Τα πιο συνηθισμένα χρηματικά λάθη

Καλώς ήρθατε στο The Everygirl Podcast. Είτε αναζητάτε μυστικά μυστικά από επιτυχημένες γυναίκες που έχουν τη δουλειά των ονείρων σας, συμβουλές ειδικών για να μεταμορφώσετε την υγεία σας και να νιώσετε καλύτερα, είτε απλά θέλετε να διασκεδάσετε και να γελάσετε μαζί μας, σας έχουμε καλύψει. κάλυψες.

Ένας απλός άνθρωπος που κοιτάζει τη λίστα με τις αποφάσεις μου για την Πρωτοχρονιά για το 2023 θα έλεγε πιθανώς ότι έθεσα τις πιο σέξι αποφάσεις όλων των εποχών. Ενώ ορισμένες λίστες ανάλυσης μπορεί να περιλαμβάνουν δραστικές αλλαγές στη ζωή, όπως πιο σταθερή γυμναστική, κατανάλωση περισσότερων φρούτων και λαχανικών, καλύτερο ύπνο, περισσότερα ταξίδια ή δέσμευση ή αναζήτηση νέας δουλειάς, η λίστα επίλυσής μου έχει έναν μόνο στόχο: να καταλάβω τι είναι . το καλό πάει με τα προσωπικά μου οικονομικά. Από τη δημιουργία ενός ταμείου έκτακτης ανάγκης μέχρι την εξόφληση του χρέους, θέλω να μάθω για όλα — και παρόλο που είναι ασεξουαλικό, ξέρω ότι δεν είμαι ο μόνος με οικονομική αυτοεξυπηρέτηση στην κορυφή των φιλοδοξιών μου το 2023 (γεια, ύφεση !).

Εισάγετε: Tori Dunlap, γκουρού προσωπικών οικονομικών, ιδρύτρια και συγγραφέας του The First $100K Χρηματοοικονομική φεμινίστρια. Αυτή την εβδομάδα στο The Everygirl Podcast, καθίσαμε με την Tori για να συζητήσουμε για όλα τα προσωπικά οικονομικά και μοιράστηκε μερικές απίστευτες ιδέες για το τι σημαίνει να αλλάξεις τη σχέση σου με τα χρήματα προς το καλύτερο. Είτε ξεκινάτε ένα νέο οικονομικό ταξίδι αυτόν τον Ιανουάριο είτε απλώς αναρωτιέστε για νέες προσωπικές εισβολές οικονομικών, η Tori έχει πλήθος γνώσεων (λογοπαίγνιο). Διαβάστε παρακάτω για τις τρεις πιο συνηθισμένες παγίδες που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στα προσωπικά οικονομικά και πώς να τις αποφύγετε, λέει. Δείτε το επεισόδιο αυτής της εβδομάδας του The Everygirl Podcast για περισσότερα.

1. Πριν ρίξετε μια ματιά στη νοοτροπία των χρημάτων σας, τσακίστε τους αριθμούς

Η Tori διαπίστωσε ότι ενώ πολλοί πελάτες είναι αρχικά ενθουσιασμένοι να μάθουν για τον προϋπολογισμό, τις επενδύσεις και την εξόφληση του χρέους, αυτός ο ενθουσιασμός μειώνεται με την πάροδο του χρόνου, αν πρώτα δεν ρίξουν μια μακρά, προσεκτική ματιά στη σχέση τους με τα χρήματα. «Έχω συνειδητοποιήσει ότι, ακόμα κι αν είναι πολύ άβολο, δεν μπορείς να έχεις καλή σχέση με τα χρήματα —δεν μπορείς να έχεις καλή, υγιή σχέση με τα χρήματα για το υπόλοιπο της ζωής σου— μέχρι να αρχίσεις να καταλαβαίνεις το συναισθηματικό και ψυχολογικό άγχος που έχει πάνω σου. έχει χρήματα”, λέει η Tori. Μια καθημερινή άσκηση γραφής που συνιστά η Tori πριν βουτήξετε στους αριθμούς είναι να σκεφτείτε την πρώτη σας μνήμη χρημάτων και πώς αυτή η μνήμη επηρεάζει τις οικονομικές σας συνήθειες σήμερα. Ασκήσεις όπως αυτή μπορούν να σας βοηθήσουν να πετύχετε στο οικονομικό σας ταξίδι ακόμη και πριν δημιουργήστε έναν προϋπολογισμό.

