Πώς να γίνετε οικονομικός σύμβουλος σε 6 βήματα

Ποια έξοδα ακίνητης περιουσίας καταβάλλονται από τον δικαιούχο;

Εάν είστε καλοί με τα χρήματα και δουλεύετε με ανθρώπους, μπορεί να σας ενδιαφέρει να γίνετε οικονομικός σύμβουλος. Φυσικά, υπάρχουν περισσότεροι από ένας δρόμοι για να γίνετε οικονομικός σύμβουλος και αμέτρητες πιστοποιήσεις και προσόντα που πρέπει να αποκτήσετε.

Αλλά είτε αλλάζετε καριέρα μετά από χρόνια δουλειάς είτε απλώς αποφοιτάτε από το κολέγιο, υπάρχει ένας ξεκάθαρος δρόμος για την είσοδο στο επάγγελμα. Εάν ενδιαφέρεστε, διαβάστε τα έξι μας βήματα για να γίνετε οικονομικός σύμβουλος.

Αν θέλετε να αναπτύξετε την επιχείρησή σας για χρηματοοικονομικές συμβουλές αφού γίνετε σύμβουλος, ρίξτε μια ματιά στην πλατφόρμα SmartAdvisor του SmartAsset.

Βήμα 1: Κατανοήστε τι είναι ένας χρηματοοικονομικός σύμβουλος

Ο χρηματοοικονομικός σύμβουλος είναι ένας επαγγελματίας που πληρώνεται για να σας συμβουλεύει για το τι να κάνετε με τα οικονομικά σας. Αυτό το άτομο μπορεί να έχει διάφορες πιστοποιήσεις που είναι ικανές να σας προτείνουν διάφορα χρηματοοικονομικά προϊόντα και να σας δίνουν συμβουλές για το πώς να αυξήσετε τον πλούτο σας. Ένας χρηματοοικονομικός σύμβουλος γενικά θα σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε περισσότερα, να σχεδιάσετε τη συνταξιοδότηση και να επενδύσετε ενώ διαχειρίζεστε τον κίνδυνο.

Θα πρέπει να ξεκινήσετε το ταξίδι σας για να γίνετε οικονομικός σύμβουλος κατανοώντας το εύρος του ρόλου. Κάντε την έρευνά σας σχετικά με το τι συνεπάγεται ο ρόλος και πώς μπορεί να διαφέρει ανάλογα με το υπόβαθρο και την εστίαση του συμβούλου. Εάν γνωρίζετε οποιονδήποτε σύμβουλο, ρωτήστε τους για τη θέση για να πάρετε μια καλή ιδέα εάν είναι κατάλληλη για εσάς. Εάν δεν γνωρίζετε κανέναν, ξεκινήστε τη δικτύωση. Ρίξτε μια ματιά στη λίστα των κορυφαίων συμβούλων ανά πολιτεία και ξεκινήστε τη σύνδεση.

Βήμα 2: Λάβετε πρακτική άσκηση και/ή θέση εργασίας

Το επόμενο βήμα για να γίνετε χρηματοοικονομικός σύμβουλος εξαρτάται από την εγγραφή σας σε μια εταιρεία χρηματοοικονομικών συμβούλων ή τη συνεργασία με έναν μοναδικό οικονομικό σύμβουλο. Είτε πρόκειται για πρακτική άσκηση είτε για πρόσληψη, το να έχεις το πόδι σου στην πόρτα θα σε βοηθήσει να περάσεις από τη διαδικασία πιστοποίησης.

Εάν είστε ακόμα στο σχολείο, μια πρακτική άσκηση είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να ξεκινήσετε. Οι συνδέσεις που κάνετε κατά τη διάρκεια της πρακτικής σας άσκησης μπορούν είτε να μεταφραστούν απευθείας σε δουλειά μετά το σχολείο είτε να γίνουν εξαιρετικές αναφορές όταν ψάχνετε για δουλειά.

Αν ψάχνετε για δουλειά, αναζητήστε μια εταιρεία που θα σας πληρώσει για να πάρετε άδεια. Μπορεί να μην χρειάζεστε οικονομική εμπειρία. Πολλές εταιρείες αναζητούν άτομα με εμπειρία στις πωλήσεις για να πουλήσουν τις υπηρεσίες τους, οπότε αν έχετε αυτή την εμπειρία, μιλήστε για αυτήν. Εάν επιδείξετε ισχυρές δεξιότητες πωλήσεων, υπάρχει η ευκαιρία να εκπαιδευτείτε στο j0b που χρειάζεστε.

