Σύμφωνα με το FIS® Global Innovation Report, Embedded Finance, Web3 and ESG Lead 2023 Fintech Investment Amid Recession Pressures

ΤΖΑΚΣΟΝΒΙΛ, Φλόριντα.–(ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΚΙΝΗΤΑ)–Νέα έρευνα κυκλοφόρησε σήμερα από το FIS® (NYSE: FIS), παγκόσμιος ηγέτης στην τεχνολογία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, αποκαλύπτει ότι τα παγκόσμια στελέχη c-suite σχεδιάζουν να επενδύσουν σημαντικά σε πλαίσια Web3, περιβαλλοντικά, κοινωνικά και διακυβέρνησης (ESG) και ενσωματωμένα οικονομικά το 2023, καθώς οι εταιρείες αγκαλιάζουν την καινοτομία fintech που ρίχνουν η ανάπτυξη θα τροφοδοτήσει παρά την οικονομική αβεβαιότητα.

Η πρώτη Έκθεση Παγκόσμιας Καινοτομίας 2023 ζήτησε από την c-suite και ανώτερα στελέχη χρηματοοικονομικών υπηρεσιών (τράπεζες, ασφαλιστές, εταιρείες κεφαλαιαγοράς και fintechs) και μη χρηματοπιστωτικά ιδρύματα (λιανικό εμπόριο, εστιατόρια, ταξίδια, παιχνίδια και πάροχοι ψηφιακού περιεχομένου και τεχνολογίας) στους κύριους τομείς χρηματοοικονομικών επενδύσεων το 2023 παγκοσμίως.

Σύμφωνα με την έρευνα, τα περισσότερα παγκόσμια στελέχη λένε ότι αναμένουν μεγάλο ή μέτριο αντίκτυπο από τους ακόλουθους τομείς του fintech το επόμενο έτος: ESG (84%), ενσωματωμένη χρηματοδότηση (84%), αποκεντρωμένη χρηματοδότηση (DeFi) (82%) , το metaverse (80%) και τα κρυπτονομίσματα (77%).

Αυτές οι προβλέψεις επαναλαμβάνονται σε μεγάλο βαθμό από στελέχη των ΗΠΑ που αναμένουν ότι η καινοτομία σε αυτούς τους χώρους θα επηρεάσει την επιχείρησή τους το 2023: ESG (83%), DeFi (82%), ενσωματωμένα οικονομικά (81%), metaverse (78%) και κρυπτονομίσματα (78%) ).

“Καθώς η απειλή μιας παγκόσμιας οικονομικής επιβράδυνσης πλησιάζει και οι επιχειρήσεις αναζητούν τρόπους εξόδου από την ύφεση, είναι σαφές ότι η απελευθέρωση της ανάπτυξης απαιτεί εστίαση, υποστήριξη ηγεσίας από πάνω προς τα κάτω, κουλτούρα καινοτομίας και συνεργασία για την πρόβλεψη και τη διαμόρφωση της καταναλωτικής ζήτησης. είπε ο Himal Makwana, Global Head of Product Strategy and Web3 στο FIS. “Η έρευνά μας δείχνει ότι πολλά στελέχη βλέπουν την αποκεντρωμένη χρηματοδότηση, την υποδομή web3, τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία και τα νομίσματα ως κρίσιμα στοιχεία των μακροπρόθεσμων στρατηγικών τους, τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά, που θα βοηθήσουν στην προώθηση της επόμενης φάσης της ψηφιακής επανάστασης.

Οι αμερικανικές εταιρείες σχεδιάζουν ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία και Διαδίκτυο επόμενης γενιάς

Η επόμενη γενιά του Διαδικτύου, που ονομάζεται Web3, επικεντρώνεται γύρω από την αποκεντρωμένη υποδομή, όπως η τεχνολογία blockchain και περιλαμβάνει καινοτομίες όπως το κρυπτονομίσματα, το DeFi και το metaverse. Σύμφωνα με μια νέα μελέτη του FIS, οι ΗΠΑ συμβαδίζουν με τις επενδύσεις άλλων χωρών στο Web3 καθώς οργανισμοί σε όλο τον κόσμο αναζητούν τις επόμενες ευκαιρίες ανάπτυξης.

