Τα κρατικά ομόλογα είναι μια καυτή επένδυση με μικρούς επενδυτές. : NPR


Η Andrea Hsu και η Stacey Vanek Smith αγόρασαν μια κάρτα 25 λεπτών που κέρδισαν από την επένδυση σε κρατικά ομόλογα. .

Στέισι Βάνεκ Σμιθ


απόκρυψη τίτλου

αλλάξτε τον τίτλο

Στέισι Βάνεκ Σμιθ


Η Andrea Hsu και η Stacey Vanek Smith αγόρασαν μια κάρτα 25 λεπτών που κέρδισαν από την επένδυση σε κρατικά ομόλογα. .

Στέισι Βάνεκ Σμιθ

Προχωρήστε στο crypto. Η καυτή επένδυση του 2022 είναι πιο υπνηλία αλλά πιο σταθερή. Αυτά είναι κρατικά ομόλογα των ΗΠΑ.

Πριν από μερικές εβδομάδες, τόσοι πολλοί άνθρωποι προσπάθησαν να αποκτήσουν πρόσβαση στο περιουσιακό στοιχείο που κατέρριψαν τον ιστότοπο του Υπουργείου Οικονομικών.

«Είναι εδώ για λίγους μήνες», είπε ο David Enna, ιδρυτής του Tipswatch.com, το οποίο παρακολουθεί τα κρατικά ομόλογα. «Αυτά είναι πράγματα που δεν παρατηρούνται ποτέ συνήθως, αλλά είναι πολύ καυτά».

28 σεντς που θα μπορούσαν να σπάσουν τον προϋπολογισμό

Τα κρατικά ομόλογα είναι χρέη που οφείλετε στο δημόσιο: 4 εβδομάδες, 6 μήνες, 10 χρόνια κ.λπ. αγοράζετε ένα ομόλογο για μια περίοδο, και στο τέλος αυτής της περιόδου, ο θείος Σαμ σας αποζημιώνει με λίγο τόκο.

Όταν λέω “λιγότερο”, εννοώ πραγματικά “λιγότερο”. «Οι άνθρωποι κέρδιζαν μερικά σεντς το χρόνο από τόκους», είπε η Ένα.

Ο συνάδελφος ρεπόρτερ Andrea Hsu και εγώ αποφασίσαμε να δούμε τι συνέβη μόνοι μας, έτσι κολλήσαμε με ένα κρατικό ομόλογο 100 $, που λήγει σε 4 εβδομάδες (δικά μας χρήματα).

Σε τέσσερις εβδομάδες, κερδίσαμε 28 σεντς για δανεισμό 100 $ στην κυβέρνηση. Ομολογουμένως, αυτό ακούγεται περίεργο, αλλά δεν είναι.

Αν είχαμε αγοράσει το ίδιο ομόλογο νωρίτερα μέσα στο έτος, θα είχαμε κάνει ένα κλάσμα της δεκάρας. Τώρα έχουμε πάνω από 70 φορές αυτό.

Αυτό είναι υπέροχο για εμάς, αλλά άσχημα νέα για την κυβέρνηση των ΗΠΑ, η οποία έχει ομόλογα αξίας 24 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, μερικά από τα οποία πρέπει να αποπληρώσει με αυτά τα υψηλά επιτόκια.

Στην πραγματικότητα, αυτές οι πληρωμές ομολόγων έχουν γίνει τόσο μεγάλες το 2022 που οι άνθρωποι ανησυχούν ότι θα μπορούσαν να βάλουν τις ΗΠΑ υπό ακρωτηριαστικό χρέος ή να τις αναγκάσουν να μειώσουν απότομα τις δαπάνες.

Και τα χρήματα που λαμβάνουν οι ΗΠΑ από την πώληση ομολόγων (αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων κάθε εβδομάδα) είναι μια σημαντική πηγή χρηματοδότησης.

Οι ΗΠΑ χρειάζονται ομόλογα για να κρατήσουν τα φώτα αναμμένα, και αν ξαφνικά πρέπει να πληρώσουν έναν τόνο για να πάρουν αυτά τα χρήματα, αυτό είναι πολύ άσχημα νέα.

Πως έγινε αυτό?

Η Fed έφτασε

Στις πρώτες μέρες του COVID, ένας από τους τρόπους με τους οποίους η Federal Reserve βοήθησε την οικονομία των ΗΠΑ ήταν η αγορά κρατικών ομολόγων. Η Fed αγόρασε αυτά τα ομόλογα για να διατηρήσει τη ροή του χρήματος στην οικονομία (όπως ένα μέρος της κυβέρνησης να δανείζει χρήματα σε ένα άλλο μέρος).

Αλλά όταν ο πληθωρισμός άρχισε να μοιάζει με σοβαρό πρόβλημα, ο Jerome Powell εμπόδισε την Federal Reserve να αγοράζει ομόλογα. Αυτό έστειλε ένα μικρό κύμα σοκ στην αγορά ομολόγων των ΗΠΑ και ανάγκασε το Υπουργείο Οικονομικών να προσφέρει μεγαλύτερες πληρωμές.

Ξοδέψτε τα λάφυρα

Η Andrea και εγώ θέλαμε να κάνουμε ό,τι μπορούσαμε για να βοηθήσουμε την οικονομία των ΗΠΑ με τα 28 σεντς μας. Γνωρίζαμε ότι οι δαπάνες θα επέστρεφαν στην οικονομία πιο γρήγορα από οτιδήποτε άλλο.

Ευτυχώς, τα γραφεία του NPR στη Νέα Υόρκη βρίσκονται ακριβώς δίπλα στην Times Square, όπου υπάρχουν άπειροι τρόποι να ξοδέψετε χρήματα (αρκεί να είναι η Νέα Υόρκη στην καρδιά).

Ωστόσο, το να βρούμε κάτι για το τρίμηνο δεν ήταν εύκολο: Ο πληθωρισμός που μας βοήθησε να λάβουμε την γλυκιά μας πληρωμή των 28 λεπτών ανέβασε επίσης την τιμή σχεδόν των πάντων.

Αφού επισκεφτήκαμε πολλά καταστήματα, βρήκαμε τελικά ένα κατάστημα με σουβενίρ που πρόσφερε καρτ ποστάλ. Με τον φόρο επί των πωλήσεων, έπεσε κάτω από τα 28 σεντς.

Υπήρχαν πολλές επιλογές, αλλά επιλέξαμε αυτή με το Άγαλμα της Ελευθερίας. Άλλωστε, ο πατριωτικός καπιταλισμός έχει να κάνει με τα κρατικά ομόλογα.

Και αν αγοράσουμε μερικά ακόμη ομόλογα, μπορεί τελικά να έχουμε αρκετά χρήματα για να τα ταχυδρομήσουμε.

Leave a Comment