Πώς να χρησιμοποιήσετε την κοινωνική απόδειξη για να ενισχύσετε τις προσπάθειες μάρκετινγκ

απόψεις που εκφράζονται από επιχειρηματίας οι συνεισφέροντες είναι δικοί τους.

Όταν πρόκειται για αποτελεσματικό μάρκετινγκ, οι περισσότεροι επιχειρηματίες είναι εξοικειωμένοι με την αξία της κοινωνικής απόδειξης. Γι’ αυτό οι εταιρείες προσπαθούν να στείλουν προϊόντα σε διασημότητες και influencers με την ελπίδα ότι θα δουν τα προϊόντα τους να φέρουν μια ειδική πολυτελή τσάντα ή θα γράψουν για το τελευταίο τους προϊόν στα social media, οδηγώντας ιδανικά σε μαζική εισροή πωλήσεων χωρίς τεράστια καμπάνια μάρκετινγκ. πήγαινε μαζί του.

Η κοινωνική απόδειξη αφορά την επίδειξη αξιοπιστίας, γεγονός που την καθιστά ένα ισχυρό φαινόμενο που μπορούν και πρέπει να χρησιμοποιήσουν οι επιχειρηματίες στις προσπάθειές τους μάρκετινγκ. Δεν είστε σίγουροι πώς να το πραγματοποιήσετε; Ακολουθούν έξι διαφορετικοί τύποι κοινωνικής απόδειξης και πώς μπορείτε να τους χρησιμοποιήσετε αποτελεσματικά στο μάρκετινγκ σας.

1. Εμπειρογνώμονας

Η κοινωνική απόδειξη εμπειρογνωμόνων είναι όταν ένας ειδικός στον κλάδο σας εγκρίνει δημόσια τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας ή σχετίζεται με την επωνυμία σας (για παράδειγμα, μέσω ενός προγράμματος συνεργατών). Μπορείτε να επιδείξετε την κοινωνική απόδειξη των ειδικών με δύο βασικούς τρόπους: αξιοποιώντας ή ορίζοντας την κατάσταση ειδικού άλλων προς όφελός σας τα δικα σου φήμη ως εμπειρογνώμονα.

Εάν θέλετε να αξιοποιήσετε την τεχνογνωσία κάποιου άλλου, ξεκινήστε ζητώντας από τους συνομηλίκους σας να εγκρίνουν τα προϊόντα ή/και τις υπηρεσίες σας. Θα πρέπει να είναι μόνο μια σύντομη προσφορά που μπορείτε να εμφανίσετε στον ιστότοπό σας ή στις σελίδες πωλήσεων και βοηθά τους πιθανούς πελάτες σας να σας δουν ως αρχή.

Οι οικοδεσπότες podcast είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα χρήσης ειδικών κοινωνικών αποδείξεων χωρίς να είναι απαραίτητα οι ίδιοι ειδικοί. Μπορεί να μην αναγνωρίζετε το όνομα του οικοδεσπότη, αλλά αν το podcast του περιλαμβάνει έναν γνωστό ειδικό, είναι πιο πιθανό να δώσετε προσοχή στο περιεχόμενό του.

Εάν θέλετε να εδραιώσετε τη φήμη σας ως εμπειρογνώμονα, αυτό μπορεί να γίνει μέσω της συνεργασίας με ορισμένες μάρκες ή οργανισμούς μέσων ενημέρωσης. Εάν η δουλειά σας έχει προβληθεί σε μεγάλες εκδόσεις, φροντίστε να το φωνάξετε – και να συμπεριλάβετε ένα “επιλεγμένο” banner στον ιστότοπό σας. Μην φοβάστε να αναζητήσετε αυτού του είδους τις ευκαιρίες δημοσίων σχέσεων για να εδραιώσετε την αξιοπιστία σας ως εμπειρογνώμονα—μπορεί να κάνει θαύματα για την επιχείρησή σας.

2. Διάσημοι

Η κοινωνική απόδειξη των διασημοτήτων είναι όταν μια διασημότητα ή μια επιρροή υποστηρίζει τα προϊόντα σας. Εάν έχετε μια επιχείρηση που βασίζεται σε προϊόντα, αυτό είναι εύκολο να επιτευχθεί μέσω του περιεχομένου και των διαφημίσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προσεγγίζοντας τους ανθρώπους για να δοκιμάσουν το προϊόν σας. Γενικά, το περιεχόμενο που δημιουργείται από τους χρήστες (χωρίς χορηγία) θεωρείται το πιο πολύτιμο – το 85% των καταναλωτών αναφέρει ότι το UGC είναι πιο αποτελεσματικό από το περιεχόμενο που δημιουργείται από την επωνυμία – πράγμα που σημαίνει ότι με τα περισσότερα άτομα μπορείτε να αλληλεπιδράσετε. αρχικά αν δημοσιεύετε για τα προϊόντα σας, τόσο το καλύτερο.

Εάν έχετε μια επιχείρηση που βασίζεται σε υπηρεσίες, όπως μια επιχείρηση καθοδήγησης, τότε η διασημότητα είναι πιο πιθανό να είναι κάποιος άλλος στη θέση σας. Ένα παράδειγμα αυτού μπορεί να είναι ένας διασημότητα που έγινε πνευματικός προπονητής στον οποίο καθοδηγείτε στην επιχείρηση. Και πάλι, ζητήστε εγκρίσεις ή μαρτυρίες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να προωθήσετε την αξία σας στον ιστότοπό σας, στις σελίδες πωλήσεων ή/και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σχετικά: 5 Συμβουλές για τη δημιουργία ενός ισχυρού προγράμματος επιρροής

3. Χρήστης

Η κοινωνική απόδειξη χρήστη είναι όταν τα άτομα που έχουν χρησιμοποιήσει το προϊόν ή την υπηρεσία σας μοιράζονται τις εμπειρίες τους για το πώς είναι. Κάθε φορά που λαμβάνετε θετικά σχόλια από έναν πελάτη, μην ξεχνάτε να το κάνετε screenshot και να ζητάτε την άδειά του για να το μοιραστείτε.

