Πώς θα επένδυα 700 £ τώρα;

Πηγή εικόνας: Getty Images

Αυτή τη στιγμή θα ήθελα να ξεκινήσω ένα εφάπαξ ποσό 700 £. Θα το επένδυα σε μετοχές και μετοχές. Καμία ερώτηση για αυτό.

Κατά τη γνώμη μου, το χρηματιστήριο παρέχει στους επενδυτές μια από τις πιο ελκυστικές συνθήκες εδώ και χρόνια. Απλώς υπομείναμε μια bear market για πολλές μετοχές. Αλλά νομίζω ότι είναι στην τελευταία του πνοή.

Και αυτό που με ενθουσιάζει είναι ότι οι bull markets ξεκινούν ήσυχα όταν τα μάτια όλων είναι ακόμα στραμμένα στην αρκούδα. Οι ταύροι δεν τρέχουν πάντα κατευθείαν να γρυλίζουν, να φιλιούνται και να προκαλούν τον όλεθρο. Μερικές φορές μπαίνουν στην κουζίνα όταν αφήνουμε την πόρτα ανοιχτή.

Ισχυρό εμπόριο από τις επιχειρήσεις

Αλλά οι ανατροπές της αγοράς μπορεί να προκαλούν σύγχυση. Ορισμένες μετοχές συνεχίζουν να πέφτουν, άλλες είναι υψηλότερες και άλλες είναι απλώς σταθερές. Και από όσα έχω διαβάσει για την κατάσταση, αυτό είναι το μόνο που συνέβη τις τελευταίες εβδομάδες. Πράγματι, υπήρχαν εξαιρετικές ευκαιρίες για τον συνετό θησαυριστή. Υπάρχουν όμως και κάποιες μετοχές με χαμηλή απόδοση.

Εν τω μεταξύ, πολλές επιχειρήσεις αναφέρουν ισχυρές συναλλαγές και καλές προοπτικές. Και είναι εύκολο να καταλάβει κανείς πότε τέτοιες ανακοινώσεις εκπλήσσουν την αγορά, καθώς οι τιμές των μετοχών πηδούν υψηλότερα σε μια κίνηση διακράτησης. Φαίνεται ξεκάθαρο ότι σε πολλές περιπτώσεις οι προηγούμενες μειώσεις και αποτιμήσεις έχουν υποτιμηθεί.

Αλλά όπως πάντα, δεν είναι ένα συμπέρασμα που ταιριάζει σε όλους. Μερικές φορές οι τιμές των μετοχών αξίζουν πτώση λόγω κακής απόδοσης στην υποκείμενη επιχείρηση. Ακόμα κι έτσι, η πιθανότητα για μεγάλες μακροπρόθεσμες αποδόσεις από τη μετοχή έχει αυξηθεί καθώς οι αποτιμήσεις ξεφεύγουν από τα χειρότερα.

Μόνιμη επένδυση

Έτσι, αφού επένδυσα 700 £ δεν θα σταματούσα. Στόχος μου θα ήταν να επενδύω τακτικά σε έναν ISA Μετοχών και Μετοχών. Και σκοπεύω να δημοσιεύω όσο το δυνατόν περισσότερες κάθε μήνα. Πράγματι, 700 £ το μήνα θα ήταν το ιδανικό. Και αυτό γιατί θα έχω την ευκαιρία να δημιουργήσω ένα χαρτοφυλάκιο εκατομμυρίων λιρών με μέσο μισθό κατά τη διάρκεια της θητείας μου.

Οι μακροπρόθεσμες σύνθετες ετήσιες αποδόσεις από το χρηματιστήριο συχνά αναφέρονται ως ιστορικά 7% ή περισσότερο. Παρά το γεγονός ότι η Αμερική S&P 500 ο δείκτης παρουσίασε καλύτερο αποτέλεσμα με 10,5%. Αλλά αν μπορώ να πετύχω το 7% θα χρειαστούν περίπου 32 χρόνια για να φτάσω το ένα εκατομμύριο επενδύοντας 700 £ κάθε μήνα.

Ωστόσο, οι προηγούμενες επιδόσεις δεν εγγυώνται ότι η αγορά θα συνεχίσει να αποδίδει παρόμοιες αποδόσεις. Θα μπορούσε να είναι χαμηλότερο. Ομοίως, μπορεί να είναι υψηλότερο. Και φυσικά υπάρχουν κίνδυνοι. Όλες οι επιχειρήσεις ενδέχεται να αντιμετωπίσουν λειτουργικά προβλήματα από καιρό σε καιρό. Είναι πιθανό να χάσω χρήματα σε μετοχές, ειδικά αν διαλέξω λάθος.

Παρόλα αυτά, θα αποδεχόμουν τους κινδύνους και θα τοποθετούσα τον εαυτό μου να επωφεληθεί από τις ανοδικές δυνατότητες των μετοχών και των μετοχών. Και η στρατηγική μου για τις μετοχές θα ήταν να επενδύσω σε έναν συνδυασμό ανιχνευτών, διαχειριζόμενων κεφαλαίων και μεμονωμένων εταιρειών. Αν δεν είχα ξεκινήσει ήδη, θα έκανα το 2023 τη χρονιά που έκανα τα πρώτα μου βήματα προς τη δημιουργία μετοχών και μετοχών ενός εκατομμυρίου λιρών.

The post Πώς να επενδύσετε 700 £ τώρα εμφανίστηκε πρώτα στο The Motley Fool UK.

Διαβάστε περισσότερα

Λάβετε υπόψη ότι το φορολογικό καθεστώς εξαρτάται από την ατομική κατάσταση κάθε πελάτη και ενδέχεται να αλλάξει στο μέλλον. Το περιεχόμενο αυτού του άρθρου παρέχεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν προορίζεται και δεν είναι καμία μορφή φορολογικής συμβουλής. Οι αναγνώστες είναι υπεύθυνοι για τη διεξαγωγή της δικής τους δέουσας επιμέλειας και την αναζήτηση επαγγελματικών συμβουλών πριν λάβουν οποιεσδήποτε επενδυτικές αποφάσεις.

Ο Kevin Godbold δεν έχει θέση σε καμία από τις εισηγμένες μετοχές. Η Motley Fool UK δεν έχει θέση σε καμία από τις μετοχές που αναφέρονται. Οι απόψεις που εκφράζονται για τις εταιρείες που αναφέρονται σε αυτό το άρθρο είναι αυτές του συγγραφέα και ως εκ τούτου ενδέχεται να διαφέρουν από τις επίσημες συστάσεις που κάνουμε για τις συνδρομητικές μας υπηρεσίες όπως το Share Advisor, το Secret Winners και το Pro. Εδώ στο The Motley Fool, πιστεύουμε ότι η εξέταση διαφορετικών απόψεων μας κάνει καλύτερους επενδυτές.

Motley Fool UK 2022

Leave a Comment