Πώς να διορθώσετε τα ενοχλητικά email marketing

απόψεις που εκφράζονται από επιχειρηματίας οι συνεισφέροντες είναι δικοί τους.

Τι βλέπετε όταν ανοίγετε τα εισερχόμενά σας το πρωί;

Αν είστε όπως οι περισσότεροι άνθρωποι, πιθανότατα θα δείτε μερικές δεκάδες νέα μηνύματα για τη δουλειά ή την επιχείρησή σας και δεκάδες άλλα που είναι απλώς χνούδια μάρκετινγκ.

Ένας μέσος άνθρωπος λαμβάνει περισσότερα από 100 γράμματα την ημέρα. Τα email μάρκετινγκ σπάνια είναι διορατικά ή πολύτιμα. Αλλά συχνά αποτελούν πηγή περιττής επιπλέον ακαταστασίας σε ένα ήδη ξεχειλισμένο εισερχόμενο. Με άλλα λόγια, τα περισσότερα email μάρκετινγκ είναι ενοχλητικά.

Αυτό μπορεί να είναι δύσκολο να το αποδεχτεί κανείς. Εάν τα περισσότερα email μάρκετινγκ είναι ενοχλητικά και τα δικά σας δεν είναι πραγματικά εξαιρετικά, η πραγματικότητα είναι ότι τα περισσότερα από τα email μάρκετινγκ δεν εξυπηρετούν κανέναν πραγματικό σκοπό.

Πώς μπορείτε να τα διορθώσετε;

Σχετικό: Τι κάνει την αντιγραφή πειστική;

Γιατί τα email μάρκετινγκ είναι ενοχλητικά

Τα περισσότερα email μάρκετινγκ υπολείπονται των στόχων τους για τους ακόλουθους λόγους.

Όγκος και συχνότητα

Μία από τις πιο κοινές αιτίες ανησυχίας είναι ο τεράστιος όγκος και η συχνότητα αυτών των email. Σε κανέναν δεν αρέσει να ανοίγει τα εισερχόμενά του για να δει 75 νέα μηνύματα, ειδικά αν τα περισσότερα από αυτά είναι σπατάλη χώρου. Αν δείτε πολλά email από την ίδια εταιρεία, θα απογοητευτείτε ακόμη περισσότερο.

Ξεκάθαρη τακτική

Η σύνταξη μιας πιασάρικης γραμμής θέματος θα αυξήσει τα ανοιχτά ποσοστά. Εάν κρατάτε το μήνυμά σας σύντομο, μεταφέρετε κάποια αξία με λίγο μυστήριο και δημιουργείτε ενδιαφέρον, μπορείτε να αυξήσετε τα ανοιχτά επιτόκια και επομένως να αυξήσετε την απόδοση της επένδυσής σας για αυτήν τη στρατηγική. Το πρόβλημα είναι ότι οι περισσότεροι στρατηγοί μάρκετινγκ έχουν παραβιάσει αυτήν την έννοια και άλλες για να χειραγωγήσουν τη συμπεριφορά των χρηστών με διαφανείς τακτικές που βασίζονται στις πωλήσεις. Με άλλα λόγια, οι γραμμές θέματός τους και οι στρατηγικές τοποθέτησης email είναι απογοητευτικές, επειδή έχουν σχεδιαστεί μόνο για να λαμβάνουν περισσότερα κλικ και μετατροπές.

Έλλειψη πραγματικής αξίας

Όταν υπάρχει σημαντική αξία πίσω από τα email μάρκετινγκ, οι άνθρωποι δεν εκνευρίζονται — στην πραγματικότητα, είναι συνήθως ευχαριστημένοι. Ερεθίζονται μόνο όταν το email έχει μικρή ή καθόλου μετρήσιμη αξία.

Ακατάλληλο περιεχόμενο

Ομοίως, οι άνθρωποι απογοητεύονται όταν βομβαρδίζονται με μηνύματα γεμάτα άσχετο περιεχόμενο. Για παράδειγμα, τα έφηβα κορίτσια δεν θέλουν να ακούσουν προσφορές για την αποκατάσταση μαλλιών και οι μεσήλικες άνδρες δεν θέλουν να ακούσουν για νέα μαθήματα μακιγιάζ. Εάν το περιεχόμενο δεν είναι σχετικό, σχεδόν τίποτα δεν μπορεί να το επαναφέρει.