Ενθαρρύνετε τους πελάτες να αξιολογήσουν τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας και να λάβουν μέτρα για να ενθαρρύνουν την κοινή χρήση και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Και πάλι, το περιεχόμενο UGC είναι απίστευτα αποτελεσματικό – όλοι ελέγχουμε τις κριτικές στο Amazon όταν ψωνίζουμε για προϊόντα – επομένως μη διστάσετε να ζητήσετε σχόλια τόσο από τρέχοντες όσο και από προηγούμενους πελάτες.

Εάν έχετε μια επιχείρηση που βασίζεται σε υπηρεσίες, προχωρήστε το ένα βήμα παραπέρα ζητώντας γραπτές μαρτυρίες και μαρτυρίες βίντεο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στις προσπάθειες μάρκετινγκ σας. Ζητήστε από τους πελάτες σας να μοιραστούν πολλές εμπειρίες. Μπορεί να έχουν διαφορετικά πράγματα να πουν για τη συνολική τους εμπειρία σε σύγκριση με απόψεις για ένα συγκεκριμένο προϊόν ή υπηρεσία, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να επωφεληθείτε και από τα δύο. Τα βίντεο λειτουργούν καλύτερα, αλλά τα γραπτά σχόλια μπορούν να βοηθήσουν πολύ — ειδικά εάν είναι πρόθυμοι να μοιραστούν το όνομα και τη φωτογραφία τους.

Σχετικά: 4 καλύτεροι τρόποι για να παρουσιάσετε μαρτυρίες για την επιχείρησή σας

4. Η σοφία του πλήθους

Αυτό ισχύει κάθε φορά που μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων είναι θαυμαστές της επωνυμίας σας. Για παράδειγμα, εξετάστε τον αριθμό των ατόμων που ακολουθούν τους λογαριασμούς σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Όσο περισσότερα έχετε, τόσο περισσότερα λαμβάνετε, γι’ αυτό λάβετε μέτρα για να αυξήσετε το κοινό σας σε σχετικές πλατφόρμες.

Μην φοβάστε να καταγράψετε τους αριθμούς σας και να αλλάξετε τα στατιστικά σας. Εάν μπορείτε να διαφημίσετε ότι έχετε 50.000 ακόλουθους, 10.000 γυναίκες που υπηρετούν σε όλο τον κόσμο ή ότι είστε ένα από τα 10 κορυφαία επιχειρηματικά podcast στις ΗΠΑ, τότε χρησιμοποιείτε τη σοφία του πλήθους προς όφελός σας.

5. Η σοφία των φίλων

Οι άνθρωποι επηρεάζονται επίσης από ανθρώπους που γνωρίζουν, τους αρέσουν και τους εμπιστεύονται – γι’ αυτό οι παραπομπές και η από στόμα σε στόμα είναι τόσο ισχυρά. Πολλοί άνθρωποι βασίζονται σε πράγματα όπως τα δώρα Instagram για να αυξήσουν τη διάδοση από στόμα σε στόμα, βάζοντας τους συμμετέχοντες να επισημαίνουν έναν φίλο (ή μερικούς) στα σχόλια, αλλά υπάρχουν πολλοί άλλοι πιο αποτελεσματικοί τρόποι για να συμβεί αυτό.

Για παράδειγμα, εάν διευθύνετε ένα εργαστήριο με χαμηλά εισιτήρια, μπορείτε να προσφέρετε έκπτωση σε οποιαδήποτε δεύτερη αγορά εισιτηρίου. Έχετε μια επιχείρηση που βασίζεται σε προϊόντα; Προσφέρετε στους πελάτες μια έκπτωση “δώσε ένα, πάρε ένα”, όπου λαμβάνουν έκπτωση 10% για να μοιραστούν την έκπτωση με φίλους.

6. Πιστοποίηση

Ενώ πολλές από τις παραπάνω προτάσεις βασίζονται στην επίδειξη της εμπειρίας σας μέσω άλλων ανθρώπων, μπορείτε επίσης να επιδείξετε κοινωνική απόδειξη μέσω της εκπαίδευσής σας.

Εάν έχετε προσόντα ή διαπιστεύσεις σχετικά με αυτό που διδάσκετε ή πουλάτε, φροντίστε να τα αναφέρετε στο μάρκετινγκ. Αυτά είναι στοιχεία διαφοροποίησης που μπορούν να σας βοηθήσουν να ξεχωρίσετε από τους ανταγωνιστές σας. Εάν αποφοιτήσατε από μια συγκεκριμένη σχολή επιχειρήσεων ή κερδίσατε μια πιστοποίηση υψηλής πιστοποίησης, μην φοβάστε να τα αναφέρετε στα μηνύματά σας.

Όσον αφορά τη χρήση της κοινωνικής απόδειξης, το μόνο που χρειάζεται είναι να λάβετε μέτρα για να διευκολύνετε το να κερδίσετε το κοινό σας, ώστε να μπορείτε να χτίσετε αξιοπιστία και εμπιστοσύνη με λιγότερη προσπάθεια και περισσότερο αντίκτυπο.

Σχετικά: 4 Οφέλη από την απόκτηση πιστοποίησης στον τομέα της εμπειρογνωμοσύνης σας

Leave a Comment