Πώς να επενδύσετε με λίγα χρήματα

Είτε τα φοιτητικά σας δάνεια συγχωρούνται, είτε λάβατε ένα δώρο αυτόν τον μήνα είτε κερδίσατε κάποια επιπλέον μετρητά, είναι πλέον πιο δυνατό από ποτέ να χρησιμοποιήσετε 100 $ ή λιγότερα για να ξεκινήσετε το επενδυτικό σας ταξίδι.

Χάρη σε επενδυτικά προϊόντα όπως κλασματικές μετοχές και χρηματιστηριακά αμοιβαία κεφάλαια ή ETF, οι άνθρωποι μπορούν να αξιοποιήσουν την αγορά για δολάρια και σεντ και να δημιουργήσουν γρήγορα ένα ποικίλο χαρτοφυλάκιο με λίγα χρήματα. Για να μην πω προγράμματα που μπορούν να σας βοηθήσουν να εξοικονομήσετε ή να επενδύσετε εφεδρικές αλλαγές.

Έτσι, αν αυτός ο επιπλέον Benjamin προσγειωθεί στην αγκαλιά σας, ορίστε τι πρέπει να ξέρετε για το πώς να ξεκινήσετε να επενδύετε, τα χρηματοοικονομικά προϊόντα που μπορούν να σας βοηθήσουν να διαφοροποιήσετε το χαρτοφυλάκιό σας με λιγότερα χρήματα και πώς να κάνετε τα χρήματά σας να λειτουργούν περισσότερο για εσάς.

Τι πρέπει να προσέξεις πριν ξεκινήσεις να επενδύσεις

Πριν ξεκινήσετε να επενδύετε, φροντίστε να φροντίζετε για τις πιο άμεσες οικονομικές σας ανάγκες, όπως η εξόφληση του χρέους με υψηλά επιτόκια και η δημιουργία ενός ταμείου έκτακτης ανάγκης ή βροχερής ημέρας, λέει η Jen Hemphill, διαπιστευμένη οικονομική σύμβουλος στο Fairfax της Βιρτζίνια.

Εάν το έχετε καλύψει, μπορεί να είναι απογοητευτικό να σκεφτείτε να αρχίσετε να τοποθετείτε μετρητά σε έναν επενδυτικό λογαριασμό αντί για τον λογαριασμό ταμιευτηρίου σας. Σύμφωνα με τη Hemphill, η οποία συνεργάζεται με πελάτες και παρέχει δωρεάν δίγλωσση οικονομική εκπαίδευση στο podcast της Her Dinero Matters, μια στρατηγική για να ξεπεράσεις τους επενδυτικούς φόβους είναι να εστιάζεις στους στόχους σου.

Η Hemphill προτείνει να σκεφτείτε γιατί επενδύετε στην πρώτη θέση. Είτε ο λόγος σας είναι για το κολέγιο, ένα σπίτι, μια υποτροφία, μια ιατρική διαδικασία, ταξίδι ή κάτι άλλο, ο λόγος που θέλετε να επενδύσετε επηρεάζει το χρονοδιάγραμμα και το οικονομικό προϊόν που ταιριάζει καλύτερα στους στόχους σας.

Το γιατί θέλετε να επενδύσετε υπαγορεύει επίσης πόσο ρίσκο είστε διατεθειμένοι να αναλάβετε. Οι επενδύσεις εμπεριέχουν πάντα ρίσκο, λέει ο Hemphill. Είναι φυσιολογικό οι αγορές να ανεβαίνουν και να πέφτουν, και αυτό θα πρέπει να το καταλάβετε πριν ξεκινήσετε να επενδύετε. Εάν χρειάζεστε τα χρήματα για κάτι τα επόμενα πέντε χρόνια, για παράδειγμα, ένας λογαριασμός ταμιευτηρίου υψηλής απόδοσης μπορεί να είναι καλύτερη επιλογή, επειδή τα χρήματά σας έχουν λιγότερες δυνατότητες ανάπτυξης, αλλά υπάρχει μικρότερος κίνδυνος.

