Το ένα τρίτο των ενηλίκων λέει ότι η οικονομική τους κατάσταση είναι χειρότερη από ό,τι πριν από ένα χρόνο: AARP

Η αύξηση του κόστους ήταν ο κύριος λόγος που οι καταναλωτές είπαν ότι η οικονομική τους κατάσταση ήταν χειρότερη από πέρυσι. (iStock)

Σύμφωνα με έρευνα της AARP, πολλοί Αμερικανοί λένε ότι τα οικονομικά τους δεν έχουν βελτιωθεί αρκετά το περασμένο έτος για να αντιμετωπίσουν τον υψηλό πληθωρισμό.

Σύμφωνα με την έρευνα, το ένα τρίτο των ενηλίκων άνω των 30 ετών, ή το 33%, δήλωσε ότι η οικονομική τους κατάσταση ήταν χειρότερη από ό,τι πριν από ένα χρόνο, από 22% τον Ιανουάριο. Η AARP διεξήγαγε την έρευνα το καλοκαίρι και δημοσίευσε τα αποτελέσματά της τον Νοέμβριο.

Ωστόσο, αυτό το ζήτημα είχε μεγαλύτερο αντίκτυπο σε ενήλικες άνω των 65 ετών. Το 35% των ενηλίκων αυτής της ηλικιακής ομάδας δήλωσε ότι η οικονομική τους κατάσταση έχει επιδεινωθεί, σημειώνοντας αύξηση 169% από τον Ιανουάριο.

Η πλειοψηφία (65%) των ενηλίκων που βρίσκονται σε χειρότερη κατάσταση αποδίδει την κατάστασή τους σε αυξημένες δαπάνες. Για να αντιμετωπίσουν τον πληθωρισμό, το 78% των ενηλίκων δήλωσαν ότι προσάρμοσαν τον τρόπο ζωής τους ή τις συνήθειες αγορών.

Άλλες αναφορές δείχνουν ότι η απειλή της αύξησης του κόστους έχει επίσης μεγάλο αντίκτυπο στους πλούσιους. Στην πραγματικότητα, το 75% των πλούσιων Αμερικανών λέει ότι θυσιάζει τον πληθωρισμό, σύμφωνα με έρευνα της Edelman Financial Engines.

Εάν δυσκολεύεστε στην τρέχουσα οικονομία, μπορεί να θέλετε να εξετάσετε το ενδεχόμενο εξόφλησης του υψηλού επιτοκίου χρέους σας με ένα προσωπικό δάνειο χαμηλότερου επιτοκίου. Επισκεφτείτε το Credible για να συγκρίνετε δάνεια από διαφορετικούς δανειστές και να βρείτε αυτό που είναι κατάλληλο για εσάς.

Ο ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ ΚΑΝΕΙ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΝΑ ΜΕΙΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Πολλοί Αμερικανοί αναζητούν δεύτερη δουλειά λόγω του πληθωρισμού

Ο πληθωρισμός κάνει πολλούς Αμερικανούς να αυξήσουν τα εισοδήματά τους. Σε έρευνα που διεξήχθη από την Qualtrics, περισσότεροι από τους μισούς εργαζομένους, ή το 57%, δήλωσαν ότι θα ήθελαν να εργαστούν υπερωρίες ή πρόσθετες βάρδιες.

Η έκθεση αναφέρει ότι το 38 τοις εκατό των εργαζομένων αναζητούν μια δεύτερη θέση εργασίας και ένα επιπλέον 14 τοις εκατό σχεδιάζει να αναζητήσει μια δεύτερη θέση εργασίας. Πολλοί εργαζόμενοι (37%) ανέφεραν ότι αναζητούν νέες, υψηλότερες θέσεις εργασίας για να αντικαταστήσουν τις τρέχουσες θέσεις εργασίας τους.

Ο επικεφαλής ψυχολόγος Qualtrics Δρ. «Με τον περιορισμό των προϋπολογισμών, οι εργαζόμενοι αναζητούν τρόπους να ανταποκριθούν στο αυξανόμενο κόστος ζωής, συμπεριλαμβανομένης της εύρεσης νέων θέσεων εργασίας», δήλωσε ο Benjamin Granger. “Η εναλλαγή των εργαζομένων είναι τεράστιο κόστος για τις εταιρείες, επομένως είναι κρίσιμο για τις επιχειρήσεις να καταλάβουν ποιοι από τους υπαλλήλους τους αποχωρούν και γιατί, ώστε να μπορούν να κάνουν προσαρμογές για να μειώσουν τη φθορά και να διατηρήσουν βασικούς ερμηνευτές”.

Εάν δυσκολεύεστε να τα βγάλετε πέρα, ίσως θελήσετε να εξετάσετε το ενδεχόμενο αναχρηματοδότησης της υποθήκης σας με χαμηλότερο επιτόκιο, μειώνοντας έτσι τις μηνιαίες πληρωμές σας. Επισκεφτείτε το Credible για να μιλήσετε με έναν προσωπικό υπάλληλο δανεισμού για να μάθετε εάν αυτή η επιλογή είναι κατάλληλη για εσάς.

Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ των ΗΠΑ θα ανακάμψει από τη μέτρια ύφεση έως το 2024: FANNIE MAE

Ο πληθωρισμός επηρεάζει τις τάσεις των εορταστικών αγορών

Πολλοί Αμερικανοί έχουν σφίξει τους προϋπολογισμούς για ψώνια για διακοπές φέτος εν μέσω υψηλού πληθωρισμού. Σύμφωνα με την έρευνα του RetailMeNot, οι καταναλωτές δήλωσαν ότι σκοπεύουν να ξοδέψουν κατά μέσο όρο 725 $ σε αγορές για διακοπές, σημειώνοντας μείωση 8% από πέρυσι.

Συνολικά, το 85% των γενικών καταναλωτών που ερωτήθηκαν δήλωσαν ότι επηρεάστηκαν από τον πληθωρισμό με κάποιο τρόπο. Και για να αντεπεξέλθουν, το 51% των ερωτηθέντων στην έρευνα σχεδιάζει να αγοράσει λιγότερα αυτή την εορταστική περίοδο, το 27% σχεδιάζει να μειώσει τα δώρα και το 36% σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει περισσότερα κουπόνια.

“Ένα άλλο σύνολο προκλήσεων διαφαίνεται, με τον πληθωρισμό να αυξάνει το κόστος και την οικονομική αβεβαιότητα να φέρνει ένα βρόχο τόσο στους αγοραστές όσο και στους λιανοπωλητές”, έγραψε η RetailMeNot στην έκθεσή της έρευνας.

Εάν το χρέος υψηλού επιτοκίου παρεμποδίζει τις γιορτινές σας αγορές φέτος, ίσως θελήσετε να εξετάσετε το ενδεχόμενο αναχρηματοδότησης των ιδιωτικών φοιτητικών δανείων σας με χαμηλότερο επιτόκιο. Επισκεφτείτε το Credible για να λάβετε την εξατομικευμένη τιμή σας σε λίγα λεπτά.

ΣΧΕΔΟΝ οι μισοί Αμερικανοί ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΧΡΕΩΘΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΔΩΡΑ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ: ΕΡΕΥΝΑ

Έχετε μια οικονομική ερώτηση αλλά δεν ξέρετε ποιον να ρωτήσετε; Στείλτε email σε Trusted Money Expert [email protected] και η ερώτησή σας μπορεί να απαντηθεί από τη στήλη Trusted in Money Expert.

Leave a Comment