Το κορίτσι ακολουθεί την επιχειρηματική πορεία της μητέρας της στο φεστιβάλ Collard Green 2023 –

Σε ηλικία 10 ετών, η Amerie Akuffo έκανε το ντεμπούτο της στην επιχείρησή της, Naturallie Amerie, στο Tampa Bay Collard Green Festival 2019.

JOYCE NANETTE JOHNSON, Staff Writer

ST. ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ – Η επιχειρηματικότητα ήταν πάντα σημαντικό στοιχείο του Tampa Bay Collard Green Festival (TBCGF). Αυτή είναι μια ευκαιρία για μικρές τοπικές επιχειρήσεις να συστηθούν στην κοινότητα ενώ ιδρύουν ή επεκτείνουν την εταιρεία τους στον κόλπο της Τάμπα. Πέρυσι, στο φεστιβάλ συμμετείχαν 105 πωλητές και μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί.

Πασπαλισμένα σε όλο το Tampa Bay Collard Green Festival, μερικές φορές νεαροί συγγενείς βοηθούν τις οικογένειες των πωλητών τους με διάφορους τρόπους, όπως ανεφοδιασμό, συσκευασία, πώληση και μερικές φορές παροχή πληροφοριών για ένα συγκεκριμένο προϊόν. Αυτή είναι μια ευκαιρία για αυτούς να μάθουν βασικές επιχειρηματικές αρχές.

Η Amerie Akuffo είναι μια από τις νεαρές κυρίες που έχει χαράξει έναν δικό της δρόμο. Σε ηλικία 10 ετών, έκανε το ντεμπούτο της στην επιχείρησή της, Naturallie Amerie, στο TBCGF 2019. Από τότε μέχρι τώρα είναι ο μοναδικός μικροπωλητής στο φεστιβάλ.

Η μητέρα της Ameri, Samantha Harris, και η αδερφή της, Avalon Staley, ξεκίνησαν μια κληρονομιά σε μια οικογένεια ισχυρών γυναικών ιδιοκτητών επιχειρήσεων. Ο Χάρις είναι ιδιοκτήτης της 1st Book Club Publishing Company, Inc., μιας εταιρείας μάρκετινγκ για συγγραφείς. Η αδερφή της ίδρυσε την Guided Stationary, μια εταιρεία που ελπίζει να βελτιώσει το ταξίδι σας με τον Χριστό μέσω του ημερολογίου.

Η μητέρα του Χάρις ήταν αυτή που ενθάρρυνε την Άμερι να ξεκινήσει την επιχείρησή της.

Δύο πολύ ικανοποιημένοι πελάτες στο Tampa Bay Collard Green Festival.

«Αν κάνεις αυτό που αγαπάς, τα χρήματα θα ακολουθήσουν», εξήγησε ο Χάρις.

«Λοιπόν, μου αρέσει το slime», γέλασε η Amerie. «Ήταν το χόμπι μου. άρεσε στη μικρότερη αδερφή μου και στα ξαδέρφια μου».

Η συνταγή της για λάσπη είναι φτιαγμένη από μείγμα διαλύματος μερικής επαφής, μαγειρικής σόδας, χρωστικών τροφίμων, υγρής κόλλας και άλλων συστατικών. Ήταν μια επιτυχία στο φεστιβάλ? πούλησε μια κατσαρόλα με slime για πέντε δολάρια και ερωτεύτηκε να είναι το αφεντικό του εαυτού του.

Τώρα 14 ετών, αυτή η δυναμική έφηβη έχει περάσει από την πώληση slime ως το μοναδικό της προϊόν στη δημιουργία χειροποίητων ειδών. Η γιαγιά της από τον πατέρα της, Valori Akuffo, της μύησε στο κροσέ κατά τη διάρκεια επισκέψεων στο σπίτι της στο Μέριλαντ.

Τα υπογραφή σχεδίων της Ameri περιλαμβάνουν καπέλα, κασκόλ και άλλα αντικείμενα. Έχει μια εκτεταμένη σειρά προϊόντων που κυμαίνεται από 12 $ για μια κούνια μπουκαλιού έως 100 $ για ένα προσαρμοσμένο φόρεμα με βολάν εκτός ώμου.

Η Amerie είναι πρωτοετής στο Business, Entrepreneurship, Technology Academy (BETA) στο Gibbs High School. Η BETA έχει πολλούς συγκεντρωμένους τομείς σπουδών, όπως διοίκηση και διαχείριση επιχειρήσεων, ψηφιακά μέσα, φωτογραφία, βίντεο, παραγωγή ταινιών και gaming.

«Δίνουν έμφαση στην κριτική ανάλυση και τη συνεργασία», είπε η Amerie για το καινοτόμο πρόγραμμα.

