Πώς λειτουργεί η ασφάλιση κατοικίδιων ζώων;

Η ασφάλιση κατοικίδιων ζώων μπορεί να βοηθήσει στην κάλυψη ακριβών κτηνιατρικών εξόδων.

Getty Images


Είναι απογοητευτικό όταν το κατοικίδιό σας τραυματίζεται ή αρρωσταίνει ξαφνικά και το συναίσθημα μπορεί να χειροτερέψει όταν βλέπετε τον λογαριασμό κτηνιάτρου. είναι εκεί ασφάλιση κατοικίδιων ζώων μπορεί να βοηθήσει επιστρέφοντας ή ακόμα και καλύπτοντας εξ ολοκλήρου τα έξοδα φροντίδας του κατοικίδιου ζώου σας.

Η ασφάλιση κατοικίδιων ζώων λειτουργεί παρόμοια με την ασφάλιση ανθρώπινης υγείας, καθώς πληρώνετε ένα μηνιαίο ασφάλιστρο και λαμβάνετε κάλυψη για ιατρική περίθαλψη, συνταγές και, σε ορισμένες περιπτώσεις, ευεξία και προληπτική φροντίδα.

Φαίνεται ότι οι Αμερικανοί είναι στο χέρι παροχές ασφάλισης κατοικίδιων ζώων για τους γούνινους φίλους τους. Σύμφωνα με την Ένωση Ασφάλισης Υγείας της Βόρειας Αμερικής (NAPHIA), ο κλάδος ασφάλισης κατοικίδιων ζώων ξεπέρασε τα 2,83 δισεκατομμύρια δολάρια πέρυσι και η ανάπτυξη θα υπερδιπλασιαστεί από το 2018 έως το 2021.

Εάν σκέφτεστε να εγγραφείτε για ασφάλιση κατοικίδιων ζώων, είναι συνετό να καταλάβετε πώς λειτουργεί. Δεν είστε σίγουροι τι να περιμένετε; Λάβετε μια δωρεάν προσφορά ασφάλισης κατοικίδιων σε 30 δευτερόλεπτα εδώ.

Πώς λειτουργεί η ασφάλιση κατοικίδιων ζώων;

με ασφάλιση κατοικίδιων ζώωνθα πληρώνετε ένα μηνιαίο ή, αν προτιμάτε, ετήσιο ασφάλιστρο για την κάλυψη φθηνότερη τιμή. Τα περισσότερα ασφαλιστήρια συμβόλαια κατοικίδιων ζώων λειτουργούν μοντέλο αποζημίωσης. Με άλλα λόγια, πληρώνετε τον κτηνίατρό σας και ο ασφαλιστής του κατοικίδιου σας σας αποζημιώνει.

Εάν πρέπει να υποβάλετε αξίωση, συνήθως θα παρέχετε στην ασφαλιστική εταιρεία τον λογαριασμό του κτηνιάτρου σας και τα αρχεία υγείας του κατοικίδιου ζώου σας και θα λάβετε την αποζημίωση σας αρκετά γρήγορα. Για παράδειγμα, το Fetch by The Dodo αναφέρει ότι οι αξιώσεις συνήθως διεκπεραιώνονται εντός 15 ημερών μέσω απευθείας κατάθεσης.

Σχεδόν όλες οι ασφαλιστικές εταιρείες κατοικίδιων ζώων παρέχουν κάλυψη για σκύλους και γάτες. Η Nationwide είναι ο μόνος ευρέως αναγνωρισμένος φορέας που καλύπτει ζώα στην κατηγορία “εξωτικά ζώα”, η οποία περιλαμβάνει:

  • Αμφίβια
  • Πουλιά
  • Κουνάβια
  • ινδικά χοιρίδια
  • Κουνέλια
  • Ερπετά

ΤΚαλύπτει τους διαφορετικούς τύπους διαθέσιμων πολιτικών και τι καλύπτουν

Γενικά, οι πάροχοι προσφέρουν τρεις είδη ασφάλισης κατοικίδιων ζώων διαλέγω:

  • Μόνο κάλυψη ατυχημάτων: Αυτό το σχέδιο καλύπτει τους κτηνιατρικούς λογαριασμούς για τη θεραπεία τραυματισμών που προκαλούνται από ατυχήματα, όπως σοβαρά σπασμένα οστά ή τυχαία δηλητηρίαση. Η ασφάλιση κατοικίδιων ζώων μόνο για ατυχήματα είναι συνήθως η πιο προσιτή ασφαλιστική επιλογή.
  • Ολοκληρωμένη ασφάλιση κατοικίδιων ζώων: Αν και τα προγράμματα ασφάλισης ατυχημάτων και ασθενειών ζώων είναι πιο ακριβά, παρέχουν πιο εκτεταμένη προστασία. Εκτός από την κάλυψη τραυματισμών που προκύπτουν από ατυχήματα, αυτά τα σχέδια συνήθως καλύπτουν θεραπεία για αλλεργίες, καρκίνο, διαβήτη, κληρονομικές παθήσεις και άλλες ασθένειες και ασθένειες.
  • Σχέδια προληπτικής φροντίδας: Ορισμένες ασφαλιστικές εταιρείες κατοικίδιων ζώων προσφέρουν πακέτα ευεξίας ή προληπτικής φροντίδας ως πρόσθετα ή ξεχωριστά προγράμματα. Για παράδειγμα, το Spot προσφέρει δύο επιπλέον πακέτα υγείας: Το πακέτο Gold προσφέρει οδοντιατρικούς καθαρισμούς, τεστ διροφιλαρίωσης και άλλες υπηρεσίες για 9,95 $ το μήνα. Για 24,95 $, το πακέτο Platinum προσθέτει εξετάσεις αίματος, αποπαρασίτωση, ανάλυση ούρων και άλλες υπηρεσίες για να διατηρείτε τον καλύτερο φίλο σας υγιή.

