Το Πακιστάν λαμβάνει μέτρα μείωσης του κόστους για την αντιμετώπιση της δημοσιονομικής έκτακτης ανάγκης: Έκθεση

Σε περίπτωση παραβίασης των κανόνων, οι εργαζόμενοι θα πρέπει να τιμωρούνται με αφαίρεση του 50% του μισθού τους.

Ισλαμαμπάντ:

Το Πακιστάν έχει καταφύγει σε μέτρα για να μειώσει κάποιο απεγνωσμένο κόστος καθώς η χώρα συνεχίζει να αντιμετωπίζει μια «δημοσιονομική έκτακτη ανάγκη». Τα μέτρα περιλαμβάνουν δελτίο καυσίμων για τα κυβερνητικά οχήματα, περιορισμούς στις επίσημες επισκέψεις, αναστολή των δεδουλευμένων αδειών, πληρωμή ιατρικών λογαριασμών και ανάκληση επιδομάτων μεταξύ άλλων.

Σε πρόσφατη κοινοποίηση, η Γραμματεία του Υπουργικού Συμβουλίου του Πακιστάν ανέφερε: «Λόγω της ουσιαστικής έγκρισης του Πρωθυπουργού του Πακιστάν και της παρούσας οικονομικής καταστροφής και σοβαρής οικονομικής ανεπάρκειας του κράτους, έχει καταστεί επιτακτική ανάγκη να εκδοθούν οι ακόλουθες οδηγίες, διαφορετικά περαιτέρω οικονομική καταστροφή μπορεί να οδηγήσει σε κατάσταση αναστολής των μισθών σε κυβερνητικούς/αυτόνομους οργανισμούς.» .

Τα μέτρα που ελήφθησαν σε σχέση με την οικονομική έκτακτη ανάγκη περιλαμβάνουν τη μη χορήγηση άνω των 120 λίτρων καυσίμου το μήνα σε όλα τα κυβερνητικά οχήματα που χρησιμοποιούνται από αξιωματικούς (δικαιούται). Στους υπαλλήλους που πηγαίνουν εκτός πόλης, πόλης ή χωριού για επίσημες εργασίες θα πρέπει να δοθούν δύο DA ανάλογα με την κατάταξή τους και να μειωθούν κατά ένα DA. Η είσπραξη αδειών όλων των υπαλλήλων βαθμού 17-21 θα πρέπει να σταματήσει αμέσως.

Τα μέτρα περιλαμβάνουν την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης με την άμεση κατάργηση άνω του 25 τοις εκατό των επιδομάτων από τους μισθούς των κρατικών εργαζομένων. Ζήτησε επίσης να μην καταβληθούν ιατρικές πληρωμές στους εργαζόμενους στους βαθμούς 11-21 έως ότου επιλυθούν τα «οικονομικά προβλήματα» της χώρας. Η Γραμματεία του Υπουργικού Συμβουλίου είπε ότι δεν πρέπει να αυξηθούν οι μισθοί των εργαζομένων από την 11η έως την 21η τάξη μέχρι να «μειωθούν τα οικονομικά προβλήματα».

Τα μέτρα περιελάμβαναν την αναστολή της εκπαιδευτικής άδειας μετ’ αποδοχών. Ζήτησε την εφαρμογή της πολιτικής της πλήρους απασχόλησης από εργαζόμενους με λιγότερους οικονομικούς πόρους. Θα εκδοθεί πολιτική για τη σύνταξη όλων των μόνιμων υπαλλήλων από την τάξη 7 έως την τάξη 21. Όλοι οι μόνιμοι υπάλληλοι από τον βαθμό 7 έως τον βαθμό 21 θα πρέπει να λαμβάνουν ετήσιες προσαυξήσεις με βάση την απόδοσή τους.

Σε περίπτωση παραβίασης των κανόνων, οι εργαζόμενοι θα πρέπει να τιμωρούνται με αφαίρεση του 50% του μισθού τους. Επιπλέον, θα πρέπει να απαγορευθεί η καταβολή επιδομάτων στους κρατικούς υπαλλήλους. Όλες οι κρατικές υπηρεσίες πρέπει να υποβάλλουν εκθέσεις σχετικά με τη χρήση των κεφαλαίων για καλύτερη χρήση των χρημάτων. Οι κυβερνητικές υπηρεσίες και ιδρύματα θα πρέπει να θεσπίσουν μια πολιτική φόρτου εργασίας οκτώ ωρών για τους υπαλλήλους τους.

Οργανισμοί και φορείς θα πρέπει να λάβουν μέτρα κατά των δημοσίων υπαλλήλων που είναι αμελείς και απρόσεκτοι στο έργο τους. Θα πρέπει να ακολουθούνται οι κατευθυντήριες γραμμές για να αποφευχθεί η μελλοντική αβεβαιότητα. Σύμφωνα με δημοσίευμα της The Express Tribune, το Πακιστάν βρίσκεται στο πλαίσιο του Προγράμματος Εκτεταμένου Ταμείου (EFF) του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ). Ωστόσο, η χώρα εξακολουθεί να έχει έλλειψη δολαρίων. Το Πακιστάν αντιμετωπίζει εσωτερικές και διεθνείς πολιτικές οικονομικές προκλήσεις.

Η οικονομία του Πακιστάν αντιμετωπίζει διαρθρωτικό πληθωρισμό, όπου ο μέσος δείκτης τιμών καταναλωτή είναι επί του παρόντος περίπου 25 τοις εκατό, ανέφερε η Express Tribune. Η υποτίμηση της ρουπίας έπαιξε επίσης σημαντικό ρόλο στην αύξηση των τιμών στο Πακιστάν.

Ο μέσος δείκτης ευαίσθητων τιμών (SPI) είναι περίπου 28% τους πρώτους πέντε μήνες του 23ου έτους. Στο πλαίσιο της τρέχουσας οικονομικής κατάστασης, η Γραμματεία του Υπουργικού Συμβουλίου του Πακιστάν έλαβε μέτρα για την αντιμετώπιση της «οικονομικής έκτακτης ανάγκης» της χώρας. Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε στις 20 Δεκεμβρίου, η Γραμματεία του Υπουργικού Συμβουλίου ζήτησε να ακολουθηθούν οι κατευθυντήριες γραμμές ενόψει της τρέχουσας «οικονομικής καταστροφής του κράτους» και της έλλειψης πόρων.

(Εκτός από τον τίτλο, αυτή η ιστορία δεν έχει επεξεργαστεί από το προσωπικό του NDTV και δημοσιεύεται από μια κοινοπρακτική ροή.)

Επιλεγμένο βίντεο της ημέρας

Η ηθοποιός Taapsee Pannu παρουσιάζει το ταλέντο της σε ένα ειδικό επεισόδιο του Soldiers Jai Jawan

Leave a Comment