Σειρά Business Education: Ενημέρωση του Τμήματος Οικονομικών

Από την Andy Ann

Την Τρίτη, 10 και 17 Ιανουαρίου, οι συνεδριάσεις του σχολικού συμβουλίου της Σχολικής Περιφέρειας Colleton County (CCSD) πραγματοποιήθηκαν στην αίθουσα συνεδριάσεων στο 500 Forest Circle για να συζητήσουν μερικά από τα θέματα της εκπαίδευσης.

Κατά τις συναντήσεις έγιναν συζητήσεις σχετικά με την «απορία προϋπολογισμού του συλλόγου» για το μήνα Νοέμβριο. Σύμφωνα με πληροφορίες, το 2022 προέκυψαν ορισμένες δαπάνες για πορτρέτα. Πολλά μέλη του διοικητικού συμβουλίου έθεσαν ορισμένα ερωτήματα και ανησυχίες σχετικά με τις αγορές. Επιπλέον, η Έκθεση Προϋπολογισμού του Διοικητικού Συμβουλίου ανέφερε ότι οι προμήθειες για τη σχολική επιτροπή ήταν 409% πάνω από τον προϋπολογισμό.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο «προϋπολογισμός προμήθειας του σχολείου» του συμβουλίου πλήρωσε για τα δύο πορτρέτα που κρέμονται αυτή τη στιγμή στον τοίχο στην αίθουσα του συμβουλίου. Περίπου 4.752 δολάρια δαπανήθηκαν για αυτές τις φωτογραφίες. Το μέλος του σχολικού συμβουλίου Daryl Ervin ρώτησε εάν είχαν γίνει RFP (Αίτηση για Προτάσεις) ή οποιεσδήποτε προσφορές πριν από την αγορά. Η Ramona Barrett του CCSD εξήγησε ότι σύμφωνα με τον Κώδικα Προμηθειών, δεν απαιτούνται προσφορές για κόστος 10.000 $ ή λιγότερο. Ο Ervin είπε ότι συζητήθηκε από το προηγούμενο διοικητικό συμβούλιο ότι οι RFP θα γίνουν σε ανοιχτή συνεδρίαση.

Ο Barrett σημείωσε ότι η εξαίρεση “Κωδικός αγοράς” ήταν υπό τον παλιό κωδικό των 2.500 $ και απαιτούσε τρεις αναφορές. Οτιδήποτε κάτω από 10.000 $ δεν απαιτεί προσφορά, εκτός από τον νέο “Κωδικό Προμήθειας”. Οτιδήποτε πάνω από 10.000 $ και κάτω από 25.000 $ απαιτεί τρεις προσφορές. Ο νέος Κώδικας Προμηθειών τέθηκε σε ισχύ την 1η Ιουλίου 2022.

Το μέλος του σχολικού συμβουλίου Sharon Witkin είπε ότι όταν υιοθετηθεί η πολιτική πορτρέτου, θα γίνει προσφορά και στη συνέχεια το κόστος θα εγγραφεί στον προϋπολογισμό ως ένα στοιχείο. Είπε ότι εάν ο στόχος του συμβουλίου ήταν να ζωγραφιστούν τα πορτρέτα κατά τη διάρκεια αυτού του δημοσιονομικού έτους, θα είχαν προσθέσει μια γραμμή.

Αντίθετα, τοποθετήθηκε στον προϋπολογισμό του σχολικού συμβουλίου στα σχολικά είδη. «Αυτά δεν είναι σχολικά είδη», είπε ο Witkin. Επιπλέον, το κόστος ήταν πάνω από τον προϋπολογισμό. Αυτή η μία αγορά ήταν $4.752 και ανεβάζει τον “προϋπολογισμό σχολικών προμηθειών” του συμβουλίου πάνω από 409%. Πρόσθεσε: «Αν και δεν υπήρχε τίποτα στην πολιτική που να έλεγε ότι έπρεπε να έρθει ενώπιον του συμβουλίου, δεν ήταν μέρος του προϋπολογισμού του συμβουλίου και τώρα έχει ξεπεράσει τον προϋπολογισμό». Το συμβούλιο είχε προϋπολογίσει προηγουμένως 1.000 δολάρια. Αυτή η μία αγορά για τα δύο πορτρέτα που εμφανίζονται ήταν 4.750 $.

