Τι πρέπει να λάβετε υπόψη πριν υποβάλετε αίτηση για ιθαγένεια/διαμονή βάσει επενδυτικού σχεδίου

Τα προγράμματα ιθαγένειας με επένδυση (CBI) και διαμονής μέσω επένδυσης (RBI) έχουν αυξηθεί τρομερά τις τελευταίες δεκαετίες. Η Ευρώπη και η Καραϊβική ήταν στην πρώτη γραμμή αυτών των προγραμμάτων, καθώς έχουν αναπτύξει ανταγωνιστικά συστήματα για την προσέλκυση επενδύσεων με αντάλλαγμα την ιθαγένεια/διαμονή, μεταξύ άλλων πλεονεκτημάτων. Η ιδέα είναι να αυξηθούν οι ξένες επενδύσεις μέσω δώρων που διαφορετικά δεν παραδίδονται εύκολα. Οι επενδυτές θέλουν να ανήκουν στην ιδιαίτερη οικονομική, πολιτική και πολιτιστική ζωή της χώρας, αλλά διστάζουν λόγω διοικητικών δυσκολιών. Γενικά, αυτά τα συστήματα εφαρμόζουν το νόμο της ευνοϊκής ισοδύναμης ανταλλαγής.

Ωστόσο, αυτά τα συστήματα έχουν τους δικούς τους όρους και προϋποθέσεις. Δεν είναι απαραίτητα ένα σχέδιο επιλογής και επιλογής. Κάθε χώρα προσφέρει τη δική της εκδοχή αυτών των συστημάτων. Υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που θα πρέπει να λάβετε υπόψη πριν μηδενίσετε ένα σχέδιο για τους σκοπούς σας. Σε αυτό το άρθρο, θα επισημάνω ορισμένους παράγοντες που μπορούν να σας βοηθήσουν να πάρετε μια τεκμηριωμένη απόφαση.

Για προγράμματα CBI ή RBI, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη.

