Τι είναι το μαγείρεμα; Πώς οι κοινόχρηστες κουζίνες μπορούν να τονώσουν την τοπική επιχειρηματικότητα

Ως επιχειρηματίας που ξεκίνησε μια επιχείρηση σάλσας με βάση μια οικογενειακή συνταγή κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19, βασίζομαι στην κοινή κουζίνα για την επιχείρησή μου. Δεν θα μπορούσα ποτέ να ξεκινήσω χωρίς πρόσβαση σε ένα, και αυτό ισχύει για αμέτρητους επιχειρηματίες. Ωστόσο, υπάρχει έλλειψη κοινόχρηστων εγκαταστάσεων τροφίμων σε εθνικό επίπεδο. Η κάλυψη αυτής της ανάγκης είναι κρίσιμης σημασίας για την ανάπτυξη νέων επιχειρήσεων και οι τοπικές κυβερνήσεις έχουν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο.

Ο λόγος που οι συνεταιρισμοί τροφίμων είναι τόσο σημαντικοί είναι ότι οι επιχειρήσεις που σχετίζονται με τα τρόφιμα είναι οι πιο προσιτές στους επίδοξους επιχειρηματίες. Η ομορφιά του φαγητού είναι ότι αντικατοπτρίζει τον πολιτισμό και την κληρονομιά, και ο καθένας έχει έναν πολιτισμό και μια κληρονομιά να φέρει στο τραπέζι.

Ποτέ δεν φανταζόμουν ότι η δουλειά μου θα βασιζόταν σε μια συνταγή που καθόταν στην κουζίνα της μητέρας μου, αλλά όταν η πανδημία τελείωσε τη δουλειά μου, στράφηκα στο κουτί συνταγών. Η οικογένειά μου έχει μετακομίσει από το Μεξικό στην Αλάσκα στο Νέο Μεξικό για δεκαετίες και η συνταγή μας για σάλσα αντικατοπτρίζει όλη αυτή την κληρονομιά με ένα μοναδικό μείγμα σχετικών γεύσεων.


Ευτυχώς, ζω στο Αλμπουκέρκη, όπου υπάρχουν πολλές κοινόχρηστες κουζίνες και μπόρεσα να μπω σε μία σε λογική τιμή. Αλλά τώρα η λίστα αναμονής για να μπείτε σε μια κοινόχρηστη κουζίνα στο Αλμπουκέρκη μπορεί να είναι έως και 18 μήνες. Αυτό είναι ένα εμπόδιο για την επιχειρηματικότητα. Η ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας είναι κρίσιμη επειδή οι μικρές επιχειρήσεις δημιουργούν τον μεγαλύτερο αριθμό νέων θέσεων εργασίας στην Αμερική.

Και πολλοί Αμερικανοί ενδιαφέρονται να ξεκινήσουν τις δικές τους επιχειρήσεις. Μια πρόσφατη έρευνα από το Right to Start, έναν εθνικό μη κερδοσκοπικό οργανισμό που υποστηρίζει την επιχειρηματικότητα ως προτεραιότητα του πολίτη, διαπίστωσε ότι ενώ το 43 τοις εκατό των Αμερικανών ψηφοφόρων έχουν σκεφτεί να ξεκινήσουν μια νέα επιχείρηση, μόνο οι μισοί έχουν προσπαθήσει. Οι έγχρωμοι ψηφοφόροι είναι ιδιαίτερα επιχειρηματικοί: το 54 τοις εκατό των μαύρων ψηφοφόρων και το 50 τοις εκατό των Ισπανόφωνων ψηφοφόρων λένε ότι έχουν σκεφτεί να ξεκινήσουν μια επιχείρηση, σε σύγκριση με το 40 τοις εκατό των λευκών ψηφοφόρων.

Σε εθνικό επίπεδο, από το 2019, υπήρχαν μόλις πάνω από 600 κοινόχρηστες εγκαταστάσεις τροφίμων σε εθνικό επίπεδο, σύμφωνα με την Έρευνα Kitchen Incubator Industry Survey. Μπορεί να ακούγεται πολύ, αλλά μόνο λίγο περισσότερες από τις μισές από αυτές τις εγκαταστάσεις βρίσκονταν σε αστικές περιοχές, όπου ζούσαν περίπου 128 εκατομμύρια Αμερικανοί. Αυτό σημαίνει ότι πολλές από τις 780 πόλεις στις Ηνωμένες Πολιτείες με πληθυσμό 50.000 ή περισσότερους δεν είχαν ούτε μια κοινή κουζίνα. Επιπλέον, το 75 τοις εκατό των κοινόχρηστων κουζινών είχε λιγότερους από 30 χρήστες και το 52 τοις εκατό μπορούσε να φιλοξενήσει μόνο τέσσερα άτομα τη φορά.

