Τι μπορούν να μάθουν οι δυτικοί επαγγελματίες του μάρκετινγκ από τους ανατολικούς τεχνίτες μάρκετινγκ αποθήκευσης

Δείτε όλες τις απαιτούμενες συνεδρίες από το Smart Security Summit εδώ.


Φέτος, η Ινδία ξεπέρασε τους 100 μονόκερους και έγινε τρίτη μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα. Πολλές από αυτές τις εταιρείες έχουν επιτύχει την εντυπωσιακή κατάστασή τους υπερέχοντας στο mobile-first marketing. Κατανοούν την κρίσιμη σημασία της σύνδεσης με το κοινό-στόχο τους σε κανάλια κινητής τηλεφωνίας και χρησιμοποιούν δεδομένα πρώτου μέρους, πληροφορίες για τη συμπεριφορά των χρηστών εντός και εκτός εφαρμογών και αναλυτικά στοιχεία σε πραγματικό χρόνο για να δημιουργήσουν πιο προσωπικές, σχετικές και ουσιαστικές συνδέσεις. τους πελάτες τους.

Εν τω μεταξύ, μια νέα φυλή παικτών που προηγούνται στα κινητά – οι «σούπερ εφαρμογές» – αναδύεται στην Ανατολή, με στόχο να γίνει ένα ενιαίο κατάστημα για μια ποικιλία υπηρεσιών, όπως το ηλεκτρονικό εμπόριο, η παράδοση, η μεταφορά και οι χρηματοοικονομικές υπηρεσίες. Αυτές οι σούπερ εφαρμογές είναι κεντρικές στην καθημερινή ζωή εκατομμυρίων καταναλωτών, αντιμετωπίζοντας κάθε άτομο ως άτομο με μοναδικές ανάγκες και απαιτήσεις.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα μιας σούπερ εφαρμογής είναι η Go-Jek της Ινδονησίας, ένας γίγαντας που εξουσιοδοτεί πάνω από 500.000 εμπόρους και μπορεί να υπερηφανεύεται για πάνω από 190 εκατομμύρια λήψεις εφαρμογών. Το Go-Jek είναι από τα πρώτα «δεκάγωνα» στην Ινδονησία. Η εστίασή του με λέιζερ στο ξεκλείδωμα δεδομένων πρώτου κατασκευαστή για την εκπαίδευση και την προσέλκυση των καταναλωτών νωρίς στο ταξίδι τους, το βοηθά να κερδίσει την πίστη των πελατών και το μερίδιο αγοράς.

Από τους αναδυόμενους μονόκερους έως τις σούπερ εφαρμογές, πολλές εταιρείες της Ανατολής υιοθετούν ήδη τη χρήση εργαλείων και στρατηγικών μάρκετινγκ που προέρχονται από κινητά για να αυξήσουν τη δέσμευση και το μερίδιο του πορτοφολιού σε έντονα ανταγωνιστικές αγορές. Η προσέγγισή τους προσφέρει στις δυτικές εταιρείες ένα πολύτιμο προσχέδιο που πρέπει να ακολουθήσουν καθώς αναπτύσσουν στρατηγικές για την αποτελεσματική δέσμευση και την εκ νέου δέσμευση των καταναλωτών σε ένα τοπίο με προτεραιότητα την προστασία της ιδιωτικής ζωής, όπου η εμπειρία είναι το παν.

Εκδήλωση

Smart Security On Demand Summit

Μάθετε τον κρίσιμο ρόλο της τεχνητής νοημοσύνης και της ML στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και τις ειδικές περιπτωσιολογικές μελέτες του κλάδου. Δείτε τις συνεδρίες κατ’ απαίτηση σήμερα.