Ο Barrett εξήγησε ότι δεν είναι ευθύνη του τμήματος οικονομικών της περιφέρειας να λάβει προσφορές ή προσφορές. Είναι ευθύνη κάθε τμήματος να παρέχει στο οικονομικό τμήμα πληροφορίες και ποσά προσφορών. Τα Οικονομικά δεν ρυθμίζουν τον τρόπο με τον οποίο κάθε τμήμα ξοδεύει τα χρήματά του, αλλά είναι ευθύνη του Οικονομικού να διασφαλίσει ότι οι δαπάνες είναι σύμφωνες με τον «Κώδικα Προμηθειών» και ότι ακολουθεί αυτούς τους κανόνες.

Το μέλος του σχολικού συμβουλίου Craig Stivender είπε, «Ειπώθηκε συγκεκριμένα από το προηγούμενο διοικητικό συμβούλιο σε ανοιχτή συνεδρίαση ότι θα γίνουν RFP για αυτό. Θα υπάρξουν προτάσεις για αυτό. Όταν αυτοί (το συμβούλιο) ψήφισαν αυτήν την πολιτική, είπαν ότι (το συμβούλιο) θα δεχόμασταν τις προτάσεις και δεν έγιναν προτάσεις. Και κόψαμε αυτή την επιταγή».

Ο Barrett είπε ότι κάθε τμήμα συνήθως χειρίζεται τις δικές του προτάσεις και τις υποβάλλει στο τμήμα οικονομικών. Στη συνέχεια, ο υπεύθυνος οικονομικών προμηθειών το κοιτάζει και το βγάζει για προσφορές. Εάν απαιτούνται προσφορές, κάθε τμήμα φέρνει τις δικές του προσφορές στο Οικονομικό, το οποίο με τη σειρά του εξετάζει τις προσφορές για να βεβαιωθεί ότι είναι κατάλληλες και τις υποβάλλει σε προσφορές.

Ο Έρβιν επεσήμανε ότι το διοικητικό συμβούλιο δεν είναι «τμήμα» και ήθελε να μάθει ποιος υπέβαλε προτάσεις στο διοικητικό συμβούλιο. Ο Barrett σημείωσε ότι συνήθως ένας υπάλληλος του διοικητικού συμβουλίου μοιράζεται τις πληροφορίες με το Finance για το διοικητικό συμβούλιο.

Ο Stevender συνέχισε να ψάχνει ποιος θα δεχόταν να αγοράσει τα πορτρέτα. Ο Barrett εξήγησε ότι το διοικητικό συμβούλιο ενέκρινε την πολιτική προμηθειών. Ο Stivender ήθελε να μάθει ποιος έδωσε την πραγματική έγκριση για την αγορά του ενεργού στοιχείου των δύο εικόνων για $4.752. Ο Κέιβ είπε: «Επέτρεψα να τραβήξουν τα πορτρέτα. Όμως το Διοικητικό Συμβούλιο ενέκρινε την πολιτική». Σημείωσε επίσης: «Δεν καταλαβαίνω ότι πρέπει να γίνουν προτάσεις, μπορώ να επιστρέψω και να κοιτάξω τα πρακτικά. Αλλά όπως σας εξήγησε (ο Barrett), αν ήταν κάτω από ένα συγκεκριμένο ποσό, δεν χρειαζόταν να αναφέρουμε. Έτσι έγινε λοιπόν».

Ο Stevender απάντησε, «Η ανησυχία μου είναι ότι όταν ένα άτομο το κοιτάξει και βλέπει ότι το “σανίδι”, οι επτά από εμάς που καθόμαστε εδώ, έχει ξεπεράσει το 400%, φαίνεται σαν να έχουμε κακοδιαχειριστεί τη μικρή μας πίτα. Και αυτό δεν ισχύει». Είπε επίσης, «Ξέρω, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα γι ‘αυτό σε αυτό το σημείο. «Είμαι πολύ απογοητευμένος που τους επιτράπηκε να ξοδέψουν τόσα χρήματα σε αυτές τις δύο φωτογραφίες».

