Τα κέρδη της Costco έρχονται καθώς οι καταναλωτές επιβραδύνουν λίγο

Οι επενδυτές παρακολουθούν στενά την Yahoo Finance Company of the Year Costco καθώς ετοιμάζεται να παρουσιάσει τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου την Πέμπτη μετά το κλείσιμο της αγοράς.

Η Costco αποδυναμώνει τις πωλήσεις τον Νοέμβριο, καθώς οι αγοραστές ξοδεύουν πιο προσεκτικά εν μέσω ειδήσεων για αυξανόμενες απολύσεις και πεισματικά υψηλό πληθωρισμό. Η αύξηση των πωλήσεων στα ίδια καταστήματα του γίγαντα λιανικής επιβραδύνθηκε σε σύγκριση με τον Οκτώβριο, σύμφωνα με την εταιρεία στις 30 Νοεμβρίου.

Οι μετοχές της Costco έκτοτε ξεπουλήθηκαν – με πτώση άνω του 7% τον Δεκέμβριο – καθώς οι επενδυτές προετοιμάζονται για ακόμη πιο αργές πωλήσεις το 2023.

Η τοποθέτηση της γης στην Costco πριν από την αναφορά κερδών:

Τι παρακολουθεί η Yahoo Finance

  • Τάσεις πωλήσεων για πιο ακριβά, διακριτικά προϊόντα, όπως τηλεοράσεις και κοσμήματα.

  • Μικτό περιθώριο κέρδους με πληθωρισμό κορυφής.

  • Οδηγίες από τη διοίκηση σχετικά με την αύξηση της συνδρομής των μελών το 2023.

Κέρδη Costco: Η θέα από το C-Suite

Διευθύνων Σύμβουλος της Costco Κρεγκ Γέλινεκ Προς Yahoo Finance:

“Οι δραστηριότητές μας στα κοσμήματα έχουν επιβραδυνθεί. Αν κοιτάξετε πραγματικά την τηλεόραση προηγμένης τεχνολογίας, έχουν επιβραδυνθεί. Νομίζω ότι οι άνθρωποι έχουν πολύ μεγάλη επίγνωση της αξίας αυτή τη στιγμή. Πάντα είχαν επίγνωση της αξίας, αλλά νομίζω ότι τώρα περισσότερο από πάντα.”

CFO της Costco Ριχάρδος Γαλάντη Προς Yahoo Finance:

«Κοιτάξτε, τους τελευταίους έξι ή οκτώ μήνες, επειδή υπήρχαν ανησυχίες για τον πληθωρισμό και την ύφεση, η απάντησή μου είναι η εξής: Βρέχει για όλους, ίσως μας βρέχει, όχι δυνατή βροχή, αλλά τα πήγαμε λίγο καλύτερα από τους συνομηλίκους μας . Αυτό [month] υπήρξε μια μικρή μείωση σε αυτούς τους αριθμούς. Έχω περάσει από αυτό το ροντέο πολλές φορές μέσα σε 38 χρόνια. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μόνο για να αυξήσουμε τις πωλήσεις και να αυξήσουμε την αξία».

Οι άνθρωποι ψωνίζουν για είδη παντοπωλείου, συμπεριλαμβανομένων δείπνων με γαλοπούλα, σε ένα κατάστημα Costco στις 22 Νοεμβρίου 2022 στο Monterey Park της Καλιφόρνια. (Φωτογραφία Frederick J. BROWN/AFP)

Τι λέει η Wall Street

Citi Retail Analyst Πολ Λεχουέζ (Ουδέτερη αξιολόγηση για τη μετοχή Costco):

“Υπολογίζουμε το EPS του 1ου τριμήνου της Costco στα 3,01 $, σε σύγκριση με τη συναίνεση των 3,12 $. Συγκρίσιμες πωλήσεις είναι γνωστές, επομένως είναι το περιθώριο που πραγματικά έχει σημασία. Γνωρίζουμε ότι τα μη φαγητά ήταν λίγο αδύναμα τελευταία και αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε πίεση μεικτού περιθωρίου. από τη στροφή από το μείγμα στα αναλώσιμα (όπως έχουμε δει με άλλα όπως το Dollar General και το Family Dollar). Υπολογίζουμε το μεικτό περιθώριο στο 10,6% και τη συναίνεση στο 10,8%. είναι πιθανό η Costco να είναι η πιο πολυσύχναστη μετοχή στο σύμπαν μας, σύμφωνα με την ποσοτική ανάλυση της Citi, η οποία απαιτεί πάντα μια σκληρή ρύθμιση για να βγάλει κέρδος, και στην περίπτωση του Dollar General (άλλη μια γεμάτη μετοχή στο σύμπαν μας), απαιτεί σχεδόν τέλειο τρίμηνο . ), είδαμε ένα λιγότερο από τέλειο τρίμηνο να ασκεί πίεση στις μετοχές.”

Ο αναλυτής λιανικής της CFRA Arun Sundaram (διατηρεί την αξιολόγηση για τις μετοχές της Costco):

“Η Costco αναφέρει τα αποτελέσματα του πρώτου οικονομικού τριμήνου της στις 8 Δεκεμβρίου. Εκτός από την αποδυνάμωση των διακριτικών πωλήσεων, πιστεύουμε ότι η Costco θα αντιμετωπίσει πίεση περιθωρίου από το υψηλότερο κόστος της αλυσίδας εφοδιασμού (οι λιανοπωλητές αγόραζαν απόθεμα νωρίτερα από το αναμενόμενο), περισσότερη διαφημιστική δραστηριότητα και υψηλότερους μισθούς. “

Περισσότερες καλύψεις Yahoo Finance Company για το 2022:

Μπράιαν Σόζι είναι ανώτερος συντάκτης και Οικοδεσπότης στο Yahoo Finance. Ακολουθήστε τον Sozzi στο Twitter @BrianSozzi και συνεχίζει LinkedIn.

Κάντε κλικ εδώ για τις πιο πρόσφατες τάσεις μετοχές από την πλατφόρμα Yahoo Finance

Κάντε κλικ εδώ για τα πιο πρόσφατα νέα για το χρηματιστήριο και τη σε βάθος ανάλυση, συμπεριλαμβανομένων των γεγονότων που μετακινούν τις μετοχές

Διαβάστε τα τελευταία οικονομικά και επιχειρηματικά νέα από το Yahoo Finance

Κατεβάστε το Yahoo Finance για μήλο ή Android

Ακολουθήστε το Yahoo Finance Κελάδημα, Facebook, Ίνσταγκραμ, Flipboard, LinkedInκαι YouTube

Leave a Comment