Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης μετοχών αυξάνονται με περισσότερα κέρδη, δεδομένα

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των μετοχών των ΗΠΑ σημείωσαν άνοδο εν όψει της ανοιχτής Πέμπτης, καθώς οι επενδυτές αφομοίωσαν τα στοιχεία για το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν και έναν ακόμη γύρο εταιρικών κερδών.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης που συνδέονται με τον S&P 500 (^GSPC) αυξήθηκαν 0,5%, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Dow Jones Industrial Average (^DJI) αυξήθηκαν 0,2%. Τα συμβόλαια για το βαρύ για τεχνολογία Nasdaq Composite (^IXIC) αυξήθηκαν περίπου 0,8%.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου του αμερικανικού ομολόγου αυξήθηκε στο 3,478% από 3,461% την Τετάρτη. Ο δείκτης του δολαρίου άλλαξε ελάχιστα.

Σύμφωνα με το Bureau of Economic Analysis, το ΑΕΠ των ΗΠΑ ξεπέρασε τις προσδοκίες το τελευταίο τρίμηνο του 2022, σημειώνοντας αύξηση 2,9% σε ετήσια βάση. Οι προσωπικές καταναλωτικές δαπάνες (PCE), οι οποίες αντιπροσώπευαν τα δύο τρίτα της εγχώριας δραστηριότητας, αυξήθηκαν κατά 2,1%, από 2,3% το προηγούμενο τρίμηνο.

Εν τω μεταξύ, οι αρχικές αιτήσεις ανεργίας μειώθηκαν ξανά στις 187.000, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2022. Μαζί, τα στοιχεία αντανακλούσαν περισσότερα σημάδια ανθεκτικότητας για την οικονομία των ΗΠΑ εν μέσω ανησυχιών για πιθανή ύφεση.

Η κίνηση της αγοράς της Πέμπτης ήρθε μετά την άνοδο των μετοχών από τα χαμηλά της συνεδρίασης της Τετάρτης, κλείνοντας τη συνεδρίαση σχεδόν σταθερή καθώς 12 από τους 24 ομίλους του κλάδου έφτασαν σε θετικό έδαφος για την ημέρα.

Η Tesla (TSLA) ανακοίνωσε κέρδη μετά το καμπανάκι το απόγευμα της Τετάρτης. Τα αποτελέσματά της έδειξαν ότι η κατασκευάστρια ηλεκτρικών αυτοκινήτων σημείωσε κέρδη καλύτερα από τα αναμενόμενα το τελευταίο τρίμηνο, με καθαρά έσοδα 3,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων με έσοδα 24,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η Tesla ανακοίνωσε ότι θα παραδώσει περίπου 1,8 εκατομμύρια οχήματα φέτος, αύξηση 37% στην παραγωγή. Οι μετοχές σημείωσαν άνοδο 7% στις προκαταρκτικές συναλλαγές.

Η International Business Machines Corp. (IBM) ανακοίνωσε ότι θα περικόψει περίπου 3.900 θέσεις εργασίας, προσχωρώντας σε ένα κύμα απολύσεων. Οι περικοπές θα προέλθουν από την Kyndryl Holdings, την επιχείρηση υπηρεσιών πληροφορικής που απέκλεισε η IBM πέρυσι. Ως αποτέλεσμα, η εταιρεία είπε ότι θα φτάσει τα 300 εκατομμύρια δολάρια το πρώτο τρίμηνο για να καλύψει το κόστος των απολύσεων.

Η εταιρεία υβριδικού cloud και υποδομής ανέφερε επίσης κέρδη για το τέταρτο τρίμηνο που ξεπέρασαν ελαφρώς τις προσδοκίες των αναλυτών, με έσοδα 16,69 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν στα 3,60 δολάρια, σύμφωνα με τις προβλέψεις των αναλυτών. Οι μετοχές υποχώρησαν 2% πριν από το άνοιγμα.

Οι μετοχές της μητρικής εταιρείας του Facebook Meta (META) παρέμειναν σταθερές στις προκαταρκτικές συναλλαγές αφού η εταιρεία αποφάσισε να επαναφέρει τους λογαριασμούς Instagram και Facebook του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. Το τέλος της απαγόρευσης που προήλθε από την εξέγερση της 6ης Ιανουαρίου 2021 συμπίπτει με την έναρξη της εκστρατείας για τις προεδρικές εκλογές του 2024.

Κατά τα άλλα στη δράση των μετοχών, οι μετοχές της American Airlines (AAL) σημείωσαν άνοδο εν όψει του καμπανιού έναρξης της Πέμπτης, αφού η εταιρεία δήλωσε ότι αναμένει τα κέρδη να ξεπεράσουν τις προβλέψεις για φέτος καθώς ο κλάδος παραμένει σε κατάσταση ανάκαμψης.

