Πώς να βελτιώσετε το μάρκετινγκ μέσω email για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

WΗ ΣΩΣΤΗ στρατηγική ψηφιακού μάρκετινγκ μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεκινήσετε τη χρονιά του Αγίου Βαλεντίνου με μια κερδοφόρα νότα. 6 συμβουλές για να βελτιώσετε το email marketing:

1. Τμηματοποιήστε τις καμπάνιες email σας για το Valentine.

Η τμηματοποίηση του κοινού σας είναι απαραίτητη εάν θέλετε να αξιοποιήσετε στο έπακρο τις καμπάνιες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας. Η τμηματοποίηση των καμπανιών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας βοηθά να στοχεύσετε συγκεκριμένους αγοραστές κοσμημάτων με σχετικό περιεχόμενο και προσφορές προσαρμοσμένες στα ενδιαφέροντα και τις ανάγκες τους.

Για παράδειγμα, μπορείτε να στοχεύσετε άνδρες που αναζητούν ένα δώρο για τη σύζυγο ή τη φίλη τους. Οι μοδάτες γυναίκες που κάνουν self-shoppers είναι επίσης ένας ελκυστικός στόχος. Στις 13 Φεβρουαρίου, μια μέρα πριν από την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, η «Ημέρα του Γαλεντίνου» γίνεται γρήγορα η αγαπημένη των γυναικών για να γιορτάσουν τη φιλία τους με τις αγαπημένες τους κυρίες ή «κορίτσια».

Η τμηματοποίηση των καμπανιών email σας συμβάλλει στην αύξηση των ποσοστών αφοσίωσης, στην αύξηση των μετατροπών και, τελικά, στη δημιουργία περισσότερων εσόδων για την επιχείρησή σας με τα κοσμήματα. Όταν εξατομικεύετε το μήνυμά σας για κάθε πελάτη, μιλάτε απευθείας μαζί του και ανταποκρίνονται θετικά.

2. Πάντα να δοκιμάζετε τις γραμμές θέματος του email σας.

Η δοκιμή των γραμμών θέματος του email σας είναι απαραίτητη για να διασφαλίσετε ότι τα email σας για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου ανοίγουν και διαβάζονται. Οι γραμμές θέματος είναι το πρώτο πράγμα που βλέπει ένας αναγνώστης όταν λαμβάνει ένα email και μπορεί να είναι ο καθοριστικός παράγοντας για το αν θα ανοίξει ή όχι ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Δοκιμάζοντας διαφορετικές παραλλαγές, μπορείτε να μάθετε ποιες γραμμές θέματος έχουν τα υψηλότερα ποσοστά ανοίγματος και αφοσίωσης. Αυτό σας βοηθά να βελτιστοποιήσετε τις καμπάνιες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας για να βεβαιωθείτε ότι έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα.

Διαφήμιση

3. Δημιουργήστε στοχευμένες φόρμες εγγραφής email.

Η προσέλκυση νέων συνδρομητών email θα πρέπει να είναι ο νούμερο ένα στόχος κάθε κοσμηματοπώλη. Η δημιουργία στοχευμένων φορμών εγγραφής μέσω email σάς βοηθά να αποκτήσετε περισσότερους δυνητικούς πελάτες και να τους μετατρέψετε σε πελάτες.

Είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείτε εντυπωσιακά γραφικά και να έχετε έναν ξεκάθαρο λόγο για να εγγραφεί κάποιος στη λίστα email σας. Υπάρχουν πολλά εργαλεία ιστότοπου που διευκολύνουν τη δημιουργία όμορφων αναδυόμενων παραθύρων και αποτελεσματικών φορμών συμμετοχής. Υπάρχουν ακόμη λειτουργίες που μπορούν να στοχεύουν επισκέπτες λίγο πριν φύγουν από τον ιστότοπό σας, επιτρέποντάς σας να καταγράψετε αυτή τη «χαμένη» επισκεψιμότητα.

Μπορείτε επίσης να προσθέσετε επιπλέον πεδία που σας βοηθούν να συλλέγετε πολύτιμες πληροφορίες όπως δημογραφικά στοιχεία, ενδιαφέροντα και προτιμήσεις και να σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε μια πιο εξατομικευμένη εμπειρία για τους πελάτες κοσμημάτων σας.

4. Προγραμματίστε τα email σας για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου εκ των προτέρων.

