Πώς να δημιουργήσετε ένα πλαίσιο στρατηγικής περιεχομένου

Έχετε ένα πλαίσιο για τη στρατηγική περιεχομένου σας;

Με άλλα λόγια, το σχέδιό σας έχει σχέδιο από το Α έως το Ω;

Έχετε απαντήσει και τεκμηριώσει όλες τις σημαντικές ερωτήσεις που χρειάζεστε για να δημιουργήσετε τη στρατηγική περιεχομένου σας;

Για αυτούς τους λόγους και όχι μόνο, ήρθε η ώρα να μάθετε πώς να διαμορφώνετε τη στρατηγική περιεχομένου σας.

Τι είναι η στρατηγική περιεχομένου;

Μια στρατηγική περιεχομένου είναι ένα σχέδιο που εξηγεί ακριβώς πώς θα εφαρμόσετε το μάρκετινγκ περιεχομένου.

Η στρατηγική σας είναι επίσης ο οδηγός σας για την επιτυχία με περιεχόμενο για την επιχείρησή σας.

Είναι ένα σχέδιο που βασίζεται στην έρευνα, μελετημένο και σας λέει τι περιεχόμενο να δημιουργήσετε, για ποιον να το δημιουργήσετε, σε ποια κανάλια να το δημοσιεύσετε, πότε να το δημοσιεύσετε, πώς να το προωθήσετε, ποιος πρέπει να κάνει κάθε εργασία. , και ποια εργαλεία να χρησιμοποιήσετε.

Οι επωνυμίες και οι έμποροι που καταγράφουν τις στρατηγικές τους είναι πιο επιτυχημένοι από εκείνους που δεν το κάνουν. Συγκεκριμένα, οι υπεύθυνοι για το σχεδιασμό έχουν τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες να αναφέρουν επιτυχία σε σχέση με τους συνομηλίκους τους που δεν είναι υπεύθυνοι για το σχεδιασμό.

Στην ιδανική περίπτωση, εάν ένας άγνωστος ενταχθεί στην ομάδα μάρκετινγκ περιεχομένου σας, μπορείτε να βάλετε τη στρατηγική περιεχομένου στα χέρια του και θα καταλάβουν ακριβώς τι κάνετε, γιατί το κάνετε και πώς θα βοηθήσετε να πραγματοποιηθεί .

7 Ερωτήσεις για να δημιουργήσετε ένα πλαίσιο στρατηγικής περιεχομένου

Απαντήστε σε αυτές τις σημαντικές ερωτήσεις για να δημιουργήσετε το πλαίσιο σας.

1. Γιατί δημιουργείτε Περιεχόμενο;

Η οικοδόμηση του πλαισίου στρατηγικής περιεχομένου σας θα πρέπει να ξεκινήσει με την αποκάλυψη του “γιατί” πίσω από όλα αυτά.

Γιατί δημιουργείτε περιεχόμενο και τι ελπίζετε να πετύχετε από αυτό; Ποιοι είναι οι στόχοι σου?

Και μην πείτε απλώς “Θέλουμε περισσότερους συνδρομητές” ή “Θέλουμε περισσότερη επισκεψιμότητα” – αυτό είναι πολύ γενικό. Γίνετε συγκεκριμένοι εδώ.

Πόσους περισσότερους συνδρομητές έχετε; Πόση κίνηση; Μεχρι τοτε?

Αντί να βάζετε αόριστους στόχους, θέστε ΕΞΥΠΝΟΥΣ στόχους.

Η ομορφιά του καθορισμού στόχων είναι ότι μπορείτε πάντα να προσαρμόζετε τους στόχους σας στην πορεία. Εφόσον παρακολουθείτε την πρόοδό σας, θα μάθετε πολύ γρήγορα εάν βάζετε τα βλέμματά σας πολύ ψηλά ή υποτιμάτε τι μπορεί να κάνει το περιεχόμενό σας.

Για παράδειγμα, έχετε θέσει ως στόχο να έχετε 50% περισσότερη επισκεψιμότητα σε δύο μήνες.

Απλώς παρακολουθώντας την πρόοδό σας εβδομάδα με την εβδομάδα, θα μάθετε γρήγορα εάν αυτός ο στόχος δεν είναι εφικτός.

Προσαρμόστε το λοιπόν: Ίσως χρειαστούν 6-8 μήνες, όχι δύο μήνες. Η ευελιξία εντός των στόχων και του σχεδίου σας είναι το κλειδί.

2. Ποιο είναι το κοινό σας;

Ποιος ελπίζετε να διαβάσει το περιεχόμενο που παράγετε; Ποιος θα χρειάζομαι περιεχόμενο για παραγωγή;

Συχνά, το κοινό-στόχο σας μπορεί να σας εκπλήξει και να αψηφήσει τις υποθέσεις σας για το ποιοι είναι. Αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει ποτέ να ορίζετε το κοινό σας με βάση εικασίες ή μη ρεαλιστικές προσδοκίες.