Δες εδώ

Μάθετε από τα κινητά μάρκετινγκ

Η Ανατολή φιλοξενεί δισεκατομμύρια καταναλωτές για τους οποίους οι εφαρμογές για κινητά είναι το κύριο μέσο πρόσβασης σχεδόν σε οτιδήποτε ανά πάσα στιγμή. Οι χρήστες κινητών στη Σιγκαπούρη ξοδεύουν τώρα κατά μέσο όρο 5,7 ώρες την ημέρα χρησιμοποιώντας εφαρμογές, αύξηση 40% σε σχέση με μόλις πριν από δύο χρόνια. Εν τω μεταξύ, η Ινδία έχει περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας με 26,7 δισεκατομμύρια λήψεις εφαρμογών για κινητά το 2021.

Αυτοί είναι μεγάλοι αριθμοί και ασκούν πίεση στους επαγγελματίες του μάρκετινγκ σε αυτούς τους τομείς να οδηγήσουν σε βαθιές κινήσεις διοχέτευσης που μπορούν να διατηρήσουν τη διατήρηση σε υψηλά επίπεδα. Οι κανόνες εμπλοκής είναι ξεκάθαροι: Δεν μπορεί να έρθει ειδοποίηση αναβάθμισης καθίσματος μετά την απογείωση. Το κουπόνι δεν πρέπει να είναι μια καλή προσφορά στον πελάτη σε τρόφιμα που δεν του αρέσουν. Και τα νέα σχετικά με μια νέα δυνατότητα λογισμικού θα πρέπει να παρουσιάζονται με τρόπο που να λαμβάνει υπόψη τον τρόπο με τον οποίο ο καταναλωτής χρησιμοποιεί αυτήν τη στιγμή το λογισμικό και να τον ενημερώνει πώς να χρησιμοποιεί και να επωφελείται από τη νέα λειτουργία.

Η τήρηση αυτών των οδηγιών αφοσίωσης απαιτεί από τις εταιρείες να χρησιμοποιούν δεδομένα πρώτου μέρους και πληροφορίες συμπεριφοράς για να προσδιορίσουν τον σωστό χρόνο, τον τόνο και το πλαίσιο για κάθε μήνυμα μάρκετινγκ. Αυτή η προσέγγιση είναι αυτό που περιμένουν οι καταναλωτές στην Ανατολή, ακόμη και ζητούν, και οι έμποροι που εξυπηρετούν αυτό το κοινό δεν τολμούν να τους απογοητεύσουν.

Κανόνες εξατομίκευσης σε έναν κόσμο που προέρχεται από τα κινητά

Η εξατομίκευση ενισχύει τις στρατηγικές μάρκετινγκ που αντιμετωπίζουν εκατομμύρια πελάτες ως άτομα και τους κάνουν να επιστρέφουν. Έχει να κάνει με την προσαρμογή των προσφορών και την προσέγγιση στο σωστό άτομο, τη σωστή στιγμή, με τη σωστή εμπειρία σε κλίμακα.

Αποκτήστε την εφαρμογή Super AirAsia. Εξατομικεύει τα ταξίδια των πελατών του με σχετικές πληροφορίες και υπηρεσίες που παρέχονται μέσω μιας πολυκαναλικής προσέγγισης. Για παράδειγμα: Ένας πελάτης κάνει κράτηση για μια πτήση και λαμβάνει ένα email με το δρομολόγιό του. Όταν πλησιάζει η ώρα της πτήσης τους, μια ειδοποίηση push εντός εφαρμογής τους ζητά να κάνουν check-in. Μια άλλη ειδοποίηση ειδοποιεί τον πελάτη σχετικά με την αλλαγή της πύλης επιβίβασης. Αφού προσγειωθεί ο πελάτης, μια άλλη ειδοποίηση push ρωτά εάν θέλει να κλείσει ένα ταξίδι στο ξενοδοχείο από το αεροδρόμιο.

