Τι προβλέπει το 2023 για τις ασφαλιστικές εταιρείες;

Η χρηματοδότηση της Insurtech μειώθηκε κατά 2,5% σε τρίμηνο σε τρίμηνο στα 2,35 δισεκατομμύρια δολάρια το τρίτο τρίμηνο του 2022, σύμφωνα με την Gallagher Re. Ενώ η χρηματοδότηση απέχει πολύ από το να κορυφωθεί το 2021, ορισμένες ασφαλιστικές εταιρείες τεχνολογίας θα εξακολουθήσουν να δουν εισροές κεφαλαίων το επόμενο έτος, αν και οι επενδυτές θα είναι πιο προσεκτικοί.

Σύμφωνα με τον Ian White, συνιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Koffie Financial, οι εταιρείες θα πρέπει να επικεντρωθούν περισσότερο στην υπεύθυνη ανάπτυξη παρά στην κάλυψη των αναγκών των επενδυτών.

«Καθώς η οικονομία επιβραδύνεται, οι επενδυτές και οι ηγέτες των επιχειρήσεων συνεχίζουν να αναζητούν ένα μονοπάτι προς την κερδοφορία με λιγότερη υπομονή για κενές μετρήσεις, επομένως πιθανότατα δεν έχουμε αρχίσει να βλέπουμε ήρωες να αναδύονται από το τρέχον κύμα νεοφυών επιχειρήσεων», είπε ο White. «Πέρασαν οι μέρες της συγγραφής όσο το δυνατόν περισσότερης δουλειάς χωρίς να επηρεάζονται τα αποτελέσματα ή όπου τα περιθώρια είναι ευνοϊκά».

Ο παγκόσμιος επικεφαλής της insurtech της Gallagher Re Dr. Ο Andrew Johnson δήλωσε: «Η πίεση αυξάνεται στις εταιρείες που πωλούν την ιδέα της ατελείωτης ανάπτυξης για να εξασφαλίσουν κεφάλαια. «Είναι πλέον πολύ σαφές ότι η εποχή της βιαστικής ανάπτυξης για χάρη της ανάπτυξης σε βάρος της κερδοφορίας πλησιάζει στο τέλος της».

Insurtechs «πεθαίνουν στο αμπέλι»

Καθώς η χρηματοδότηση εξαντλείται, έως και το 25% των ασφαλιστικών εταιρειών προβλέπεται να βγουν από την αγορά, είτε μέσω συγχωνεύσεων με πιο καθιερωμένους ανταγωνιστές είτε μέσω διακοπής λειτουργίας, σύμφωνα με την ερευνητική εταιρεία Forrester. Η τάση έχει ήδη ξεκινήσει το 2022, ιδίως όταν η Lemonade απέλυσε το 20% του προσωπικού της στην auto insurtech Metromile λίγες μέρες μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς της.

Κατάρρευση χρόνου, μείωση κινδύνου, αύξηση αποτελεσματικότητας. Διευθύνων Σύμβουλος @daschreiber μιλάει με @CarolineHydeTV Για το γιατί πήρε λεμονάδα @Metromile.

Δείτε ολόκληρο το απόσπασμα εδώ: https://t.co/Qlft1fzwTV pic.twitter.com/GHo0Dlo8Eh

— Λεμονάδα (@Lemonade_Inc) 10 Νοεμβρίου 2021

«Η περιορισμένη πρόσβαση στο κεφάλαιο αναγκάζει τους νέους παίκτες να εντοπίσουν σημαντικές ευκαιρίες με μια ισχυρή οικονομία μονάδων, έναντι μιας προσέγγισης «προσεύχομαι και προσεύχομαι» σε μια εποχή χαμηλών επιτοκίων και μιας φαινομενικά απεριόριστης αναζήτησης για επιχειρήσεις», είπε. «Το 2023, αναμένω ένα κύμα εταιρειών που θα «πεθάνουν με τα μούτρα» επειδή δεν έχουν επαρκή διάδρομο για την προσαρμογή του προϊόντος στην αγορά, τη συμμόρφωση με τους κανονισμούς ή την αποτυχία να επιδείξουν μια πορεία προς την κερδοφορία».