Βήμα 3: Επιλέξτε ποιος τύπος οικονομικού συμβούλου θέλετε να είστε

Ποια έξοδα ακίνητης περιουσίας καταβάλλονται από τον δικαιούχο;

Ποια έξοδα ακίνητης περιουσίας καταβάλλονται από τον δικαιούχο;

Το να νομίζεις ότι είσαι κάποιου είδους οικονομικός σύμβουλος είναι σαν να νομίζεις ότι είσαι κάποιο είδος γιατρού. Η αλήθεια είναι ότι διαφορετικοί σύμβουλοι ειδικεύονται σε διαφορετικούς τομείς. Και πάλι, θα δείτε δύο κοινούς τίτλους μεταξύ των οικονομικών συμβούλων: συμβούλους επενδύσεων και χρηματοοικονομικούς σχεδιαστές.

Επενδυτικοί Σύμβουλοι

Οι Εγγεγραμμένοι Σύμβουλοι Επενδύσεων (RIA) είναι επαγγελματίες που σας βοηθούν να επιλέξετε και να διαχειριστείτε τις επενδύσεις σας. Στοχεύουν να σας παρέχουν μια επενδυτική στρατηγική για να πετύχετε τους στόχους σας και να διαχειριστείτε τον κίνδυνο. Είναι εγγεγραμμένα στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) και υποχρεούνται νομικά να ενεργούν προς το συμφέρον σας.

Οικονομικός σχεδιαστής

Ένας Πιστοποιημένος Χρηματοοικονομικός Σχεδιαστής (CFP) ακολουθεί μια πιο ολιστική προσέγγιση. Ενώ αυτός ο επαγγελματίας θα προσφέρει επενδυτικές συμβουλές, θα προσφέρει επίσης υπηρεσίες όπως ο προϋπολογισμός, ο συνταξιοδοτικός προγραμματισμός και η κληρονομιά. Οι CFP ρυθμίζονται από τη Ρυθμιστική Αρχή Χρηματοπιστωτικής Βιομηχανίας (FINRA). Εάν διαχειρίζονται πελάτες με περιουσιακά στοιχεία άνω των 100 εκατομμυρίων δολαρίων, πιθανότατα είναι γνωστοί και ως διαχειριστές πλούτου.

Βήμα 4: Λάβετε τις απαραίτητες άδειες και πιστοποιήσεις

Υπάρχουν πολλές άδειες που πρέπει να γνωρίζετε. Αυτές οι άδειες εκδίδονται από τη FINRA μετά από επιτυχείς εξετάσεις. Ας δούμε μερικά από τα κύρια:

 • Άδεια Σειρά 3: Χρειάζεστε αυτήν την άδεια για να διαπραγματεύεστε συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης εμπορευμάτων.

 • Άδεια Σειρά 7: Αυτή η άδεια σάς επιτρέπει να γίνετε χρηματιστής ή έμπορος κινητών αξιών και απαιτείται να εργαστείτε σε μια εταιρεία μέλος της FINRA για να αποκτήσετε την άδεια.

 • Άδεια Σειρά 63: Εάν θέλετε να πουλήσετε χρεόγραφα, χρειάζεστε Άδεια Σειρά 63.

 • Άδεια Σειρά 65: Αυτή είναι η άδεια που χρειάζεστε για να κάνετε συστάσεις και να διαχειριστείτε τις επενδύσεις των πελατών.

 • Άδεια σειράς 66: Η σειρά 66 είναι ένας συνδυασμός της σειράς 63 και της σειράς 65. Σας επιτρέπει να πουλάτε τίτλους και να διαχειρίζεστε χαρτοφυλάκια πελατών.

Εκτός από αυτές τις άδειες, θα θελήσετε να γίνετε CFP εάν θέλετε να προωθήσετε την καριέρα σας. Η πιστοποίηση CFP απαιτεί τέσσερα μέρη γνωστά ως The 4 E’s:

 • Εκπαίδευση: Πρέπει να έχετε πτυχίο πανεπιστημίου (ή υψηλότερο) σε οποιονδήποτε κλάδο και να ολοκληρώσετε ένα μάθημα Εγγεγραμμένου Προγράμματος στο Συμβούλιο CFP.

 • Εξέταση: Πρέπει να λάβετε μέρος στην εξέταση CFP, η οποία αποτελείται από 170 ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής που χορηγούνται την ημέρα σε δύο τρίωρες συνεδρίες.

 • Εμπειρία: Χρειάζεστε τουλάχιστον 6.000 ώρες σχετικής επαγγελματικής εμπειρίας οικονομικού σχεδιασμού ή 4.000 ώρες μαθητείας υπό έναν επαγγελματία της CFP.

