Πώς το κρυπτονόμισμα έκανε την Πορτογαλία έναν πολλά υποσχόμενο προορισμό για τους επιχειρηματίες

Η βιομηχανία κρυπτονομισμάτων έχει δει τεράστια ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια. Χρειάστηκαν λιγότερο από τέσσερα χρόνια για τα κρυπτονομίσματα και η τεχνολογία blockchain να μεταβούν από μια εξειδικευμένη βιομηχανία σε μια παγκόσμια δύναμη ικανή να κινήσει τις αγορές και να διαμορφώσει τη νομοθεσία.

Είναι ασφαλές να πούμε ότι οι ευκαιρίες που δημιουργούνται από αυτή την ανάπτυξη έχουν αλλάξει τον κόσμο, αλλά αυτή η αλλαγή είναι πιο εμφανής εκεί όπου η οικονομική ανάπτυξη έχει παραμείνει στάσιμη.

Αυτό συμβαίνει στην Πορτογαλία, της οποίας η φήμη ως ηλιόλουστος τουριστικός παράδεισος επισκιάζεται σιγά σιγά από τους χαμηλούς μισθούς και το μειωμένο βιοτικό επίπεδο.

Παρά το γεγονός ότι είναι μέλος της ΕΕ και διαθέτει τεράστιους φυσικούς πόρους, η Πορτογαλία θεωρείται από καιρό ως το αουτσάιντερ της Ευρώπης. Η χώρα αγωνίστηκε να κρατήσει τους νέους εντός των συνόρων της, καθώς οι καλύτεροι μισθοί και οι ευνοϊκότερες επιχειρηματικές συνθήκες τους ενθάρρυναν να μεταναστεύσουν σε γειτονικές χώρες.

Το έζησα ο ίδιος μεγαλώνοντας σε μια μικρή πόλη έξω από τη Λισαβόνα. Οι ευκαιρίες για δουλειά ήταν σπάνιες και οι νέοι προσπαθούσαν να βρουν λόγους να παραμείνουν σε μια χώρα που τους εκτιμούσε τόσο λίγο. Στα μέσα της δεκαετίας του 2000, η ​​γεωργία ήταν ένας από τους λίγους κλάδους που ένιωθαν σταθεροί. Έγινε το επιλεγμένο επάγγελμα πολλών νέων.

Στην Πορτογαλία, η καινοτομία και η επιχειρηματικότητα ήταν δύσκολο να βρεθούν και ακόμη πιο δύσκολο να εφαρμοστούν. Εκείνοι των οποίων οι φιλοδοξίες επέζησαν από αυτές τις συνθήκες στη συνέχεια αντιμετώπισαν ποικίλα γραφειοκρατικά προβλήματα που εμπόδισαν περαιτέρω την πρόοδο.

Οι Πορτογάλοι είναι καταραμένοι με προσοχή. Οι παππούδες μας έζησαν με κακουχίες και πάλεψαν αντί να απελευθερωθούν στη μεταδικτατορική περίοδο.

Η αβεβαιότητα και η αστάθεια που βίωσαν τους κράτησαν σε τρόπο επιβίωσης, τον οποίο μετέδωσαν στα παιδιά τους, καθιστώντας τον τον καθιερωμένο τρόπο ζωής στη χώρα. Αυτό οδήγησε σε έλλειψη φιλοδοξίας μεταξύ του γενικού πληθυσμού. Παρά τα μεγάλα όνειρα, πολλοί φοβούνται τις υπερβολικές δαπάνες, το να φτάσουν πολύ ψηλά και να βγουν από τις ζώνες άνεσής τους.

Και ενώ αυτό αλλάζει σιγά σιγά προς το καλύτερο, χρειάστηκε το blockchain για να φέρει αυτές τις αλλαγές σε υψηλό επίπεδο.

Είναι ασφαλές να πούμε ότι η τεχνολογία blockchain έχει αλλάξει εντελώς το τεχνολογικό και επιχειρηματικό τοπίο στην Πορτογαλία. Η δημιουργία κρυπτονομισμάτων ήταν ένα γεγονός μαύρου κύκνου που συγκλόνισε τη χώρα μέχρι τον πυρήνα της και δημιούργησε ένα καλύτερο μέλλον για τη νεολαία της.