Κατανοήστε ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι σε βασικό επίπεδο (τίτλος εργασίας, εισόδημα, εκπαίδευση, συνήθειες, προτιμήσεις) μέσω προσαρμοσμένης έρευνας, αλληλεπιδράσεων, ερευνών και κοινωνικής ακρόασης. Ανακαλύψτε τα κανάλια που χρησιμοποιούν για να καταναλώνουν περιεχόμενο.

Και αν διαπιστώσετε ότι έχετε πολλά είδη κοινού, μπορείτε να τα στοχεύσετε; Καθορίστε κάθε τμήμα κοινού σας με μεμονωμένα πρόσωπα.

Αυτά είναι βασικά ενημερωτικά δελτία γεμάτα με τα χαρακτηριστικά, τα πλεονεκτήματα και τις προκλήσεις που έχουν κοινά το μεγαλύτερο μέρος του κοινού σας.

3. Τι θα δημιουργήσετε περιεχόμενο; Σε ποιες μορφές;

Στη συνέχεια, αποφασίστε για τα θέματα περιεχομένου στα οποία θα εστιάσετε και τις μορφές που θα χρησιμοποιήσετε για να λάβετε αυτές τις πληροφορίες.

Η επιλογή ενός ή δύο βασικών θεματικών τομέων περιεχομένου θα δώσει στο περιεχόμενό σας ενότητα και συνάφεια με δύο πράγματα:

 • Τι πουλά η επωνυμία σας (η εμπειρία σας).
 • Τι θέλει να δει το κοινό σας.

Η διασταύρωση αυτών των δύο περιοχών είναι το γλυκό σημείο του περιεχομένου σας.

Για παράδειγμα, εάν πουλάτε υπηρεσίες φωτογραφίας, μπορείτε να δημοσιεύσετε περιεχόμενο σχετικά με συμβουλές και κόλπα φωτογραφίας, έμπνευση για συνεδρίες και πώς να αποκτήσετε τις καλύτερες οικογενειακές φωτογραφίες.

Όταν αποφασίζετε για τις μορφές που θα δημιουργήσετε, λάβετε υπόψη τους πόρους σας και πώς το κοινό σας προτιμά να καταναλώνει περιεχόμενο.

Μερικοί τύποι περιεχομένου που μπορείτε να εξετάσετε:

 • Βίντεο.
 • Άρθρα ιστολογίου.
 • Περιεχόμενο μέσων κοινωνικής δικτύωσης (π.χ. δημοσκοπήσεις στο LinkedIn, καρουζέλ Instagram, βίντεο TikTok).
 • Ενημερωτικά δελτία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
 • Podcast.

Ακόμα κι αν επιλέξετε να ξεκινήσετε απλώς ένα ιστολόγιο, υπάρχουν οδηγοί για μορφές περιεχομένου που μπορείτε να δημοσιεύσετε εκεί, όπως λίστες ελέγχου, γραφήματα, ιστορίες, λίστες και άλλα. Υπάρχουν άπειρες επιλογές.

4. Πού θα δημοσιεύσετε το περιεχόμενο;

Πού πότε Δημοσιεύετε περιεχόμενο μέχρι Ναί δημοσιεύετε.

Μην επιλέγετε τα κανάλια σας βάσει προτιμήσεων ή ιδιοτροπιών. Αντίθετα, βασίστε αυτήν την απόφαση στο πού κάθεται το κοινό σας.

Καταναλώνουν περιεχόμενο βίντεο στο YouTube; Τους αρέσει να ακούν podcast στις μετακινήσεις ή ενώ τρώνε μεσημεριανό; Ή μήπως είναι αφοσιωμένοι στο να διαβάζουν αναρτήσεις στο blog κάθε πρωί με τον καφέ τους;

Ομοίως, κατά την κατανόηση όταν δημοσιεύουν περιεχόμενο και πόσο συχνά, δείτε τις συνήθειες και τις προτιμήσεις του κοινού σας. Πότε είναι online; Πότε είναι στα social media; Πότε είναι πιο πιθανό να δουν τις αναρτήσεις σας;

Ό,τι κι αν κάνετε, φροντίστε πάντα ο ιστότοπός σας να είναι η κύρια βάση σας. Κάθε κανάλι περιεχομένου μπορεί να συνδεθεί με τον ιστότοπό σας και να στείλει στρατηγικά αναγνώστες και επισκέπτες εκεί.

Τελικά, ο ιστότοπός σας είναι το διαδικτυακό ακίνητο που διαθέτετε και έχετε τον μεγαλύτερο έλεγχο. Κάντε το στο επίκεντρο του περιεχομένου σας για να αποκτήσετε μακροζωία και διαδικτυακή εξουσία.

5. Πώς θα προωθήσετε το περιεχόμενό σας;

Η προώθηση περιεχομένου είναι εξίσου σημαντική με τη δημοσίευση περιεχομένου.

Συχνά, η προώθηση του περιεχομένου σας είναι ο μόνος τρόπος για να κάνετε τους ανθρώπους να το δουν μέχρι να δημιουργήσετε την παρουσία της επωνυμίας σας.

