Τι είναι η γενική ασφαλιστική κάλυψη αυτοκινήτου;

Ο στόχος μας εδώ στην Credible Operations, Inc., NMLS Number 1681276, εφεξής “Credible”, είναι να σας δώσουμε τα εργαλεία και την εμπιστοσύνη που χρειάζεστε για να βελτιώσετε τα οικονομικά σας. Αν και προωθούμε τα προϊόντα των συνεργαζόμενων δανειστών μας που μας αποζημιώνουν για τις υπηρεσίες μας, όλες οι απόψεις είναι δικές μας.

Η ασφάλιση συνολικών ζημιών αυτοκινήτου είναι το χρηματικό ποσό που μπορείτε να λάβετε από τον ασφαλιστή σας αφού το αυτοκίνητό σας θεωρηθεί ως συνολική απώλεια. Περισσότερες λεπτομέρειες. (Shutterstock)

Το να είσαι σε τροχαίο είναι τρομακτικό. Εκτός από την πιθανή φυσική ζημιά, μπορεί να χρειαστεί να ανησυχείτε για την αλλαγή του αυτοκινήτου σας. Όταν ένας ασφαλιστικός φορέας καθορίζει ότι το όχημά σας είναι “συνολικό”, συνήθως σημαίνει ότι το κόστος επισκευής του οχήματος είναι μεγαλύτερο από την τρέχουσα αξία του οχήματός σας. Η ασφάλιση αυτοκινήτου είναι πολύ σημαντική για να λάβετε αποζημίωση εάν το αυτοκίνητό σας εμπλέκεται σε ατύχημα. Αυτή η αποζημίωση είναι γνωστή ως ασφάλιση αυτοκινήτου συνολικής απώλειας.

Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε τι πρέπει να γνωρίζετε για τους γενικούς διακανονισμούς ασφάλισης αυτοκινήτου.

Με την εμπιστοσύνη μπορείς συγκρίνετε τις προσφορές ασφάλισης αυτοκινήτου από τις καλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες σε λίγα λεπτά.

Τι ακριβώς είναι η ασφάλιση ολικής απώλειας αυτοκινήτου;

Ο διακανονισμός ασφάλισης συνολικών ζημιών είναι το χρηματικό ποσό που σας προσφέρει ο πάροχος ασφάλισης αυτοκινήτου σας με βάση την αγοραία αξία του αυτοκινήτου σας πριν από το ατύχημα. Ο ασφαλιστής θα εξετάσει την κατάσταση του αυτοκινήτου πριν από το ατύχημα, τα πρόσθετα χαρακτηριστικά και τις τρέχουσες τιμές πώλησης του ίδιου μοντέλου με τα ίδια χαρακτηριστικά και σε παρόμοια κατάσταση για να εκτιμήσει την ταμειακή του αξία.

Εάν εξακολουθείτε να οφείλετε χρήματα για το αυτοκίνητό σας, ο ασφαλιστικός φορέας θα μεταβιβάσει την πληρωμή στον δανειστή ή την εταιρεία ενοικίασης.

Ποιος πληρώνει για τη συνολική απώλεια;

Στις περισσότερες περιπτώσεις, ο ασφαλιστής θα καλύψει το κόστος του συνολικού οχήματός σας. Εάν φταίτε στο ατύχημα και έχετε κάλυψη σύγκρουσης, ο ασφαλιστικός σας πάροχος θα πληρώσει την αξία σε μετρητά (μείον τυχόν εκπτώσεις). Το ίδιο ισχύει αν έχετε ολοκληρωμένη κάλυψη και ένα απροσδόκητο γεγονός (όπως μια φωτιά) καλύπτει το αυτοκίνητό σας. Εάν δεν φταίτε εσείς και το άλλο μέρος έχει ασφάλεια, το ασφαλιστήριο συμβόλαιο αυτοκινήτου του θα καλύψει την αξία του αυτοκινήτου σας καλύπτοντας την ευθύνη για ζημιές στην περιουσία του.

