Πώς οι έμποροι λιανικής χρησιμοποιούν τη βιωσιμότητα και το σύγχρονο μάρκετινγκ για να χτίσουν την αφοσίωση στην επωνυμία

NORTHAMPTON, MA / ACCESSWIRE / 26 Ιανουαρίου 2023 / Έργο τέχνης από την Kelly Cannon

Από τώρα έως τη στιγμή που θα ολοκληρώσετε την ανάγνωση αυτού του άρθρου, 120 φορτηγά ρούχα θα καούν ή θα ταφούν σε χώρο υγειονομικής ταφής.

Η βιομηχανία της μόδας συμβάλλει σημαντικά στις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου και παράγει μεγάλες ποσότητες απορριμμάτων. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι η βιομηχανία υποδημάτων από μόνη της ευθύνεται για το 1,4% των παγκόσμιων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και παρά τις προσπάθειες ανακύκλωσης ανεπιθύμητων παπουτσιών, το 90% καταλήγει σε χωματερές στο τέλος της ζωής του.

Η βιομηχανία της μόδας αντιμετωπίζει έναν παγκόσμιο απολογισμό

Οι καταναλωτές, οι επενδυτές και οι κυβερνήσεις συνειδητοποιούν επιτέλους τη σύνδεση μεταξύ της μόδας και των επιβλαβών επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, οδηγώντας σε μια αυξανόμενη αγορά για βιώσιμα υποδήματα και ένδυση.

Στη SAP, πιστεύουμε ότι το μέλλον της μόδας θα είναι βιώσιμο, υπεύθυνο και συνειδητό.

Ποιος είναι ένας βιώσιμος, σύγχρονος έμπορος λιανικής;

Οι βιώσιμοι έμποροι λιανικής αναζητούν τρόπους για να εντοπίσουν και να προσελκύσουν πελάτες που αναζητούν προϊόντα φιλικά προς το περιβάλλον. Οι βιώσιμες επιχειρηματικές πρακτικές βοηθούν τους λιανοπωλητές να διαφοροποιηθούν και να κερδίσουν την αφοσίωση των πελατών, προσφέροντας μεγαλύτερη διαφάνεια στους κύκλους ζωής μεμονωμένων προϊόντων.

Καθώς περισσότεροι έμποροι λιανικής θέτουν τη βιωσιμότητα στο επίκεντρο των διαδικασιών τους, πρέπει και αυτοί να προχωρήσουν ένα βήμα παραπέρα και να παρέχουν εμπειρίες υψηλής ποιότητας σε καταναλωτές με οικολογική συνείδηση. Μέσω της υπερ-εξατομίκευσης, των απρόσκοπτων πολυκαναλικών αγορών και των μοναδικών προσωπικών εμπειριών, οι εταιρείες βιώσιμης μόδας μπορούν να οικοδομήσουν διαρκείς, μακροπρόθεσμες πελατειακές σχέσεις, προσφέροντας στους πελάτες τους αυτό που θέλουν —ίσως προτού καν το καταλάβουν— με μοναδικούς και καινοτόμους τρόπους.

Πώς μπορούν λοιπόν οι λιανοπωλητές μόδας να χρησιμοποιήσουν γνώσεις βάσει δεδομένων και συστήματα πρόβλεψης για να διαφοροποιηθούν από τον ανταγωνισμό τους; Ξεκινά με την υπερπροσαρμογή.

Ανεβάζοντας την εξατομίκευση μάρκετινγκ στο επόμενο επίπεδο για να αυξήσετε το ενδιαφέρον

Το εβδομήντα ένα τοις εκατό των καταναλωτών αναμένει από τις εταιρείες να παρέχουν εξατομικευμένες αλληλεπιδράσεις και ένα παρόμοιο ποσοστό λέει ότι απογοητεύεται όταν δεν συμβαίνει αυτό. Η βασική τμηματοποίηση με στόχο τη δημιουργία αξίας για τους πελάτες δεν θα αρκεί πλέον. Οι αγοραστές θέλουν και αναμένουν προληπτική και εξατομικευμένη δέσμευση σε κάθε σημείο επαφής. Τώρα, με τεχνολογικές λύσεις όπως το SAP Emarsys Customer Engagement, οι έμποροι λιανικής μπορούν να προσφέρουν εξατομικευμένες εργασίες σε πραγματικό χρόνο σε κλίμακα για να αυξήσουν την αξία ζωής των πελατών και να μετατρέψουν τους αγοραστές σε δια βίου πιστούς πελάτες.