Ρώτησα τη μητέρα της Ameri αν είχε ανησυχίες σχετικά με την παρέμβαση της νέας δουλειάς της κόρης της στους ακαδημαϊκούς της.

«Απολύτως όχι», απάντησε σταθερά ο Χάρις. «Κρατά πάντα έναν μέσο όρο ακαδημαϊκά και του φαίνεται φυσικό. Όταν ασχολείται με κάτι, ασχολείται πλήρως με αυτό».

Η μητέρα της Amerie Akuffo, Samantha Harris, ενθαρρύνει το επιχειρηματικό της πνεύμα.

«Η μαμά μου δεν μίλησε ποτέ πολύ για την εκπαίδευσή μου, αρκεί να δούλευα σκληρά και να κάνω το καλύτερο δυνατό», είπε η Amerie.

Ωστόσο, η Χάρις έδωσε στην κόρη της κάποιες επιχειρηματικές συμβουλές που πίστευε ότι θα ήταν χρήσιμες.

«Να είστε οργανωμένοι», τόνισε η Σαμάνθα. “Κάντε μια λίστα με όλα όσα χρειάζεστε, συμπεριλαμβανομένων επιπλέον φορτιστών και επιπλέον προμηθειών.” Συμβούλεψε την κόρη της να προσπαθεί πάντα να δημιουργεί ένα ποιοτικό προϊόν για να αγοράζει ο κόσμος και να μαθαίνει πώς να προσελκύει τους πελάτες της.

Μία από τις πιο σημαντικές πτυχές της επιχείρησης που τόνισε η μητέρα της ήταν ότι η κόρη της έμαθε να τιμολογεί σωστά το προϊόν της.

«Έπρεπε να ξέρει ότι έπρεπε να δώσει προσοχή όχι μόνο στο κόστος των υλικών, αλλά και στον χρόνο που αφιερώθηκε για την κατασκευή του προϊόντος», είπε η Samantha.

Σύμφωνα με τον Amery, η έναρξη της επιχείρησής του οδήγησε στην ανακάλυψη του εαυτού του.

«Μπορώ να αντέξω τον εαυτό μου», διαβεβαίωσε ο Άμερι. «Είμαι το αφεντικό του εαυτού μου και μου αρέσει να πηγαίνω με αυτό που θέλω. Ακολουθώ τον ρυθμό του δικού μου τυμπάνου».

Η Amerie είπε ότι έμαθε επίσης ότι η δημιουργία ενός προϊόντος που αρέσει σε όλους είναι δύσκολη. «Είναι δύσκολο για όλους να είναι χωρίς αποκλεισμούς», είπε.

Η μελλοντική Διευθύνουσα Σύμβουλος εξακολουθεί να πιστεύει ότι είναι καλή ιδέα για περισσότερους έφηβους να ξεκινήσουν τις δικές τους επιχειρήσεις και δίνει έμφαση στην οργάνωση όπως η μητέρα της.

«Να είστε πάντα οργανωμένοι. Γράψτε τις σκέψεις ή τις σκέψεις σας».

Αυτή η ενεργητική νεαρή κοπέλα έχει ήδη σταθερά σχέδια. Θέλει να επεκτείνει την επιχείρησή της αφού βεβαιωθεί ότι η επιχείρησή της είναι καλά οργανωμένη και μάθει πώς να βελτιώσει τις δεξιότητές της στο μάρκετινγκ.

Για τις μελλοντικές της σπουδές, ενδιαφέρεται για μια σχολή τέχνης με ειδίκευση στις μελέτες ινών και υλικών ή ένα κολέγιο γνωστό για τα οικονομικά, το μάρκετινγκ και την τεχνολογία.

Η μητέρα του θέλει οι γονείς να ενθαρρύνουν τα παιδιά τους να εξερευνήσουν τον κόσμο της επιχειρηματικότητας.

«Μάθετε τι τους αρέσει και μην το κρίνετε», είπε ο Χάρις. «Έδωσα το χώρο στα παιδιά μου να το κάνουν. Αφήστε το παιδί σας να σας δείξει τι ενδιαφέρεται».

«Αγαπώ τους ανθρώπους που δεν με κρίνουν και με υποστηρίζουν», είπε η Amerie. «Νιώθω ότι ο προπονητής μου, οι δάσκαλοι, οι γονείς, οι φίλοι μου και όλοι με στήριξαν».

Το Tampa Bay Collard Green Festival είναι στις 18 Φεβρουαρίου από τις 10 έως τις 5 μ.μ. στο Woodson Museum, 2240 9th Ave. Το S έρχεται στην Αγία Πετρούπολη.


Προβολές ανάρτησης:
184

Leave a Comment