Το Αρκάνσας χρειάζεται δημόσιες, ιδιωτικές επενδύσεις στη διαστημική τεχνολογία, αυτόνομα οχήματα

Είτε είναι στο διαστημικό λιμάνι του Springdale είτε με drones που παραδίδουν πακέτα πάνω από τα Δαρδανέλια, το Αρκάνσας έχει βάλει στόχο να γίνει ο κόμβος μεταφορών και logistics του μέλλοντος.

Μια νέα έκθεση που κυκλοφόρησε την Πέμπτη προσφέρει ένα σχέδιο για το πώς το Αρκάνσας μπορεί να γίνει μελλοντικός ηγέτης στα διαστημικά ταξίδια, τα ηλεκτρικά οχήματα και τα drones. Η έκθεση, που γράφτηκε από μια ομάδα στελεχών επιχειρήσεων, κορυφαίων γραφειοκρατών και ακαδημαϊκών γνωστών ως Arkansas Council on Future Mobility, καλεί το Αρκάνσας να γίνει μια έκδοση του Κάνσας, ενός διεθνούς αεροπορικού κόμβου, αλλά με πυραύλους και drones αντί για αεροπλάνα. .

Το συμβούλιο δημιουργήθηκε τον Φεβρουάριο με εντολή του κυβερνήτη Asa Hutchinson. Είπε ότι οι πρόσφατες πρόοδοι στο άνοιγμα ή την εισαγωγή αυτόνομων και ηλεκτρικών οχημάτων στην πολιτεία βοήθησαν να καταλυθεί η ιδέα του διπλασιασμού των logistics, κάτι στο οποίο το Αρκάνσας ήδη υπερέχει.

«Το Αρκάνσας ήταν πάντα ηγέτης στις μεταφορές και την κινητικότητα, από τις απίστευτες εταιρείες logistics μας μέχρι τη δουλειά μας στα ηλεκτρικά οχήματα», δήλωσε ο Hutchinson κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την Πέμπτη. «Όταν πρόκειται για τη μετακίνηση αγαθών σε όλο τον κόσμο, το Αρκάνσας δεν είναι μόνο καλό στο να φτιάχνει πράγματα, είμαστε καλοί και στο να μετακινούμε πράγματα και θέλουμε να παραμείνουμε στην πρώτη γραμμή».

Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου και συνιδρυτής της εταιρείας επιχειρηματικών κεφαλαίων Up.Partners που εστιάζει στις μεταφορές, Cyrus Sigari, συνόψισε την έκθεση σε συνέντευξη Τύπου στο κρατικό Καπιτώλιο, περιγράφοντας λεπτομερώς ένα φιλόδοξο όραμα για το μέλλον των μεταφορών στο Αρκάνσας. εκτός από την προσθήκη περισσότερων σταθμών φόρτισης για ηλεκτρικά οχήματα.

«Τι είναι η προηγμένη κινητικότητα, είναι η σκέψη για την ηλεκτροδότηση, η σκέψη για την παράδοση με drone, η σκέψη για τα ιπτάμενα αυτοκίνητα», είπε ο Sigari. «Αυτή είναι η νέα διαστημική οικονομία που πρόκειται να γίνει οικονομία τρισεκατομμυρίων δολαρίων».

Η έκθεση καλεί το Αρκάνσας να δημιουργήσει ένα κρατικό επενδυτικό ταμείο όπως η Νορβηγία ή το Τέξας που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να επενδύσει σε νέα τεχνολογία, να δημιουργήσει μια νέα κυβερνητική υπηρεσία αφιερωμένη στην κινητικότητα και να ιδρύσει ένα πρωτοποριακό ινστιτούτο κινητικότητας στο Πανεπιστήμιο του Αρκάνσας. Η έκθεση προτείνει επίσης ότι η πολιτεία δημιουργήσει μια διαστημική αρχή που θα μπορούσε να ηγηθεί της πρόσκλησης για την κατασκευή ενός διαστημικού λιμανιού στο Αρκάνσας, να διορίσει έναν διευθυντή επιστήμης και τεχνολογίας και να διορίσει έναν επικεφαλής μελλοντολόγο.

