Πώς οι μικρότερες επωνυμίες ομορφιάς αντιμετωπίζουν τους γίγαντες της περιποίησης δέρματος μέσω του μάρκετινγκ που βασίζεται σε δεδομένα

Το μάρκετινγκ και η διαφήμιση είναι μερικοί από τους μεγαλύτερους μοχλούς επιτυχίας των εμπορικών σημάτων στη βιομηχανία ομορφιάς και έχουν την ικανότητα να μεταμορφώνουν πραγματικά μια μάρκα και να επεκτείνουν τη βάση των πελατών της. Με έναν συνδυασμό παραδοσιακού μάρκετινγκ και μάρκετινγκ μέσων κοινωνικής δικτύωσης, οι εταιρείες φροντίδας δέρματος μπόρεσαν να συνδεθούν πραγματικά με τη βάση πελατών τους, δίνοντάς τους άφθονες ευκαιρίες να προσεγγίσουν ένα ευρύ κοινό. Αν και το μάρκετινγκ μπορεί να οδηγήσει στην επιτυχία της επωνυμίας, η απλή τοποθέτηση μιας διαφήμισης σε μια εφημερίδα ή η κοινοποίηση ενός βίντεο στη σελίδα σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν αρκεί για να προσελκύσει την προσοχή ενός ενήλικου και νεαρού κοινού. Η καινοτομία, η δημιουργικότητα και η δέσμευση συμβάλλουν σε μεγάλο βαθμό στην προσέλκυση πελατών και ορισμένοι δρόμοι μπορούν εύκολα να αξιοποιηθούν με ελάχιστη επένδυση, επιτρέποντας ακόμη και στις μικρότερες επωνυμίες να κεφαλαιοποιήσουν μια συνεχώς αναπτυσσόμενη αγορά.

Με μια ποικιλία τρόπων μάρκετινγκ προς εξερεύνηση, η αγορά ομορφιάς έχει πλέον εξελιχθεί σε κατάσταση πραγματικής ποικιλομορφίας, με επωνυμίες όλων των μεγεθών να κορυφώνονται σε διαδικτυακά και offline καταστήματα. Αν κοιτάξουμε τις επωνυμίες ομορφιάς που κάνουν πάταγο σήμερα, υπάρχει πάντα ένα κοινό που έχουν όλες – μια αποτελεσματική στρατηγική μέσων. Ειδικά οι μικρότερες επωνυμίες προσπαθούν τώρα να εξερευνήσουν δημιουργικές στρατηγικές και να προσεγγίσουν το κοινό-στόχο με ελάχιστες επενδύσεις. Σήμερα, το μάρκετινγκ είναι επίσης πολύ πιο προσιτό στις μάζες, και ακόμη και οι μικρότερες επιχειρήσεις μπορούν να ξεχωρίσουν σε έναν ωκεανό από εμπορικά σήματα. Ωστόσο, αυτή η προσβασιμότητα σε όλους έχει κάνει ολόκληρο τον κλάδο σημαντικά πιο σκληρό και ανταγωνιστικό από ό,τι έχει βιώσει ποτέ η παραδοσιακή βιομηχανία μάρκετινγκ. Αυτές οι εταιρείες φροντίδας δέρματος πρέπει να παραμένουν συνεχώς στην κορυφή του παιχνιδιού τους και να παράγουν περιεχόμενο μέρα με τη μέρα για να διατηρήσουν τα επίπεδα αφοσίωσης σε υψηλά επίπεδα και να μετατρέψουν τους ακόλουθούς τους σε πελάτες που πληρώνουν.

Νέες επωνυμίες που μόλις ξεκίνησαν στη βιομηχανία περιποίησης δέρματος άρχισαν επίσης να υιοθετούν μια διαφορετική προσέγγιση όσον αφορά την υποκείμενη ιδεολογία της διαφήμισής τους. Στο παρελθόν, η εστίαση ήταν κυρίως στα παραμύθια που μπορούσαν να προσφέρουν οι επώνυμες μάρκες – πιο ανοιχτόχρωμο δέρμα, όμορφα λαμπερά μαλλιά και χείλη για να εντυπωσιάσουν τον άντρα σας. Ωστόσο, αυτό το παραμυθένιο μάρκετινγκ συχνά δεν υποστηρίζεται από αποτελέσματα, αφήνοντας τους πελάτες δυσαρεστημένους με τα προϊόντα, αλλά και πάλι, τα προϊόντα περιποίησης δέρματος δεν προσφέρουν πραγματικά αποτελέσματα στους πελάτες, αντίθετα, αγοράζουν λίγη ενυδάτωση και θρέψη. γενική συναίνεση. αισθανθείτε καλό αποτέλεσμα. Οι σημερινές μάρκες κατανοούν ότι η πελατειακή βάση τους έχει καταλήξει να προτιμά τις πληροφορίες από την παρόρμηση. Οι πελάτες αναζητούν πλέον προϊόντα που όχι μόνο ισχυρίζονται ότι είναι διαφανή, αλλά και αποκαλύπτουν συστατικά, διαδικασίες, συσκευασία κ.λπ. προτιμούν επωνυμίες που παρέχουν κάθε λεπτομέρεια γι ‘αυτούς, και με τη σειρά τους, αυτές οι μάρκες μπόρεσαν να δημιουργήσουν μεγαλύτερη αίσθηση εμπιστοσύνης. στο μυαλό της καταναλωτικής βάσης τους.

