Το «οργανωμένο λιανικό έγκλημα» προκάλεσε επιπλέον διαφυγόντα κέρδη 400 εκατομμυρίων δολαρίων φέτος

Τα καταστήματα-στόχοι λεηλατούνται, με τεράστιο αντίκτυπο στα κέρδη.

Ο έμπορος λιανικής πώλησης με έκπτωση είπε στους δημοσιογράφους σε μια κλήση για να συζητήσουν τα αποτελέσματα των κερδών του τρίτου τριμήνου ότι η συρρίκνωση των αποθεμάτων – ή η εξαφάνιση των εμπορευμάτων – μείωσε το μικτό περιθώριο κέρδους του κατά 400 εκατομμύρια δολάρια το 2022 σε σύγκριση με το 2021.

«Στην Target, το έλλειμμα από το έτος μέχρι σήμερα έχει ήδη μειώσει το μεικτό περιθώριο κέρδους μας κατά περισσότερα από 400 εκατομμύρια δολάρια σε σύγκριση με πέρυσι», δήλωσε ο Target CFO Michael Fiddelke στην κλήση κερδών, «και αναμένουμε ότι θα μειώσει το μικτό περιθώριο κατά περισσότερο. πάνω από 600 εκατομμύρια δολάρια για ολόκληρο το έτος».

Ο Fiddelke εξήγησε πώς “υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούν να προκαλέσουν συρρίκνωση στην επιχείρησή μας και πώς η κλοπή είναι σίγουρα μια σημαντική κινητήρια δύναμη. Γνωρίζουμε ότι δεν είμαστε μόνοι στο λιανικό εμπόριο με μια τάση που επιδεινώνεται και χειροτερεύει τα τελευταία 12 χρόνια 18 μήνες. Γι’ αυτό καταφέραμε Λαμβάνουμε τα κατάλληλα μέτρα στα καταστήματά μας για να αποτρέψουμε αυτήν την τάση, αλλά επηρεάζει όλο και περισσότερο την επιχείρησή μας και γνωρίζουμε τι κάνουν οι άλλοι.”

Η μείωση αποδόθηκε σε μεγάλο βαθμό στο “οργανωμένο λιανικό έγκλημα”, είπε μια εκπρόσωπος της Target στο Yahoo Finance σε ένα email μετά την κλήση.

Η αμερικανική αλυσίδα λιανικής Target εμφανίζεται στις 23 Δεκεμβρίου 2013 στη Νέα Υόρκη της Νέας Υόρκης. (Φωτογραφία Mujahit Oktay/Anadolu Agency/Getty Images)

Το οργανωμένο λιανικό έγκλημα δεν είναι απλώς ένα ζήτημα Target, καθώς έχει επηρεάσει άλλους μεγάλους λιανοπωλητές όπως το Best Buy και το Rite-Aid. Από το Yahoo Finance Editor-in-Chief Editor Andy Server νωρίτερα φέτος:

“Γιατί οι άνθρωποι κλέβουν αυτές τις μέρες; Είναι μια δύσκολη ερώτηση. Σε κάποιο βαθμό, είναι μια αντανάκλαση της εποχής μας. Με απλά λόγια, το κοινωνικό συμβόλαιο της Αμερικής είναι τεταμένο. Μέχρι πρόσφατα, μπορούσαμε να χωρέσουμε αγαθά – συχνά σε μαμούθ, μεγάλα κουτιά – μόνο με μια χούφτα εργαζομένων. καταστήματα. Είναι ένα μοντέλο που λειτουργεί όταν το κοινωνικό μας συμβόλαιο είναι ισχυρό, δηλαδή όταν οι άνθρωποι πέφτουν καλά. Τώρα φαίνεται ότι περισσότεροι άνθρωποι κλέβουν. (BTW, το έντονο κοινωνικό μας συμβόλαιο μπορεί να περιορίσει πόσο μακριά είναι. ( Μπορούμε να προωθήσουμε το μοντέλο. Η Wegman’s διέκοψε το πρόγραμμα αγορών scan-and-go τον περασμένο μήνα. Γιατί; Συρρίκνωση, φυσικά.)