Ίσως χρειαστεί να πληρώσετε μερικά ή όλα τα έξοδα εάν:

 • Εσύ φταις και έχεις μόνο ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Εσείς φταίτε και έχετε ασφάλεια σύγκρουσης, αλλά πρέπει να πληρώσετε την έκπτωση.
 • Εσείς φταίτε και έχετε ασφάλεια σύγκρουσης, αλλά η προσφερόμενη αξία μετρητών είναι μικρότερη από αυτή που οφείλετε στο αυτοκίνητο.
 • Δεν έφταιγες εσύ, αλλά το άλλο μέρος είναι ανασφάλιστο ή υποασφαλισμένο και δεν έχεις κάλυψη ανασφάλιστου ή υποασφάλιστου αυτοκινητιστή.

Ποιοι παράγοντες επηρεάζουν τη συνολική ασφάλιση αυτοκινήτου;

Όταν ένας ασφαλιστικός φορέας καθορίζει μια προσφορά διακανονισμού για το συνολικό αυτοκίνητό σας, λαμβάνει υπόψη διάφορους παράγοντες, όπως:

 • Ηλικία οχήματος: Όλα τα αυτοκίνητα αποσβένονται με την πάροδο του χρόνου, επομένως ακόμα κι αν το αυτοκίνητο λήξει λίγο μετά την αγορά, θα καταλήξετε με λιγότερα χρήματα από αυτά που πληρώσατε αρχικά.
 • Κατάσταση του αυτοκινήτου πριν από το ατύχημα: Οι ασφαλιστές θα εξετάσουν οποιαδήποτε ζημιά στο εξωτερικό ή το εσωτερικό του αυτοκινήτου πριν από το ατύχημα, καθώς και το ιστορικό μηχανικών προβλημάτων του αυτοκινήτου.
 • Απόσταση σε μίλια: Ο αριθμός των μιλίων στο αυτοκίνητό σας επηρεάζει την αξία του αυτοκινήτου.
 • Επιπρόσθετα χαρακτηριστικά: Τα περισσότερα αυτοκίνητα αξίζουν περισσότερο όταν διαθέτουν επιπλέον χαρακτηριστικά, όπως εφεδρικές κάμερες, αισθητήρες αλλαγής λωρίδας, δερμάτινο εσωτερικό ή θερμαινόμενα καθίσματα.

Τι γίνεται αν διαφωνείτε με τη συμφωνία;

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι δεν χρειάζεται να λάβετε την πρώτη προσφορά διακανονισμού από τον ασφαλιστικό φορέα. Εάν θέλετε ο ασφαλιστής σας να επανεξετάσει την προσφορά διακανονισμού, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

 1. Ελέγξτε την προσφορά διακανονισμού και τα έγγραφα αξιολόγησης. Αναζητήστε χαρακτηριστικά που λείπουν και μπορούν να προσθέσουν αξία.
 2. Προσλάβετε τον δικό σας εκτιμητή. Εάν δεν συμφωνείτε με τον ρυθμιστή ασφάλισης, μπορείτε να προσλάβετε έναν ιδιωτικό εκτιμητή. Σημειώστε ότι θα πρέπει να το πληρώσετε από την τσέπη σας.
 3. Αναζητήστε τις πιο πρόσφατες εκπτώσεις ή διαφημίσεις που εμφανίζουν το ίδιο μοντέλο στην ίδια κατάσταση. Δώστε απόδειξη στον ασφαλιστικό φορέα ότι η προσφορά σας είναι υψηλότερη.
 4. Υποβάλετε μια αντιπροσφορά. Μόλις ολοκληρώσετε την έρευνά σας, στείλτε την προσφορά σας και τα συνοδευτικά έγγραφα στον ασφαλιστή σας.
 5. Υποβάλετε μια καταγγελία στο ασφαλιστικό τμήμα της πολιτείας σας. Εάν ο ασφαλιστικός σας πάροχος διαφωνεί με την αντιπροσφορά σας, μπορείτε να υποβάλετε καταγγελία στην ασφαλιστική εταιρεία ασφαλιστικό τμήμα στην πολιτεία σας.
 6. Υποβολή αξίωσης. Εάν τίποτα άλλο δεν λειτουργεί και εξακολουθείτε να πιστεύετε ότι θα λάβετε περισσότερα χρήματα για γενικές ζημιές, σκεφτείτε να προσλάβετε έναν δικηγόρο για να υποβάλετε αγωγή.