 • Ενώ σχεδόν το ένα τρίτο (29%) των ερωτηθέντων στις ΗΠΑ δήλωσαν ότι δεν ενδιαφέρονται να αναπτύξουν υπηρεσίες κρυπτονομισμάτων σήμερα, μόνο το 5% των εταιρειών χρηματοοικονομικών υπηρεσιών είπε στο FIS ότι δεν αναμένουν να προσφέρουν τέτοιες δυνατότητες σε τρία χρόνια.

 • Οι εταιρείες χρηματοοικονομικών υπηρεσιών ανέφεραν την έλλειψη υπηρεσιών οικοσυστήματος για υποστήριξη κρυπτονομισμάτων (29%), την έλλειψη διαλειτουργικότητας μεταξύ πλατφορμών (28%) και την έλλειψη σαφήνειας γύρω από τους κανονισμούς (26%) ως βασικούς φραγμούς για μεγαλύτερη υιοθέτηση στους οργανισμούς τους.

 • Οι εταιρείες μη χρηματοοικονομικών υπηρεσιών συμμερίστηκαν παρόμοιες ανησυχίες, αλλά το 24% ανέφερε την έλλειψη υπηρεσιών κρυπτογράφησης από τράπεζες και άλλους παρόχους χρηματοοικονομικών υπηρεσιών ως εμπόδιο.

 • Σχεδόν οι μισές (47%) των εταιρειών χρηματοοικονομικών υπηρεσιών των ΗΠΑ έχουν αναγνωρίσει το DeFi ως βασική ευκαιρία ανάπτυξης για τους οργανισμούς τους.

 • Υπάρχουν ανησυχίες για το DeFi, με το 50% των εταιρειών χρηματοοικονομικών υπηρεσιών να αναφέρουν την κακή εμπειρία χρήστη ως εμπόδιο στην υιοθέτηση και το 47% να δηλώνουν ότι πρέπει να κατανοήσουν καλύτερα τους κινδύνους πριν συμμετάσχουν.

 • Το 59% των εταιρειών χρηματοοικονομικών υπηρεσιών διερευνά ενεργά πιθανές ευκαιρίες στο μετασύμπαντο, ενώ το 45% των μη χρηματοπιστωτικών εταιρειών λέει ότι θα είναι στρατηγικά σημαντικό να έχουν παρουσία στο μετασύμπαντο τα επόμενα τρία χρόνια.

Περιλαμβάνεται χρηματοδότηση για την ενίσχυση των επιχειρήσεων των ΗΠΑ το 2023

Η εσωτερική χρηματοδότηση είναι η διαθεσιμότητα μοναδικών, προσαρμοσμένων χρηματοοικονομικών υπηρεσιών που παρέχονται στους καταναλωτές από μη χρηματοοικονομικές εταιρείες όταν τις χρειάζονται. Οι ενσωματωμένες πληρωμές είναι οι πιο γνωστές στους καταναλωτές, παρέχοντας την ταχύτητα και την ευκολία πληρωμής για αγαθά και υπηρεσίες σε μια εφαρμογή με ένα μόνο κλικ. Νέες περιπτώσεις χρήσης εμφανίζονται στον τραπεζικό τομέα, τον δανεισμό και τις επενδύσεις και η επιθυμία για παροχή εγχώριων χρηματοοικονομικών υπηρεσιών στις ΗΠΑ αυξάνεται.

 • Σύμφωνα με τη μελέτη, το 36% των εταιρειών χρηματοοικονομικών υπηρεσιών θα επενδύσει σημαντικά στην ανάπτυξη εσωτερικών χρηματοοικονομικών προϊόντων εντός 12 μηνών.