Ωστόσο, οι κοινόχρηστες κουζίνες, ως κοινοτική προτεραιότητα, δεν είναι ιδιαίτερα ακριβές. Το πενήντα επτά τοις εκατό των ερωτηθέντων από τη βιομηχανία είχαν προϋπολογισμό λειτουργίας μικρότερο από 100.000 $. Είναι ένα πλεονέκτημα που μπορούν να δώσουν προτεραιότητα στις περισσότερες κοινότητες, ειδικά δεδομένης της δυνατότητάς τους να αναζωογονήσουν τις περιοχές λιανικής στο κέντρο της πόλης, τις τοπικές οικονομίες και τις φορολογικές βάσεις. Όταν οι χειριστές κοινών εγκαταστάσεων εστίασης ρωτήθηκαν γιατί οι θαμώνες εγκατέλειψαν τις εγκαταστάσεις τους, το 42 τοις εκατό είπε ότι μετακόμισαν σε μια τοποθεσία με τούβλα και κονίαμα. Αυτή είναι μια νίκη για κάθε κοινότητα που θέλει να γεμίσει κενές βιτρίνες.

Τι μπορούν λοιπόν να κάνουν οι πόλεις για να δώσουν προτεραιότητα στις κοινόχρηστες εγκαταστάσεις τροφίμων;

Πρώτα, αξιολογήστε το τοπίο. Πού βρίσκονται οι πλησιέστερες κοινόχρηστες εγκαταστάσεις εστίασης και πόσες υπάρχουν; Ποιο μέρος του πληθυσμού και ποια τμήματα της κοινωνίας εξυπηρετούν; Έχουν λίστες αναμονής και αν ναι, πόσο καιρό; Είναι προσιτό το ενοίκιο για τους επίδοξους επιχειρηματίες;

Δεύτερον, ενθαρρύνετε την ανάπτυξη κοινών εγκαταστάσεων τροφίμων. Μπορούν να είναι είτε κερδοσκοπικοί (όπως το 52 τοις εκατό των ερωτηθέντων) είτε μη κερδοσκοπικοί, επομένως υπάρχουν δύο βιώσιμοι τρόποι για να προχωρήσετε. Μπορούν να αναπτυχθούν μη κερδοσκοπικές εγκαταστάσεις με φιλανθρωπικά συμφέροντα. οι κερδοσκοπικοί φορείς μπορεί να ανταποκρίνονται καλύτερα στα φορολογικά κίνητρα. Και στις δύο περιπτώσεις, ενδέχεται να χρειαστούν αλλαγές ζωνών για να ενθαρρυνθούν οι εγκαταστάσεις να ανοίξουν σε τοποθεσίες προτεραιότητας.

Τρίτον, προωθήστε τις κοινόχρηστες εγκαταστάσεις τροφίμων ως πλεονέκτημα του πολίτη. Για παράδειγμα, η Μασαχουσέτη παραθέτει τις 20 κοινόχρηστες τοποθεσίες κουζίνας της πολιτείας, με συνδέσμους στους ιστότοπούς τους και στοιχεία επικοινωνίας. Όσο περισσότερο προωθούνται οι εγκαταστάσεις, τόσο καλύτερα θα είναι γνωστές στους επιχειρηματικούς επιχειρηματίες.

Σε μια εποχή που πολλοί Αμερικανοί ενδιαφέρονται να ξεκινήσουν μια επιχείρηση και η αύξηση των θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ εξαρτάται από αυτό, είναι κρίσιμο να δώσουμε προτεραιότητα στις κοινόχρηστες εγκαταστάσεις τροφίμων. Κάθε κοινότητα πρέπει να τους προσφέρει εύκολη πρόσβαση και να επωφελείται οικονομικά από τη γεύση του πολιτισμού και της κληρονομιάς τους.

Ο Edgar Solis είναι ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Alma’s Salsa και υποστηρικτής του Δικαίωμα στο Έναρξη στο Νέο Μεξικό.


ΔιαχείρισηΟι στήλες απόψεων αντικατοπτρίζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους και δεν είναι απαραίτητα Διαχείρισησυντάκτες ή διαχείριση.

Leave a Comment