Σχεδόν 2 στους 3 Αμερικανούς δεν περιμένουν να βελτιωθούν τα προσωπικά τους οικονομικά το 2023

Λίγο περισσότερο από το ένα τρίτο των Αμερικανών (34%) αναμένει ότι τα προσωπικά τους οικονομικά θα βελτιωθούν το 2023, συμπεριλαμβανομένου μόνο του 10% που αναμένει ότι τα οικονομικά τους θα βελτιωθούν «πολύ» και 24% που περιμένουν τα οικονομικά τους να βελτιωθούν «κάπως». Σύμφωνα με μια νέα αναφορά από το Bankrate.com.

Συνολικά, σχεδόν τα δύο τρίτα (66%) των Αμερικανών δεν αναμένουν βελτίωση των προσωπικών τους οικονομικών το 2023. Αυτή η ομάδα αποτελείται από 29% που πιστεύουν ότι τα προσωπικά τους οικονομικά θα χειροτερέψουν το επόμενο έτος (συμπεριλαμβανομένου του 18% που λένε ότι θα βελτιωθούν “κάπως χειρότερα” και 11% που λένε ότι θα γίνουν “πολύ χειρότερα”) και 36% που λένε ότι τα οικονομικά τους θα μείνουν περίπου το ίδιο που περιμένουν.

Για όσους δεν αναμένουν βελτίωση των προσωπικών τους οικονομικών το επόμενο έτος, αναφέρεται ο επίμονα υψηλός πληθωρισμός (63%), που ξεπερνά κατά πολύ την εργασία των εκλεγμένων αντιπροσώπων (29%) και οι στάσιμοι μισθοί ή το μειωμένο εισόδημα (27%). , και κυμαινόμενα επιτόκια (25%). Άλλοι λόγοι για τη μη βελτίωση των οικονομικών περιλαμβάνουν το ύψος του ανεξόφλητου χρέους (18%), το ποσό από αποταμιεύσεις και επενδύσεις (18%), μια αλλαγή στις συνθήκες ζωής (16%) ή κάτι άλλο (8%). και ένα επιπλέον 12% δηλώνει ότι δεν γνωρίζει γιατί τα οικονομικά τους δεν θα βελτιωθούν το 2023.

Ενώ ο επίμονα υψηλός πληθωρισμός είναι το πιο συχνά αναφερόμενο εμπόδιο για την προσωπική οικονομική βελτίωση, μόνο το 19% όσων αναμένουν καλύτερες μέρες στο μέλλον λένε ότι τα χαμηλότερα επίπεδα πληθωρισμού θα τους βοηθήσουν να βελτιώσουν τα προσωπικά τους οικονομικά το επόμενο έτος και να τους βοηθήσουν να κερδίσουν περισσότερα χρήματα στη δουλειά ( 41%, έχοντας λιγότερα χρέη (30%), μια αλλαγή στις συνθήκες ζωής, όπως η υγεία ή η οικογένεια (25%) και κερδίζοντας περισσότερα χρήματα από αποταμιεύσεις και επενδύσεις (24%). Άλλοι λόγοι για τη βελτίωση των οικονομικών συνθηκών που αναφέρθηκαν ήταν η εργασία γίνεται από εκλεγμένους αντιπροσώπους (15%), αλλαγή των επιτοκίων (10%) και άλλους λόγους (9%), και ένα επιπλέον 5% δηλώνει ότι δεν γνωρίζει γιατί αναμένει βελτίωση της οικονομικής του κατάστασης το επόμενο έτος.

«Σχεδόν 2 στους τρεις Αμερικανούς δεν περιμένουν τα προσωπικά τους οικονομικά να βελτιωθούν το 2023 και ο πληθωρισμός είναι ο πιο πιθανός λόγος που οι άνθρωποι νιώθουν έτσι, με διαφορά μεγαλύτερη από 2 προς 1 σε σύγκριση με οποιονδήποτε άλλο παράγοντα», δήλωσε ο επικεφαλής της Bankrate. Χρηματοοικονομικός αναλυτής Greg McBride, CFA. «Ο πληθωρισμός είναι υψηλός και δεν υπάρχει μεγάλη αισιοδοξία ότι θα μειωθεί ουσιαστικά. Ακόμη και μεταξύ εκείνων που αναμένουν βελτίωση της οικονομικής κατάστασης το 2023, μόνο το 19% πιστεύει ότι αυτό θα οφείλεται στον χαμηλότερο πληθωρισμό.