Ο προγραμματισμός των email μάρκετινγκ του Αγίου Βαλεντίνου εκ των προτέρων είναι μια έξυπνη κίνηση. Η 14η Φεβρουαρίου έρχεται κάθε χρόνο, οπότε δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για να μην είστε προετοιμασμένοι. Θα πρέπει να ξεκινήσετε να στέλνετε email στους πελάτες σας την τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου και το αργότερο την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου. Θα θέλετε να προγραμματίσετε εκ των προτέρων και να χτυπήσετε το κοινό σας μερικές φορές 2-3 εβδομάδες πριν από την ημέρα.

Να θυμάστε ότι οι περισσότεροι αναβάλλουν και δεν αγοράζουν με την πρώτη επαφή. Πρέπει να υπάρχουν μερικές υπενθυμίσεις προτού κάποιος κάνει μια αγορά. Συνεχίστε να αλληλεπιδράτε με το κοινό σας. Το επόμενο email σας μπορεί να είναι αυτό που ενθαρρύνει ένα άτομο να αγοράσει.

5. Δημιουργήστε πολύτιμα κουμπιά παρότρυνσης για δράση (CTA).

Τα κουμπιά παρότρυνσης για δράση αποτελούν σημαντικό μέρος κάθε καμπάνιας μάρκετινγκ κοσμημάτων. Αλλά η δημιουργία ενός αποτελεσματικού κουμπιού παρότρυνσης για δράση μπορεί να είναι δύσκολη. Θα πρέπει να δοκιμάσετε διαφορετικά μηνύματα για να δείτε ποιο δημιουργεί τα περισσότερα κλικ. Ποτέ μην χρησιμοποιείτε την ίδια παρότρυνση για δράση δύο φορές χωρίς δοκιμή. Δοκιμάστε πολλές εκδόσεις και, στη συνέχεια, ακολουθήστε αυτές που λειτουργούν.

Στο πνεύμα της Ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου, μπορείτε να δοκιμάσετε να χρησιμοποιήσετε ένα κόκκινο ή ροζ κουμπί για να δημιουργήσετε περισσότερα κλικ. Στόχος σας πρέπει πάντα να είναι να δημιουργείτε αποτελεσματικές καμπάνιες που ενθαρρύνουν το κοινό-στόχο σας να επισκεφτεί το κοσμηματοπωλείο σας διαδικτυακά ή αυτοπροσώπως.

Διαφήμιση

6. Υπενθυμίστε στους αγοραστές με επαναστοχευμένο μάρκετινγκ πριν από την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Ο πρώτος τύπος μάρκετινγκ επαναστόχευσης είναι η αποστολή ενός email εγκαταλελειμμένου καλαθιού όταν κάποιος τοποθετεί κάτι στο καλάθι αγορών του. Είναι ένας εύκολος και αποτελεσματικός τρόπος για να υπενθυμίσετε στους ανθρώπους και να αυξήσετε τις πιθανότητές τους να ολοκληρώσουν την αγορά τους.

Ο δεύτερος τύπος μάρκετινγκ επαναστόχευσης είναι η χρήση επαναστοχευμένων διαφημίσεων banner. Οι κοσμηματοπώλες μπορούν να προβάλλουν εξατομικευμένες διαφημίσεις σε πελάτες που ενδιαφέρονται για τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες τους. Η διαφήμιση με banner μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλούς τρόπους, όπως η εμφάνιση προτάσεων προϊόντων με βάση προηγούμενες αγορές ή η εμφάνιση εκπτώσεων για προϊόντα που προβλήθηκαν στο παρελθόν. Χρησιμοποιώντας αυτούς τους τύπους τακτικών μάρκετινγκ, μπορείτε να προσεγγίζετε με συνέπεια δυνητικούς πελάτες και να τους μετατρέπετε σε πιστούς αγοραστές.

Να θυμάστε ότι ενώ η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου έρχεται μόνο μία φορά το χρόνο, τα μακροπρόθεσμα οφέλη της επιχείρησης κοσμημάτων σας είναι μόνιμα. Ένας πελάτης που σας εμπιστεύεται αρκετά για να κάνει στον αγαπημένο του ένα δώρο για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, θα σας εμπιστευτεί αρκετά για να γιορτάσει κάθε ξεχωριστή στιγμή στη ζωή του. Μια προσφορά του Αγίου Βαλεντίνου που κάνετε σήμερα θα μπορούσε να είναι η ευκαιρία πώλησης μιας ζωής.

Leave a Comment