Τα ζευγάρια μπορούν να ακολουθήσουν έξι βήματα για να εξασφαλίσουν οικονομική ευτυχία

Εσείς και η αγάπη σας δεν χρειάζεται να είστε άλλο ένα στατιστικό χωρισμό ή διαζύγιο.

Απλά πρέπει να βρείτε έναν τρόπο να επικοινωνείτε με σεβασμό μεταξύ σας για τα χρήματα και να ακολουθήσετε αυτά τα έξι βήματα για καλύτερα οικονομικά το 2023.

Συνδεθείτε στην ίδια σελίδα

Έχετε εσείς και ο σύντροφός σας ένα ξεκάθαρο όραμα για το πού θέλετε να πάτε και τι θέλετε να πετύχετε τα επόμενα πέντε χρόνια; Το να μπείτε στην ίδια σελίδα περιλαμβάνει την κατανόηση των συνολικών σας στόχων, είτε πρόκειται για την ιδιοκτησία ενός σπιτιού (ή όχι), τη δημιουργία οικογένειας (ή όχι), την αγορά ενός εξοχικού σπιτιού ή την απαλλαγή από τα χρέη.

Αυτό είναι το διασκεδαστικό μέρος του οικονομικού σχεδιασμού – να φανταστείτε το μέλλον και να δημιουργήσετε πρακτικές στρατηγικές για να τα πραγματοποιήσετε όλα. Εάν δεν βλέπετε πού πηγαίνετε, βάλτε ως προτεραιότητα να δείτε έναν σύμβουλο σχέσεων. Πιθανότατα έχετε εταιρικά οφέλη για αυτό – επωφεληθείτε από αυτά.

Πέταξε τα συναισθήματά σου και τακτοποίησε τους λογαριασμούς σου

Όσον αφορά τη διαχείριση χρημάτων, δεν υπάρχει χώρος για δείχνοντας το δάχτυλο, ονοματεπώνυμο ή ζώντας στο παρελθόν. Καθίστε μαζί και ανοίξτε τις οικονομικές σας τσάντες για να δημιουργήσετε μια ολοκληρωμένη λίστα με τα περιουσιακά σας στοιχεία και τις υποχρεώσεις σας.

Προσθέστε τα όλα και υπολογίστε την καθαρή σας αξία. Είναι η καθαρή σας αξία που οι δυο σας θα πρέπει να εστιάσετε στην ανάπτυξη για να εξασφαλίσετε ότι τα όνειρά σας (αυτά στο προηγούμενο βήμα) θα πραγματοποιηθούν.

Η οικονομική διαφάνεια είναι το κλειδί σε αυτό το βήμα (ακόμα κι αν βλάψει) και θα οικοδομήσει εμπιστοσύνη. Αν ανακαλύψετε κάτι για το σύζυγό σας που δεν σας αρέσει, μιλήστε για αυτό με σεβασμό. Όλοι έχουν ένα οικονομικό παρελθόν, αλλά δεν χρειάζεται να καταστρέφουν το μέλλον.

Αποφύγετε τις υπερβολικές δαπάνες

Οι υπερβολικές δαπάνες οδηγούν σε χρέη και συχνά είναι η ρίζα των καβγάδων μεταξύ των ζευγαριών… ειδικά όταν ο ένας σύντροφος είναι ο κύριος ένοχος. Αυτό προκαλεί σοβαρό άγχος στη σχέση.

Οι υπερβολικοί δαπανητές και οι αποταμιευτές μπορούν να ζήσουν αρμονικά, αλλά μόνο εάν έχουν σχέδια να ξοδέψουν με τις δυνατότητές τους.

Αυτό περιλαμβάνει την τήρηση ενός προϋπολογισμού και τα έξοδα διασκέδασης.

Βγαίνω από χρέος

Το χρέος περιορίζει την ικανότητά σας να επιδιώκετε αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία – τα όνειρά σας για το μέλλον.

Αναπτύξτε ένα σχέδιο για να απαλλαγείτε πρώτα από το χρέος των καταναλωτών (όπως τα υπόλοιπα πιστωτικών καρτών, τα πιστωτικά όρια και τα δάνεια αυτοκινήτων) και μετά από μη καταναλωτικά χρέη, όπως στεγαστικά δάνεια. Το σπουδαίο με την ενοποίηση χρέους είναι ότι μόλις εξαλειφθεί το πρώτο, οι ταμειακές ροές των νοικοκυριών βελτιώνονται δραματικά.

Ανεξάρτητα από το ποιος έφερε το χρέος στη σχέση, εάν θέλετε να ξεφύγετε από το χρέος γρηγορότερα, να δημιουργήσετε αποταμιεύσεις και να επιτύχετε τους στόχους σας πιο γρήγορα, και οι δύο εταίροι πρέπει να συμβάλουν στον κοινό στόχο να απαλλαγείτε από χρέη.

Αλλά αν θέλετε να διατηρήσετε τις πληρωμές του χρέους χωριστές, δεν πειράζει. Απλώς θα ζήσετε με τα όρια ταμειακών ροών ενός συνεργάτη και αυτό θα πρέπει να το τηρείτε.

Επενδύστε σαν επαγγελματίας

Πιθανότατα έχετε ακούσει ότι πρέπει να επενδύσετε το 10 τοις εκατό του ακαθάριστου εισοδήματός σας (προ φόρων). Αποδείχθηκε ότι τα πλούσια ζευγάρια επενδύουν στην πραγματικότητα το 15-20%. Αυτό τους επιτρέπει να διασφαλίσουν ότι είναι προετοιμασμένοι για μια μακρά σύνταξη, επειδή αυτές τις μέρες, χάρη στην ιατρική πρόοδο, ζούμε περισσότερο από τις προηγούμενες γενιές.

Η καλύτερη προσέγγιση για να επενδύσετε καλά ως ζευγάρι είναι να χρησιμοποιείτε προγράμματα συνταξιοδοτικής αποταμίευσης με φορολογικά πλεονεκτήματα (TFSA και RRSP), να επιλέγετε επενδύσεις υψηλής ποιότητας και να λαμβάνετε καλές συμβουλές έγκαιρα και συχνά.

Δημιουργήστε μαζί το οικονομικό σας σχέδιο

Τα ζευγάρια με οικονομικό πρόγραμμα έχουν απλώς περισσότερα χρήματα – δύο έως τρεις φορές περισσότερα – από τη σύνταξη.

Συνδυάστε τα όνειρα και τις οικονομικές σας στρατηγικές σε ένα ολοκληρωμένο οικονομικό σχέδιο. Φυσικά, η ζωή θα αλλάξει και πρέπει να την ενημερώσετε. Το σχέδιό σας όμως θα είναι μια πυξίδα που θα καθοδηγεί τα οικονομικά σας ώστε τα όνειρά σας να πραγματοποιηθούν. Σταμάτα λοιπόν να το συζητάς και κάνε ένα σχέδιο.

Για να αξιοποιήσετε πλήρως τις οικονομικές σας δυνατότητες ως ζευγάρι, πρέπει να εστιάσετε στην εξισορρόπηση των οικονομικών, προσωπικών και επαγγελματικών σας στόχων γιατί μαζί θα κάνουν εσάς και το μέλι σας ευτυχισμένους και πλούσιους.

Μπές στην κουβέντα

Οι συζητήσεις είναι οι απόψεις των αναγνωστών μας και υπόκεινται σε αυτές Κώδικας δεοντολογίας. Το Star δεν υποστηρίζει αυτές τις απόψεις.

Leave a Comment