Καθώς η AirAsia έχει πρόσβαση σε πληθώρα πληροφοριών σχετικά με τις δραστηριότητες των χρηστών της στις διάφορες υπηρεσίες της — συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών τροφίμων, ασφάλισης, παντοπωλείου και παράδοσης — μπορεί να βοηθήσει στον εξορθολογισμό των ταξιδιών των πελατών της, ακόμη και όταν δεν χρησιμοποιούν την εφαρμογή της εταιρείας. Πάρτε το παράδειγμα περπατήματος παραπάνω. Αντί για ειδοποίηση push, η AirAsia μπορεί να στείλει ένα μήνυμα SMS στον πελάτη σχετικά με την αλλαγή της πύλης επιβίβασης.

Προσαρμογή όταν το χρειάζονται οι πελάτες

Η AirAsia χρησιμοποιεί επίσης δεδομένα πελατών για να παρέχει στοχευμένα μηνύματα σχετικά με τα καθημερινά ταξίδια. Για παράδειγμα, μια εταιρεία μπορεί να γνωρίζει τη διεύθυνση κατοικίας και τη διεύθυνση γραφείου ενός πελάτη και να γνωρίζει πότε αυτό το άτομο θα έκανε κανονικά κράτηση για ταξίδια. Έτσι, όταν ένας πελάτης ανοίγει την εφαρμογή το βράδυ, μπορεί να λάβει μια ειδοποίηση που λέει: “Κλείστε μια θέση εργασίας τώρα για να κερδίσετε την αυριανή επισκεψιμότητα”.

Όπως εξήγησε η επικεφαλής ανάπτυξης και ψηφιακού μάρκετινγκ της AirAsia, Sue Lin Teo, σε πρόσφατη συνέντευξή της στο CleverTap, η δυνατότητα παροχής υπερ-εξατομικευμένων μηνυμάτων είναι κρίσιμη για την εταιρεία, καθώς θέλει να προσθέσει περισσότερες υπηρεσίες και δυνατότητες. «Όλες αυτές οι «μικρο-γνώσεις» βοηθούν να γίνει η εμπειρία πολύ διαισθητική για τον χρήστη», είπε ο Teo. «Θέλουμε να γίνουμε καλύτεροι σε αυτό, ώστε οι υπηρεσίες που προσφέρουμε να είναι προσαρμοσμένες στις ανάγκες των πελατών τη στιγμή που εισέρχονται στην επιχείρησή μας».

Βασικά στοιχεία για την επιτυχία εξατομίκευσης με πρώτο κινητό: Δεδομένα και πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο

Η αριστεία στην προσαρμογή αξίζει τον κόπο. Σύμφωνα με την McKinsey, μια παγκόσμια εταιρεία συμβούλων διαχείρισης, οι εταιρείες που εξατομικεύουν τις εμπειρίες παράγουν 40% περισσότερα έσοδα από αυτές τις δραστηριότητες από τον μέσο παίκτη.

Η ικανότητα υπεροχής στην εξατομίκευση σε έναν κόσμο που προέρχεται από τα κινητά εξαρτάται από την ικανότητα μιας εταιρείας να αποθηκεύει, να αναζητά και να αναλύει δεδομένα συμπεριφοράς χρηστών. Αυτό θα πρέπει να συλλέγεται από κάθε σημείο επαφής χρήστη – εφαρμογή για κινητά, ιστότοπος, email, τηλέφωνο, μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μήνυμα κειμένου. Όσο περισσότερα δεδομένα πρώτου μέρους έχει μια εταιρεία, τόσο καλύτερα μπορεί να κατανοήσει τους χρήστες της και να δημιουργήσει σχετικές, εξατομικευμένες εμπειρίες και μηνύματα με βάση τις συγκεκριμένες ανάγκες, τις συνήθειες, τις προτιμήσεις και τα μοτίβα αγοράς τους.