 • Ηθική: Θα σας ζητηθεί να υπογράψετε μια Δήλωση Δεοντολογίας και το Συμβούλιο της ΚΑΠ θα διενεργήσει έλεγχο ιστορικού.

Βήμα 5: Δημιουργήστε τους πελάτες σας

Η οικοδόμηση σχέσεων με τους πελάτες είναι το κλειδί της επιτυχίας σας. Πρέπει να χτίσετε σχέσεις και να τις ενισχύσετε με εξαιρετική εξυπηρέτηση. Με αυτό το μέρος της διαδικασίας, χτίζετε τις γνώσεις σας. Τώρα είναι όταν το χρησιμοποιείτε για να βοηθήσετε άλλους.

Ενώ εστιάζετε στους πελάτες σας, συνδεθείτε με άλλα άτομα σε γειτονικές επιχειρήσεις. Επικοινωνήστε με έναν φορολογικό λογιστή ή έναν κτηματομεσίτη και παραπέμψτε τους πελάτες σε αυτόν τον επαγγελματία. Αυτό το κάρμα θα επιστραφεί και μπορείτε να αναπτύξετε την επιχείρησή σας μαζί.

Βήμα 6: Συνεχίστε την εκπαίδευσή σας

Αν δεν το έχετε προσέξει μέχρι τώρα, το να είστε οικονομικός σύμβουλος σημαίνει ότι πρέπει να μαθαίνετε συνεχώς. Είναι καλύτερα αν σας αρέσει να μαθαίνετε. Οι κανονιστικές απαιτήσεις θα σας απαιτήσουν να διατηρήσετε την άδειά σας με πρόσθετη εκπαίδευση και εξετάσεις.

Μαζί με τους κανονισμούς, η εκπαίδευση είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προχωρήσετε την καριέρα σας. Για παράδειγμα, μπορείτε να συνεχίσετε να γίνετε ορκωτός χρηματοοικονομικός αναλυτής (CFA) για να βελτιώσετε την ικανότητά σας να αναλύετε επενδύσεις. Αυτός ο νέος τίτλος μπορεί στη συνέχεια να διατεθεί στην αγορά για να προσελκύσει πελάτες με διαφορετικές ανάγκες.

Συμπέρασμα

Ποια έξοδα ακίνητης περιουσίας καταβάλλονται από τον δικαιούχο;

Ποια έξοδα ακίνητης περιουσίας καταβάλλονται από τον δικαιούχο;

Αν θέλετε να μάθετε πώς να γίνετε οικονομικός σύμβουλος, να ξέρετε ότι υπάρχουν πολλές διαδρομές. Αν και έχουμε περιγράψει έξι βήματα για εσάς εδώ, η αλήθεια είναι ότι η πορεία σας δεν θα ακολουθήσει αυτό ακριβώς το σχέδιο. Το κύριο πράγμα είναι να ξεκινήσετε.

Συμβουλές για να γίνετε οικονομικός σύμβουλος

 • Εάν σκέφτεστε πώς να γίνετε οικονομικός σύμβουλος, θα πρέπει να αρχίσετε να επικοινωνείτε μαζί του. Η εύρεση ενός οικονομικού συμβούλου δεν είναι δύσκολη. Το δωρεάν εργαλείο του SmartAsset σας ταιριάζει με έως και τρεις ελεγμένους οικονομικούς συμβούλους στην περιοχή σας και μπορείτε να συναντηθείτε με τον σύμβουλό σας χωρίς χρέωση για να αποφασίσετε ποιος είναι κατάλληλος για εσάς. Εάν είστε έτοιμοι να βρείτε έναν σύμβουλο για να σας βοηθήσει να πετύχετε τους οικονομικούς σας στόχους, ξεκινήστε τώρα.

 • Το πιο σημαντικό προσόν που πρέπει να αναζητήσετε σε έναν χρηματοοικονομικό σύμβουλο είναι η τήρηση του καθήκοντος καταπιστεύματος. Ένας καταπιστευματικός σύμβουλος είναι νομικά υποχρεωμένος να ενεργεί προς το βέλτιστο οικονομικό συμφέρον του πελάτη του. Μάθετε πώς μπορείτε να ασκήσετε αυτό το καταπιστευματικό καθήκον ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος.

Πηγή φωτογραφίας: ©iStock.com/Extreme Media, ©iStock.com/SDI Productions, ©iStock.com/kate_sept2004

The post Πώς να γίνετε χρηματοοικονομικός σύμβουλος σε 6 βήματα εμφανίστηκε πρώτα στο SmartAsset Blog.

Leave a Comment