Δέκα χρόνια μετά την έκδοση του πρώτου μπλοκ Bitcoin, η τεχνολογία blockchain βοήθησε στην καταπολέμηση της ανεργίας στη χώρα και ενστάλαξε μια αίσθηση φιλοδοξίας στη νεολαία. Οι ευκαιρίες που άνοιξε βοήθησαν τους Πορτογάλους επιχειρηματίες να συνειδητοποιήσουν ότι θα μπορούσαν να δημιουργήσουν μια παράλληλη παγκόσμια οικονομία χωρίς κρατική παρέμβαση.

Ίδρυσα τη Masterblox, μια εταιρεία θερμοκοιτίδας που στοχεύει να βοηθήσει τις νεοφυείς επιχειρήσεις κρυπτογράφησης να κλιμακωθούν εκμεταλλευόμενοι τις ατελείωτες δυνατότητες της αναδυόμενης τεχνολογίας blockchain. Καταφέραμε να χρησιμοποιήσουμε κρυπτονομίσματα και τεχνολογία blockchain για να επηρεάσουμε θετικά τον κόσμο χωρίς εξωτερική χρηματοδότηση και μια μικρή αλλά αφοσιωμένη ομάδα.

Στις πρώτες μέρες της, η βιομηχανία κρυπτονομισμάτων κυριαρχούνταν από εμπόρους και προγραμματιστές με γνώσεις τεχνολογίας. Μια τέτοια ομοιογενής κοινότητα δυσκόλεψε άλλους να εισέλθουν και να αναπτύξουν τις επιχειρήσεις τους. Ωστόσο, το 2023, η βιομηχανία κρυπτονομισμάτων είναι γεμάτη από ειδικούς που κυμαίνονται από τραπεζίτες και αναλυτές έως παραδοσιακά χρηματοοικονομικά μέχρι δικηγόρους, ψυχολόγους και εμπόρους. Έχοντας ένα ευρύ φάσμα ειδικών που εργάζονται στον κλάδο δημιουργεί ισχυρή υποστήριξη για νέες εταιρείες που επιθυμούν να εισέλθουν στον χώρο του blockchain.

Στη Masterblox, αξιοποιήσαμε αυτό το διαφορετικό ταλέντο για να βοηθήσουμε τους πελάτες μας να κλιμακώσουν και να αναπτύξουν τις νεοφυείς επιχειρήσεις κρυπτογράφησης. Γρήγορα μεγαλώσαμε σε μια ομάδα 20 ατόμων και πετύχαμε επαγγελματική επιτυχία που ήταν δύσκολο να επιτευχθεί σε ένα παραδοσιακό εταιρικό περιβάλλον.

Όλες οι εταιρείες κρυπτονομισμάτων και blockchain στην Πορτογαλία, συμπεριλαμβανομένου του Masterblox, έχουν πλέον πρόσβαση στην παγκόσμια αγορά. Όλοι μπορούμε να επιτύχουμε βασιζόμενοι αποκλειστικά στα δικά μας ταλέντα και προσπάθειές μας, απεριόριστα από τους περιορισμούς της τοπικής μας αγοράς.

Αυτή η νοοτροπία διευκολύνει τις καιρικές συνθήκες στις αγορές. Στη Masterblox, γνωρίζουμε ότι θα υπάρχουν πάντα νέες ευκαιρίες για τους επαγγελματίες του Web3, επειδή τις δημιουργούμε μόνοι μας.

Ενώ η Πορτογαλία είναι ένα από τα καλύτερα παραδείγματα πιθανών κρυπτονομισμάτων και blockchain, τα αποτελέσματά τους γίνονται αισθητά σε πολλές άλλες χώρες. Είναι εκπληκτικό να βλέπεις τις ευκαιρίες που δημιουργούνται και τις δυνατότητες της τεχνολογίας blockchain. Οι άνθρωποι μπορούν πλέον να αμφισβητήσουν τα παραδοσιακά συστήματα και να αντιμετωπίσουν την ανισότητα σχεδόν από οπουδήποτε στον κόσμο.

Guest post από τον Carlos Prada του Masterblox

Το Masterblox είναι ένας κορυφαίος ευρωπαϊκός επιταχυντής web3 με λύσεις για την ανάπτυξη τεχνολογίας ή την αναβάθμιση έργων παλαιού τύπου. Στα εργαστήρια, η εταιρεία διαθέτει τις πιο πρόσφατες τεχνικές ανάπτυξης hacking και στο Masterblox Foundation, προγράμματα επιτάχυνσης με τα μεγαλύτερα ονόματα του κλάδου.

Περισσότερα για τον Carlos Prada

Leave a Comment