Αλλά αν έχετε ένα πολύ μεγάλο χρονοδιάγραμμα επένδυσης, μπορεί να παίρνετε περισσότερο ρίσκο νομίζοντας ότι τελικά θα αποδώσει.

«Όταν η αγορά πέφτει», λέει ο Hemphill, «απλώς πρέπει να μπορείς να συνεχίσεις».

4 εύκολοι τρόποι για να ξεκινήσετε να επενδύετε με λίγα χρήματα

Μερικοί αρχάριοι μπορεί να αισθάνονται μπερδεμένοι ή να έχουν κολλήσει στο τι ακριβώς και πώς να επενδύσουν.

«Το πιο δύσκολο κομμάτι για τους αρχάριους είναι να ξεκινήσουν να βάζουν χρήματα σε έναν λογαριασμό και να πατούν το «Buy»», λέει η Maggie Gomez, πιστοποιημένη οικονομική προγραμματίστρια με έδρα το Ορλάντο της Φλόριντα. Οι εμπειρίες της Γκόμεζ με την οικονομική ανασφάλεια και την έλλειψη στέγης από νωρίς στη ζωή της ενημέρωσαν την προσέγγισή της στο να κάνει την οικονομική εκπαίδευση και υπηρεσίες προσβάσιμη σε μια ευρύτερη ποικιλία ανθρώπων.

Αν μοιράζεστε την αβεβαιότητα για το πώς να ξεκινήσετε, ακολουθούν τέσσερις τρόποι για να ξεκινήσετε να επενδύετε.

1. Συνταξιοδοτικά προγράμματα για συνταξιοδοτικούς σκοπούς

Εάν ο επενδυτικός σας στόχος είναι η συνταξιοδότηση, ενδέχεται να έχετε ήδη επενδύσει εάν συμμετέχετε σε ένα πρόγραμμα 401(k) που χρηματοδοτείται από τον εργοδότη.

Εάν δεν είστε και θέλετε να αρχίσετε να αποταμιεύετε για συνταξιοδότηση, μπορείτε να δημιουργήσετε μόνοι σας ένα φορολογικό πλεονέκτημα με έναν ατομικό λογαριασμό συνταξιοδότησης ή IRA. Εφόσον ορισμένοι πάροχοι απαιτούν ελάχιστο λογαριασμό για IRA, φροντίστε να αναζητήσετε έναν πάροχο με ελάχιστο ποσό ή 0 $.

Οι Roth IRA είναι λογαριασμοί με φορολογικά πλεονεκτήματα για μακροπρόθεσμους επενδυτές που θέλουν να συνεισφέρουν σε δολάρια μετά τη φορολογία και να διατηρήσουν τις επενδύσεις τους στη συνταξιοδότηση αφορολόγητες. Οι παραδοσιακοί IRA, από την άλλη πλευρά, σας επιτρέπουν να επενδύσετε δολάρια προ φόρων. Με αυτόν τον τύπο λογαριασμού, πληρώνετε φόρο εισοδήματος μετά την ανάληψη των χρημάτων στη σύνταξη.

2. Η μεσιτεία χαμηλού κόστους (μη συνταξιοδοτική) υπολογίζεται για οικονομικούς σκοπούς

Εάν έχετε διαφορετικό επενδυτικό στόχο, α μεσιτικό λογαριασμό μπορεί να ισχύει για εσάς. Οι λογαριασμοί μεσιτείας σάς επιτρέπουν να επενδύετε σε πράγματα όπως μετοχές, ETF και αμοιβαία κεφάλαια δεικτών. Είναι εύκολο να ανοίξουν και σε αντίθεση με τους λογαριασμούς συνταξιοδότησης, μπορείτε να πουλήσετε και να αποσύρετε τα χρήματά σας ανά πάσα στιγμή χωρίς ποινή. Ωστόσο, σημειώστε ότι εάν κερδίσετε χρήματα από τις επενδύσεις σας, θα πρέπει να πληρώσετε φόρο υπεραξίας.

Εάν ανοίγετε νέο λογαριασμό, φροντίστε να αναζητήσετε έναν μεσίτη που προσφέρει συναλλαγές χωρίς προμήθεια, χωρίς ελάχιστα λογαριασμούς και χωρίς χρεώσεις ανοίγματος λογαριασμού.