Σχετικά: 4 τρόποι για να σταματήσετε τα email σας από τη μετάβαση στα ανεπιθύμητα

Πώς να βελτιώσετε τα email marketing

Ποια βήματα λοιπόν μπορείτε να κάνετε για να βελτιώσετε τη στρατηγική μάρκετινγκ μέσω email και να ενοχλήσετε τους πιθανούς πελάτες σας;

Μειώστε τη συχνότητα

Οι ειδικοί συμφωνούν ότι για τις περισσότερες στρατηγικές μάρκετινγκ μέσω email, δύο email το μήνα είναι αρκετά για να αρχίσετε να βλέπετε αποτελέσματα. Υποθέτοντας ότι έχετε σημαντική αξία για να συνεχίσετε να προσθέτετε, μπορείτε να στέλνετε email κάθε εβδομάδα ή πολλές φορές την εβδομάδα. Συχνά, όταν οι έμποροι διαπιστώνουν ότι οι στρατηγικές ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους δεν λειτουργούν, η διαίσθησή τους είναι να αυξήσουν τη συχνότητα των μηνυμάτων. Ωστόσο, μερικές φορές είναι καλύτερο να αυξήσετε την ποιότητα των μηνυμάτων σας και να μειώσετε τον αριθμό των μηνυμάτων που στέλνετε.

Προτιμήστε την αυθεντικότητα και την ειλικρίνεια

Ορισμένα κόλπα βελτιστοποίησης μπορούν να σας βοηθήσουν να λάβετε περισσότερα ανοίγματα, κλικ και μετατροπές, αλλά ως επί το πλείστον, θα πρέπει να δώσετε προτεραιότητα στην αυθεντικότητα και την ειλικρίνεια. Εάν τα μηνύματά σας είναι πιο αυθεντικά και λιγότερο χειραγωγικά, οι άνθρωποι θα εκτιμήσουν περισσότερο τα μηνύματά σας. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα σε μια εποχή αυξανόμενης δυσπιστίας των καταναλωτών τόσο προς τα κύρια ιδρύματα όσο και προς τις επιχειρήσεις.

Παρέχετε μετρήσιμη αξία

Κάθε μήνυμα που στέλνετε στο κοινό σας πρέπει να προσφέρει αξία με κάποιο τρόπο. Μπορείτε να ενημερώσετε τους ενδιαφερόμενους πελάτες για ένα επερχόμενο προϊόν. Μπορείτε να προσφέρετε έκπτωση ή ένα νέο πακέτο. Μπορείτε ακόμη και να προσφερθείτε να συμμετάσχετε σε μια κλήρωση. Το θέμα είναι ότι αν υπάρχει κάτι σημαντικό σε κάθε μήνυμα, οι άνθρωποι δεν θα βρουν τα email σας ενοχλητικά ή ενοχλητικά.

Βελτιώστε τη στόχευση κοινού: Η στόχευση κοινού και η τμηματοποίηση λιστών θα πρέπει να αποτελούν υψηλές προτεραιότητες στη στρατηγική μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας και είναι σημαντική σε πολλά επίπεδα. Για αρχή, πρέπει να τμηματοποιήσετε τις λίστες email σας και να συλλέξετε δεδομένα σχετικά με τους συνδρομητές σας, ώστε να μπορείτε να κάνετε πιο συγκεκριμένες αυτές τις λίστες και να κατανοήσετε καλύτερα το κοινό-στόχο σας. Από εκεί, θα πρέπει να σχεδιάζετε και να στέλνετε email ειδικά προσαρμοσμένα σε κάθε τμήμα κοινού. Είναι επίσης σημαντικό να μετρήσετε τον αντίκτυπο αυτών των μηνυμάτων που επικεντρώνονται στο κοινό, ώστε να μπορείτε να κατανοήσετε εάν τα μηνύματά σας είναι τόσο σχετικά με το κοινό σας όσο νομίζετε ότι είναι.

Ακόμη και μετά την εφαρμογή όλων αυτών των τακτικών, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα τουλάχιστον κάποιοι από τους συνδρομητές σας να βρουν τα email σας ενοχλητικά. Δεν υπάρχει τρόπος να κάνεις όλους χαρούμενους συνέχεια. Αλλά αυτοί οι δυσαρεστημένοι συνδρομητές μπορούν να διαγραφούν ανά πάσα στιγμή και οι υπόλοιποι συνδρομητές θα ενδιαφέρονται περισσότερο για τα κανονικά email σας.

Έχοντας αυτό υπόψη, αυτές οι συμβουλές θα πρέπει να αυξήσουν την αξία και τη μετρήσιμη απόδοση επένδυσης (ROI) της στρατηγικής μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας.

Σχετικό: Γιατί οι περισσότεροι επιχειρηματίες δεν γνωρίζουν την απόδοση επένδυσης (ROI) του ψηφιακού μάρκετινγκ

Leave a Comment