Πώς μπορούν να εξελιχθούν τα NFT για τις επωνυμίες – τώρα οι επαγγελματίες του μάρκετινγκ γνωρίζουν τι πραγματικά είναι

Ως επί το πλείστον, τα μη ανταλλάξιμα tokens (NFTs) έχουν γίνει αποτυχία για τον κόσμο του μάρκετινγκ και των μέσων ενημέρωσης, κυρίως στη σφαίρα των λάτρεις της κρυπτογράφησης που επενδύουν μεγάλες ποσότητες νομισμάτων σε φαινομενικά παρόμοια κομμάτια εικονικής τέχνης.

Αυτή η εποχή, ή αυτό που ο Tyler Moebius αποκαλεί NFT 1.0, πλησιάζει γρήγορα στο τέλος της καθώς η εποχή 2.0 επιτρέπει στους εμπόρους και τις εταιρείες τους να αξιοποιήσουν την τεχνολογία Web3 ως εργαλεία αφοσίωσης και συλλογής δεδομένων επόμενης γενιάς. Πολλά παραδείγματα έχουν ήδη προκύψει τους τελευταίους μήνες.

Ο Moebius είναι ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της SmartMedia Technologies, μιας πενταετούς εταιρείας με σχεδόν 100 υπαλλήλους που εργάζονται αποκλειστικά στον χώρο του Web3 που συνδυάζει τη διαφημιστική τεχνολογία με την τεχνολογία που βασίζεται σε blockchain. Ήταν μέλος της ομάδας εκκίνησης στο aQuantive (θυμάστε αυτό το όνομα;), ένα από τα πρώτα πρακτορεία που ασχολήθηκαν με τη διαδικτυακή διαφήμιση από τις πρώτες μέρες του Διαδικτύου. Στην πορεία, ίδρυσε επίσης το Adconion που βασίζεται στην τεχνολογία (που έγινε Amobee).

Η παρακάτω συνομιλία έχει τροποποιηθεί για να υπάρχει χώρος και σαφήνεια.

Πού βρίσκεστε στη διαδικασία δημιουργίας NFT και ποιοι είναι μερικοί από τους πελάτες σας;

Περάσαμε τα τελευταία πέντε χρόνια δημιουργώντας μια εταιρική πλατφόρμα Web3 για εταιρείες, επωνυμίες και δημιουργούς με σκοπό να κάνουμε το Web3 ευκολότερο. Όχι μόνο διευκολύνουμε τις επωνυμίες και τις εταιρείες να χρησιμοποιούν το Web3, αλλά και για τον τελικό χρήστη.

Παρουσιάζουμε ένα πορτοφόλι ασφαλείας με δύο χτυπήματα, έτσι ώστε οποιοσδήποτε διαθέτει smartphone να μπορεί να έχει το πρώτο του πορτοφόλι Web3, να αποκτήσει το πρώτο του NFT και στη συνέχεια να αρχίσει να το χρησιμοποιεί για ψηφιακά κουπόνια ή αφοσίωση. το σήμα που παραλαμβάνετε επισκεπτόμενοι ένα κατάστημα λιανικής. Έχουμε μια συνεργασία με την Accenture, έχουμε μια συνεργασία με τη Unilever. Μόλις κάναμε μια ενεργοποίηση για τη Vodafone σε όλη την Ευρώπη όπου πήραν 250.000 πορτοφόλια. Και σε αυτό το σημείο υπάρχουν περισσότερα από 6 εκατομμύρια πορτοφόλια στην πλατφόρμα.

Πόσο δύσκολο είναι να πείσετε τις επωνυμίες να συμμετάσχουν σε αυτήν τη μορφή μάρκετινγκ; Έχετε ακόμα πολλές σπουδές να κάνετε;

Οι έμποροι πέρασαν τις τελευταίες δύο δεκαετίες λαμβάνοντας τη συγκατάθεση των καταναλωτών για να μπορούν να στέλνουν email στα εισερχόμενά τους. Τώρα το βλέπουν ως νέο κανάλι CRM. Βλέπουν το Web3 ως ένα νέο κανάλι όπου πρέπει να επικεντρωθούν στη λήψη συναίνεσης από τους χρήστες για να μπορούν να στέλνουν διαφημιστικά ψηφιακά διακριτικά και κουπόνια ή κέρματα παροχών ή επιβράβευσης στα πορτοφόλια των χρηστών. Αυτό θεωρούν τα διευθυνσιοδοτούμενα πορτοφόλια ως διευθύνσεις email σε μια βάση δεδομένων email. Δεν είναι τόσο πειστικοί τώρα, είναι λιγότερο εστιασμένοι σε μία μόνο εφαρμογή, η οποία είναι η πτώση NFT με τρόπο 1.0, τώρα βλέπουν ένα ευρύτερο φάσμα τεχνολογίας και δυνατοτήτων.