Η νέα τεχνολογία που οραματίστηκε ο Hutchinson και το συμβούλιο κυμαίνεται από υποδομές για διαστημικά ταξίδια και ιπτάμενα αυτοκίνητα έως σταθμούς φόρτισης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, σκούτερ και ποδήλατα. Το Sigari συνέκρινε τις δυνατότητες του Αρκάνσας με αυτό της Wichita, το οποίο έγινε διεθνές αεροπορικό κέντρο στις αρχές του 20ου αιώνα λόγω των επενδύσεων των κεφαλαίων επιχειρηματικού κινδύνου.

Η έκθεση περιγράφει λεπτομερώς την «προειδοποιητική ιστορία» της FedEx, η οποία είχε την έδρα της στο Λιτλ Ροκ αλλά μετακόμισε στο Μέμφις το 1973 επειδή το αεροδρόμιο του Λιτλ Ροκ δεν ήταν αρκετά μεγάλο για να φιλοξενήσει την αναπτυσσόμενη επιχείρηση της FedEx.

Όσον αφορά τις ιδιωτικές επενδύσεις, η έκθεση του συμβουλίου καλεί τα δημόσια και ιδιωτικά επενδυτικά ταμεία του κράτους να επενδύσουν σε νέες τεχνολογίες μεταφορών. Η έκθεση ζητά τη δημιουργία ενός “Arkansas Innovation Fund” 250 εκατομμυρίων δολαρίων για επενδύσεις σε νέα τεχνολογία. Ο Sigari παρουσίασε ένα γράφημα που δείχνει τα επενδυτικά κεφάλαια των κρατικών και ιδιωτικών επενδυτικών ταμείων και εξήγησε ότι μερικά από αυτά τα χρήματα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τη βελτίωση της κινητικότητας στο Αρκάνσας.

«Είναι μια πλούσια πολιτεία, υπάρχει πολύ κεφάλαιο στην πολιτεία του Αρκάνσας», είπε ο Sigari. Ας πάρουμε λίγο από αυτό το κεφάλαιο και ας το κατευθύνουμε εδώ στο κράτος.

Για να επιτύχει κάποιους από τους φιλόδοξους στόχους της έκθεσης, το Αρκάνσας θα χρειαστεί να συνεργαστεί με γειτονικά κράτη για να δημιουργήσει ένα εθνικό «υπερκέντρο» κινητικότητας. Το Αρκάνσας έχει ήδη συμφωνίες με τη Λουιζιάνα και την Οκλαχόμα, αλλά θα πρέπει να προσπαθήσει να συνεργαστεί με το Τέξας και το Τενεσί, ανέφερε η έκθεση, επειδή ένα περιφερειακό κέντρο θα αύξανε τις πιθανότητες οι πολιτείες να λάβουν ομοσπονδιακά κεφάλαια αντί να ανταγωνίζονται μεταξύ τους για αυτά.

Το σχέδιο καλεί επίσης το κράτος να προσλάβει ενεργά τεχνολόγους από το Αρκάνσινο που εργάζονται αλλού για να επιστρέψουν στην πατρίδα τους και να επενδύσουν περισσότερο στην επιστήμη, την τεχνολογία, τη μηχανική και τα μαθηματικά στην πολιτεία, συμπεριλαμβανομένης της επέκτασης της πρόσβασης σε κοινοτικά προγράμματα κολεγίων.

Ο Sigari είπε ότι οι νέες τεχνολογίες μεταφορών θα μπορούσαν να λειτουργήσουν καλά με μεγάλες εταιρείες όπως ο ήδη εδραιωμένος ναυτιλιακός κολοσσός JB Hunt στην πολιτεία ή η Walmart, η οποία έχει ήδη αρχίσει να πραγματοποιεί ορισμένες παραδόσεις με drones. Η πολιτεία φιλοξενεί επίσης πολλούς στρατιωτικούς εργολάβους αεροδιαστημικής, συμπεριλαμβανομένων των Lockheed Martin, Dassault, Raytheon και Aerojet Rocketdyne.

Ο Χάτσισον, ο οποίος πρόκειται να εγκαταλείψει τα καθήκοντά του τον Ιανουάριο, είπε ότι θα εναπόκειται στην επόμενη κυβέρνηση και τη Γενική Συνέλευση να εφαρμόσουν τις συστάσεις της έκθεσης.

“Υπάρχουν μερικές τολμηρές ιδέες εδώ. Ελπίζω να τις υιοθετήσετε”, είπε ο Χάτσινσον σε μια μικρή ομάδα πολιτειακών νομοθετών σε συνέντευξη Τύπου. “Εξαρτάται από σένα. Τώρα κουβαλάς την μπάλα.”

Leave a Comment