Φτιάξτε λοιπόν ένα σχέδιο κινήτρων.

Επιλέξτε ένα κύριο κανάλι προώθησης (και πάλι με βάση το κοινό σας) και διατηρήστε το απλό.

Είτε δημοσιεύετε στο Facebook είτε στέλνετε email στους συνδρομητές σας, μοιραστείτε έναν σύνδεσμο προς τη νέα σας ανάρτηση ιστολογίου όταν δημοσιευτεί.

6. Πώς θα παρακολουθείτε και θα μετράτε τα αποτελέσματά σας;

Κατά τη διαδικασία εκτέλεσης του μάρκετινγκ περιεχομένου, πρέπει να κατανοήσετε την απόδοση του περιεχομένου σας, ώστε να μπορείτε να προσαρμόσετε τη στρατηγική σας όπως απαιτείται.

Εάν αυτό που κάνετε λειτουργεί, μπορείτε να το αυξήσετε.

αν είναι έτσι όχι καθώς εργάζεστε, πρέπει να περιστρέφετε και να προσαρμόζετε την προσέγγισή σας.

Επομένως, για να κατανοήσετε την απόδοση του περιεχομένου σας, πρέπει να ορίσετε συγκεκριμένους βασικούς δείκτες απόδοσης (KPI) και να αποφασίσετε πώς να τους παρακολουθήσετε.

Για παράδειγμα, εάν έχετε στόχο να λάβετε περισσότερη επισκεψιμότητα σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή, θα πρέπει να παρακολουθείτε τους KPI για αυτόν τον στόχο, όπως μοναδικούς επισκέπτες ιστότοπου.

Θα χρειαστείτε επίσης ένα εργαλείο με τις κατάλληλες αναφορές δεδομένων για την παρακολούθηση των επιλεγμένων KPI. Για το παραπάνω παράδειγμα, χρειαζόμαστε τη δυνατότητα παρακολούθησης των αριθμών επισκεψιμότητας του ιστότοπού μας με ένα εργαλείο όπως το Google Analytics.

Δες πως δουλεύει? Για να συνοψίσουμε αυτή τη διαδικασία:

 • Δείτε τους στόχους σας.
 • Ορίστε έναν KPI για κάθε στόχο.
 • Καθορίστε πώς θα παρακολουθείτε κάθε KPI (ποιο εργαλείο θα χρειαστείτε; Πόσο συχνά θα πρέπει να βλέπετε τα δεδομένα;).

7. Πώς θα διατηρήσετε τη στρατηγική μάρκετινγκ περιεχομένου σας;

Τέλος, το τελευταίο μέρος της στρατηγικής περιεχομένου σας περιλαμβάνει αυτό που αποκαλώ “λειτουργία υπηρεσίας”.

Πώς θα συνεχίσετε τη στρατηγική στο μέλλον; Πώς θα το συνεχίσεις;

Υπάρχουν τρία ερωτήματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη όταν μιλάμε για συντήρηση:

 • Ποιος είναι ο προϋπολογισμός σας για το μάρκετινγκ περιεχομένου;
 • Πώς μοιάζει η ομάδα περιεχομένου σας και ποιος είναι ο ρόλος της;
 • Ποια εργαλεία θα χρησιμοποιήσετε για το μάρκετινγκ περιεχομένου;

Απαντήστε σε καθεμία από αυτές τις ερωτήσεις με ένα περίγραμμα της δομής και της δομής σας.

 • Κάντε μια λίστα με τα μέλη της ομάδας σας και συγκεκριμένες εργασίες ο καθένας είναι υπεύθυνος.
 • Αναφέρετε τα μέσα στα οποία σκοπεύετε να επενδύσετετο κόστος συνδρομής τους και τον σκοπό που θα εξυπηρετήσουν στο σχέδιό σας.
 • Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας όλες τις πληροφορίες που σημειώσατε στη στρατηγική σας, καθορίσει τον προϋπολογισμό που απαιτείται για να λειτουργήσει.

Η στρατηγική περιεχομένου σας χρειάζεται ένα πλαίσιο

Κάθε επιτυχημένη καμπάνια μάρκετινγκ περιεχομένου χρειάζεται μια στρατηγική.

Και κάθε στρατηγική περιεχομένου χρειάζεται το σωστό πλαίσιο για να την υποστηρίξει.

Ποια είναι η κύρια διαφορά μεταξύ σκορ και κρίκετ; Περιγράψτε τη στρατηγική περιεχομένου σας.

Μην σκέφτεστε, λοιπόν, τεκμηριώστε το. Μοιραστείτε με την ομάδα σας. Παρακολουθήστε το σχέδιό σας, μετρήστε και παρακολουθήστε τα αποτελέσματα και περιστρέψτε όπως χρειάζεται.

Χαρτογραφήστε τα όλα, αλλά διατηρήστε τα ευέλικτα. Έχεις αυτό.

Περισσότεροι πόροι:


Επιλεγμένη εικόνα: dindumphoto/Shutterstock

Leave a Comment