Το εκτελεστικό διάταγμα του Μπάιντεν δεν δημιούργησε δωρεάν ασφάλιση υγείας

Οι αναρτήσεις στο Facebook αναφέρονται στο εκτελεστικό διάταγμα του Προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν τον Ιανουάριο του 2021, το οποίο φέρεται να προσφέρει δωρεάν ασφάλιση υγείας σε όλους τους Αμερικανούς που κερδίζουν λιγότερα από 50.000 δολάρια το χρόνο. Αυτό είναι ψέμα; Η διάταξη καλεί τις πολιτείες να κάνουν τα ομοσπονδιακά προγράμματα πιο προσιτά, αλλά οι ειδικοί λένε ότι δεν περιλαμβάνει καμία δωρεάν ασφάλιση.

Μια ανάρτηση στο Facebook με ημερομηνία 9 Ιανουαρίου 2023 αναφέρει: «Ο Πρόεδρος Μπάιντεν υπογράφει το Εκτελεστικό Διάταγμα 14009 που καθιστά δωρεάν την ασφάλιση υγείας για τους δικαιούχους Αμερικανούς».

Μια άλλη ανάρτηση, που κοινοποιήθηκε στις 18 Ιουλίου 2022, ισχυρίζεται ότι το γεγονός παρέχει επίσης οφέλη για τα οδοντιατρικά και την όραση. κάλυψη. Παρόμοιοι ισχυρισμοί έχουν διατυπωθεί Ισπανικά.

Αυτό είναι ένα στιγμιότυπο οθόνης μιας ανάρτησης στο Facebook που τραβήχτηκε στις 23 Ιανουαρίου 2023

Οι αναρτήσεις είναι οι τελευταίες σε μια σειρά διαφημίσεων στο Facebook που προωθούν υποτιθέμενα κρατικά οφέλη. Τα παραπλανητικά μηνύματα συχνά συνδέονται με ιδιωτικούς ιστότοπους που δεν σχετίζονται με προγράμματα Medicare ή δημόσια προγράμματα ασφάλισης υγείας. Medicaid.

Το εκτελεστικό διάταγμα 14009, που υπογράφηκε από τον Μπάιντεν στις 28 Ιανουαρίου 2021, ζητά την ενίσχυση τόσο του Medicaid όσο και του νόμου για την προσιτή φροντίδα (ACA). Αλλά το μέτρο δεν λέει τίποτα για δωρεάν ασφάλιση υγείας για όλους οι πολίτες.

Η Lara Shore-Sheppard, ειδικός στα οικονομικά της υγείας στο Πανεπιστήμιο Williams, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης «δεν ήταν αληθινές», σημειώνοντας ότι η κάλυψη υγείας «δεν είναι απαραίτητα δωρεάν για όλους».

Βίντεο εκτός περιεχομένου

Οι αναρτήσεις στο Facebook περιελάμβαναν ένα βίντεο του Μπάιντεν να υπογράφει πολλά έγγραφα. Αλλά το κλιπ δεν έχει καμία σχέση με το Executive Order 14009.

Η αντίστροφη αναζήτηση εικόνων δείχνει από πού προέρχονται οι εικόνες είναι ένα βίντεο που γυρίστηκε Στις 20 Ιανουαρίου 2021, ο Μπάιντεν υπέγραψε 17 μέτρα για διάφορα ζητήματα, συμπεριλαμβανομένης της μετανάστευσης, του Covid-19 και της κλιματικής αλλαγής, μέσα σε λίγες ώρες από την ορκωμοσία του.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν κρατά ένα στυλό καθώς ετοιμάζεται να υπογράψει μια σειρά εκτελεστικών διαταγών στο Οβάλ Γραφείο του Λευκού Οίκου στην Ουάσιγκτον στις 20 Ιανουαρίου 2021 (AFP / Jim Watson)

Εκτελεστικό Διάταγμα 14009, Ο Μπάιντεν το υπέγραψε οκτώ ημέρες αργότεραπροέτρεψε τις υπηρεσίες να διερευνήσουν πολιτικές ή πρακτικές που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την προστασία για άτομα με προϋπάρχουσες παθήσεις ή να δημιουργήσουν “περιττά εμπόδια σε άτομα και οικογένειες που επιδιώκουν να έχουν πρόσβαση στην κάλυψη Medicaid ή ACA”.

Η Shore-Shepard είπε ότι η εντολή «επιτρέπει μια ειδική περίοδο εγγραφής (Medicaid) λόγω της πανδημίας και καθοδηγεί την εκτελεστική εξουσία να επανεξετάσει τους κανονισμούς που μπορεί να επηρεάσουν τη μειωμένη πρόσβαση στην κάλυψη, αλλά δεν αλλάζει κανέναν κανονισμό που σχετίζεται με την κάλυψη ή το κόστος κάλυψης. “

Το μέτρο, με τίτλο «Ενίσχυση του Medicaid και του νόμου για την προσιτή φροντίδα», κατήργησε επίσης δύο εκτελεστικά διατάγματα που σχετίζονται με την υγεία που υπέγραψε ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ. 2017.

Τα οφέλη είναι διαφορετικά κατάσταση

Το Medicaid είναι ένα πρόγραμμα δημόσιας ασφάλισης που προσφέρει δωρεάν ή χαμηλού κόστους ασφάλιση υγείας σε Αμερικανούς με χαμηλό εισόδημα. Χρηματοδοτείται από κοινού από την ομοσπονδιακή και την πολιτειακή κυβέρνηση, που σημαίνει ότι κάθε πολιτεία διέπει τα δικά της οφέλη, υπηρεσίες και απαιτήσεις επιλεξιμότητας, αν και υπάρχουν ορισμένοι κανόνες που πρέπει να ακολουθούν όλα τα προγράμματα.

«Το Medicaid είναι μια δύσκολη επιχείρηση επειδή είναι ένα ομοσπονδιακό και κρατικό πρόγραμμα, πράγμα που σημαίνει ότι κάθε πολιτεία είναι διαφορετική», δήλωσε ο Robin Strongin, ειδικός σε θέματα υγείας στο National Consumers League.

Ο Ματ Σάλο, πρώην εκτελεστικός διευθυντής της Εθνικής Ένωσης Διευθυντών της Medicaid, είπε ότι το πρόγραμμα «σχεδιάστηκε για να λειτουργεί, να λειτουργεί και να δείχνει διαφορετικό» σε όλες τις πολιτείες και τις επικράτειες των ΗΠΑ.

Για παράδειγμα: “Εάν είστε έγκυος γυναίκα ή παιδί κάτω των 18 ετών στην Αλαμπάμα, μπορεί να πληροίτε τις προϋποθέσεις για το Medicaid σε σχετικά υψηλά επίπεδα εισοδήματος”, είπε.

Η παραπλανητική ανάρτηση στο Facebook εμφανίστηκε κατά τη διάρκεια της ανοιχτής περιόδου εγγραφής για τα προγράμματα υγείας του ACA Marketplace για το 2023, αλλά οι κατάλληλοι υποψήφιοι μπορούν να εγγραφούν στο Medicaid όλο το χρόνο.

Το Γαλλικό Πρακτορείο έχει προηγουμένως καταρρίψει άλλους παραπλανητικούς ισχυρισμούς σχετικά με προσφορές οικονομικής βοήθειας εδώ, εδώ και εδώ.

Leave a Comment