Χάρη στην εισαγωγή εμπορικών σημάτων θετικών στην πληροφόρηση, η αγορά έχει αλλάξει. Με την έναρξη του μάρκετινγκ που βασίζεται στην πληροφόρηση, οι πελάτες αρχίζουν τώρα να καταλαβαίνουν ότι τα χημικά είναι πραγματικά ωφέλιμα και μπορούν να λειτουργήσουν για να τους δώσουν ορατά αποτελέσματα, κάνοντας τους πελάτες να αποδέχονται περισσότερο τις επωνυμίες φροντίδας δέρματος που βασίζονται στην επιστήμη. Αυτές οι μάρκες κατάφεραν να εκπαιδεύσουν και να δημιουργήσουν μια εξειδικευμένη αγορά από την οποία οι μεγαλύτερες μάρκες συχνά απέχουν. Πολλές υπάρχουσες μάρκες έχουν επίσης συνειδητοποιήσει την αγορά που υπάρχει για προϊόντα περιποίησης δέρματος που βασίζονται στην επιστήμη και έχουν αρχίσει να την αξιοποιούν. Ωστόσο, ορισμένοι μεγάλοι γίγαντες ομορφιάς συνεχίζουν να εμπορεύονται τα προϊόντα τους ως μια ολονύκτια διόρθωση και όχι ως μακροπρόθεσμη λύση που θα σας δώσει αποτελέσματα με την πάροδο του χρόνου, κάτι που είναι ένα από τα βασικά δόγματα των επωνυμιών περιποίησης δέρματος που βασίζονται στην επιστήμη.

Ένα από τα βασικά στοιχεία της εμπορίας ενός προϊόντος περιποίησης δέρματος είναι η τοποθέτηση του ως καλλυντικού ή θεραπευτικού προϊόντος. Οι μάρκες της νέας εποχής διαφημίζουν όλο και περισσότερο τα προϊόντα τους ως θεραπεία. Οι πελάτες που χρησιμοποιούν προϊόντα περιποίησης δέρματος τα χρησιμοποιούν συχνά για συγκεκριμένο σκοπό ή για να αντιμετωπίσουν μια συγκεκριμένη ανησυχία που μπορεί να αντιμετωπίζουν. Εστιάζοντας στις θεραπευτικές πτυχές των προϊόντων περιποίησης δέρματος, οι πελάτες μπορούν να μάθουν περισσότερα για το τι μπορούν και τι δεν μπορούν να κάνουν ορισμένα συστατικά. Οι πελάτες συνειδητοποιούν επίσης τα αποτελέσματα που μπορούν να επιτύχουν αντί της παραδοσιακής προσέγγισης της πώλησης ενός ανέφικτου ονείρου.

Με την τρέχουσα κατάσταση της βιομηχανίας ομορφιάς, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι πελάτες αναζητούν μια αναζωογονητική νέα εμφάνιση που δίνει στις μικρότερες μάρκες μια πλατφόρμα για να λάμψουν λαμπερά. Η βασική φιλοσοφία μάρκετινγκ και τα μονοπάτια που διερευνώνται από μικρότερες επωνυμίες σχετίζονται περισσότερο με τους πελάτες της νέας εποχής, ειδικά μεταξύ των Gen Z και Millennials. Η προσαρμογή στις ανάγκες και τις επιθυμίες της πελατειακής σας βάσης είναι πάντα σημαντική, και ακόμη περισσότερο για μικρότερες μάρκες που θέλουν να ξεχωρίσουν σε έναν υπερκορεσμένο χώρο της αγοράς. Όπως πάντα, υπάρχουν πολλοί τρόποι για μικρότερες επωνυμίες ομορφιάς να εμπνέονται από μεγαλύτερες μάρκες, αλλά αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμη και οι γίγαντες μπορούν να δουν τις στρατηγικές μάρκετινγκ τους μέσα από το φακό μιας νέας επωνυμίας. βάση πελατών.LinkedIn


Αρνηση

Οι απόψεις που εκφράζονται παραπάνω είναι αυτές του συγγραφέα.ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥLeave a Comment