Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης μετοχών αυξάνονται με περισσότερα κέρδη, δεδομένα

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των μετοχών των ΗΠΑ υποχώρησαν ενόψει της ανοιχτής Παρασκευής, καθώς οι επενδυτές αφομοίωσαν νέα στοιχεία που δείχνουν ότι οι καταναλωτικές δαπάνες αυξήθηκαν πιο αργά τον Δεκέμβριο, ένα μέτρο που παρακολουθεί στενά η Federal Reserve.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του S&P 500 (^GSPC) υποχώρησαν 0,3%, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Dow Jones Industrial Average (^DJI) παρέμειναν σταθερά. Τα συμβόλαια για τον τεχνολογικά βαρύ Nasdaq Composite ( ^IXIC ) μειώθηκαν περίπου 0,5%.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου του αμερικανικού ομολόγου αυξήθηκε στο 3,52% από 3,497% την Πέμπτη. Ο δείκτης του δολαρίου άλλαξε ελάχιστα. Το αργό πετρέλαιο WTI αυξήθηκε σχεδόν 1% στα 82 δολάρια το βαρέλι.

Ο βασικός δείκτης τιμών προσωπικών καταναλωτικών δαπανών των ΗΠΑ (PCE) αυξήθηκε 0,3% σε μηνιαία βάση, ενώ ο ετήσιος ρυθμός μειώθηκε στο 4,4% τον Δεκέμβριο από 4,7% τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τις συναινετικές προβλέψεις.

Οι μετοχές σημείωσαν άνοδο την Πέμπτη καθώς οι επενδυτές αφομοίωσαν νέα στοιχεία που δείχνουν ότι η αμερικανική οικονομία έκλεισε το έτος σε σταθερές βάσεις παρά τα υψηλά επιτόκια και τους φόβους για ύφεση.

Το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) – το άθροισμα όλων των αγαθών και υπηρεσιών – επεκτάθηκε με ετήσιο ρυθμό 2,9% το τελευταίο τρίμηνο του 2022. Το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 2,1% για ολόκληρο το έτος.

Ξεχωριστά, οι παραγγελίες διαρκών αγαθών αυξήθηκαν 5,6% τον Δεκέμβριο, ξεπερνώντας τις προσδοκίες 2,4%, το μεγαλύτερο κέρδος από τον Ιούλιο του 2020. Εν τω μεταξύ, η ανθεκτικότητα της αγοράς εργασίας των ΗΠΑ ήταν μια μεγάλη έκπληξη. Οι αρχικές αιτήσεις ανεργίας μειώθηκαν ξανά στις 187.000, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2022.

«Οι αγορές έχουν αποκρυπτογραφήσει πολλά μικτά σήματα [on Thursday] και μετά από κάποια ανησυχία, αποφασίσαμε ότι ήταν ευκολότερο να τα διαγράψουμε όλα και να ωθήσουμε τη μετοχή στα υψηλά του 2023», έγραψαν ο Jim Reid και οι συνεργάτες του στην Deutsche Bank σε σημείωμα νωρίς το πρωί της Παρασκευής. «Τα κέρδη βοήθησαν και το ηθικό, για να είμαστε δίκαιοι».

Οι μετοχές της Intel (INTC) υποχώρησαν την Παρασκευή μετά την ανακοίνωση τριμηνιαίων αποτελεσμάτων της εταιρείας που έχασαν τις προβλέψεις των αναλυτών. Τα προσαρμοσμένα έσοδα τέταρτου τριμήνου ύψους 14,04 δισεκατομμυρίων δολαρίων ήταν χαμηλότερα από τις συναινετικές εκτιμήσεις για 14,49 δισεκατομμύρια δολάρια. Τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή της εταιρείας ανήλθαν σε 10 σεντ ή 19 σεντ, σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις, ενώ η καθοδήγηση ήταν αδύναμη.

Οι μετοχές της Visa ( V ) ήταν υψηλότερες νωρίς την Παρασκευή μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της εταιρείας την Πέμπτη. Τα έσοδα αυξήθηκαν στα 7,94 δισεκατομμύρια δολάρια, έναντι προσδοκιών 7,69 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Και τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν στα 2,18 $, έναντι εκτιμήσεων 2,00 $. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι ο Ryan McInerney θα αναλάβει τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου από την 1η Φεβρουαρίου.

Η Hasbro (HAS) προσχώρησε επίσης στο κύμα απολύσεων της εταιρείας, ανακοινώνοντας ότι θα μειώσει το εργατικό δυναμικό της κατά 15 τοις εκατό, ή 1.000 θέσεις εργασίας, με ισχύ τις επόμενες εβδομάδες. Η κίνηση έρχεται καθώς η παιχνιδοποιός επιδιώκει να εξοικονομήσει περίπου 250 έως 300 εκατομμύρια δολάρια ετησίως μέχρι το τέλος του 2025.

Κατά τα άλλα στη δράση των μετοχών, οι μετοχές της Chevron (CVX) ήταν ελαφρώς χαμηλότερες στις προκαταρκτικές συναλλαγές, αφού σημείωσαν κέρδη 6,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων το τέταρτο τρίμηνο, από 11,2 δισεκατομμύρια δολάρια το τρίτο τρίμηνο. Πριν από την έκθεση της Παρασκευής, η Chevron ανακοίνωσε αύξηση 6% στο μέρισμά της μαζί με σχέδιο επαναγοράς μετοχών 75 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Οι μετοχές της American Express (AXP) σημείωσαν άνοδο αφού η εταιρεία πιστωτικών καρτών ανέφερε καθαρά κέρδη 1,57 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το τέταρτο τρίμηνο. Κέρδισε 2,07 $ ανά μετοχή. Η American Express αναμένει ότι τα κέρδη ολόκληρου του έτους θα είναι 11 έως 11,40 δολάρια ανά μετοχή.

Ο Dani Romero είναι ρεπόρτερ για το Yahoo Finance. Ακολουθήστε τον στο Twitter @daniromerotv

Κάντε κλικ εδώ για τις πιο πρόσφατες ειδήσεις του χρηματιστηρίου και τη σε βάθος ανάλυση, συμπεριλαμβανομένων των γεγονότων που μετακινούν τις μετοχές

Διαβάστε τα τελευταία οικονομικά και επιχειρηματικά νέα από το Yahoo Finance

Κατεβάστε το Yahoo Finance για μήλο ή Android

Ακολουθήστε το Yahoo Finance Κελάδημα, Facebook, Ίνσταγκραμ, Flipboard, LinkedInκαι YouTube

Leave a Comment