητή και λιγότερο στο πώς φαίνεται το βιογραφικό τους», είπε ο Metheny.

Άλλες πτυχές του προγράμματος:

—Οι μαθητές θα λάβουν δύο μονάδες γυμνασίου για το ετήσιο πρόγραμμα και γίνονται προσπάθειες για να γίνει ένα πρόγραμμα διπλής πίστωσης κολεγίου.

— Ένας αμειβόμενος, μεσολαβητής μερικής απασχόλησης θα επιβλέπει το πρόγραμμα.

-Κάθε μαθητής συνδυάζεται με έναν μέντορα CEO.

Ένας από τους επενδυτές της κομητείας Vigo είναι ο Earl Elliott, CPA με την Sackrider and Co.

“Είναι ένα καθιερωμένο, πειθαρχημένο πρόγραμμα με πολλές οδηγίες για το πώς να το εκτελέσετε. Τα αποδεδειγμένα αποτελέσματά του είναι η διατήρηση πρόσθετων μικρών επιχειρήσεων στην κοινότητά σας και η διατήρηση πρόσθετων μαθητών γυμνασίου που η κοινότητα δεν θα μπορούσε διαφορετικά να διατηρήσει”, είπε ο Elliott .

Το πρόγραμμα συνεχίζει να αναζητά επιχειρηματικούς επενδυτές ή συνεργάτες για να συνεισφέρουν 1.000 $ ετησίως για τρία χρόνια. Ο Metheny είπε ότι ο στόχος είναι να διατεθούν 150.000 $ για την πλήρη χρηματοδότηση του προγράμματος για τα πρώτα τρία χρόνια. Τα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν για την πληρωμή ενός διαμεσολαβητή μερικής απασχόλησης και άλλων δαπανών του προγράμματος.

Το κεφάλαιο του CEO συγκέντρωσε περισσότερα από τα μισά από αυτά τα κεφάλαια, είπε ο Metheny.

Το κοινοτικό ίδρυμα Wabash Valley λειτουργεί ως οικονομικός χορηγός του κεφαλαίου της κομητείας Vigo, «στην πραγματικότητα θα πέσουμε κάτω από την ομπρέλα τους για φορολογική απαλλαγή», είπε ο Metheny.

Ενώ αναζητά επενδυτές, ο Metheny εξηγεί ότι το πρόγραμμα CEO θα διδάξει στους μαθητές πώς να χτίσουν μια επιχείρηση από την αρχή. Θα μάθουν τη σημασία της εργασιακής ηθικής. Θα αποκτήσουν επιχειρηματικές γνώσεις σε μάρκετινγκ, λογιστικά, χρηματοοικονομικά, ανθρώπινους πόρους και άλλους τομείς.

«Είτε αποφασίσουν τελικά να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση είτε να ενταχθούν σε μια υπάρχουσα επιχείρηση, θα είναι εξοπλισμένοι για να προσθέσουν μεγάλη αξία σε όποιον ρόλο αποφασίσουν να αναλάβουν», είπε. Το πρόγραμμα CEO χρηματοδοτείται 100% από ιδιώτες και επιχειρήσεις και χωρίς οικονομική υποστήριξη «Αυτό το πρόγραμμα δεν μπορεί να συμβεί».

Για περισσότερες πληροφορίες, μεταβείτε στη διεύθυνση www.vigocountyinceo.com/ ή www.facebook.com/vigocountyinceo.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη Sue Loughlin στο 812-231-4235 ή στο [email protected]. Ακολουθήστε τη Sue στο Twitter @TribStarSue

Leave a Comment