Σχέδια δανείων για νέους για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός

Ο Πρωθυπουργός Shehbaz Sharif μιλώντας στην τελετή έναρξης των Πιστωτικών Σχεδίων Νέων Επιχειρήσεων και Γεωργίας στο Ισλαμαμπάντ στις 24 Ιανουαρίου 2023. — Twitter/@GovtofPakistan

Να ενθαρρύνει ιδιοκτησία μεταξύ της νεολαίας της χώρας Ο Πρωθυπουργός Σεχμπάζ Σαρίφ εγκαινίασε τα «Σχέδια Δανείων Επιχειρήσεων και Γεωργίας Νέων» την Τρίτη.

Τα πιστωτικά σχήματα στοχεύουν στην προώθηση τόσο της αυτοαπασχόλησης όσο και της επιχειρηματικότητας μεταξύ των νέων, η οποία είναι ένας τομέας εστίασης που είναι πολύ απαραίτητος στο τρέχον οικονομικό σενάριο της χώρας.

Σύμφωνα με τα προγράμματα, άτομα ηλικίας μεταξύ 21 και 45 ετών μπορούν να επωφεληθούν από δάνεια έως 7,5 lakh Rs. Όριο ηλικίας για πληροφορική και Επιχειρήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου Ακόμα χαμηλά στα 18.

Οι μικροχρηματοδοτήσεις μέσω δανείων μικρών επιχειρήσεων θα ενθαρρύνουν τον κανόνα της δημιουργίας θέσεων εργασίας μεταξύ της νεολαίας της χώρας και όχι των ατόμων που αναζητούν εργασία.

Η προσθήκη γεωργικής πίστωσης θα βοηθήσει τους νέους της υπαίθρου να καινοτομήσουν στη γεωργία, συμπεριλαμβανομένης της μηχανοποιημένης γεωργίας, της δημιουργίας γεωργικών αλυσίδων αξίας και της ηλιακής ενέργειας του αγροτικού εξοπλισμού σε μια χώρα που αντιμετωπίζει κλιματικές προκλήσεις όπως το Πακιστάν.

Στο πλαίσιο των προγραμμάτων, δάνεια έως 1,5 crore μπορούν να ληφθούν με προσωπική εγγύηση του δανειολήπτη.

Σύμφωνα με τις λεπτομέρειες, δεν θα υπάρχει επιτόκιο για δάνειο μέχρι 0,5 crore. Θα χρεωθεί τόκος 5% για δάνειο 0,5 έως 1,5 εκατομμύριο Rs. Ωστόσο, για δάνεια μεταξύ 1,5 crore και 7,5 crore, θα χρεωθεί επιτόκιο 7%.

Να σημειωθεί επίσης ότι το 25% προορίζεται για την ποσόστωση γυναίκες. Στο πρόγραμμα δανείου, μπορείτε επίσης να επωφεληθείτε από τις ισλαμικές τραπεζικές διευκολύνσεις.

Μιλώντας στην τελετή έναρξης στο Ισλαμαμπάντ, ο πρωθυπουργός Σεχμπάζ είπε ότι τα δάνεια “αποσκοπούν στην αυτοδυναμία των νέων”.

«Στο παρελθόν, η κυβέρνηση υπό την ηγεσία του PML-N έδωσε 40 δισεκατομμύρια Rs σε δάνεια στη νεολαία και το ποσοστό ανάκαμψής της ήταν 90%. Η κυβέρνηση με επικεφαλής τον Ναουάζ Σαρίφ έδωσε φορητούς υπολογιστές αξίας 15 δισεκατομμυρίων ρουπιών στους νέους.

Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε επίσης ότι στο πλαίσιο των προγραμμάτων, δάνεια έως και 1,5 εκατομμύριο ρουπίες μπορούν να δοθούν με την προσωπική εγγύηση του δανειολήπτη.

«Δεν θα υπάρχει επιτόκιο για δάνεια μέχρι 0,5 εκατομμύρια ρούβλια. Για δάνειο από 0,5 έως 1,5 εκατ. Rs θα επιβληθεί επιτόκιο 5%», είπε, προσθέτοντας ότι «θα χρεωθεί επιτόκιο 7% για δάνειο από 1,5 έως 7,5 εκατομμύρια Rs».

Μιλώντας για τον διεθνή δανειστή, ο πρωθυπουργός είπε ότι η κυβέρνηση θέλει να «ολοκληρώσει το πρόγραμμα για την 9η αναθεώρηση» από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).

«Το ΔΝΤ στέκεται στο πλευρό του Πακιστάν», ανέφερε ο παγκόσμιος δανειστής. «Μαζί θα βγάλουμε τη χώρα από την κρίση».

Εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του για την άρνηση των κυβερνήσεων του Punjab και του Khyber Pakhtunkhwa (KP) να συμμορφωθούν με την απόφαση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης να κλείσουν τα καταστήματα έως τις 8 μ.μ. για εξοικονόμηση ενέργειας, ο πρωθυπουργός Shehbaz είπε ότι η “επαρχιακή κυβέρνηση” έχει λάβει απόφαση να αψηφήσει την απόφαση. .

«Αν θέλουμε να σώσουμε το Πακιστάν, πρέπει να θυσιάσουμε την πολιτική», είπε.

Ο πρωθυπουργός Σεχμπάζ είπε ότι είναι «έτοιμοι να θυσιάσουν τα πολιτικά τους κέρδη για να σώσουν το κράτος». Πρόσθεσε ότι όλοι θα πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη για την τρέχουσα κατάσταση στη χώρα.

«Οι κυβερνήσεις στρατιωτικού νόμου είναι επίσης υπεύθυνες για την τρέχουσα κατάσταση της χώρας».

Ο Πρωθυπουργός είπε τότε ότι θα θυσιάσει τη ζωή του για να σώσει τη χώρα – θα λάβει όλα τα μέτρα.

Από την πλευρά του, ο διοικητής της State Bank of Pakistan (SBP) Jameel Ahmad χαιρέτισε την κυβέρνηση συνασπισμού για την πρωτοβουλία της για πρόγραμμα εύκολου δανείου για τη νεολαία. «Παρά τις οικονομικές προκλήσεις, η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να ενδυναμώσει τη νεολαία».

Ο περιφερειάρχης πρόσθεσε ότι έχουν δοθεί ειδικές οδηγίες στις τράπεζες για τη χορήγηση δανείων στους νέους.

Πρόσθεσε ότι «η χορήγηση δανείων στον αγροτικό τομέα είναι θέμα προτεραιότητας της κυβέρνησης και της κεντρικής τράπεζας». Ο διοικητής του SBP είπε ότι θα παρασχεθεί κάθε είδους βοήθεια στους αγρότες στις πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχές. «Το όριο των αγροτικών δανείων έχει αυξηθεί κατά 44%».

Προέτρεψε όλα τα ιδρύματα να διαδραματίσουν θετικό ρόλο στο πρόγραμμα δανείων για νέους.

Leave a Comment