Μπορείτε να αναζητήσετε έναν μεσίτη που προσφέρει κλασματικές μετοχές, οι οποίες σας επιτρέπουν να αγοράσετε τμήματα ενός τμήματος της μετοχής μιας εταιρείας αντί μιας ολόκληρης μετοχής. Επομένως, εάν έχετε μόνο 20 $ για να συνεισφέρετε σε μια μετοχή 50 $, οι κλασματικές μετοχές μπορούν να σας οδηγήσουν εκεί.

3. Ταμεία δείκτη και ETF

Η διαπραγμάτευση μεμονωμένων μετοχών ενέχει γενικά υψηλό επίπεδο κινδύνου. Αντίθετα, μπορείτε να επενδύσετε σε ETF και αμοιβαία κεφάλαια δεικτών, τα οποία είναι καλάθια επενδύσεων που περιλαμβάνουν δεκάδες, εκατοντάδες ή ακόμα και χιλιάδες μετοχές. Αυτά τα προϊόντα μπορούν να παρακολουθούν διαφορετικά περιουσιακά στοιχεία, όπως μετοχές, ομόλογα, νομίσματα και εμπορεύματα ή ακόμα και ολόκληρη την αγορά.

Αγοράζοντας ένα μερίδιο ενός αμοιβαίου κεφαλαίου δείκτη ή ETF, αποκτάτε άμεση πρόσβαση σε μετοχές ενός ευρέος φάσματος εταιρειών, προσφέροντας εύκολη και γρήγορη διαφοροποίηση χαρτοφυλακίου, καθιστώντας τα μια εξαιρετική επιλογή για αρχάριους. Σημειώστε, ωστόσο, ότι ενώ τα κεφάλαια δεικτών και τα ETF είναι παρόμοια από πολλές απόψεις, έχουν τις διαφορές τους.

Αφού επιλέξετε έναν λογαριασμό, σκεφτείτε εάν θέλετε να επενδύσετε όλα ταυτόχρονα ή με την πάροδο του χρόνου. Τα 100 $ που έχετε στη διάθεσή σας μπορεί να είναι η πρώτη σας συνεισφορά ή μπορείτε να τα αναλύσετε σε μικρότερες συνεισφορές των 20 $ ανά μήνα.

Είναι μια οικονομική στρατηγική που ονομάζεται κατανομή των αγορών σας στο χρόνο με αυτόν τον τρόπο μέση τιμή δολαρίου. Τα προγράμματα μικροεπενδύσεων κοστίζουν το μέσο δολάριο στρογγυλοποιώντας τις αγορές σε μια χρεωστική κάρτα και επενδύοντας μικρά ποσά σε ETF.

4. Βοήθεια από ρομπο-συμβούλους

ΕΝΑ robo σύμβουλος είναι μια αυτοματοποιημένη επενδυτική υπηρεσία που κάνει συστάσεις χαρτοφυλακίου αφού αξιολογήσει την ανοχή κινδύνου, τις επενδυτικές σας προτιμήσεις και τον χρονικό ορίζοντα μέσω ενός ερωτηματολογίου. Τα συνιστώμενα χαρτοφυλάκια αποτελούνται συχνά από ETF και κυμαίνονται από πιο συντηρητικές έως επιθετικές επενδυτικές επιλογές. Αφού επιλέξετε ένα χαρτοφυλάκιο, ο robo-σύμβουλος επενδύει για εσάς.

Ορισμένοι robo-σύμβουλοι χρεώνουν προμήθεια διαχείρισης χαρτοφυλακίου περίπου 0,25%, ενώ άλλοι δεν χρεώνουν καθόλου έξοδα διαχείρισης. Θα θελήσετε να αναζητήσετε συμβούλους robo με χαμηλά ή μηδενικά ελάχιστα λογαριασμούς.

Υπάρχουν πολλά που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την έναρξη του επενδυτικού σας ταξιδιού, αλλά ο Hemphill λέει ότι το σημαντικό μέρος είναι απλώς «να ξεκινήσετε από εκεί που είστε».

Leave a Comment