Εξερευνήστε τις επιλογές του συμβολαίου σας τώρα με το Lemonade, τον καλύτερο πάροχο ασφάλισης κατοικίδιων ζώων ή χρησιμοποιήστε το παρακάτω γράφημα για να συγκρίνετε παρόχους.

Πώς επηρεάζουν οι προϋπάρχουσες συνθήκες

Ανεξάρτητα από τον πάροχο ή το πρόγραμμα που θα επιλέξετε, προϋπάρχουσες συνθήκες συνήθως δεν καλύπτονται. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι εταιρείες έχουν μια περίοδο αναμονής για συγκεκριμένες προϋπάρχουσες παθήσεις για τις οποίες το κατοικίδιο ζώο σας παρουσιάζει συμπτώματα ή έχει διαγνωστεί. Ορισμένες εταιρείες θα επεκτείνουν την κάλυψη εάν το κατοικίδιο ζώο σας δεν εμφανίσει συμπτώματα για ορισμένο χρονικό διάστημα, όπως ένα χρόνο.

Για παράδειγμα, η Spot δηλώνει ότι “εάν η πάθηση αντιμετωπιστεί στο μέλλον, μπορούν να παρέχουν κάλυψη. Ένας τραυματισμός ή ασθένεια που είναι θεραπεύσιμη, επουλωθεί, θεραπεύεται και χωρίς συμπτώματα εντός 180 ημερών δεν θα αντιμετωπίζεται πλέον ως παρούσα. Εκτός από το γόνατο και συνδεσμολογικές καταστάσεις».

Πώς λειτουργούν οι αξιώσεις και οι αποζημιώσεις

Η ασφάλιση κατοικίδιων ζώων λειτουργεί με μοντέλο αποζημίωσης, που σημαίνει ότι ενδέχεται να μην μπορείτε να μετρήσετε την ασφάλισή σας την ημέρα που το κατοικίδιο σας φροντίζεται. Αντίθετα, θα πληρώσετε προκαταβολικά το ασφάλιστρο και θα υποβάλετε αξίωση παρέχοντας τον λογαριασμό του κτηνιάτρου και τα αρχεία υγείας του κατοικίδιου ζώου σας στον ασφαλιστή.

Γενικά, θα σας επιστραφεί αργότερα ένα ποσοστό του λογαριασμού. Το ποσό της αποζημίωσης που λαμβάνετε εξαρτάται από την επιλογή που επιλέγετε κατά την εγγραφή σας στο συμβόλαιο, συνήθως μεταξύ 70% και 90%, μείον την έκπτωση.

Για παράδειγμα, ας υποθέσουμε ότι ένας κτηνίατρος κάνει χειρουργική επέμβαση στο κατοικίδιο ζώο σας και σας αφήνει έναν λογαριασμό 5.000 $ και έχετε μια πολιτική με ποσοστό αποζημίωσης 90% και έκπτωση 250 $. Σε αυτήν την περίπτωση, το συμβόλαιό σας θα καλύπτει 4.500 $ (90%) και θα ξεκινήσει αφού πληρώσετε την έκπτωση των 250 $. Συνολικά, η κάλυψή σας θα πληρώσει 4.250 $ (4.500 $ μείον 250 $) και θα είστε υπεύθυνοι για την πληρωμή 750 $.

Συμπέρασμα

Λάβετε υπόψη τον προϋπολογισμό σας όταν εγγραφείτε για ασφάλιση κατοικίδιων ζώων. Έχετε αρκετές οικονομίες για να πληρώσετε για κτηνιατρικές υπηρεσίες εάν το κατοικίδιό σας υποστεί απροσδόκητα τραυματισμό ή ασθένεια; Επίσης, πόσα μπορεί να αντέξει ο μηνιαίος προϋπολογισμός σας για ασφάλιστρα; Η εγγραφή σε ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο για κατοικίδια με χαμηλή έκπτωση μπορεί να αξίζει τον κόπο για την ησυχία του.

Ξεκινήστε τώρα με μια δωρεάν προσφορά, ώστε να γνωρίζετε ακριβώς τι να περιμένετε.

Leave a Comment