Ο Schiller επεσήμανε επίσης τα ουσιαστικά εμπόδια εισόδου ως σημαντικό εμπόδιο για τους ασφαλιστικούς κλάδους, γεγονός που τους καθιστά δύσκολο να καινοτομήσουν εσωτερικά. Η βαριά ρύθμιση και μια επιχείρηση έντασης κεφαλαίου θα σημαίνουν επίσης ότι οι φτωχές επιδόσεις δεν θα μπορούν να επιβιώσουν σε μια ανταγωνιστική αγορά.

Insurtech 2.0

Με την ονομασία «insurtech 2.0», η επόμενη γενιά εταιρειών τεχνολογίας ασφάλισης θα πρέπει να δώσει προτεραιότητα στην ισχυρή ανάληψη ευθύνης παρά στην ανάπτυξη, όπως έκανε η προηγούμενη ομάδα.

«Βλέπουμε ισχυρή ζήτηση σε συνδυασμό με περιορισμένη προσφορά – αποτέλεσμα της βασισμένης σε παραδοσιακές μεθόδους που βασίζονται σε έρευνες για τη συλλογή δεδομένων για αναδοχή. Αυτές οι μέθοδοι απέτυχαν να μετρήσουν επαρκώς τον κίνδυνο, οδηγώντας σε μια αλυσιδωτή αντίδραση περικοπών τιμών, απωλειών και υποχωρήσεων της αγοράς», δήλωσε ο Madhu Tadikonda, Διευθύνων Σύμβουλος της Corvus Insurance. Η Corvus παρέχει εμπορική ασφάλιση με τεχνητή νοημοσύνη και ειδικεύεται στον κυβερνοχώρο, τα τεχνολογικά σφάλματα και παραλείψεις (E&O) και την αντασφάλιση.

«Κοιτάζοντας το μέλλον, το τοπίο της ασφαλιστικής τεχνολογίας θα συνεχίσει να ωριμάζει και να επικεντρώνεται στην κερδοφορία και να καλύψει τα κενά μεταξύ των αναγκών των πελατών και των τρεχουσών δυνατοτήτων», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος. «Η προσέγγιση «insurtech 2.0» θα χρησιμοποιήσει δεδομένα και τεχνολογία για την ακριβή εκτίμηση και την τιμολόγηση του κινδύνου, και ακόμη και πέρα ​​από την εφαρμογή ασφάλισης για να βοηθήσει στην προληπτική μείωση του κινδύνου για τους αντισυμβαλλομένους».

Οι Insurtechs θα πρέπει επίσης να αξιολογήσουν τον κίνδυνο από παγκόσμια προοπτική, ειδικά όταν πρόκειται για τον κυβερνοχώρο. Σύμφωνα με την Tadiconda, αυτές οι εταιρείες μπορούν να αποκτήσουν μια ευρύτερη κατανόηση του κινδύνου στον κυβερνοχώρο χρησιμοποιώντας δεδομένα εντός του τείχους προστασίας που συλλέγονται από διάφορες πηγές, συμπεριλαμβανομένων αξιώσεων, αυτοματοποιημένων σαρώσεων οργανισμών εκτός του επιχειρηματικού βιβλίου και συνεργασιών με προμηθευτές κυβερνοασφάλειας.

Τελικά, οι insurtechs θα αρχίσουν να αγκαλιάζουν το ανεξάρτητο μοντέλο καθώς το μοντέλο δέσμευσης χάνει την έλξη στη βιομηχανία και το άμεσο μοντέλο αγωνίζεται να αποδείξει τον εαυτό του, δήλωσε ο Brian Pattillo, αντιπρόεδρος της εταιρείας προσωπικών γραμμών ιδιοκτησίας και ατυχημάτων Goosehead Insurance. «Το 2023, οι εταιρείες ασφαλιστικής τεχνολογίας όχι μόνο θα διπλασιάσουν τον αριθμό των ανεξάρτητων διανομέων, αλλά και οι καταναλωτές θα συνεχίσουν να αλλάζουν», δήλωσε ο Pattillo.

Leave a Comment