Ταύρος της ημέρας: Weibo Corp. (WB)

Το Weibo WB, Zacks Rank #1 (Strong Buy), ήταν σημαντικός επωφελούμενος της πρόσφατης ανανεωμένης ισχύος στις μετοχές των αναδυόμενων αγορών. Αφού άντεξε μια bear market πέρυσι, η Weibo αντέστρεψε την πορεία της, υπερδιπλασιάζοντας την τιμή από τον Οκτώβριο. Η μετοχή έχει σημειώσει νέο ράλι εν μέσω αυξανόμενης αγοραστικής πίεσης και η ανοδική κίνηση μπορεί μόλις να ξεκινήσει.

Το Weibo ανήκει στον όμιλο βιομηχανίας Zacks Internet – Content και κατατάσσεται στο κορυφαίο 39% σε περισσότερες από 250 βιομηχανίες Zacks Rank. Η ιστορική έρευνα δείχνει ότι περίπου το ήμισυ της αύξησης των τιμών μιας μετοχής οφείλεται στην ομαδοποίηση του κλάδου της. Στην πραγματικότητα, το κορυφαίο 50% των Zacks Rank Industries ξεπερνά το κατώτερο 50% περισσότερο από 2-1.

Καθώς αυτός ο όμιλος κατατάσσεται στο πρώτο μισό όλων των Zacks Rank Industries, αναμένουμε ότι θα έχει καλύτερη απόδοση από την αγορά τους επόμενους 3-6 μήνες. Δεν είναι μυστικό ότι η επένδυση σε μετοχές που ανήκουν σε κορυφαίους βιομηχανικούς ομίλους μπορεί να μας δώσει ένα πλεονέκτημα έναντι της αγοράς.

Εστιάζοντας σε κορυφαίες μετοχές στο κορυφαίο 50% της κατάταξης Zacks Industries, μπορούμε να αυξήσουμε δραματικά την επιτυχία μας στην επιλογή μετοχών. Αυτός ο όμιλος ξεπέρασε σε γενικές γραμμές την αγορά για να ξεκινήσει τη νέα χρονιά:

Zacks Investment Research

Πηγή εικόνας: Zacks Investment Research

Σημειώστε επίσης τους ευνοϊκούς δείκτες για αυτήν την ομάδα κλάδου παρακάτω:

Zacks Investment Research

Zacks Investment Research

Zacks Investment Research

Zacks Investment Research

Πηγή εικόνας: Zacks Investment Research

Περιγραφή εταιρείας

Το Weibo λειτουργεί ως πλατφόρμα μέσων κοινωνικής δικτύωσης για τους ανθρώπους να δημιουργούν, να διανέμουν και να ανακαλύπτουν περιεχόμενο στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας. Η εταιρεία προσφέρει επίσης λύσεις διαφήμισης και μάρκετινγκ, video/live streaming, ανάπτυξη περιεχομένου πνευματικών δικαιωμάτων και υποστήριξη επισκεψιμότητας. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2009 και έχει την έδρα της στο Πεκίνο.

Τα τελευταία χρόνια, έχουν γίνει συζητήσεις για διαγραφή κινεζικών εταιρειών από τα χρηματιστήρια των ΗΠΑ λόγω έλλειψης διαφάνειας σχετικά με τις κινεζικές λογιστικές πρακτικές. Ωστόσο, πέρυσι, αμερικανικές και κινεζικές ρυθμιστικές αρχές συμφώνησαν να επιτρέψουν στις λογιστικές εταιρείες στην Κίνα να μοιράζονται περισσότερες πληροφορίες σχετικά με εταιρείες εισηγμένες στις ΗΠΑ. Η συμφωνία σηματοδότησε ένα σημείο καμπής στην επίλυση μιας μεγάλης διαφοράς που σηματοδότησε τη διαγραφή των μεγαλύτερων εταιρειών της Κίνας από τα εγχώρια χρηματιστήρια.

Οι αποτιμήσεις στις αναδυόμενες αγορές είναι πολύ ελκυστικές. Συγκεκριμένα, πολλές κινεζικές εταιρείες (και οι μετοχές τους) έχουν πληγεί σκληρά τα τελευταία χρόνια λόγω κανονιστικών και τεχνολογικών πιέσεων, καθώς και εκτεταμένων μέτρων που σχετίζονται με τον COVID-19. Αυτό έχει δημιουργήσει μεγάλες προτάσεις αξίας, καθιστώντας πολλές μετοχές αναδυόμενων αγορών ελκυστικές για άλλη μια φορά. Καθώς η Κίνα συνεχίζει να αίρει τους περιορισμούς του lockdown και να χαλαρώνει ορισμένους πιο φιλόδοξους κανονισμούς, οι κινεζικές μετοχές θα πρέπει να συνεχίσουν να τα πηγαίνουν καλά.

