Τα επιχειρηματικά μοντέλα με γνώμονα το σκοπό προωθούν προσπάθειες που βασίζονται στην πίστη

Στον επιχειρηματικό κόσμο, η αίσθηση του σκοπού αναφέρεται συχνά ως σημαντικό χαρακτηριστικό της επιτυχίας. Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) προτείνει ότι οι επιχειρήσεις με ισχυρή αίσθηση του σκοπού εμπνέουν εμπιστοσύνη και ότι εκείνες με ισχυρές και αποτελεσματικές στρατηγικές σκοπού έχουν συχνά μεγάλες αποδόσεις. Επιπλέον, η άνοδος στοχευμένων επιχειρηματικών μοντέλων οδήγησε περισσότερες εταιρείες να αγκαλιάσουν περιβαλλοντικές, κοινωνικές πρωτοβουλίες και πρωτοβουλίες διακυβέρνησης (ESG) με διευρυμένα προγράμματα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης (CSR).

Η τριτοβάθμια εκπαίδευση, ειδικά τα θεϊκά σχολεία, προσθέτουν ενεργά στοχευμένες προσφορές μαθημάτων επιχειρηματικότητας για τους μαθητές τους ώστε να ανταποκρίνονται στις τρέχουσες συνθήκες της αγοράς και στο μέλλον που τους περιμένουν μετά την αποφοίτησή τους. «Η ενσωμάτωση επιχειρηματικών μαθημάτων στη θεϊκή εκπαίδευση είναι μια ρεαλιστική απάντηση σε μια δύσκολη πραγματικότητα», λέει ο Timothy Cahill, απόφοιτος του Yale Divinity School.

Το να κάνετε τη διαφορά και να προχωρήσετε τις επιχειρήσεις πέρα ​​από το απλό προσωπικό συμφέρον είναι μια αυξανόμενη τάση που προσθέτει ηθικά στοιχεία στα εξελισσόμενα επιχειρηματικά μοντέλα. Συνεπώς, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ακόμη και εκείνοι με ισχυρές προσωπικές πεποιθήσεις που βασίζονται στην πίστη συνδυάζουν τις επιχειρηματικές τους επιδιώξεις με αρχές που βασίζονται στην πίστη.

Πολλοί επιχειρηματίες όπως ο Dave Ramsey και οργανισμοί όπως ο Faith Driven Entrepreneur έχουν αναπτύξει επιχειρήσεις βασισμένες σε κοινούς προσωπικούς και επαγγελματικούς στόχους. Για αυτά τα άτομα, υπάρχει μεγαλύτερη πρόκληση στις προσπάθειές τους που υπερβαίνουν τα λειτουργικά στοιχεία που είναι κοινά σε ορισμένες επιχειρήσεις.

Αυτοί οι θρησκευτικοί επιχειρηματίες σκέφτονται παγκοσμίως, συνεργαζόμενοι με έναν ηθικό μπούσουλα ως οδηγό. Μέσα από κοινές αρχές, διαμορφώνεται μια κοινότητα με κοινούς στόχους τις επιχειρήσεις και την πίστη.

Ένα μέρος της εξίσωσης που συχνά κρύβεται από τα μάτια είναι η κυριαρχία των εκκλησιών στον διεθνή κόσμο. Η Παγκόσμια Τράπεζα περιγράφει τους θρησκευτικούς οργανισμούς (FBOs) ως οργανισμούς αφιερωμένους σε θρησκευτικές ταυτότητες που ενσωματώνουν ένα κοινωνικό ή πνευματικό στοιχείο. Είναι ευρέως διαδεδομένα και σημαντικά γιατί, σύμφωνα με έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας, το 80% του παγκόσμιου πληθυσμού ισχυρίζεται ότι ανήκει σε μια θρησκεία.

Ο Alph Lukau είναι ένας διάσημος μελετητής της Βίβλου, διεθνής ομιλητής, τηλεευαγγελιστής, επιχειρηματίας και συγγραφέας που ενδιαφέρεται να επεκτείνει τις σχέσεις του τόσο στη διακονία όσο και στις επιχειρηματικές του προσπάθειες. Ως ανώτερος πάστορας και γενικός επόπτης του Alleluia Ministries International (AMI), δημιούργησε και ανέπτυξε την επιχείρηση με έδρα τη Νότια Αφρική στο Γιοχάνεσμπουργκ τον Φεβρουάριο του 2002, με εκατοντάδες χιλιάδες άνδρες και γυναίκες να συμμετέχουν στη διακονία της.

Ο Lukau περιγράφει τον εαυτό του ως μια σύγχρονη γέφυρα μεταξύ πνευματικότητας, θρησκευτικής επιστήμης και επιχειρηματικής επιτυχίας. Μέχρι σήμερα, το κανάλι του στο YouTube έχει συγκεντρώσει πάνω από 350 εκατομμύρια προβολές με 1,4 εκατομμύρια συνδρομητές. Για να το θέσουμε σε προοπτική, ο σημερινός πληθυσμός των Ηνωμένων Πολιτειών είναι περίπου 334 εκατομμύρια, λιγότεροι από ό,τι ακόμη και το κανάλι του έχει θεατές.

Δεν ήταν εύκολο, αλλά έχω πολύ ισχυρή πίστη σε αυτό που κάνω», είπε ο Λουκάου.

Το υπουργείο του Λουκάου λειτουργεί το AMI TV, ένα 24ωρο χριστιανικό τηλεοπτικό κανάλι εκπομπής. Ο σταθμός εκπέμπει σε Αφρική και Ευρώπη και έχει δορυφορικά γραφεία στη Γερμανία.