2. Η υπερβολική σκέψη οικονομικών αποφάσεων ή η εμπειρία της «παράλυσης ανάλυσης».

Ξέρετε ποτέ ότι θέλετε να μαγειρέψετε ένα υγιεινό γεύμα στο σπίτι, αλλά είστε τόσο αναποφάσιστοι για το τι να μαγειρέψετε που είστε έτοιμοι για Doordashing πίτσα στις 21:00; Αν ναι, είστε εξοικειωμένοι με το αίσθημα της παράλυσης της ανάλυσης, το οποίο η Tori λέει ότι είναι ένα πολύ κοινό οικονομικό στέκι που μας εμποδίζει να επιτύχουμε τους προσωπικούς μας οικονομικούς στόχους. Πολλοί άνθρωποι αγχώνονται πάρα πολύ και πολύ για να το ανακαλύψουν το καλύτερο λογαριασμό ταμιευτηρίου υψηλής απόδοσης για το ταμείο έκτακτης ανάγκης τους το καλύτερο επενδυτικό σχέδιο ή το καλύτερο πιστωτική κάρτα. Στην πραγματικότητα, μόνο το να ξεκινήσετε με την αποταμίευση, την επένδυση ή τη δημιουργία πιστώσεων είναι πιο σημαντικό από το να βρείτε τις καλύτερες επιλογές για οικονομική ανάπτυξη. Η συμβουλή της Tori είναι απλά να ξεκινήσετε το συντομότερο δυνατό. Λάβετε υπόψη ότι οι διαφορές μεταξύ πολλών από αυτούς τους λογαριασμούς ή τα σχέδια είναι μικρές και το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε για τον εαυτό σας είναι να επιλέξετε έναν και να τον τηρήσετε.

3. Ξεπεράστε την επενδυτική φοβία

Αν είστε σαν εμένα, το άκουσμα της λέξης “επένδυση” μπορεί να σας ανατριχιάσει καθώς βιώνετε τρομερές αναδρομές στο μάθημα των μαθηματικών της έβδομης τάξης, όταν όλοι εκτός από εσάς καταλαβαίνουν τη μονάδα του χρηματιστηρίου. Ωστόσο, όπως επισημαίνει ο Tory, η επένδυση στην πραγματική ζωή δεν είναι κάτι τρομακτικό. Στην πραγματικότητα, είναι ένα απίστευτα χρήσιμο εργαλείο για την οικονομική αυτοφροντίδα. Φανταστείτε τον εαυτό σας σε ηλικία συνταξιοδότησης: Πώς θα θέλατε να είστε όταν είστε 65; Με τι θέλετε να περάσετε τις μέρες σας; Σύμφωνα με την Tori, η επένδυση (ειδικά μέσω ενός 401K ή Roth IRA) είναι σαν να φροντίζεις περισσότερο την 65χρονη εκδοχή σου. «Το κάνεις για σένα και τελικά θα ξοδέψεις αυτά τα χρήματα», λέει η Tori στο The Everygirl Podcast. «Ένας 65χρονος πρέπει να δειπνήσει σοβινιόν μπλαν».

Η αποφυγή του παραλυτικού τρόμου της επένδυσης μπορεί να σημαίνει να σκεφτείτε λίγο πιο βαθιά γιατί η επένδυση θα είναι καλή για εσάς μακροπρόθεσμα και γιατί αξίζει να αφήσετε αυτά τα χρήματα προς το παρόν. Κάνοντας κάποια βαριά ανύψωση το 2023 μέσω επενδύσεων θα μπορούσε να κάνει όλη τη διαφορά το 2043, το 2053 ή το 2063.

Leave a Comment