Οι μετοχές της Southwest Airlines (LUV) υποχώρησαν αφού ο αερομεταφορέας ανέφερε ζημία 220 εκατομμυρίων δολαρίων το τέταρτο τρίμηνο τον περασμένο μήνα λόγω μιας απεργίας διακοπών που προκάλεσε χιλιάδες ακυρώσεις πτήσεων. Η Southwest μείωσε τις προβλέψεις εσόδων της για φέτος στα 350 εκατομμύρια δολάρια, καθώς η εταιρεία αντιμετωπίζει συνεχείς ακυρώσεις και μειωμένες παραγγελίες.

Ένας πίνακας πτήσεων εμφανίζει ακυρωμένες πτήσεις της Southwest Airlines στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Πίτσμπουργκ, Πενσυλβάνια, ΗΠΑ, 29 Δεκεμβρίου 2022. REUTERS/Brian Snyder

Οι μετοχές της Comcast (CMCSA) σημείωσαν άνοδο αφού η εταιρεία μέσων ενημέρωσης ανέφερε κέρδη τέταρτου τριμήνου που ξεπέρασαν τις προσδοκίες για έσοδα 30,55 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η Comcast είπε ότι έχασε συνολικά 26.000 πελάτες ευρυζωνικότητας λόγω του τυφώνα Ian, που έπληξε τη νοτιοανατολική ακτή τον Σεπτέμβριο. Ωστόσο, η εταιρεία κατάφερε να ανακάμψει, εν μέρει αυξάνοντας το μερίδιό της στις διαφημιστικές δαπάνες στα δίκτυά της κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου ποδοσφαίρου και των εκλογών στις ΗΠΑ τον Νοέμβριο.

Οι επενδυτές θα συνεχίσουν να χωνεύουν την σεζόν κερδών με αναφορές από ονόματα όπως η Visa (V) και η Intel (INTC) την Πέμπτη.

Με την περίοδο κερδών σε πλήρη εξέλιξη αυτή την εβδομάδα, 173 εταιρείες ανέφεραν την Τετάρτη. Μεταξύ αυτών, έξι μετοχές παρουσίασαν τριπλάσια κέρδη, σύμφωνα με την Bespoke Investments. Ένα τριπλό παιχνίδι συμβαίνει όταν μια εταιρεία δημοσιεύει κέρδη που ξεπερνούν τις κορυφαίες και κάτω γραμμές, ενώ ταυτόχρονα η διοίκηση αυξάνει τις προβλέψεις της.

Εν αναμονή της απόφασης από την Federal Reserve την επόμενη εβδομάδα, επενδυτές και οικονομολόγοι έλαβαν απόφαση από την Τράπεζα του Καναδά την Τετάρτη. Την Τετάρτη, η κεντρική τράπεζα αύξησε το επιτόκιο κατά 25 μονάδες βάσης στο 4,5%, το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 15 ετών. Ήταν μια αναμενόμενη κίνηση που ήρθε με ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι η τράπεζα είναι έτοιμη να κάνει ένα διάλειμμα από τον επιθετικό κύκλο σύσφιξης.

Ο διοικητής της Τράπεζας του Καναδά, Tiff Macklem, ανακοίνωσε ότι «αυτή είναι μια υπό όρους παύση», αλλά δείχνει ότι οι αξιωματούχοι είναι βέβαιοι ότι το τρέχον επιτόκιο πολιτικής είναι αρκετά περιοριστικό για να αποκαταστήσει τη σταθερότητα των τιμών.

Εν τω μεταξύ, οι αξιωματούχοι της Fed επιστρέφουν στο σπίτι τους στη δική τους σκοτεινή περίοδο ενόψει της επόμενης συνεδρίασης για τη νομισματική πολιτική στις 31 Ιανουαρίου.

Ωστόσο, η Washington Post ανέφερε την Τετάρτη ότι ο αντιπρόεδρος της Federal Reserve Lael Brainard θεωρείται ο κορυφαίος υποψήφιος για να ηγηθεί του Εθνικού Οικονομικού Συμβουλίου στον Λευκό Οίκο. Παρεμπιπτόντως, οι θητείες του Brainard ως Κυβερνήτης και Αντιπρόεδρος ισχύουν επί του παρόντος μέχρι το 2026.

Ο Dani Romero είναι ρεπόρτερ για το Yahoo Finance. Ακολουθήστε τον στο Twitter @daniromerotv

Κάντε κλικ εδώ για τα πιο πρόσφατα νέα για το χρηματιστήριο και τη σε βάθος ανάλυση, συμπεριλαμβανομένων των γεγονότων που μετακινούν τις μετοχές

Διαβάστε τα τελευταία οικονομικά και επιχειρηματικά νέα από το Yahoo Finance

Κατεβάστε το Yahoo Finance για μήλο ή Android

Ακολουθήστε το Yahoo Finance Κελάδημα, Facebook, Ίνσταγκραμ, Flipboard, LinkedInκαι YouTube

Leave a Comment