Νομίζω ότι η ανισότητα του πλούτου έχει να κάνει με αυτήν. Θυμηθείτε την εποχή των Public Enemies τη δεκαετία του 1930, όταν οι ληστές τραπεζών έτρεχαν ανεξέλεγκτα σε όλη τη χώρα. Αυτό συνέπεσε επίσης με τη Μεγάλη Ύφεση. Λιγότερα χρήματα στα χέρια των φτωχών και περισσότερες κλοπές. Μου φαίνεται σαν αιτία και αποτέλεσμα».

Ένα μέλος της Εθνοφρουράς περπατά έξω από ένα κατάστημα Target στο οποίο αρχικά επιβιβάστηκαν ταραχές μετά τη δολοφονία της αστυνομίας του Walter Wallace Jr., ενός μαύρου άνδρα, στις 4 Νοεμβρίου 2020 στη Φιλαδέλφεια της Πενσυλβάνια.  REUTERS/Mark Makela TPX ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Ένα μέλος της Εθνικής Φρουράς περπατά έξω από ένα κατάστημα Target που αρχικά επιβιβάστηκε λόγω ταραχών μετά τη δολοφονία από την αστυνομία του Walter Wallace Jr., ενός μαύρου άνδρα, στις 4 Νοεμβρίου 2020, στη Φιλαδέλφεια της Πενσυλβάνια. REUTERS/Mark Makela TPX ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Σύμφωνα με μια νέα έκθεση της Εθνικής Ομοσπονδίας Λιανικής (NRF), οι κλοπές από καταστήματα αυξήθηκαν από 90,8 δισεκατομμύρια δολάρια το 2020 σε 94,5 δισεκατομμύρια δολάρια το 2021. Η έκθεση διαπίστωσε ότι ο μέσος ρυθμός συρρίκνωσης των αποθεμάτων πέρυσι ήταν 1,44%. Αν και πρόκειται για μια ελαφρά μείωση σε σχέση με τα δύο προηγούμενα χρόνια, είναι συγκρίσιμη με τον μέσο όρο της πενταετίας του 1,5%.

«Οι λιανοπωλητές αντιμετωπίζουν προκλήσεις ασφαλείας σε πολλαπλά μέτωπα», δήλωσε η NRF. “Η πλειοψηφία των εμπόρων λιανικής που συμμετείχαν στην έρευνα αναφέρει ότι το ηλεκτρονικό εμπόριο και η απάτη σε όλα τα κανάλια αυξάνονται. Οι περισσότεροι ερωτηθέντες είπαν επίσης ότι η βία από τους επισκέπτες, η κλοπή από το εξωτερικό, το ORC και το έγκλημα στον κυβερνοχώρο έχουν γίνει υψηλότερες προτεραιότητες για τους οργανισμούς τους. προβλήματα με τη διατήρηση και τη στρατολόγηση, συμπεριλαμβανομένης της κάλυψης και της διατήρησης των πόρων του COVID-19, συνέβαλαν στους κινδύνους βίας και εχθροπραξιών».

Διευκρίνιση: Αυτή η ιστορία έχει ενημερωθεί με ένα πρόσθετο απόσπασμα από την πρόσκληση κερδών για να διευκρινιστεί ότι η περικοπή οδήγησε σε απώλεια κερδών 400 εκατομμυρίων δολαρίων από έτος σε έτος σε σύγκριση με το 2021.

Μπράιαν Σόζι είναι ανώτερος συντάκτης και Οικοδεσπότης στο Yahoo Finance. Ακολουθήστε τον Sozzi στο Twitter @BrianSozzi και συνεχίζει LinkedIn.

Κάντε κλικ εδώ για τις πιο πρόσφατες τάσεις μετοχές από την πλατφόρμα Yahoo Finance

Κάντε κλικ εδώ για τα πιο πρόσφατα νέα για το χρηματιστήριο και τη σε βάθος ανάλυση, συμπεριλαμβανομένων των γεγονότων που μετακινούν τις μετοχές

Διαβάστε τα τελευταία οικονομικά και επιχειρηματικά νέα από το Yahoo Finance

Κατεβάστε το Yahoo Finance για μήλο ή Android

Ακολουθήστε το Yahoo Finance Κελάδημα, Facebook, Ίνσταγκραμ, Flipboard, LinkedInκαι YouTube

Leave a Comment