Τάσεις κερδών και μελλοντικές προβλέψεις

Η DB έχει δημιουργήσει μια εντυπωσιακή ιστορία κερδών, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις κερδών σε καθένα από τα τελευταία τέσσερα τρίμηνα. Η εταιρεία παρουσίασε μια μέση τριμηνιαία έκπληξη εσόδων 4,71%.

Ενώ η DB παρουσίασε πτώση εσόδων πέρυσι, φέτος είναι μια διαφορετική ιστορία. Οι αναλυτές που καλύπτουν την εταιρεία μέσων κοινωνικής δικτύωσης αύξησαν τις εκτιμήσεις τους για το EPS για ολόκληρο το έτος κατά +3,15% τις τελευταίες 60 ημέρες. Το 2023 Zacks Consensus EPS Estimate ανέρχεται πλέον στα 2,29 $/μετοχή, αντιπροσωπεύοντας μια πιθανή ανοδική πορεία 8,69% από πέρυσι.

Zacks Investment Research

Zacks Investment Research

Πηγή εικόνας: Zacks Investment Research

Πάμε τεχνικά

Οι μετοχές της WB έχουν σημειώσει άνοδο περισσότερο από 125% τον περασμένο χρόνο από την πτώση τον Οκτώβριο. Μόνο οι μετοχές με εξαιρετικά ισχυρές ανοδικές τάσεις μπορούν να επιτύχουν αυτού του είδους τις μεταβολές των τιμών και να ξεπεράσουν εύκολα τους κύριους δείκτες. Αυτός είναι ο τύπος μετοχής που θέλουμε να συμπεριλάβουμε στο χαρτοφυλάκιό μας – μια μετοχή που έχει καλή τάση και δέχεται αναθεωρήσεις σε θετικές εκτιμήσεις κερδών.

Διαγράμματα μετοχών

Διαγράμματα μετοχών

Πηγή εικόνας: StockCharts

Παρατηρήστε πώς ο κινητός μέσος όρος 50 ημερών (μπλε γραμμή) έχει αυξηθεί και η μετοχή διαπραγματεύεται πάνω από τον κινητό μέσο όρο των 50 ημερών και των 200 ημερών (κόκκινη γραμμή). Η WB έχει σημειώσει μια σειρά από υψηλά για την αύξηση του όγκου. Με ισχυρά θεμελιώδη και τεχνικά στοιχεία, η DB είναι έτοιμη να συνεχίσει την υπεραπόδοσή της.

Εμπειρικές μελέτες δείχνουν μια ισχυρή συσχέτιση μεταξύ των βραχυπρόθεσμων κινήσεων των μετοχών και των τάσεων στις αναθεωρήσεις των εκτιμήσεων κερδών. Όπως γνωρίζουμε, το Weibo έγινε μάρτυρας ορισμένων θετικών αλλαγών πρόσφατα. Όσο αυτή η τάση παραμένει άθικτη (και η DB συνεχίζει να προσφέρει αύξηση κερδών), οι μετοχές θα συνεχίσουν να ανεβαίνουν φέτος.

Παρά την εντυπωσιακή του απόδοση, το DB είναι σχετικά υποτιμημένο ανεξάρτητα από τη μέτρηση που χρησιμοποιείται:

Zacks Investment Research

Zacks Investment Research

Πηγή εικόνας: Zacks Investment Research

Συμπέρασμα

Οι ισχυρές θεσμικές αγορές θα πρέπει να συνεχίσουν να παρέχουν έναν ουράνιο άνεμο για την τιμή της μετοχής. Η ισχυρή δυναμική σε συνδυασμό με την ανανεωμένη ισχύ στις αναδυόμενες αγορές είναι πιθανό να μεταφραστεί σε πιο ανοδική πορεία για αυτόν τον σημερινό ηγέτη της αγοράς.

Τα σταθερά θεμελιώδη στοιχεία σε συνδυασμό με μια ισχυρή τεχνική τάση σίγουρα δικαιολογούν την προσθήκη μετοχών στο μείγμα. Υποστηριζόμενη από έναν κορυφαίο όμιλο στον κλάδο και μια σταθερή ιστορία κερδών, δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς γιατί αυτή η εταιρεία είναι μια ελκυστική επένδυση.

Θέλετε τις τελευταίες συστάσεις από την Zacks Investment Research; Σήμερα μπορείτε να κατεβάσετε 7 καλύτερες μετοχές για τις επόμενες 30 ημέρες. Κάντε κλικ για να λάβετε αυτήν τη δωρεάν αναφορά

Weibo Corporation (DB): Δωρεάν Αναφορά Ανάλυσης Αποθεμάτων

Κάντε κλικ εδώ για να διαβάσετε αυτό το άρθρο στο Zacks.com.

Zacks Investment Research

Leave a Comment