Δείτε την Brianna, μια 32χρονη λάτρη των οικολογικών αθλητικών παπουτσιών. Λαμβάνει στοχευμένες διαφημίσεις από ένα από τα αγαπημένα της brands, το S.Fashion. Κάνει κλικ στη διαφήμιση και εξερευνά τον ιστότοπο. Η εξατομικευμένη εμπειρία Ιστού παρέχει σχετικό περιεχόμενο, συμπεριλαμβανομένων μικρών γραφημάτων που απεικονίζουν τον περιβαλλοντικό και κοινωνικό αντίκτυπο κάθε στοιχείου. Το περιεχόμενο αναδιοργανώνεται δυναμικά με βάση τη συμπεριφορά του. Προσθέτει ένα ζευγάρι παπούτσια στο καλάθι αγορών με την επιλογή προσαρμογής. Το τηλέφωνό της χτυπάει και φεύγει από τη διαδικασία ταμείου.

Τι έπεται?

Δημιουργήστε απρόσκοπτες εμπειρίες παντός καναλιού για να κρατήσετε τον αγοραστή αφοσιωμένο

Η πανδημία COVID-19 έχει επιταχύνει τη μετάβαση των επωνυμιών μόδας από τα κανάλια εκτός σύνδεσης σε διαδικτυακά κανάλια αγορών. Και τώρα, αυτές οι μάρκες βρίσκουν καινοτόμους τρόπους για να συνδυάσουν αυτά τα ταξίδια. Με το SAP Commerce Cloud, οι επιχειρήσεις μπορούν να προσελκύσουν πελάτες σε οποιαδήποτε συσκευή, ξεκλειδώνοντας την επιχειρηματική ευελιξία και την καινοτομία σε κλίμακα.

Χωρίς ταλαιπωρία πολυκαναλικές αγορές βοηθά τους λιανοπωλητές να μειώσουν το κόστος, να βελτιώσουν την ευελιξία και να αυξήσουν την ικανοποίηση των καταναλωτών βελτιστοποιώντας, απλοποιώντας και ενσωματώνοντας διαδικτυακές και εκτός σύνδεσης εμπειρίες. Εκτός από το να παρέχει στους πελάτες ένα δυναμικό και καινοτόμο ταξίδι αγοράς, η προσέγγιση πολλών καναλιών παρέχει στους λιανοπωλητές μια κεντρική εικόνα του αποθέματος, βελτιώνει τους χρόνους εκπλήρωσης και παράδοσης, ενώ μειώνει το αποτύπωμα άνθρακα της διαδικασίας παράδοσης. Με λύσεις όπως η SAP Customer Data Platform, οι έμποροι λιανικής μπορούν να βελτιώσουν την αφοσίωση των πελατών μέσω ενοποιημένων δεδομένων πελατών από όλες τις διαδικτυακές και εκτός σύνδεσης πηγές.

Στην περίπτωση της Brianna, λίγες μέρες μετά τη στοχευμένη διαφήμιση, λαμβάνει ένα email από τη S.Fashion που μοιράζεται λεπτομέρειες σχετικά με μια εκδήλωση προσαρμογής παπουτσιών στο κατάστημα της πόλης της με ζωντανή μουσική και μια συνεχή επίδειξη μόδας. Η Brianna κάνει check in, θυμάται ξαφνικά το εγκαταλελειμμένο καλάθι αγορών της. Αγοράζει τα αθλητικά του παπούτσια και επιλέγει να κάνει «κλικ και συναρμολόγηση» στο κατάστημα για να τα προσαρμόσει επί τόπου με διαφορετικά χρώματα, υφάσματα και σχέδια. Η ενσωμάτωση στο διαδίκτυο και εκτός σύνδεσης διασφαλίζει ότι τα σωστά αθλητικά παπούτσια είναι διαθέσιμα στο κατάστημα, λειτουργώντας ως κέντρο μικρο-εκπλήρωσης διατηρώντας τα κατάλληλα επίπεδα αποθεμάτων για αγορές στο κατάστημα και στο διαδίκτυο.