Τι πρέπει να κάνετε αφού το αυτοκίνητό σας δηλωθεί ως συνολική απώλεια

Ο χρόνος μετά από ένα τροχαίο ατύχημα μπορεί να είναι λίγο χαοτικός και συντριπτικός. Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να κάνετε το συντομότερο δυνατό μετά από ένα ατύχημα.

 1. Επικοινωνήστε με τον ασφαλιστικό σας φορέα για να υποβάλετε αξίωση. Η διαδικασία αξίωσης μπορεί να διαρκέσει λίγο, επομένως θα θέλετε να ξεκινήσετε σύντομα. Εάν έχετε ένα συμβόλαιο ενοικίασης, ο ασφαλιστής μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να ενοικιάσετε αυτοκίνητο γρήγορα.
 2. Συλλέξτε τα έγγραφα. Συλλέξτε όλα τα ζωτικά αρχεία, συμπεριλαμβανομένων τυχόν εγγράφων ασφάλισης κενών, εγγράφων δανείου, εκθέσεων ατυχημάτων και φωτογραφιών. Ο ασφαλιστικός σας φορέας μπορεί να τα ζητήσει.
 3. Περιμένετε τον ρυθμιστή. Ο ασφαλιστής σας θα στείλει έναν ρυθμιστή για να επιθεωρήσει τη ζημιά. Στη συνέχεια, ο ρυθμιστής θα υπολογίσει πόσο θα κοστίσει η αντικατάσταση του αυτοκινήτου σας.
 4. Επικοινωνήστε με τον δανειστή σας. Εάν εξακολουθείτε να χρωστάτε χρήματα για το αυτοκίνητό σας, επικοινωνήστε με τον δανειστή σας για να τον ενημερώσετε ότι το αυτοκίνητό σας έχει εξοφληθεί. Αφού αποδεχτείτε τον διακανονισμό γενικής ασφάλισης ζημιών, ο ασφαλιστής σας θα στείλει την πληρωμή στον δανειστή σας.
 5. Επικοινωνήστε με την ασφαλιστική εταιρεία κενού σας. Ο ασφαλιστικός σας φορέας θα πρέπει να παράσχει τεκμηρίωση στην ασφαλιστική εταιρεία σας για το κενό, αλλά εάν υπάρχουν λόξυγκας, ίσως χρειαστεί να μετακινηθείτε μεταξύ σας.
 6. Περιμένετε τον διακανονισμό σας. Εάν είστε ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου, θα λάβετε μια επιταγή διακανονισμού. Διαφορετικά, ο δανειστής σας θα λάβει την πληρωμή.

Θα καλύψει η ασφάλισή σας μια συνολική απώλεια εάν χρηματοδοτήσετε το αυτοκίνητό σας;

Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι δανειστές απαιτούν πλήρη ασφαλιστική κάλυψη από δανειολήπτες με δάνεια αυτοκινήτου. Εάν ευθύνεστε σε ένα ατύχημα και έχετε πλήρη ασφάλιση, ο ασφαλιστής σας πρέπει να πληρώσει το μεγαλύτερο μέρος της αξίας του αυτοκινήτου (μείον την έκπτωση). Ίσως χρειαστεί να πληρώσετε οποιαδήποτε διαφορά μεταξύ της πραγματικής χρηματικής αξίας του αυτοκινήτου σας και αυτού που οφείλετε στο δάνειό σας.

Επειδή τα αυτοκίνητα αποσβένονται γρήγορα, ο ασφαλιστικός πάροχος μπορεί να προσφέρει χαμηλότερο διακανονισμό από αυτό που οφείλετε για το αυτοκίνητό σας. Εάν υπάρχει υπόλοιπο μετά την πληρωμή της ασφάλισης, είστε υπεύθυνοι για οποιαδήποτε διαφορά. Εάν επιλέξατε την ασφάλιση κενού όταν αγοράσατε το αυτοκίνητό σας, το συμβόλαιο κενού θα πρέπει να καλύπτει οποιαδήποτε διαφορά μεταξύ του χρέους σας και της πληρωμής της ασφάλισης.

Με την εμπιστοσύνη μπορείς συγκρίνετε τις προσφορές ασφάλισης αυτοκινήτου από διαφορετικούς παρόχους ασφάλισης, όλα σε ένα μέρος.

Leave a Comment