Πώς βλέπετε τις επωνυμίες να το χρησιμοποιούν με άλλους τρόπους;

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές περιπτώσεις χρήσης γύρω σας που μπορείτε να φανταστείτε. Εάν πετάτε με Delta ή United, λαμβάνετε κατάσταση ζωής. Φανταστείτε ότι η ισόβια κατάσταση γίνεται NFT που μπορώ να μεταδώσω στον γιο ή την κόρη μου. Έχοντας πραγματική προέλευση και ιδιοκτησία γύρω από τα οφέλη μιας λέσχης μελών ή αφοσίωσης.

Ο δεύτερος τομέας που πιστεύω ότι θα ανοίξει πραγματικά το web3 είναι γύρω από τα εισιτήρια NFT. Στο μέλλον, θα βγάλετε το τηλέφωνό σας και μέσα στο NFT θα υπάρχει ένας κωδικός QR για σάρωση στο δρόμο σας για μια συναυλία των Rolling Stones. Μόλις σαρώσετε και επιστρέψετε το NFT σας, θα γίνει αμέσως ένα ψηφιακό δίδυμο αυτού του εισιτηρίου, έτσι ώστε αυτό το αναμνηστικό να διαρκέσει για πάντα.

Αλλά όχι μόνο αυτό, θα αλλάξει πολιτεία και θα γίνει ψηφιακό προϊόν ή κουπόνι με έκπτωση 2 $ για την κόκα κόλα στο περίπτερο παραχώρησης. Στη συνέχεια, όταν ο Μικ Τζάγκερ ανέβει στη σκηνή, θα τραγουδήσει αυτό το τραγούδι και θα πει: “Αυτό το τραγούδι είναι για σένα”. Εκείνη τη στιγμή θα μπορούμε να παίξουμε εκείνη τη στιγμή και αυτό το τραγούδι θα συμπεριληφθεί και στα 38.000 εισιτήρια NFT. Μόνο τα 38.000 άτομα που θα παρευρεθούν εκείνη τη βραδιά θα έχουν ένα αντίγραφο του τραγουδιού για να το κρατήσουν και να το ζήσουν για πάντα. Οι Stones θα ήξεραν ότι ήταν ένα πρωτότυπο τραγούδι επειδή ήταν NFT. Και οι Stones θα μπορούν να επιτρέψουν δευτερεύουσες πωλήσεις τους, με ένα ποσοστό να πηγαίνει στην αγαπημένη τους φιλανθρωπική οργάνωση.

Σε ποια άλλα στοιχεία Web3 εργάζεστε;

Ένα μεγάλο μέρος του οδικού χάρτη προϊόντων μας για τη φετινή πλατφόρμα επικεντρώνεται πραγματικά στο μετασύνδετο στοιχείο της δημιουργίας εμπειριών χωρικού ιστού. Πιστεύουμε ότι το μέλλον των περιβαλλόντων metaverse είναι πραγματικά να βοηθήσουμε τους λιανοπωλητές να βελτιώσουν την εμπειρία αγορών για τις επωνυμίες. Και οι επωνυμίες δεν χρειάζεται απαραίτητα να βασίζονται στη βάση χρηστών της Decentraland ή της Roblox για να προσελκύσουν αυτό το κοινό. Μπορούν να χρησιμοποιούν μέσα επί πληρωμή και τα δικά τους κανάλια κοινωνικής δικτύωσης. Μπορούν να συμπληρώσουν το μετασύμπαν όπως βιώνει η επωνυμία τους. Έχουμε επικεντρωθεί στο να μπορούμε να δημιουργήσουμε αυτά τα προσαρμοσμένα περιβάλλοντα. Ένα βασικό στοιχείο αυτού είναι η δημιουργία διαλειτουργικότητας πορτοφολιού όπου μπορώ να πάρω εικονικά μάρκες από τον φυσικό κόσμο που παίρνω από τη Walmart και να τα φέρω στο περιβάλλον του metaverse και να τα επαναφέρω. Η γέφυρα μεταξύ του φυσικού και του εικονικού κόσμου είναι όπου εστιάζουμε.

How NFTs could evolve for brands — now that marketers know what they actually are

Leave a Comment