*Ενημέρωση από τη συνάντηση 23/01/17:

Ο Stivender επιβαρύνθηκε με ένα κόστος που σχετίζεται με ένα μεγάλο αριθμό πρόσθετων εικόνων σε μια παραγγελία αγοράς 10.000 $ που έλαβε υπόψη του. Είπε ότι στις 15 Φεβρουαρίου 2022, ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου σημείωσε ότι όταν αναφερόταν σε αυτήν την πολιτική σχετικά με την αγορά αυτών των φωτογραφιών, όλες οι αγορές στην περιφέρεια πρέπει να περάσουν από τη διαδικασία αγοράς. Ανέφερε μια παραγγελία για φωτογραφίες αξίας 10.000 $ στις 4 Νοεμβρίου 2022. Ρώτησε: “Πέρασε από την εξαγορά που ανέφερε το συμβούλιο;”

Ο Μπάρετ επανέλαβε μια παρόμοια απάντηση όπως και στην προηγούμενη συνάντηση για το πώς κάθε τμήμα πρέπει να ακολουθεί την «Πολιτική Δημοσίων Προμηθειών» που υιοθέτησε το προηγούμενο συμβούλιο. Σύμφωνα με τη νέα πολιτική που εγκρίθηκε τον Ιούλιο του 2022, δεν απαιτούνται προσφορές για τίποτα κάτω από 10.000 $. Σύμφωνα με τον ίδιο, εάν το διοικητικό συμβούλιο χρειάζεται εισαγωγικά, όποιος και αν είναι ο γραμματέας του διοικητικού συμβουλίου θα πρέπει να τα παράσχει στο διοικητικό συμβούλιο.

Ο Stivender είπε, «Απλώς ένιωσα ότι οι πολίτες μας αξίζουν καλύτερα εάν μπορούμε να τους υποσχεθούμε κάτι που πρέπει να τηρήσουμε. Αν τους πούμε ότι θα περάσουμε από τη διαδικασία προμήθειας για να λάβουμε φωτογραφίες αξίας 10.000 $, πρέπει να προχωρήσουμε στη διαδικασία προμήθειας.

Ο Stevender ανέφερε ότι η ίδια εταιρεία, το Perfect Image Portrait Studio, χρησιμοποιήθηκε για την αγορά φωτογραφιών αξίας 4.752 δολαρίων. Η ίδια εταιρεία χρησιμοποιήθηκε στη συνέχεια για μια άλλη αγορά 9.990 $. Οι δύο αγορές μαζί για $14.742, πολύ πάνω από το όριο των $10.000. Ρώτησε γιατί το κόστος χωρίστηκε σε ξεχωριστές αγορές.

Ο Barrett εξήγησε ότι δεν βλέπουν το μπροστινό μέρος των αγορών στα οικονομικά. Είπε ότι η δουλειά του υπουργείου Οικονομικών είναι να διασφαλίσει ότι συμμορφώνονται με τους πολιτειακούς, τοπικούς και ομοσπονδιακούς νόμους. Δήλωσε ότι μερικές φορές δεν βλέπουν τα πράγματα να έρχονται μέχρι να τελειώσει η δουλειά και μετά το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να πληρώσουν τον λογαριασμό.

Ο Stivender ρώτησε από πού προέρχονται τα 9.990 $ για να αγοράσει τις φωτογραφίες. Ο Μπάρετ είπε ότι τα χρήματα προήλθαν από το “Ταμείο Ενοικίασης Κτιρίων”. Ο Έρβιν ήθελε να μάθει γιατί αυτό το ταμείο χρησιμοποιήθηκε για τις φωτογραφίες. «Βγήκε από το ταμείο ενοικίασης του κτιρίου επειδή κρεμόταν στο κτίριο και ανήκε στο κτίριο», είπε ο Μπάρετ.

Ο Stivender είπε, «Όλοι γνωρίζουν λοιπόν ότι έχω τέτοιο πρόβλημα με το να ξοδεύω χρήματα για πράγματα όταν μας ζητούν, γιατί κλέβω και σπαταλώ επιπόλαια 1.000 $ από τα δολάρια της περιφέρειας σε πράγματα που δεν χρειάζονται για την εκπαίδευση. Τα παιδιά μας.” Είπε επίσης, “Μέχρι να σταματήσουμε να σπαταλάμε τα χρήματα που είναι διαθέσιμα, θα συνεχίσω να τα απορρίπτω (αιτήματα).”

Περισσότερες καινοτομίες στη «Σειρά Επιχειρήσεων Εκπαίδευσης» θα παρουσιαστούν στο επόμενο τεύχος. Για περισσότερες πληροφορίες, καλέστε στο 843-782-4510.

Το Press and Standard θα εκτελέσει μια εκπαιδευτική σειρά εβδομαδιαίων στηλών που θα αναλύουν κάθε αναφορά του τμήματος. Ενώ συμβάλλει στη διάθεση των πρακτικών των συνεδριάσεων ως πηγή πληροφοριών για το κοινό.

Leave a Comment