Το νέο RxPass της Amazon είναι ένα «αυξητικό βήμα» στην είσοδο στην υγειονομική περίθαλψη: Αναλυτής

Η Amazon (AMZN) έκανε ένα ακόμη βήμα στον χώρο της υγείας την Τρίτη, ανακοινώνοντας μια νέα συνδρομή 5 $ το μήνα για γενόσημα φάρμακα για τα μέλη της Prime.

Η ανακοίνωση είναι η πιο πρόσφατη επίθεση της Amazon στην υγειονομική περίθαλψη, αφού η εταιρεία εξαγόρασε το PillPack το 2018, ακολουθούμενη από την One Medical (ONEM) πέρυσι. Ήταν επίσης μέρος του αποτυχημένου εγχειρήματος Haven, το οποίο περιλάμβανε την JPMorgan (JPM) και την Berkshire Hathaway (BRK-A, BRK-B), η οποία προσπάθησε να διαχειριστεί το κόστος υγειονομικής περίθαλψης για μεγάλους εργοδότες. Η Amazon προσέφερε προηγουμένως έξι μήνες ορισμένων γενόσημων προϊόντων για 6 $.

Οι αναλυτές του Evercore ISI ανέφεραν σε σημείωμα την Τρίτη ότι η ανακοίνωση αντιπροσωπεύει μια «αυξανόμενη εμπειρία φαρμακείου» για την Amazon.

Οι εκπτώσεις στις γενόσημα συνταγές δεν είναι μια νέα έννοια και έχουν γίνει ένας ολοένα και πιο ανταγωνιστικός χώρος. Το GoodRx ( GDRX ) ήταν στη σκηνή για λίγο, ακολουθούμενο από τη Walmart (WMT) και πιο πρόσφατα τον δισεκατομμυριούχο και επενδυτή του Shark Tank Mark Cuban, ο οποίος κυκλοφόρησε το Cost Plus Drugs πέρυσι. Όλα αυτά τα προγράμματα διαθέτουν χαμηλές τιμές για γενόσημα.

ΠΟΛΩΝΙΑ – 2023/01/20: Αυτή η φωτογραφία δείχνει το λογότυπο της Amazon σε ένα smartphone. (Φωτογραφική εικονογράφηση από τον Mateusz Slodkowski/SOPA Images/LightRocket μέσω Getty Images)

Η Amazon κάνει ένα βήμα παραπέρα – επιτρέποντας σε πολλαπλές συνταγές να μειωθούν σε μηνιαία χρέωση 5 $ – αλλά μόνο με συνδρομή Prime.

Εξαιτίας αυτού, ο αναλυτής της Nephron Eric Percher σημείωσε: «Αν και είναι πιθανό η τιμή των 5 $ να προσφέρει εξοικονόμηση πόρων για ανασφάλιστους και υποασφαλισμένους ασθενείς που λαμβάνουν πολλαπλές (γενικές) συνταγές, δεν πιστεύουμε ότι είναι σημαντικά χαμηλότερο από αυτό που είναι διαθέσιμο στην κοινότητα και φαρμακεία ταχυδρομικής παραγγελίας. αφού ληφθεί υπόψη το κόστος της συνδρομής.”

Σε δήλωση την Τρίτη, ο Chief Medical Officer της Amazon Pharmacy, Dr. “Τα νέα φάρμακα δεν γεμίζουν, τα γεμάτα φάρμακα δεν αγοράζονται”, είπε ο Vin Gupta, δείχνοντας το συχνά αναφερόμενο στατιστικό στοιχείο που ενέπνευσε τη νέα στρατηγική.

“Το Amazon Pharmacy ξεπερνά αυτές τις προκλήσεις κάνοντας τα φάρμακα πιο προσιτά, οικονομικά και βολικά. Το RxPass βοηθά τους ασθενείς να διαχειρίζονται κοινές παθήσεις υγείας (όπως υψηλή αρτηριακή πίεση, άγχος ή παλινδρόμηση οξέος) με την ευκολία και την υποστήριξη που περιμένουν οι πελάτες από την Amazon”, πρόσθεσε ο Gupta.

Υπάρχουν όμως ορισμένες εξαιρέσεις. Πρώτον, δεν ισχύει για μέλη Medicare και Medicaid. Δεύτερον, δεν περιλαμβάνει ινσουλίνη, βασικό στόχο του νόμου για τη μείωση του πληθωρισμού της κυβέρνησης των ΗΠΑ. Τρίτον, είναι μια μικρή δεξαμενή περίπου 50 διαφορετικών φαρμάκων στην τρέχουσα λίστα που αντιμετωπίζουν 80 καταστάσεις, σύμφωνα με την Amazon.

«Συνολικά, συνεχίζουμε να βλέπουμε την Amazon ως έναν σχετικά μικρό παίκτη στα φαρμακευτικά προϊόντα βραχυπρόθεσμα έως μεσοπρόθεσμα, καθώς η καινοτομία είναι πιο δύσκολη για τα επώνυμα φάρμακα», ανέφεραν οι αναλυτές της Evercore.

Ο Nephron’s Percher είπε επίσης ότι η μετακίνηση από την Amazon δεν θα πρέπει να επηρεάσει το CVS (CVS) ή τη Walgreens (WBA), που είναι επίσης μεγάλοι παίκτες στην παράδοση κατ’ οίκον ως αποτέλεσμα της πανδημίας.

Όμως, πρόσθεσε ο Percher, «Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε εάν οι CVS και Walgreens, καθώς και η Walmart και η Kroger, θα προσαρμόσουν τις χαμηλού κόστους γενικές προσφορές τους ως απάντηση στο RxPass».

Η Μέγκαν Φιτζέραλντ, επενδυτής και καθηγήτρια υγειονομικής πολιτικής στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια, είπε ότι το πώς η Amazon αντιμετωπίζει τις συμπληρωματικές υπηρεσίες υγείας στο νέο πρόγραμμα θα είναι βασικό να παρακολουθήσετε.

“Δεν αποτελεί έκπληξη. Τα γενόσημα χαμηλού κόστους είναι πλέον η τιμή εισόδου για κάθε παίκτη φαρμακείου που εισέρχεται στο χώρο. Το εύρος της κάλυψης του χώρου, της εξυπηρέτησης πελατών και των βοηθητικών υπηρεσιών (τηλευγεία) θα είναι σημαντικά για τη διαφοροποίηση και τελικά την απόκτηση μεριδίου αγοράς”, δήλωσε ο Fitzgerald .

Ακολουθήστε την Anjalee Twitter @AnjKhem

Διαβάστε τα τελευταία οικονομικά και επιχειρηματικά νέα από το Yahoo Finance

Κατεβάστε το Yahoo Finance για μήλο ή Android

Ακολουθήστε το Yahoo Finance Κελάδημα, Facebook, Ίνσταγκραμ, Flipboard, LinkedInκαι YouTube

Leave a Comment