 1. Ποσό επένδυσης
  Η βασική απαίτηση οποιουδήποτε από αυτά τα σχήματα είναι η επένδυση. ο κάτι για κάτι είναι η επένδυση του αιτούντος στη χώρα. Η εν λόγω επένδυση, μεταξύ άλλων προϋποθέσεων, χορηγεί ή πληροί τις προϋποθέσεις στον επενδυτή για γρήγορη ιθαγένεια ή διαμονή. Το ποσό της επένδυσης μπορεί να διαφέρει. Υπάρχουν χώρες με ελάχιστη απαίτηση επένδυσης 100.000 $ ΗΠΑ και άλλες μπορεί να ορίσουν όριο 250.000 $ ΗΠΑ και άνω. Επιπλέον, η φύση της επένδυσης αλλάζει επίσης. Οι περισσότερες χώρες επιτρέπουν την επένδυση σε ακίνητα, αλλά υπάρχουν και εξαιρέσεις. Οι δωρεές σε ένα κρατικό ταμείο είναι αρκετά συνηθισμένες.
 2. Απαιτήσεις δέουσας επιμέλειας
  Η Διαδικασία Δέουσας Επιμέλειας διεξάγεται από ορισμένη αρχή που επιβλέπει τη διαχείριση του συστήματος. Η ισχύς της διαδικασίας ποικίλλει από χώρα σε χώρα. Ορισμένες χώρες έχουν μια ιδιαίτερα αυστηρή διαδικασία δέουσας επιμέλειας για αιτούντες από ορισμένες χώρες. Για παράδειγμα, η Μάλτα είναι γνωστή για τη διαδικασία δέουσας επιμέλειας τεσσάρων επιπέδων. Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν χώρες της Καραϊβικής που έχουν μια απλή διαδικασία δέουσας επιμέλειας σε επίπεδο επιφάνειας. Πιο αυστηρή δέουσα επιμέλεια και αυστηρότερες προσδοκίες συμμόρφωσης. Λάβετε λοιπόν υπόψη αυτήν την πτυχή.
 3. Μέλη της οικογένειας
  Είναι αρκετά συνηθισμένο να βρίσκουμε αυτά τα συστήματα που επεκτείνουν τις παροχές στα μέλη της οικογένειας του αιτούντος. Ωστόσο, υπάρχουν αναβάτες σχετικά με το ίδιο. Δεν μπορούν να προστεθούν όλα τα μέλη της οικογένειας στην εφαρμογή. Πολλά προγράμματα περιορίζουν τη διευκόλυνση σε συζύγους/συντρόφους, εξαρτώμενα παιδιά και γονείς. Είναι γνωστό ότι πολλά προγράμματα επεκτείνουν την επιχείρηση σε εξαρτώμενα αδέρφια. Επιπλέον, περιλαμβάνεται επιπλέον ποσό επένδυσης και αμοιβές με την προσθήκη κάθε μέλους της οικογένειας στην αίτηση.
 4. Διαδικαστικές απαιτήσεις
  Τώρα αυτά τα σχήματα μπορεί να είναι πραγματικά εύκολα ή πολύ περίπλοκα. Παρόλο που αυτά τα συστήματα δημιουργήθηκαν για τη μείωση του διοικητικού φόρτου, εξακολουθούν να υπάρχουν προκλήσεις. Αυτές οι προκλήσεις μπορεί να λάβουν τη μορφή μεγαλύτερου χρόνου επεξεργασίας, εκτεταμένης γραφειοκρατίας και αυστηρών απαιτήσεων διαμονής. Μετά τη σύνταξη και την προσαρμογή ενός εγγράφου για τη γλώσσα, τον πολιτισμό και τη γεωγραφία, υπάρχουν προγράμματα που χορηγούνται σε όσους έχουν άδεια μόνιμης διαμονής στο πλαίσιο του συστήματος ιθαγένειας.
 5. Οφέλη
  Οι χώρες μπορούν να προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα πλεονεκτημάτων στο πλαίσιο αυτών των συστημάτων. Ως υποψήφιος, θα πρέπει να εξετάσετε την κατάσταση στους τομείς της εκπαίδευσης, της υγείας και του εμπορίου. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πόση ταξιδιωτική κινητικότητα παρέχει η κατοικία ή η ιθαγένεια μιας χώρας. Αυτό αντικατοπτρίζεται στον αριθμό των χωρών στις οποίες θα έχετε πρόσβαση χωρίς βίζα ή βίζα κατά την άφιξη. Η ασφάλεια είναι επίσης ένας σημαντικός παράγοντας. Το φορολογικό καθεστώς μιας χώρας διαδραματίζει βασικό ρόλο στον καθορισμό της δημοτικότητας του συστήματος. Εάν επενδύετε ένα τόσο μεγάλο ποσό, θα πρέπει να έχετε ένα ανάλογο όφελος.

εχεις διαβασει
Οι 20 χώρες που έχουν ταξιδέψει περισσότερο στον κόσμο, 2023.
Οι χώρες που είναι πιο συνδεδεμένες στο Twitter, το 2023, αποκαλύφθηκαν.
Οι 10 πιο δημοφιλείς μάρκες πολυτελείας στον κόσμο για το 2023.
Οι χώρες με το πιο γρήγορο φαγητό στον κόσμο το 2023.
Ποιοι είναι οι πλουσιότεροι ιδιοκτήτες σπορ στον κόσμο το 2023;

Ακολουθήστε ζωντανά έκτακτα νέα στο περιοδικό CEOWORLD και λάβετε ενημερώσεις ειδήσεων από τις ΗΠΑ και από όλο τον κόσμο. Οι απόψεις που εκφράζονται είναι του συγγραφέα και όχι του περιοδικού CEOWORLD.

Ακολουθήστε τους τίτλους του περιοδικού CEOWORLD: Ειδήσεις Google, LinkedIn, Κελάδημακαι Facebook.
Σας ευχαριστούμε που υποστηρίζετε τη δημοσιογραφία μας. Εγγραφείτε εδώ.

Για ερωτήσεις μέσων επικοινωνίας: [email protected]

Leave a Comment