Επανασχεδιάζοντας την εμπειρία λιανικής στο κατάστημα μέσω του βιωματικού μάρκετινγκ

Σήμερα, οι ηλεκτρονικές αγορές προσφέρουν ευκολία, ενώ οι αγορές στο κατάστημα προσθέτουν αξία με μια αξέχαστη εμπειρία πελάτη. Και τα δύο χρησιμεύουν ως κρίσιμα κανάλια αφοσίωσης πελατών. Υπάρχουν φυσικά καταστήματα για να ανταγωνιστείτε επαναπροσδιορίζοντας την εμπειρία στο κατάστημα και τον ρόλο που διαδραματίζει στην ενίσχυση των δια βίου πελατειακών σχέσεων και στην αύξηση των καταναλωτικών δαπανών. Μέσω του βιωματικού μάρκετινγκ, τα καταστήματα με τούβλα μπορούν να προσθέσουν αξία στους πελάτες τους με μοναδικούς τρόπους, ενώ αυξάνουν τις πωλήσεις – οι πελάτες που ψωνίζουν στο κατάστημα ξοδεύουν 31% περισσότερο από εκείνους που ψωνίζουν στο διαδίκτυο – και να χτίσουν επωνυμία.

Η Brianna φτάνει στο S.Fashion event, βουρκωμένη στη μουσική από έναν DJ που βρίσκεται δίπλα σε μια μεγάλη πασαρέλα με μοντέλα που φορούν τα τελευταία σχέδια βιώσιμων αθλητικών παπουτσιών. Η Brianna δοκιμάζει τη Maria, μια φιλική υπάλληλο, χρησιμοποιώντας έναν κωδικό QR που παρέχει το προφίλ πελατών της Brianna και την ειδοποιεί για την αγορά της Brianna. Η Μαρία χαιρετά την Brianna και της δείχνει τις τελευταίες προσφορές προϊόντων της S.Fashion και την οδηγεί σε ένα ψηφιακό ταξίδι στη διαδικασία κατασκευής sneaker. Η Brianna είναι ενθουσιασμένη που μαθαίνει πώς οι τεχνολογικές λύσεις της S.Fashion επιτρέπουν πληροφορίες βιωσιμότητας σε κάθε βήμα του κύκλου ζωής του προϊόντος, διευκολύνοντας τους πελάτες να λαμβάνουν φιλικές προς το κλίμα αποφάσεις αγοράς. Η Μαρία φέρνει στη Brianna τα παπούτσια που αγόρασε μέσω διαδικτύου και την οδηγεί στο τραπέζι προσαρμογής παπουτσιών, όπου παρακολουθεί τα μοναδικά παπούτσια της να ζωντανεύουν πριν ξεκινήσει η επίδειξη μόδας.

Η βάση μιας πιστής πελατειακής βάσης

Η εξατομίκευση με γνώμονα τις πληροφορίες, οι απρόσκοπτες αγορές σε όλα τα κανάλια και οι ελκυστικές εμπειρίες στο κατάστημα στηρίζουν μια πιστή βάση πελατών και οδηγούν στην ανάπτυξη και την κερδοφορία. Όπως και η S.Fashion, αυτή η βιώσιμη εταιρεία αθλητικών παπουτσιών εξατομικεύει την επωνυμία της, συνδέεται στο διαδίκτυο και εκτός σύνδεσης και φιλοξενεί συνεχείς επιδείξεις μόδας και εκδηλώσεις προσαρμογής αθλητικών παπουτσιών που αυξάνουν τις πωλήσεις, την αφοσίωση και την αναγνωρισιμότητα της επωνυμίας.

Εάν χάσατε το NRF και θέλετε να μάθετε περισσότερα για το λιανικό οικοσύστημα τεχνολογίας της SAP σε μια καθηλωτική εμπειρία μόδας, ακολουθήστε το SAP Experience Center στο LinkedIn για συναρπαστικά νέα σχετικά με τα εγκαίνια του SAP Experience Center NYC στις 15 Φεβρουαρίου.

Δείτε επιπλέον πολυμέσα και περισσότερες ιστορίες ESG από το SAP στο 3blmedia.com.

Στοιχεία επικοινωνίας:
Γραμματέας Τύπου: ΣΑΠ
Ιστοσελίδα: https://www.3blmedia.com/profiles/sap
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: [email protected]

ΠΗΓΗ: ΧΥΜΟΣ ΔΕΝΤΡΟΥ

Leave a Comment