Η παροχή μιας συναρπαστικής, εξατομικευμένης εμπειρίας πελατών απαιτεί επίσης από τις εταιρείες να διαθέτουν ένα έξυπνο επίπεδο δεδομένων που τους επιτρέπει να αξιοποιούν πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο. Με τη μοντελοποίηση τεχνητής νοημοσύνης (AI) και μηχανικής μάθησης (ML), οι εταιρείες μπορούν να κατανοήσουν τις υποκείμενες συμπεριφορές των χρηστών κινητών τηλεφώνων τους για να απαντήσουν σε κρίσιμα ερωτήματα όπως:

  • Πώς μπορούμε να κάνουμε εγγραφή του χρήστη που εγκατέστησε την εφαρμογή μας;
  • Πώς μπορούμε να ενθαρρύνουμε έναν εγγεγραμμένο χρήστη να αγοράσει ή να εγγραφεί;
  • Πώς μπορούμε να ενθαρρύνουμε έναν χρήστη που έχει ήδη αγοράσει να αγοράσει ξανά;

Μάρκετινγκ με προτεραιότητα στο κινητό: Ο αυτοματισμός είναι απαραίτητος

Όταν επιλέγουν τεχνολογία για να υποστηρίξουν τις πρωτοβουλίες μάρκετινγκ που προωθούν τα κινητά, οι εταιρείες θα πρέπει επίσης να αναζητήσουν μια πλατφόρμα που παρέχει δυνατότητες σε πραγματικό χρόνο και αποδεδειγμένα σε κλίμακα. Κατά γενικό κανόνα, η κλίμακα δεν θα πρέπει ποτέ να είναι μεταγενέστερη σκέψη, ειδικά για εταιρείες που στοχεύουν σε ταχεία ανάπτυξη.

Η ανάλυση συμπεριφοράς, η τεχνητή νοημοσύνη και η ML και ο αυτοματισμός μάρκετινγκ είναι απαραίτητα εργαλεία για την επίτευξη εξατομίκευσης για το σημερινό κοινό των κινητών. Μπορούν να ξεκλειδώσουν τις πραγματικές δυνατότητες των δεδομένων παρέχοντας βαθιά τμηματοποίηση και πληροφορίες πελατών σε πραγματικό χρόνο, επιτρέποντας στις εταιρείες να δημιουργήσουν προσπάθειες μάρκετινγκ που βοηθούν στη δημιουργία ουσιαστικών συνδέσεων και μαγικών εμπειριών με ολοένα και πιο εξελιγμένους καταναλωτές κινητών.

Οι μονόκεροι και οι σούπερ εφαρμογές της Ανατολής αποδεικνύουν ήδη ότι μια στρατηγική μάρκετινγκ με γνώμονα τα δεδομένα, με προτεραιότητα το κινητό μπορεί να αυξήσει τη διατήρηση των χρηστών και να αυξήσει σημαντικά την ανάπτυξη. Γνωρίζουν πώς να αξιοποιούν τους όγκους δεδομένων για να προσφέρουν εξαιρετικά εξατομικευμένες εμπειρίες που προσελκύουν τους καταναλωτές κινητών τηλεφώνων. Οι δυτικές εταιρείες έχουν πολλά να μάθουν για το μάρκετινγκ με προτεραιότητα στα κινητά από τις στρατηγικές και τα βιβλία παιχνιδιού αυτών των εταιρειών.

Ο Sidharth Malik είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος της CleverTap.

DataDecisionMakers

Καλώς ήρθατε στην κοινότητα του VentureBeat!

Το DataDecisionMakers είναι ένα μέρος όπου οι ειδικοί, συμπεριλαμβανομένων των τεχνικών δεδομένων, μπορούν να μοιράζονται ιδέες και καινοτομίες δεδομένων.

Εάν θέλετε να διαβάσετε για ιδέες αιχμής και δεδομένα αιχμής, τις βέλτιστες πρακτικές και το μέλλον των δεδομένων και της τεχνολογίας πληροφοριών, ελάτε μαζί μας στο DataDecisionMakers.

Μπορείτε ακόμη και να υποβάλετε το δικό σας άρθρο!

Διαβάστε περισσότερα από το DataDecisionMakers

Leave a Comment