Ωστόσο, οι νεότερες γενιές είναι πιο αισιόδοξες για τις οικονομικές τους προοπτικές το 2023, καθώς το 48% τόσο της Gen Z (ηλικίες 18-25) όσο και των millennials (ηλικίες 26-41) αναμένουν βελτίωση των οικονομικών τους. Το 19% των millennials αναμένει ότι τα οικονομικά τους θα χειροτερέψουν. Ωστόσο, οι παλαιότερες γενιές είναι πιο απαισιόδοξες, καθώς τόσο οι Gen Xers (ηλικίες 42-57) όσο και οι baby boomers (ηλικίες 58-76) είναι πιο πιθανό να αναμένουν ότι η οικονομική τους κατάσταση θα επιδεινωθεί το 2023 (32% και 39%, αντίστοιχα). βελτιώνεται (28% και 22%, αντίστοιχα).

Όταν ρωτήθηκαν για τους κορυφαίους οικονομικούς στόχους τους για το 2023, οι Αμερικανοί είναι πιο πιθανό να αποπληρώσουν το χρέος τους (19%), να προϋπολογίσουν καλύτερα τα έξοδά τους (16%) και να εξοικονομήσουν περισσότερα για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης (13%). Άλλοι οικονομικοί στόχοι περιλαμβάνουν: εξοικονόμηση περισσότερων για τη συνταξιοδότηση (9%), απόκτηση υψηλότερης αμειβόμενης εργασίας (8%), εξοικονόμηση για μη βασικές αγορές όπως διακοπές, ανακαινίσεις σπιτιών ή μεγάλα εισιτήρια (7%), επενδύσεις με περισσότερα χρήματα (5%), αγοράστε νέο σπίτι (5%) ή κάτι άλλο (3%). Ενώ το 15% δήλωσε ότι δεν είχε οικονομικούς στόχους για το επόμενο έτος, αυτή η ομάδα είχε διπλάσιες πιθανότητες να πει ότι η οικονομική τους κατάσταση θα χειροτέρευε (33%) το 2023 από τη βελτίωση (16%).

Η εξόφληση του χρέους είναι ο κορυφαίος οικονομικός στόχος για το 2023 σε όλα τα επίπεδα εισοδήματος, ενώ η καλύτερη δαπάνη του προϋπολογισμού μου είναι ο δεύτερος πιο κοινός στόχος για τις οικογένειες με το υψηλότερο εισόδημα (αυτές που βγάζουν $100.000+ ετησίως). δεύτερη θέση.

“Οι οικονομικοί στόχοι των Αμερικανών αντικατοπτρίζουν τις προσδοκίες για πιο δύσκολες εποχές”, πρόσθεσε ο ΜακΜπράιντ, “καθώς τα νοικοκυριά επικεντρώνονται στην αποπληρωμή του χρέους το 2023, στον καλύτερο προϋπολογισμό και στην εξοικονόμηση περισσότερων για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Ο υψηλός πληθωρισμός και τα αυξανόμενα επιτόκια επιβαρύνουν τους προϋπολογισμούς, επιπρόσθετες αποταμιεύσεις πανδημίας εξαντληθεί, τονίζοντας τις διορθώσεις πορείας που είναι πρόθυμοι να κάνουν οι Αμερικανοί με τα οικονομικά τους.

Το Bankrate.com ανέθεσε την έρευνα στην YouGov Plc. Όλα τα στοιχεία προέρχονται από την YouGov Plc, εκτός εάν αναφέρεται διαφορετικά. Το συνολικό μέγεθος του δείγματος ήταν 3.656 ενήλικες στις ΗΠΑ. Οι εργασίες πεδίου πραγματοποιήθηκαν στις 15-18 Νοεμβρίου 2022. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά και πληροί αυστηρά πρότυπα ποιότητας. Χρησιμοποίησε δειγματοληψία χωρίς πιθανότητα χρησιμοποιώντας και τις δύο ποσοστώσεις κατά τη στιγμή της συλλογής και, στη συνέχεια, ένα μεταγενέστερο σύστημα στάθμισης σχεδιασμένο και αποδεδειγμένο ώστε να διασφαλίζει εθνικά αντιπροσωπευτικά αποτελέσματα.


Leave a Comment