 • Επιπλέον, το 59% των μη χρηματοοικονομικών εταιρειών που έχουν δει τον αντίκτυπο της εσωτερικής χρηματοδότησης στις δραστηριότητές τους δήλωσαν ότι θα ανταποκριθούν στο FIS αυξάνοντας τους προϋπολογισμούς τεχνολογίας ή έρευνας και ανάπτυξης φέτος.

Το ESG πρέπει να είναι ανταγωνιστικό στις ΗΠΑ

Το ESG είναι η συστηματική εξέταση περιβαλλοντικών, κοινωνικών και διακυβέρνησης παραγόντων παράλληλα με οικονομικούς παράγοντες κατά τη λήψη αποφάσεων σχετικά με επενδύσεις, επιχειρηματικές πρακτικές και εμπορικές σχέσεις. Εάν υποστηριχθεί από τη σωστή τεχνολογία, το ESG μπορεί να ανοίξει νέες ευκαιρίες ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας στην αγορά των ΗΠΑ.

 • Το 56% των εταιρειών χρηματοοικονομικών υπηρεσιών στις ΗΠΑ λένε ότι το ESG προσφέρει μια ευκαιρία να βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητά τους στην αγορά.

 • Το 60% των εταιρειών χρηματοοικονομικών υπηρεσιών είπαν στο FIS ότι αναπτύσσουν νέα προϊόντα και υπηρεσίες.

 • Για την αντιμετώπιση των προκλήσεων όσον αφορά την πρόσβαση και την ανάλυση των δεδομένων ESG τους, το 56% των εταιρειών χρηματοοικονομικών υπηρεσιών αναφέρει ότι επενδύει στην τεχνολογία για να βελτιώσει τις αναφορές και τις γνωστοποιήσεις, να παρέχει στους πελάτες μεγαλύτερη διαφάνεια στις βαθμολογίες ESG ή/και να παρέχει πιο λεπτομερείς αξιολογήσεις ESG περιουσιακών στοιχείων και τίτλων.

Μεθοδολογία

Όλα τα δεδομένα προέρχονται από εννέα χώρες (Αυστραλία, Βραζιλία, Καναδάς, Γερμανία, Χονγκ Κονγκ, Ινδία, Σιγκαπούρη, Μεγάλη Βρετανία και Ηνωμένες Πολιτείες). Η έρευνα διεξήχθη από την Longitude Partners για λογαριασμό του FIS μεταξύ Ιουλίου και Σεπτεμβρίου 2022.

Σχετικά με το FIS

Η FIS είναι κορυφαίος παγκόσμιος πάροχος τεχνολογικών λύσεων για χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και επιχειρήσεις όλων των μεγεθών και σε οποιονδήποτε κλάδο. Συνεχίζουμε το εμπόριο να κινείται ξεκλειδώνοντας την χρηματοοικονομική τεχνολογία που τροφοδοτεί την παγκόσμια οικονομία. Οι υπάλληλοί μας δεσμεύονται να προωθήσουν τον τρόπο με τον οποίο ο κόσμος πληρώνει, τράπεζες και επενδύει μέσω της αξιόπιστης καινοτομίας, της απόδοσης του συστήματος και της ευέλικτης αρχιτεκτονικής μας. Βοηθάμε τους πελάτες μας να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία με καινοτόμους τρόπους για να λύσουν κρίσιμα για τις επιχειρήσεις προβλήματα και να προσφέρουν ανώτερες εμπειρίες στους πελάτες τους. Είναι μέλος του FIS Fortune 500, με έδρα το Τζάκσονβιλ της Φλόριντα® και το Standard & Poor’s 500® δείκτης. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τη διεύθυνση www.FISglobal.com. Ακολουθήστε το FIS στο Facebook, το LinkedIn και το Twitter (@FISglobal).

Leave a Comment