Επιπλέον, το AL Foundation, μια Νοτιοαφρικανική χριστιανική φιλανθρωπική οργάνωση που ιδρύθηκε από τον Lukau το 2011, συνέβαλε καθοριστικά στην εξεύρεση ισορροπίας μεταξύ των μαζών και στην παροχή βοήθειας στους φτωχούς. «Το ίδρυμα μου επιτρέπει να ανταποδώσω και να εκφράσω τη βαθιά συμπόνια και το ενδιαφέρον μου για την κοινωνική ευημερία. Εργαζόμαστε για το δημόσιο συμφέρον και εργαζόμαστε για ευγενείς στόχους», λέει ο Lukau.

Όπως ο Lukau, η επιχειρηματίας Tiphanie Montgomery, ιδρύτρια του Kingdom Entrepreneur University, διδάσκει στους επιχειρηματίες πώς να δημιουργήσουν μια διαδικτυακή επιχείρηση με στόχο τη μείωση των οικονομικών φόβων της ιδιοκτησίας μιας επιχείρησης. Το Montgomery έχει υποστηρίξει περισσότερους από 3.000 μαθητές από όλο τον κόσμο.

Το 2016, δημιούργησε το Montgomery Millions Conference. Κάθε χρόνο, φιλοξενεί σχεδόν 2.000 θρησκευτικούς επιχειρηματίες για δύο ημέρες δυναμικών ομιλητών και εκπαιδευτικών συνεδριών, διδάσκοντάς τους να «επηρεάζουν εκατομμύρια κερδίζοντας εκατομμύρια».

Το Πανεπιστήμιο του Seattle Pacific έχει ενισχύσει περαιτέρω τη σύνδεση μεταξύ της επιχειρηματικότητας και των θεολογικών σπουδών δημιουργώντας προγράμματα διπλού πτυχίου για μεταπτυχιακούς φοιτητές. Η ικανότητα των φοιτητών να αποφοιτήσουν με ένα MBA και ένα μεταπτυχιακό στη Θεολογική Ένταξη ή ένα πτυχίο Master of Divinity σηματοδοτεί μια θεμελιώδη αλλαγή στο ρόλο που παίζει η εκπαίδευση στη μελλοντική σταδιοδρομία των αποφοίτων.

Καθώς περισσότεροι φοιτητές και επαγγελματίες που ξεκινούν τη σταδιοδρομία ενσωματώνουν συστήματα προσωπικών πεποιθήσεων στη συμπεριφορά και τις επιλογές σταδιοδρομίας τους, ορισμένοι ακαδημαϊκοί έχουν διερευνήσει τον αντίκτυπο των επιχειρηματικών προσεγγίσεων που βασίζονται στη πίστη στην κοινωνία.

Ο Michael Zigarelli, Ph.D., συγγραφέας και καθηγητής Ηγεσίας και Στρατηγικής στο Πανεπιστήμιο Messiah, ολοκλήρωσε την έρευνα σε 50 χριστιανικές εταιρείες για το βιβλίο του. Επιχειρήσεις χριστιανικής ιδιοκτησίας: Πώς φαίνεται όταν ένας ακόλουθος του Ιησού διευθύνει μια επιχείρηση; Ο συγγραφέας πολλών βιβλίων, όπως ο Lukau, βρήκε μια κοινότητα διαδικτυακών επιχειρηματιών με περισσότερες από 2 εκατομμύρια προβολές της δουλειάς τους σε περισσότερες από 130 χώρες.

«Η έρευνά μου δείχνει ότι πολλές επιχειρήσεις που βασίζονται στη θρησκεία είναι υποδειγματικοί χώροι εργασίας και υποδειγματικοί εταιρικοί πολίτες, που ανεβάζουν τις ζωές και τις κοινότητες, βοηθούν τους ανθρώπους να περπατούν με τον Θεό και συμβάλλουν στη συνολική ευημερία της κοινωνίας», είπε ο Zigarelli.


Σε έναν κόσμο μετά την Covid όπου τα ευρήματα υποδηλώνουν αύξηση των πνευματικών εφαρμογών στη ζωή κάποιου, δίνεται μεγαλύτερη προσοχή στη διασταύρωση προσωπικών και επαγγελματικών αναζητήσεων. Καθώς οι τάσεις ριζώνουν, τα ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης συχνά αγκαλιάζουν τους σπόρους της αλλαγής στις προσπάθειες του θεϊκού σχολείου και σε άλλα προγράμματα, υποδεικνύοντας μια θεμελιώδη πίστη που ασκείται στην κοινότητα.

Σύμφωνα με το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF), η οικονομία των ΗΠΑ λαμβάνει 437 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως από επιχειρήσεις που βασίζονται στην πίστη, που σχετίζονται με την πίστη ή εμπνέονται από την πίστη. Προσθέτοντας ευρύτερες θρησκευτικές συνεισφορές στο μείγμα, σύμφωνα με το WEF, παράγονται ετησίως στις ΗΠΑ 1,2 τρισεκατομμύρια δολάρια σε κοινωνικοοικονομική αξία. Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι αριθμοί αναμένεται να αυξηθούν σε 449,99 δισεκατομμύρια δολάρια το 2026 με CAGR 6,4%.

Ο ρόλος της πίστης στο σχεδιασμό, την ανάπτυξη και την ανάπτυξη των επιχειρήσεων έχει συζητηθεί εδώ και δεκαετίες. Οι Lukau, Montgomery και Zigarelli αντιπροσωπεύουν μια διεθνή και ποικιλόμορφη προσέγγιση για τις θρησκευτικές επιχειρήσεις που αντιπροσωπεύουν ένα σαφές και σημαντικό υποσύνολο αγοράς για την παγκόσμια οικονομία.

Οι συνεντεύξεις έχουν επεξεργαστεί και συμπυκνωθεί για λόγους σαφήνειας.

Leave a Comment