Το Κογκρέσο διπλασιάζει τον αγώνα ενάντια στο Live Nation μετά το φιάσκο των εισιτηρίων της Taylor Swift

Το Κογκρέσο εντείνει τον αγώνα του ενάντια στη μητρική εταιρεία του Ticketmaster Live Nation Entertainment (LYV) μετά το φιάσκο των εισιτηρίων Taylor Swift τον περασμένο μήνα.

Η Επιτροπή Ενέργειας και Εμπορίου της Βουλής έγραψε στον διευθύνοντα σύμβουλο του Live Nation, Michael Rapinoe, την Τρίτη. Εκτός από μια λίστα ενεργειών που έχει κάνει από τότε η εταιρεία για να παρέχει στους καταναλωτές καλύτερη πρόσβαση στη ζωντανή ψυχαγωγία, το Live Nation ζήτησε μια περίληψη της διαδικασίας έκδοσης εισιτηρίων για την περιοδεία της Swift “Eras”.

Η επιστολή ζητούσε επίσης από τον Rapinoe να προγραμματίσει μια ενημέρωση το αργότερο στις 15 Δεκεμβρίου.

Η πρόσφατη διαδικασία προπώλησης εισιτηρίων για την επερχόμενη περιοδεία Eras της Taylor Swift – όπου εκατομμύρια θαυμαστές υπέστησαν καθυστερήσεις, λουκέτο και ανταγωνισμό από επιθετικούς απατεώνες, scalpers και bots – εγείρει ανησυχίες για δυνητικά άδικες και παραπλανητικές εμπειρίες που αντιμετωπίζουν οι καταναλωτές και οι συμμετέχοντες στις εκδηλώσεις. », διαβάζει η επιστολή και ζητά περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα Verified Fan της Ticketmaster, τον χειρισμό των bots, τις κρυφές χρεώσεις, τη δυναμική τιμολόγηση και άλλα.

Η επιστολή της επιτροπής ήρθε αφότου οι New York Times ανέφεραν ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης άνοιξε μια αντιμονοπωλιακή έρευνα εναντίον της εταιρείας. Το Live Nation δεν απάντησε αμέσως στο αίτημα της Yahoo Finance για σχόλιο.

Ο Michael Rapinoe, Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος της Live Nation Entertainment, Inc., μιλά στα μέλη των μέσων ενημέρωσης στο συνέδριο Allen & Company Sun Valley Conference στις 7 Ιουλίου 2021 στο Sun Valley του Αϊντάχο.

Η Ticketmaster ακύρωσε τις γενικές πωλήσεις εισιτηρίων λίγο μετά την αποτυχία της προπώλησης. Η Σουίφτ ζύγισε, λέγοντας ότι ήταν «οδυνηρό» να βλέπεις τα λάθη να ξετυλίγονται.

Οι μετοχές του Live Nation έφθασαν στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Φεβρουάριο του 2021. Οι μετοχές έχουν υποχωρήσει περισσότερο από 40% από την αρχή του έτους.

“Μέρος της Λύσης”

Ορισμένοι αναλυτές είπαν προηγουμένως στο Yahoo Finance ότι η αντιμονοπωλιακή έρευνα κατά του Live Nation δεν ήταν απαραίτητα δίκαιη, με την Ticketmaster να προσπαθεί να αντιμετωπίσει ένα σημαντικό πρόβλημα στον κλάδο των ζωντανών εκδηλώσεων – την ανεξέλεγκτη δευτερεύουσα αγορά εισιτηρίων.

«Το Live Nation και το Ticketmaster έχουν γίνει κατά κάποιο τρόπο εταιρικός σάκος του μποξ, αλλά στην πραγματικότητα πιστεύω ότι το Ticketmaster είναι μέρος της λύσης – όχι μέρος του προβλήματος», δήλωσε στο Yahoo Finance ο Ντάγκλας Άρθουρ, αναλυτής της Huber Research Partners.

«Το επαναληπτικό μάρκετινγκ είναι η άγρια ​​άγρια ​​δύση και είναι ανεξέλεγκτη… Οι θαυμαστές πληρώνουν πολλά χρήματα και ο καλλιτέχνης δεν ωφελείται από τα έσοδα», πρόσθεσε ο Άρθουρ.

Η τραγουδίστρια Taylor Swift φτάνει για να εμφανιστεί στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο (TIFF) στις 9 Σεπτεμβρίου 2022 στο Τορόντο του Οντάριο του Καναδά.  REUTERS/Μαρκ Μπλιντς

Η τραγουδίστρια Taylor Swift φτάνει για να εμφανιστεί στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο (TIFF) στις 9 Σεπτεμβρίου 2022 στο Τορόντο του Οντάριο του Καναδά. REUTERS/Μαρκ Μπλιντς

Σύμφωνα με το Ticketmaster, η πλατφόρμα πούλησε περισσότερα από 2 εκατομμύρια εισιτήρια μέσω προπώλησης – τα περισσότερα για έναν καλλιτέχνη σε μια μέρα. Η εταιρεία σημείωσε επίσης ότι κάθε εισιτήριο πωλήθηκε σε έναν αγοραστή με κωδικό επαληθευμένου θαυμαστή.

Μετά τη συγχώνευση των Live Nation και Ticketmaster το 2010, ο Arthur είπε ότι μια πιθανή λύση για τις δύο εταιρείες θα ήταν απίστευτα περίπλοκη.

“Θα ήταν ένα πολύ περίπλοκο, μακρύ χρονικό διάστημα με πολλές διαφορές. Δεν είμαι σίγουρος ότι το τελικό αποτέλεσμα θα ήταν καλύτερο”, είπε. Τέλος, «αυτό [Taylor Swift] η κατάσταση είναι μια φορά για μένα. Η ζήτηση είναι από την οροφή – την εκτίμησαν λάθος, αλλά είναι εφάπαξ».

Η Alexandra είναι Ανώτερη Δημοσιογράφος για Ψυχαγωγία και ΜΜΕ στο Yahoo Finance. Ακολουθήστε τον στο Twitter @alliecanal8193 και στείλτε της email στο [email protected]

Κάντε κλικ εδώ για τις πιο πρόσφατες τάσεις μετοχές από την πλατφόρμα Yahoo Finance

Κάντε κλικ εδώ για τα πιο πρόσφατα νέα για το χρηματιστήριο και τη σε βάθος ανάλυση, συμπεριλαμβανομένων των γεγονότων που μετακινούν τις μετοχές

Διαβάστε τα τελευταία οικονομικά και επιχειρηματικά νέα από το Yahoo Finance

Κατεβάστε το Yahoo Finance για μήλο ή Android

Ακολουθήστε το Yahoo Finance Κελάδημα, Facebook, Ίνσταγκραμ, Flipboard, LinkedInκαι YouTube

Leave a Comment